K

Yarbay
08 Ekim 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
255 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
2 yıl
Atiker Nanofast Supap Eritme Sorunu
Ford Mondeo 2008 1.6 araçta Atiker Nanofast lpg kiti mevcut. Üstündeki 3.0 ohm lu Atiker AHC enjektörleri 2.0 ohm Albien performans enjektörleri ile değiştirdim. Sadece 4. silindir defalarca buji eritti uzun yolda kısa aralıklarla, bir süre sonra da 4. silindirde egzoz supap eriyip kırıldı. Piston burcu da eğilmişti. Tabi bu durum 4-5 bin üstü yüksek devir kullanımları sonrası oldu.

Tekrar aynı sorunu yaşamamak için nedeni tam olarak bulmaya çalışıyorum. 2.0 ohm enjektörler bu duruma neden olmaz deniyor genel olarak. Ayarları tam ve araç arıza lambası yakmıyor. Gidişinin benzinli halinden geri kalır yanı yok bu enjektörlerle. Enjektörleri de test için yolladım herhangi bir sorun yok dendi.

Ancak tekrar aynı durum olur diye eski enjektörleri taktım. Regülatörde basınç ile alakalı anormal bir durum var gibi durmuyor. Sabahları zor çalışma, boğulma sorunu olmuyor.

Ayarlarda standart kit içi sıcaklık sensörü seçili olduğunda araç hareket halindeyken regulatör sıcaklığı 50 altına, lpg sıcaklığı 20 nin altına düşüyor. Regulatör el tutmayacak kadar olmasa da sıcak bu durumdayken. Diğer sensörleri seçersem sıcaklık olması gereken seviyede gösteriyor ama tabi kit içi olanın seçmem gerekiyor diye biliyorum.

Bu supap yakma sorunu neden kaynaklanmış olabilir ve mevcut durumda bu kiti en verimli nasıl kullanabilirim önerisi olan var mı?
K
5 yıl
Uzun Süreli Kullanım Sonası Açılmayan Notebook
Notebook Acer Aspire 4820T Windows 10 yüklü

Kısa süreli yani 5-10 dakikalık kullanımlarda kapanıp açılmalar konusunda sorun yok, mesela 2-3 saat açık kaldıktan sonra kapatılırsa tekrar açılmıyor, bir gün kapalı kalırsa tekrar denenince açılıyor

2 gün boyunca açık kaldığı sürede işlemci ve ekran kartını maksimum yükte tutmama rağmen ne aşırı ısınma ne de bundan kaynaklı bir kapanma var ancak bunun ardına kapanırsa tekrar açılmıyor

Uyku veya hazırda bekletme modu alakalı bir durum da değil ki güç seçeneklerinden hepsi kapalı, ayrıca batarya çıkarılıp beklense de durum aynı

Bataryası sağlam ancak bozuk olma ihtimaline karşı bataryasız da denense bilgisayar açılmadığında açılmıyor

Aşırı ısınıyor sıcakken tekrar açılmıyor gibi bir durum da yok, bilgisayar soğusa da belli bir süre beklemeden açılmıyor

Bununla ilgili fikri önerisi olan var mıdır?
K
5 yıl
Seat Ibiza Direksiyon Çeyrek Turda Bir Sertleşme
2015 model hasarlıdan toplamakta olduğum ibiza da garip bir problemim var.

Direksion pompasının haznesi darbe almıştı, onu değiştirdim, daha sonra yağını tamamlayıp cihaza bağlayıp arızaları düzeltince direksiyon yumuşadı ancak çeyrek turda bir hafif serleşme mevcuttu, çeyrek tur direksiyon mafsalının yarım turuna denk geldiğinden ve mafsal da sağlıklı durmadığından onu da değiştik, durum aynıydı, sonra direksiyon kutusunda yağ kaçağı vardı muhtemelen içinde darbe kaynaklı bir hasar var ondan kasıyor dedik kutu revize edildi durum aynı, bu sırada viraj demiri ve amortisör bilyaları değişti neden olabilir diye ve hala durum aynı, tamamen o hafif sert haliyle çalışsa problem olmayacak seviyede ancak anlık olarak değişim kullanımı zorlaştırıyor.

Hala bir çözüm bulamadığımızdan bununla ilgili bir fikri olan var mıdır?
K
6 yıl
Twin Ball Bearing Air Charger
Bu ürün nedir nasıl çalışır bilgisi olan var mı?

Normalde bu tarz ürünleri palavra bulurum ancak zamanında lpg takılırken arada taktıkları lpg charger denilen tüp gibi aleti söküp attıktan sonra aracımda farkedilir kalkış ve alt devir performans düşüşü oldu, yakıt haritasını sıfırlayıp boğaz kelebeği temizleyip adaptasyon yapmış olmama rağmen değişmedi, atmış bulundum bir kere, şimdi benzer birşey arıyorum, buna denk geldim
https://www.11street.my/productdetail/works-engineering-twin-ball-bearing-air-charger-838046
K
6 yıl
Tramer Kaydı Düzeltme Hakkında Bilgisi Olan
Bir yakınımın aracı var, sigortadan alınma ağır hasar kayıtlı, aracın hasar durumu belli, yetkili servisin çıkardığı hasar tutarı ve değişmesi gereken rakamlar belli, araç bunlar doğrultusunda da orijinal parçalar değiştirilerek tamir oldu, tek çamurluk değişen ve bu yüzden airbag açan bir bmw 320i

Sıkıntı şu ki normalde hasar kayıt bilgisinde rakam olarak aracın aldığı hasarın onarım rakamı yazması gerekiyor, ancak bunda hasar kayıt bilgisine araç önceki sahibine sigorta tarafından ödenen toplam rakam yazılı, yani aracın tüm bedeli

Yani tramer kaydında bir hata var, bu hatayı ne şekilde düzelttirme imkanı vardır bunun prosedürlerini bilen var mı?
K
7 yıl
Çekme belgesi alma prosedürleri 2018
şubat başından beri malum alım satım işlemleri değişti, çekme belgesi konusunda yakın zamanda işlem yapan var mı? sürete bir değişiklik var mı?

direk plaka ve ruhsatla trafik şubeye gitmek yeterli mi yoksa vergi dairesinden borcu yoktur yazısı da almak gerekiyor mu?
K
7 yıl
2.0 TFSI neden asiri yakar?
2.0 tfsi motorlu golf r aracim haddinden fazla yakiyor, beynindeki yazilimi kontrol ettim cekip orijinal, chiptuning vb islem yok, filtre vs disinda ne bu kadar etki edebilir bu konuda ekstra bilgisi olan var midir?

normalde 12 litre civari yakmasi gereken araci sakin kullanimda bile 20 litre altina indiremiyorum

rolantide degerler normal ancak arac yavas giderken bile ortalama 20 leri buluyor
K
7 yıl
Iphone batarya aktivatörü kullanımı
KAISI 9201 iphone batarya aktivatörü aldım elimdeki bozuk iphone bataryalarını çalıştırmak için ancak çalışma şeklini pek çözemedim, bu veya benzeri cihazlarla tecrübesi olan var mıdır?
K
7 yıl
Trafik tescil işlemleri randevu sistemi
Sistem muameleciler yüzünden tamamen çakılmış durumda, açılan tüm randevuları alıp normal vatandaşın kendi işlemini yapmasını engelliyorlar, gidip bir muameleciye para vermeden işlemini yaptıramıyorsun, trafik şubedeki polisler de randevular dolu olduğu ama gerçek kişiler olmadığından kimse olmamasına rağmen randevusuz işlem yapmıyorlar, işin özü bilerek ve isteyerek muamelecilere gönderiyorlar insanları, bunla ilgili çözüm önerisi olan var mı?
K
8 yıl
Lovato lpg ayarı
lovato lpg ayarı konusunda yardımcı olabilecek olan var mıdır?

bazıları benzin değeriyle lpg değeri eşit olmalı, bazısı 2 katını geçmemeli yazmış, farklı farklı söylemler var, otomatik kalibrasyon yeterli midir? devamında ne gibi verilere bakılıp ufak düzeltmeler yapmak gerekir ve bu düzeltmeler nasıl yapılmalıdır?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.