L

Yarbay
12 Mart 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
22 üye
Görüntülenme (?)
863 (Bu ay: 15)
Gönderiler Hakkında
L
dün
2006 Chevrolet Kalos HB 1.2 S aldım
Merhabalar herkese,

Geçen hafta sonu 98 model 202 bindeki corsa aracımı takasa verip, üzerine 60 bin TL vererek 2006 model 180 binde Chevrolet Kalos hb 1.2 s paket araç aldım, LPG'li.

Bu değişimi yaparken ana hedefim olabildiğince model gençleştirmek, nispeten daha güvenli ve daha modern bir araca geçmek idi. Donanım peşinde olmadım, zira aldığım araç 98 corsadan daha dolu değil :)

Tasarım işi görecelidir fakat dış tasarımı bana göre başarılı, zaten İtalyan Giugiaro tasarımı, ön kapı altlarına stickerını yapıştırmayı ihmal etmemişler İç tasarımı oldukça basit ve kullanıcı dostu fakat estetik namıma birşey yok diyebiliriz. Komple sert plastikten oluşan bir iç mekanı var. Pandizot-bagaj kısmından gelen zırıltı hariç pek bir trim sesi mevcut değil. Yalın tasarımından kaynaklandığını düşünüyorum bunun.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Donanım olarak en boş paket olan S donanımı için tam takır kuru bakır diyebiliriz, devir saati bile yok bir de bunun üstü SE var, ama 1.2 motor ile iki pakette de ABS sunulmuyor sanıyorum, sadece 1.4 motorda var.

S paket içeriğinde, şoför hava yastığı, elektrikli ön camlar, klima ve aynalı güneşlikler donanım olarak sayılabilir, başka da dişe dokunur birşey yok. Klima kontrollerini altında saklı 2 bardaklık var, basına açılıyor, mekanizmasının hala çalışması güzel. Çakmak ve küllük de o yıllardaki hemen her araçta olduğu gibi mevcut. Benim araçta bir de sonradan takılma dokunmatik ekran var, USB-bluetooth bağlantıları mevcut, geri görüş kamerası da var ama pek de gerek yok zaten aracın boyutları sebebi ile.

Farların yanlarındaki 3 şerit, park lambalarını açınca gündüz farı gibi yanıyor, hoş bir hava katıyor. Amerikan park olarak da düşünülmüş olabilir ABD pazarı için.


< Resime gitmek için tıklayın >


4 silindirli 8V 1.2 litre motor 72 beygir 104 nm tork sunuyor. Kağıt üzerindeki verilere göre daha canlı bir hissiyatı var ve şehir içinde gayet yeterli. Şanzıman oranları da kısa tutularak aracı daha atik yapmaya çalışmışlar. Rölantide çok sessiz ve titreşimsiz bir makine, devri yükselttikçe sesi gürleşmeye başlıyor, enteresan bir tınısı var. Yakıtı henüz ölçmedim, depo ölçümü yapıp eklerim.

Corsadan sonra oldukça ferah hissettirdi, ki boyutlarına göre içi geniş, ferah bir araç. Tavan mesafesi başarılı, yüksek bir araç. Oturma pozisyonu da yüksek. Corsadan sonra crossover hissiyatı bile verdi diyebilirim, corsa epey alçaktı bunun yanında.

Bu yüksekliği, çevre yollarında, açık alanlarda vs rüzgardan daha çok etkilenmesine neden oluyor, net bir şekilde hissettiriyor bunu, hem alttan hem yandan daha fazla rüzgara maruz kalıyor. Yüksek hızlarda da direksiyon bir tık yumuşak kalıyor, sertleşmesi bana göre yeterli seviyede değil. Onun haricinde bu hafiflik şehir içinde avantaj sağlıyor tabi. Vites geçişleri olsun, direksiyonu olsun çok yumuşak, kullanımı basit bir araç. Fakat bana pedallar biraz dik geldi, uzunca bir mesafe gidince hissediyorsunuz.

Sonuç olarak, corsadan sonra istediğim modernlik-rafinelik seviyesini elde ettim, araç tam olarak istediğimi verdi. Sürüş kalitesi, sessizlik, konfor ve performans gibi konularda ileri atılmış bir adım oldu makul bir tutar karşılığında.

Araç hakkında sorusu olan varsa yardımcı olurum, iyi forumlar.
L
2 hafta
98 model corsa swing 1.4 manuel
Merhabalar,

98 model, 202 bindeki aracım satılıktır. Ön 3 parça değişen, tavan hariç boyalıdır. İç kozmetiği mükemmeldir, dışı da yaşına göre gayet iyidir.

Şasi, podye, direkler işlemsiz.

Foruma özel son fiyatım 258 bin olur. Aciliyeti vardır.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-temiz-corsa-swing-alacagim-araci-buldugum-icin-acil-1144478859/detay?utm_source=paylas&utm_medium=ilan_detay&utm_campaign=sahibinden_paylas&utm_content=174536269
L
7 ay
1998 Corsa 1.4 swing aldım / sattım :)
İyi geceler herkese,

Baktım ana sayfada sıfır araçlar, elektrikli, otonom araç haberleri vs var, ben de ülke gerçeklerine daha uygun bi araçla devam edeyim dedim, bu araçlara da bakan oluyor elbet
Araç alacağım diyip, noterde devir almam 36 saat sürdü. Düşünülen her bir fazla saatte, güzel araçlar kaçıyor.
Aracımız 98 model 196 binde 1.4 8valf 60 HP motorlu bir Corsa swing, LPG'li, yeşil renk 265 bine aldım.
Resim temsili, renk bu, araç 4 kapı, tamponlar gövde rengi.
< Resime gitmek için tıklayın >

Eksperimizi yaptık, motor yaşına göre iyi kondisyonda. Şasi, podye ve direklerde oynama, kusur yok, pas çürük yok denebilir. Sadece tavanda bir noktada var benim gördüğüm, taban sacı, şasi temiz.
İç kozmetiği baya baya iyi, konsolda yıpranma yok denebilir, klima menfezleri sağlam ve fonksiyonları aktif, kapı döşemeleri sımsıkı, sarkma yok. Korna direksiyon üzerinde üst köşelerde olduğu için basa basa aşınmış ve delinmiş köşeler, kronik her araçta var neredeyse.
O dönemki Opel kalitesi ve araca iyi bakılması sayesinde araç diri kalmış. Dış kozmetiği renk yüzünden biraz alacalı, tavan orjinal demek için güneş yanıkları ile baş başa bırakmışlar, ellememişler. Siyah plastik kısımlarında solma var hafif, ufak tefek gamzeler, çizikler vs yaşına göre iyi denebilir totalde.

Donanım namına, sürücü hava yastığı, tam otomatik sıkışma sensörlü ön iki cam, klima, hidrolik direksiyon, arka sis farı var, başka da bişey yok.
Sürüşü beklediğimden daha iyi çıktı, medeni bir araç, vites geçişleri güzel, kullanımı yormuyor. ABS yok. Süspansiyonlar yumuşak, konfor iyi, virajlarda yatıyor temkinli olunmalı. Zaten kimse de bu araçlarla viraj kasmamalı
Cumartesi günü sanayiye gideceğim,

2 lastik alınacak.
Debriyaj yukarda kavrıyor çok, ona bakılacak.
Klima var fakat gaz kaçağı var onarılıp gaz basılacak.
Direksiyon körüğü yırtılmış, değiştirilecek.
Arabayı kurcalarken güneşlik ayağını kırdım, o alınacak
Direksiyon deri kaplanacak.

Şu an için yapılacaklar bunlar, daha farklı masraflar çıkarırsa ekleyeceğim ve tutarları yazacağım.

Araçla ilgili sorusu olan olur ise yanıt vermeye çalışırım, iyi forumlar.

09.03.2024 güncelleme,
Corsa ile 7 ay, 6 bin kilometrelik mecaramız sona erdi, bugün satışını verdim aracın. Bu süre zarfında tek bir sorun bile yaşamadım, gayet tatlı ve yaşına göre medeni bir araçtı, keyifle kullandım.

Araçla ilgili sorusu olan, bilgi almak isteyene yardımcı olurum, iyi forumlar.
L
3 yıl
Hondanın manidar reklamı :)
Videoyu izlemek için tıklayınız
Bugün denk geldim bu reklama.
Şu son civiclerde yaşanan göçük mevzusuna top çarpmıştır, dış etkendir demeleri, sürekli yakınılan kısa bakım aralıkları, çabuk çizilen ince boyası gibi konulardan sonra bu reklam biraz tuhaf olmuş bence, kimse tesadüf demesin, bence bilerek yapılmış, reklamın iyisi kötüsü olmaz
L
4 yıl
Hafriyat kamyonu ile doblo kazası
Merhaba arkadaşlar,

3 gün önce 100 metre önümde olan bir kaza. İnsan bakar ama görmez ya, kamyon korna çaldığı an oraya dikkat kesildim, zaten 1 saniye geçti geçmedi büyük bir gürültü ve toz bulutu eşliğinde dobloyu önüne katarak bi 20 metre sürükledi. Yol 2 gidiş, 2 geliş şeklinde, karşı tarafa da geçiş var, ya doblo u cekmek istedi veya direkt karşıya geçecekti kamyonu görmedi heralde, ama dediğim gibi görmedim, bunlar tahmin.

Doblonun diğer taraftaki jantları kırılmıştı doblonun, ordan hesap edin, 2 kadın vardı içinde.

Kimin hatası var, bilmiyorum ama Allah kimseye yaşatmasın çok kötüydü, ilk yarım saat kendime gelemedim araç içindekileri gördükten sonra, o halleri hala gözümün önünde. Hemen 112'yı aradık, ardından itfaiye. Yoldan geçen bi polis aracı da durdu 2 dk sonra. İlk yardım yapmaya çalıştık ama ekipman yok, o durumda bi insana ne yapabilirsin ki, şoförün durumu epey kötüydü çünkü, daha çok yandaki yolcuyla ilgilenmeye çalıştık ama o da baygındı.

İtfaiye ve ambulans geldi, yaralıları çıkarıp götürdüler, şoförün o an hayatta olması mucize idi, şu an durumu nedir bilmiyorum, gittiği hastaneyi biliyorum ama arayıp sormaya çekiniyorum kötü haber alırım diye. Allahım yardımcıları olsun.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Herkes dikkatli olsun arkadaşlar, trafik dikkatsizliğe, şakaya gelmiyor, bir saniye varsın, diğer saniye yoksun. Güvenli sürüşler herkese.
L
4 yıl
Toyota modelleri kaza testinde bükülen a sütunları
İyi akşamlar herkese,

Geçen hafta başka bir aracın kaza konusunda corollanın adı geçmişti, ben de zamanında euro ncap testlerini izlediğimde aklımda kalmıştı bu durum.

Evet araçlar 5 yıldız almış ama a sütunları dayanıksız duruyor, bu testler 64 km hızla deforme olan bariyere çarptırarak yapılıyor, daha yüksek hızlarda veya duvar, ağaç, direk gibi yerlere vurma durumunda dayanıklılık durumu ne olur bence soru işareti.

Tek bi modelde bu durum olsa konu açmazdım tabi ama auris/corolla, yaris, avensis ve rav 4 modellerinde de olunca bana garip geldi. Özellikle avensis ve yariste durum kötü bence.

Yeni kasa corolla ve rav 4 modelinde bi sorun yok bu arada.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
L
4 yıl
Makyajlı Fiat Egea/Tipo
İyi akşamlar herkese

Madem evdeyiz ben de bi konu açayım dedim sohbet muhabbet olur.

Bu sene sonunda makyajlı fiat egea piyasada olacak. QralCess arkadaşımız bunun hakkında başka bi konuda bilgi vermişti, bir de resimlerin olduğu siteyi söylemişti. Resimler ordan.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Resimde görünen yerden yüksek cross versiyonu gelecekmiş, sw kasa ile beraber gayet hoş duracaktır, ön park sensörü de görünüyor resimde, farlar da led olmuş sanırım, hayalet ekran vs, teknolojik olarak güzel bi yenileme olacak gibi. Tabi bunlar hep fiyata yansıyacaktır, zaten en üst pakette olur.

Yakında daha kapsamlı resimler de düşer zaten. Logo yerine yazı kullanılaması benim hoşuma gitti, logodan daha tarz ve güzel duruyor.

Motor olarak yeni 1.0 ve 1.3 turbo benzinli firefly motorlar gelecektir.

1.0 motor 120 hp/ 190 nm
1.3 motor 150 hp/ 270 nm
L
5 yıl
Suv Test Günlüğü/ Grandland,Kuga,Qashqai,Renegade/ Anket
Bugün boşluk bulunca suv test günü yapayım dedim,

Sırasıyla grandland x, kuga, qashqai ve renegade test ettim, hepsi dizel otomatik ve test araçları en dolu paketlerdi tabi.

Grandland, kalite, yalıtım ve konfor olarak en iyi hissettiren araç oldu, 18 jantlara rağmen çukurlarda rahatsız etmiyordu. Motor da sessiz ve güçlü, bastın mı yaslayıp ilerliyor, eat6 şanzıman hızlı ve konforlu. Klasik opel yol tutuşu da mevcut arabada, ben keyif aldım sürerken, çalışılmış bi araç hissi veriyor rahatlıkla. İç hacmi başarılı, koltuklar rahat. Fiyat olarak enjoy için 172 dediler. Fakat enjoy donanımdaki koltuklar ortalamayı aşamıyor, hem görüntü hem de konfor olarak dolu pakete göre gerideler.

Kugaya geçtiğimde, daha hırçın mı desem kaba mı desem daha bi heybet vardı iç mekanda, ama çok da güzel değildi açıkçası. Malzeme kalitesi başarılı fakat daha 14 bin kilometredeki test aracından çatır çutur sesler geliyordu. Test rotasında yollar kötü, çok çukurlu, jantlar da 18 inç olunca arabayı yormuş izlenimi verdi bana. Konfor olarak kötü geldi grandland'den sonra, daha sert bi araç, tabi yol tutuşu da ona göre. Ama bir tık daha yumuşak olmasını tercih ederdim. Arka koltuk konforu olarak da en kötü bu araç idi, fazla sert ve rahatsız geldi arka koltukları, ama önlerde hiçbir sorun yoktu, gayet güzel. Motor yalıtımı olarak da en beğendiğim araç oldu. Performans olarak da yine başarılı bi model. Kağıt üstündeki verilere göre çok daha iyi hissettirdi hepsi. Style paket için 169 dediler.

Geçtim nissana, qashqai'yi daha önce 1.5 dci manuel olarak kullanmıştım, bu sefer 1.6 dci x tronic ile denedim. Teknik verilerde en güçlü bu araç ama şanzıman aracı tutuyor gibi, sevmedim. Sanal 7 ileri oran verilmiş, genelde sabit tutup hızlanıyor hissi pek hoş değil. Kalite ve yalıtım olarak diğer 2 rakibine göre geride. Konfor olarak kugadan iyi ama grandland'in gerisinde idi. Hacim olarak da rakiplerinden geride. Fiyatı da ona göre tabi, tekna versiyon için 153 bin dediler.

En son yol üstünde jeep'e uğradım. B segment olmasına rağmen içerde kesinlikle öyle hissettirmiyor. Jip hissi olarak en iyisiydi bile diyebilirim. Nede olsa jeep Dik cam, uzun kaput ile tam amerikan havası var. Ferahlık olarak da gayet iyi idi. Grandland ile beraber en keyif aldığım araç oldu. Yalıtımı da güzel, sadece multijet'in sesi biraz gür olduğu için fazla duyulabiliyor. Ama performans olarak gayet atak bi araç, en iyisiydi diyebilirim. Kalite olarak da segmentine göre oldukça iyi, c segmenti standartlarını bile karşılıyor, qashqai'den daha iyi geldi bana kalite olarak. Test sürüşü boyunca alt sınıf olduğunu hissettirmedi. Giriş paketine 155 dediler.

Kısaca araçlar hakkında görüşlerim bunlardı. Tüketim olarak kıyas yapamıyorum tabi, kısa test sürüşleri pek bişey ifade etmiyor ama en düşük genel ortalama tüketim grandland modelindeydi.

Fiyatları görmezden gelip hangisini alırdın derseniz grandland tercih ederdim. Fiyatlar işi içine girince pahalı kalıyor. Qashqai uygun fiyatları ama pek ısınamadım araca, cvt de şüpheli bi şanzıman, bakım aralıkları da dar. Satış sonrası pek kullanıcı dostu bi araç değil gibi. Kuga da style donanımda 17 jantlarla beraber daha konforlu olacaktır, tercih etme kısmı bayilerden alınan fiyatlara göre değişir, bu fiyatla ben tercih etmem. Renegade ise her ne kadar hissettirmemeye çalışsa da b segment bi araç ve fiyatı buna göre yüksek, onun dışında zevkli ve kaliteli bi model, ben beğendim.

İlerde bu araçlardan birini almayı düşünür isem 2.el grandland veya daha uyguna renegade kovalarım. Sizin tercihiniz ne olurdu ?
L
5 yıl
2018 yılı satış bazında segment liderleri ve birkaç istatistik
İyi geceler arkadaşlar,

Odd sonunda aralık ayı verilerini de açıklayarak yılın son raporlarını yayınladı. Ben de hemen her segmentte satış bazında liderleri derlemek istedim. Aşağı yukarı tahmin edilebilir modeller var ama bir nevi de merakımdan yaptım.

A: Hyundai i10, 956

B sedan: Peugeot 301, 11.837

B hb: Renault Clio, 22.638

B suv: Suzuki Vitara, 2.361

C sedan: Fiat Egea, 34.087

C hb: Vw Golf, 8.697

C suv: Nissan Qashqai, 14.962

C Mpv: Dacia Lodgy, 2.684

D sedan: Vw Passat, 22.234

D suv: Nissan X-trail, 4.307

E sedan: Mercedes E, 3.443

F: Mercedes S, 245


Ayrıca yine ODD raporuna göre 2018 yılında satılan otomobillerin,

%56.7'si c segmenti

%50.7'si sedan

%58.09'u dizel

%65.15'i otomatik şanzımanlı.
L
6 yıl
Yeni Dacia Duster Showroom İncelemesi ve Test Sürüşü
Merhabalar iyi günler herkese,

Bugün de yeni duster'a bi bakayım dedim, daha önce de incelemiş, test sürüşü yapmıştım bu incelemeyle beraber araç hakkında düşüncelerim tam olarak oturdu.


< Resime gitmek için tıklayın >

Baktığım araç comfort donanım 1.5 dci edc, alaşım jant opsiyonu var. Donanım olarak ekonomi odaklı bi aracın baz paketi olmasına rağmen far sensörü, hız sabitleme ve sınırlama, 6 hava yastığı gibi donanımları var. Zaten bunlar dışında dişe dokunur donanımı yok, boş araç arka camlar ve aynalar manuel, yol bilgisayarı, sis farı, stepnesi, led gündüz farı, klima, Bluetooth var.

Tasarıma gelirsek, benim hoşuma gitti araç, sade ve akıcı duruyor. İddialı bi tasarımı yok ama fena da değil, turuncu renk ile dikkat çekiyor ama. Boyutlarına göre olabildiğince kalıplı olması için uğraşmış tasarımcılar, olmuş da. Bazı kişiler yeni kasadan ziyade makyajlı kasa gibi olmuş diyorlar, haklılık payları olabilir fakat bence yerinde değişiklikler olmuş, arka farların direk renegade kopyası olması hoş değil.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Asıl önemli değişim iç mekanda olmuş, artık kesinlikle daha modern, günümüz şartlarına uyan bi iç makan anlayışı var. Orta kısımdaki piyano tarzı yeni tuşları sevdim. Göstergeler de artık daha modern. Kalite tabiki yüksek değil ama incelediğim baz paket araçta, dolusu olan prestige pakete göre bazı plastikler(açık gri olanlar) daha kalitesiz geldi. Yani içeri geçince ister en boşu, ister en dolusu olsun, maliyet kaygısıyla yapılmış bi iç mekan olduğu belli kalite konusunda. Tavan döşemesinin kalitesi ve işçiliği de bu hissi sonuna kadar yaşatan bi etmen. Ama bunlar gayet doğal, piyasaya göre fiyatı ortada.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Saklama alanları yeterli, torpido oldukça derin, motora kadar gidiyor vitesin önünde de yeterli bi alan var, ayrıca konsolda airbag kısmının üstünde ufak eşyalar için yer var. Kapı içi gözleri de gayet yeterli genişlikte.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Hacim olarak sınıfının alt sınırında diyebiliriz, yeterli genişliği sunuyor ama rakipleri daha fazlasını sunuyor. Yine de koltuğu kendime göre ayarlayıp arkaya geçtiğimde kesinlikle rahatsız olmadım, 3 parmak diz mesafesi vardı. Bagajı da yeterli büyüklükte

< Resime gitmek için tıklayın >

Motor bildiğimiz 1.5 dci. 6 ileri çift kavrama edc şanzıman ile kombinlenmiş. 4000 devirde 110 beygir güç, 1750 devirde ise 250 nm maksimum tork veriyor. Manuel şanzımada aynı devirde tork 260.
0-100: 11.9 saniye, maksimum hız 171 km.
Şehir içi yakıt: 4.4, şehir dışı: 4.5(tuhaf), ortalama: 4.5 litre.

Sürüşe gelirsek, araç yalıtım olarak ciddi yol almış, çok net fark var önceki kasaya göre. Kapıları açarken bile kapılardaki ağırlık artışı çok net. Bu sayede konfor oranı artmış, önceki nesilde biraz dan dun gidiyordu araç, yeni kasa daha tok geldi bana. Alt yapıya, yalıtıma falan çalışmışlar belli. Yol tutuşu da iyileşmiş, limiti yükselmiş, ama tabi sınırları bilmek hala daha faydalı. Direksiyona gelen elektrik desteği ile beraber daha yumuşak olmuş, park manevralarında faydalı oluyor, his olarak da iyileşmiş. Motor da yeterli çekişi sağlıyor, ara hızlanma ve yokuş performansı başarılı, ama hem aracın yüksek yapısı hem de motorun fazla güçlü olmaması sebebiyle üst hızlara çıkma isteği pek yok, kesiliyor. Yakıt da yüz güldürecek cinsten, klasik 1.5 dci, piyasadaki en az yakan dizellerden. Test aracının ortalaması 7.5 litreydi.

Yani yeni duster genel anlamda başarılı, olmuş(fiyatına göre), ileriye doğru güzel bi adım atmışlar. Fiyatı da dediiğim gibi en önemli kozu. Zaten yeni kasası gelince ülkemizde segment liderliğini aldı qashqai'nin elinden.

Bu arada incelediğim, alaşım jant opsiyonlu comfort paket 1.5 dci edc cosmo mavi duster liste fiyatı 109 bin ama 98.000 lira fiyat aldım, ellerine kalan son fırsat araçlarından. Bu paraya dizel otomatik B hb araç zor veriyorlar, adamlar c suv veriyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.