Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
89
Cevap
35472
Tıklama
18
Öne Çıkarma
Neden Chip tuning'i iptal ettirdim
T
7 yıl
Yarbay

Yazılımın parçaların ömründen götürdüğü bir gerçek ama sizinki çok ekstrem bir durum olmuş. Şanssızlık.



Şu chip tuning işi de nasıl bu kadar popüler oldu anlamadım gitti.

Millet forumda araç tavsiyesi sorgularken ufacık birşeyden midesi bulanıp aracı almaz ama aracına götür...
Yoruma Git
Yorumun Devamı atade28 - 7 yıl +38
İşte bu yüzden yazılımı kimin yaptığı çok önemli.

Zaten 3 defa turbo yaptırmanız, yapan kişinin bu işin ehli olmadığını gösteriyor. Türkiye'de bu işi hakkıyla yapan...
Yoruma Git
Yorumun Devamı butterfly_effect_53 - 7 yıl +14
Yazılım var yazılım var. Her firmanın yazılımı aynı değildir. Her firma da iyi değildir. Yaptığı araçlarda sorun yaşanmamış firmalarla diğerlerini aynı kefeye koymak akıl işi değildir. Bu piyasad...
Yoruma Git
Yorumun Devamı kaymak817 - 7 yıl +8
A
7 yıl
Yüzbaşı

Şu chip tuning işi de nasıl bu kadar popüler oldu anlamadım gitti.

Millet forumda araç tavsiyesi sorgularken ufacık birşeyden midesi bulanıp aracı almaz ama aracına götürür yazılım attırır, abuk sabuk hava filtresi taktırır.

Mesela DSG için 250 nm tork dayanımı olduğu her yerde yazar. Bizim milletimizin umurunda mı gider 1.4 tsı aracına chip tunning yaptırır. Yeter ki performans alsın. Gaza gelsin, arabası iyi uzasın mutlu olsun. Sonra dsg elinde kalınca gelsin burada ağlasın zırlasın.

Adam otomobil gibi yüksek teknoloji ürünü bir makineyi yaparken binlerce mühendislik hesabı yapsın. Mekanik, elektriksel, aktarma organları, kaporta gibi unsurlar için bir dayanım katsayısı hesaplayıp ona göre bir araba üretsin.

Sonra biri desin ki, getir arabanı 75 beygiri 90 beygir yapalım az yakar çok kaçar. Oldu a.. başka.

75 beygir araba kullanıyorum. Teknik konularda az çok birşeyler bilen ve süreklide araştıran biri olarak bedava yapacağım deseler kapılarına arabamı park bile etmem.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Cogu sonuclarini goremeden araclarini satiyor benim arabam 165 binde



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @gosHawk.
P
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Forumda bilenler vardir aracim s40 1.6 dizel ve yazilimliydi. Aracin performansindan memnundum sanirim 140 hp 320nm gibi bir torq degerine sahipti ama bu gucu arac surekli uretemiyordu ve 1 sene icinde 3 defa turbo yaptirmak zorunda kalmistim

Mesela %10 egimli uzun bi yokusu cikarken sonlari dogru aracin bariz gucten dustugunu hissedebiliyordum yada isindigi zaman motor bi sure sonra kesinlikle urettigi guc dusuyor buna paralel yakit tuketimi artiyordu ayriyetten yol bilgisayarinda okunan yakit degeriyle motorun yaktigi deger arasinda bariz 2.5 litre fark vardi turbom tekrar islik calmaya baslayinca iptal ettirmeye karar verdim ve 3 gundur kullaniyorum pisman degilim evet anlik hizlanma degerleri dussede yakit azaldi ..

Yaptiracak arkadaslara tavsiyem yakit tuketiminin dusecegi yalanina inanmamalari ve turbolarinin su sogutmali olmasina dikkat etmeleri

Arac konusunda titiz oldugum ve aracim yazilimli oldugu icin 7000 km de bir yag degistirdim intercooleri degistirdim radyotoru degistirdim 3 defa turbo yaptirdim 1 defa balans icin acildi keceler yazilimdan dolayi yag sizdirinca keceleri degistirdim yag pompasi yuksek basinctan zarar gormustu degistirdim

Yani yazilim yatak sardirmasada aracin omrunden caldigi ve masrafli oldugu bir gercek yaptiracaklar bu tur masraflarida goz onunde bulundursun

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Binbaşı

İşte bu yüzden yazılımı kimin yaptığı çok önemli.

Zaten 3 defa turbo yaptırmanız, yapan kişinin bu işin ehli olmadığını gösteriyor. Türkiye'de bu işi hakkıyla yapan bir elin parmaklarını geçmez.



A
7 yıl
Binbaşı

kimse kusura bakmasın ama yazılım falan yapan insanlar zıpır ve cahil insanlardır.bu kadar net.içlerinde her zaman apaçi ruhu taşırlar.



K
7 yıl
Teğmen

Yazılım var yazılım var. Her firmanın yazılımı aynı değildir. Her firma da iyi değildir. Yaptığı araçlarda sorun yaşanmamış firmalarla diğerlerini aynı kefeye koymak akıl işi değildir. Bu piyasada isim yapmış ama yazılımı çöp olan yığınla yer var. Sizinki işini ve teknik kısmı tam bilmeyen, motorun başına neler gelebileceğini bilmeyen bir firmanın yazılımı olması kuvvetle muhtemel.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
7 yıl
Yarbay

5 sene aynı motoru benzer yazılımla kullandım, 138 beygir veriyordu.. Ne ısınma ne güç kaybı ne de turbo sorunu yaşamadım. Yakıt tüketimim de uzun yolda olağanüstüydü. Bence sizin aracın motoruna özel sıkıntılı bir durum yaşamışsınız..



P
7 yıl
Yüzbaşı

Sürekli uyarı lambaları turbonun güç kesmesi vb. sorunlardan sonra uzun yol yapmaktan korkar hale geldim.Üzerine yazılımı yapan paşaoğlu !!! sorun çıktığında çözümde sağlayamadı ve orjinale döndüm. Maalesef vergiler nedeniyle yüksek hacimli araçlara binmek gün geçtikçe zorlaşıyor ancak yazılım işlemi kısa süreli keyif uzun vadeli mutlaka zarar veriyor. Bu işi adam akıllı yapan hiç mi yer yok var tabi ki ancak onlarda mekanik modifikasyon ile desteklemeden bu işe girmiyor zaten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
7 yıl
Yarbay

Yıllar öncesinde, (o zamanlar daha turbo araçlar bu kadar yoğun kullanılmıyordu) kendimce bu yazılım işini bayağı detaylı incelemiştim, yurt dışı yazıları vesaire bayağı takip etmiştim o günün koşullarında (15 sene öncesi) edindiğim bilgiler topladığım argümanlar sonucu standart kullanılan bineklerin hiçbirisine yazılım yaptırmamak gerektiği kanaati bende hasıl olmuştu.

Bir kanaatin bende oluşabilmesi için çok fazla verinin toplanması gerekir yani öyle bir iki deneyimle bir iki yazı ile bir iki reklam ile kolay etkilenmem, o gün bu gündürde ne yazılımlı bir arabayı aldım, ne tavsiye ettim, nede yazılım yaptırmayı düşündüm.

Tabi köprünün altından çok sular geçti (yazılım olayıda artık çok daha gelişmiştir) ve konuyla ilgili gelişmeleri takip etmedim ama halen bende ki temel kanaat mekaniğin veriminde herşeyin aynı anda iyiştirilemeyeceği yönünde.

Yani üretici bir noktada kendince optimumu bulmuşsa siz yazılımla onun bazı noktalarda verimini artırırsınız ancak diğer noktalarda mutlaka kayıplar olacaktır, diye düşünüyorum



K
7 yıl
Teğmen

Dediğiniz motor için tabii ki de 2CR Performance




Bu mesajda bahsedilenler: @La Ley del Diamante
C
7 yıl
Çavuş

Dün iptal ettirdim normal çalışması gerektiği durumu geldi. İlk kalkışta stop etmesin diye gaz vermeme gerek kalmadı artık. Orjinal her zaman en iyidir.



S
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Öyle aslan maslan alırım seni ayağımın altına klavye delikanlısı

Alıntıları Göster
Öyle üsluba böyle cevap genco.



K
7 yıl
Yarbay

işte bu yüzden her araca özel yazılım hikayesine inanmıyor, aynı motor serisinde kullanılan uzun zamandır denenmiş sorunsuzluğu anlaşılmış haritaları kendi araçlarımda kullanmayı tercih ediyorum

çünkü ufak bir hata aracın sürekli sorun çıkarmasına neden olabiliyor



B
7 yıl
Yarbay

Size ya yazılımı yanlış yaptılar ya da araç çok yorulmuş. 1.6 motor için 140 kesinlikle çok değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: FurkanNoyan4134

DQ 200-250 250 değil, 330-340Nm lere kadar ömründen yemeden dayanabiliyor, 250Nm dayanımı olan şanzımana hiç pay bırakmadan 250Nm Tork üreten motor koyarlarmıydı sence? Turbo peakleri sebebiyle 250Nm den fazla Tork da üretme gibi bir şansı varken 250Nm dayanımlı şanzıman koymazlar. Dünyadaki tüm tunerlar DQ200 ve DQ250 şanzımanlı araçlara maximum 320Nm vericek şekilde map atıyorlar. Yazılımlı araç kullanmak apaçilik, magandalık değildir. Yollardaki kamyon ve tırların birçoğu yazılımlı, adblue ve filtre iptalli ama onlara bir şey olmuyor ama yazılımlı araçlar bozuluyor? Sebebi bilinçsiz kullanıcıdan ve kronik sorundan başka bir şey değil. Zaten hassas olan DSG li araca DSG yazılımı attırmadan motor yazılımı attırırsan arıza verme şansı artar, bakımları aksatırsan, soğuk aracı zorlarsan tabi kırarsın. Normal araç 12.500-15.000 kmde bakıma giriyorsa yazılımlıyı 7.500-10.000de bir sokman gerek çünkü extra basınç extra güç alıyorsun stoktan daha fazla zorluyorsun. Mühendisler salak sanayiciler akıllı değil o yüzden yazılımla güç arttı fabrika salak mı yapmıyor diye bir durum yok, üreticilerin araçlarda uyması gereken normlar var bunları karşılayamayan aracı satamaz bu sebeple motoru daha verimli hale getiremediği noktada yazılımdan kısmak zorunda. BMW lerde yazılım ile inanılmaz güç artışı oluyor bunun sebebi bmw nin modüler motor kullanması ve tuninge uygun soğutma ve dayanıklılığı olması. Bu forumda insanlar yaptırmaya cesaret edemediği şeylere bok atmaya çok meraklı, yaptırmaya yemiyor ama yaptırmak isteyeni engelliyor la bırak adam yaptırsın görsün sonucu. yazılım için ucuz diye dandik yerlere gitmeyin, RSA motorsports, 2CR gibi bilindik yerlere gidin veya serviste ABT gibi üretici onaylı yazılımları yaptırın.
Dq200'ler 250 nm sınırlı. İşin içinde büyük kar varsa 250 nm üreten motora 250 nm dayanımlı şanzıman koyarlar, koyuyorlar.

< Resime gitmek için tıklayın >

120 beygirlik 1.6 dizelin bile 250 nm torkla sınırlandırılması en basit kanıt zaten. 1.4 tdi 90 beygir 230 nm, 1.6 tdi 120 beygir 250 nm, olacak iş mi bu...

Elinizde iddianıza dair dayanak, belge vs varsa tartışmaya açık konu...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 20 Ocak 2020; 2:54:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Hayırdır senmı karar veriyorsun hangi yorumun mantıklı hangi yorumun mantıksız olduğuna

Alıntıları Göster
Evet ben veriyorum aslanim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl
Yarbay

DQ200 250nm den daha fazla torklara dayanabiliyor arkadaşın dediği doğru. Gerek ülkedeki gerek avrupadaki iyi yazılım firmaları 300-310nm de bırakıyor zaten. Dsg narin bir şanzıman ama nasıl kullanacağınızı bilirseniz sorun yaşama şansınız az. Aynı şekilde yazılım yapıldıktan sonra aracınızı daha bilinçli şekilde kullanırsanız yine sorun yaşama şansınız az. Çevremde görüyorum, sürücü soğuk motorla yüksek devirlerde geziyor, gazladıktan veya uzun yoldan geldikten sonra şak diye stop ediyor motoru, 20 bin kmde bir yağ değiştiriyor. Böyle bir kullanıcı yazılım olsa da olmasa da illa ki sorun yaşayacağı kesin.



S
4 yıl
Yüzbaşı

Bu chipci tayfanın bir kısmına ayar oluyorum.
Adam malum siteye ilanı koymuş, cam ftiline taktirdigi dandik kroma kadar 10 satır ekstralarını sıralamış ama chipli kullanıldığını eklemeye gerek görmüyor. Benim eski arabanın hortumu su damlatiyordu onda bile ne mahcubiyet yaşadım. Adam içinden geçtiği makinayı öyle bir övüyor, sanki bayidekinden daha guzel araba.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Aynen c1 platformu focus 2-3 mondeo volvoda c30 s40 c70 v40 s80 ayni platform fakat turbo gercekten sorunlu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @jimhendrix