Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
580
Cevap
16456
Tıklama
10
Öne Çıkarma
Evrim Teorisi mufredattan kalkti, Big Bang ise 'tartismali' ilan edildi
R
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Lise 4. sınıf müfredatında bulunan "Hayatın Başlangıcı ve Evrim" ünitesi müfredattan çıkarıldı

Yeni müfredata göre, lise son sınıf biyoloji dersinin müfredatında yer alan, “Hayatın Başlangıcı ve Evrim” ünitesi çıkarıldı. Ünitede, Charles Darwin’in Evrim Teorisi, “Evrimleşmenin bir sonucu olarak türlerin değişimini ve yeni türlerin oluşumunu, evrime etki eden faktörleri ve mekanizmaları ile açıklayan teori” olarak anlatılıyordu. Evrim ünitesi, “Canlılar ve Çevre” başlıklı bir ünite ile değiştirildi. Yeni ünitede, öğrencilere, çevre şartlarının genetik değişimlerin sürekliliğine olan etkisi anlatılıyor.

Bakan Yılmaz’a, fizik ve fen kitaplarında Big Bang ve Evrim Teorisi konularının çıkarıldığının sorulması üzerine “Taslağı inceleyin, herkes kendi görüşünü söylesin. Ondan sonra ortaya bir metin çıkacaktır. İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. İlim ne söylüyorsa biz onu takip edeceğiz. Diğeri de ilim midir, varsayım mıdır, kuramsal mıdır? Ayrı bir tartışma gerektiriyor” demişti. Evrenin oluşumuna ilişkin “Big Bang-Büyük Patlama” teorisi fizik kitabında duruyor.

GAZETE HABERTÜRK
http://www.haberturk.com/gundem/haber/1350021-evrim-teorisi-ve-darwin-mufredattan-cikti


Fen dersleri hepten kaldirilmali bence, direk Kurani Kerim dersi konmali, hepsi kuranda yaziyor zaten.
/ironi



Nihat Hatipoglunun camurla insan yaratma tarifini koymuslar midir acaba?
Yoruma Git
Assassino! - 7 yıl +84
Evrim bilimsel bir gercektir. Evrim teorisi sadece evrimin nasil gelistigini aciklamaya caloair.


Evrimin varligi hem fosiller ilehem labirotuvar ortaminda deneylerle kabak gibi kanitlanmiatir....
Yoruma Git
Yorumun Devamı FarklıAkıl - 7 yıl +47
B
7 yıl
Yarbay

Haber o kadar sığca yazılmış ki, neyin ne olduğu belli değil. Ayrıca verilen kaynakla konudaki başlık da uyumsuz. Haber Türk'ün haberinde Big Bang teorisi ile ilgili bir değişiklik yok denirken konu başlığında tartışmalı olduğu yazılmış.
Haber kaynakları aynı cümleyi evirip çevirip yazmaktan başka bir şey yapamıyor.

Bakanlığın müfredat sayfasında yayınlanan Biyoloji dersi 12. sınıf 4. ünitesi:
12.4. Canlılar ve Çevre
Kavramlar ve Terimler: adaptasyon, mutasyon, varyasyon, yapay seçilim
Konu, Kazanım ve Açıklamaları
12.4.1. Canlılar ve Çevre
12.4.1.1. Çevre şartlarının genetik değişimlerin sürekliliğine olan etkisini açıklar.
a. Varyasyon, adaptasyon, mutasyon vb. kavramlar üzerinde durulur.
b. Bakterilerin antibiyotiklere karşı direnç geliştirmesinin nedenleri vurgulanır.
c. Herbisit ve pestisitlerin zaman içerisinde etkilerini kaybetmelerinin nedenleri üzerinde durulur.
12.4.1.2. Tarım ve hayvancılıkta yapay seçilim uygulamalarına örnekler verir.

Kaynak:http://mufredat.meb.gov.tr/ProgramDetay.aspx?PID=23

Fizik dersi 12. sınıf 4. ünitesi, ilgili konu:
12.4.2. BÜYÜK PATLAMA VE EVRENİN OLUŞUMU
12.4.2.1. Büyük patlama teorisini açıklar.
a. Evrenin oluşumu ve geleceğiyle ilgili farklı teorilerinde olduğu vurgulanır.
b. Öğrencilerin,büyük patlama teorisini destekleyen bilimsel çalışmaları araştırmaları ve araştırma sonuçlarını rapor olarak sunmaları sağlanır.
c. Bilimsel araştırmalarda etik ilkelere uymanın gerekliliği hatırlatılır.

Kaynak:http://mufredat.meb.gov.tr/ProgramDetay.aspx?PID=48

Verdiğim kaynaklarda altta bulunan "Katkıda bulun" butonuna tıklayarak değişiklik önerebiliyoruz. Bilim dışı bilgilerin öğrencilere aktarılmasını istemiyorsak buralardan itiraz etmeliyiz, sosyal medyaya bu konu popüler olmalı. Ses çıkartmazsak her zaman olduğu gibi sessizce yürürlüğe girecektir.



P
4 ay
Yarbay

K
4 ay
Yarbay

Tüm heryerde teori diye geçiyor biliyorum ab-abd dahil,bing bang de teori.
Şu anki bulunduğumuz ilkel teknolojide allahın varlığını yada yokluğunu tartışmak bile saçma bence.
Bilimin görevi allahın varlığını yada yokluğunu ıspat etmek değil zaten.
İnsanlık mantık yürütüyor sadece.
Sadece biri.


https://www.hurriyet.com.tr/dunya/einstein-yanildi-unlu-fizikci-en-sok-edici-kesfe-karsiydi-41893731


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DarkTechno
N
4 ay
General

Evrimi reddeden modern biyolojiyi reddediyor ve bilim cahili ya da düşmanı kategorisine düşüyor; bu kadar basit.

Çünkü modern biyoloji esasında modern sentez dediğimiz güncel evrim teorisi üzerine kuruludur.

Bir sürü bilim dalına eklemlenen ve bir sürü sahaya açılan ve hepsinde temel veya yardımcı bir başvuru noktası olan bu kuram çok ama çok kabaca;

- Darwin'den filizlenen Doğal Seçme Mekanizmasına,
- Mendel'den filizlenen Kalıtım Mekanizmasına,
- de Vries'in Mutasyon Teorisine,
- Canlılardaki ilgili evrimi değişkenler matematiğinin dilinde yasalaştıran Popülasyon Genetiğine,
- Evrimin genetik arka planını ortaya koyup evrimsel araştırma sahalarında majör bir alan işgal eden ve evrim teorisiyle organik-dinamik bir olgusal ilişki kuran Moleküler Biyolojiye dayanır.

Evrimi reddeden kuantum fiziğini ya da izafiyet kuramını reddeden birisi kadar bilim cahilidir veya düşmanıdır. Evrimi reddeden yerçekimini reddeden birisine, uzaya çıkılmadığına inanana ya da bir düz dünyacıya denktir. Yüzünüze soğuk su çarpılsın diye bu gerçekleri yüzünüze vuruyorum. Bireysel tercih olarak evrim kuramını öğrenmek zorunda değilsiniz. Ama bu kuramın olgusallığını reddetme ya da bilhassa biyoloji öğretirken bu kuramı öğretmeme gibi bir lüksünüz yok.

Bu anlamda daha da çarpıcı olan noktaya geliyoruz. Evrim bir olgudur. Bu olgunun ispatlı mekanizmaları ve matematik modellemeleri evrim yasasıdır. Evrim olgusunu izah etmek maksadıyla evrimle ilgili yukarıda saydığım başat yaklaşımlardan başlayarak tüm bunların - ispatlanmış yaklaşımların, yasaların, olası veya alt hipotezlerin - hepsinin sistemli bir bütün olarak bir araya getirilişi kuramdır/teoridir.

Kültür-bilim bölümünde benden önceki bölüm yöneticisi @Kabuska'nın - orijinalde ben de o bölümün bölüm yöneticisiydim - bir teorinin/kuramın ne olduğuna dair sabitlediği bir başlık bile mevcut:

Hipotez-Kanun-Teori İlişkisi | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

Böyle bir konu bilhassa bilimde evrimin - bakın "teori" bile demiyorum, ki teori/kuram bilimdeki en üst düzey statü ve evrim bir teori - ne olduğunun anlaşılabilmesi için gerekli. Hani forumun bilim bölümünde gezenler ilk bilimin ne olduğuna az çok aşina olsunlar da bölümde öyle gezsinler diye yıllar öncesinde bile bir teorinin ne olduğunu açıklayan bir konu koymuşlar.

Prensipte evrimin nasıl gerçekleştiğini ve evrimin çeşitli boyutlarını bilimsel bir zemin içerisinde tartışabilirsiniz. Gene prensipte evrimdeki mevcut yaklaşımlara eklemeler yapabilir veya evrim teorisindeki mevcut yaklaşımlardan daha iyi bir yaklaşım formüle edebilirsiniz. İlgili formülasyonunuzun dayandığı bulgularınızı da bilimin kalıpları içerisinde hakemli bilim camiasına sunar, yaklaşımınızı yerleştirirsiniz. Ancak, tekrar ediyorum; evrimi bilimsel zeminde veya bilimsel açıdan reddetme gibi bir lüksünüz yok.

Bugün evrim kuramını reddedin. Evrilen virüsler ve bakterilerle başa çıkamazsınız. Bir yığın genetik, zoolojik, ekolojik ve benzeri fenomeni açıklayamazsınız. Milyonlarca yıllık organizmalar tarihini - ve yanında evrenin başlangıcından bu yana "evrilen" diğer hemen hemen her şeyin tarihini - anlamlandıramazsınız. Bugün genel izafiyet kuramını reddedin, zaman genleşmesinden dolayı bütün GPS sistemleriniz altüst olur ve büyük hatalar vuku bulur. Yıldızların, galaksilerin, nebulaların vb tam yerlerini ışığın uzay zaman dokusunda kaymasından dolayı anlayamazsınız. Karadelik gibi masif bir objenin veya fenomenin neden ışınlarda mercek etkisi yaptığını tatmin edici biçimde açıklayamazsınız. Böyle örnekler - bilimin diğer teorilerini de dahil edersek - çoğaltılır.

Kısaca oturduğunuz yerden abuk sabuk koşullanmalarınıza veya garip beğenilerinize uymuyor diye gayet aymaz biçimde bilimdeki teorileri öylece reddedemezsiniz! Bilim sizin beğenilerinize göre çalışmıyor. Gerçekliğin üzerine gerçekliği ona en yakın şekilde anlayalım diye hayatının binlerce saatini laboratuvar ortamındaki veya sahadaki araştırmalarına gömen bilim insanlarının alın teriyle ve bu işe adanmış ömürleriyle bina ediliyor! Michael Faraday, Charles Darwin, Thomas Henry Huxley, Gregor Mendel, Hugo de Vries, Marie Curie, Erwin Schrödinger, Werner Heisenberg, Ernst Mayr, Richard Feynman ve daha nicesi.

Evrimi reddeden o sen! Sen kimsin be arkadaşım? Vasfın ne, araştırman ne, elinin altında hangi araçlar var, fonun ne, yaptığın iş ne, bulguların ne? Tek yaptığın oturduğun yerden tüm bunları pişkince reddetmek ve sosyal medyada ya da bir forumda cahilce evrim bir teoridir gerçek değildir, ayyy ama evrim hiç benlik değil ki demek....

Her yerde bolca kaynak mevcut, 21.yüzyıldayız, internet de var; insan birazcık olsun tekamül eder. Bilişsel kapasitesini kullanır. Hala evrimi maymundan gelmek zanneden, aklının hayalinin bile alamayacağı veya benimki gibi zar zor alacağı evrim olgusunu buna indirgeyen var. Denk geldiğim bir başkası da bilimdeki evrimi ateizm - yani felsefi pozisyon - zannediyor. :D



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

M
4 ay
Yarbay

M
4 ay
Yarbay

M
4 ay
Yarbay

quote:

Ortay soy fikri DNA ile çöktü zaten

Nasıl çöktü? Ortak soy fikrinin en büyük kanıtlarından biri tüm canlı DNA'larının aynı yapıda olmasıdır.

quote:

ortak soy kuramı hiçbir bilime dayanmayan teorisel birşey, bununla ilgili hiçbir fosil kanıtı vs olmamasına rağmen

Fosil kanıtları:

https://en.wikipedia.org/wiki/Evidence_of_common_descent#Fossils




Bu mesajda bahsedilenler: @ŞAKACI
H
4 ay
Yüzbaşı

https://tr.wikipedia.org/wiki/Tiktaalik


Bakın başka örnek vereyim. Tiktaalik denilen bu fosil tür sudan karaya geçişte balıklar ile amfibiler arası geçiş türlerinden. Tetrapodların ortak atası gibi bir şey. Şimdi bu çizim fosil kaynakların uyarlaması. Yani uydurma bir şey değil. Bana mantıksız geliyor deyin başım üstüne ama "adamlar resimlerle insanları kandırıyor" demeyin bari.



< Resime gitmek için tıklayın >
Bu kitap da Tiktaalik 'in bulunuş sürecini anlatıyor. Dili ağır olmayan popüler bilim kitabıdır. Okumanızı tavsiye ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 13 Şubat 2024; 0:1:52 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Novagate
M
4 ay
Yarbay

Atamız dediğimiz tür yaşamıyor ki soyu tükendi.


https://en.wikipedia.org/wiki/Chimpanzee%E2%80%93human_last_common_ancestor




Bu mesajda bahsedilenler: @ŞAKACI
N
4 ay
General

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158019439

Şu yorumumdan sonra konuda sayfalarca aynı "maymundan geliyorlar" veya "evrim ateizmdir" temalarıyla devam etmiş iflah olmaz cehaleti ve aymazlığı hafifçe sırıtarak takip etmekteyim. :D

Gerçekten bazı insanlar insan türünün bilişsel becerilerinin tam hakkını veremiyorlar. Hiçbir şey araştırmadan ve hakkıyla düşünmeden iptidai koşullanmalar veya basit önyargılarla cehalet ve yanlış bilgiler saçmaya devam ediyorlar. Bu sebeple araya girip bazı düzeltmeler yapma ihtiyacı hissediyorum:

quote:

Evrim entropi yasasına göre zaten mümkün değildir.

Bu ifade doğru değildir. Bilakis aslında genetik ve çevresel tabanda yürüyen fiziksel ve kimyasal bir süreç olarak evrim entropinin yani kainattaki enerji alışverişi yapıp ısı-enerji kaybetme eğilimindeki sistemlerdeki irregularitenin daha fazla karmaşa ve daha fazla hadise tetikleyecek şekilde artmasının bir sonucudur ve evrim zaten böylesi bir entropik süreç olduğu için tersinemezdir/geriye alınamazdır. Buna evrimin tersinmezliği yasası denir (Bknz: Dollo's Law of Irreversibility). Daha spesifik ifadeyle bu evrim olgusunun fizikteki entropi yasasının canlılar alemindeki veya biyolojideki karşılığı olduğu anlamına gelir. Evreni bugün 10 milyar yıl önceki daha sıcak ama daha regular haline döndüremeyeceğiniz gibi varolan genomları değiştirip biyosferi de 65 milyon yıl önceki haline - en azından aynı patikadan birebir özdeş olacak biçimde - döndüremezsiniz. Termodinamik ve entropi - enerji transferi - yüzünden fiziksel ve kimyasal süreçler ve yapılar olarak genler/canlılar reprodüksüyonla yeni jenerasyonlar üretirler ve böylece devam ederler.

Gene aynı entropi yüzünden evrimle ortaya çıkmış her canlıda olduğu gibi sonsuza dek yaşamaz, evrimsel programlamanız ve doğuştan gelen yatkınlığınız uyarınca çocuk yapıp devam eden tersinemez fiziksel ve kimyasal sürecin ifadesi genlerinizi aktardıktan sonra yaşlanır ve ölürsünüz. Vücudunuz azalan hücresel yenilenme ve artan düzensizlikle yani artan entropiyle sonunda iflas eder. Diğer bir deyişle evreni çok yavaş biçimde soğutan ve darmadağın eden entropi biyosferdeki kıyımını yaşlandırdığı canlı kuşakları üzerinde sergiler. Ama canlılık - enerjinin ve bilginin korunumu çerçevesinde genlerin fiziksel-kimyasal süreç olarak devam etmesiyle ve nesilden nesle aktarılmasıyla devam eder. Tüm canlılık bu şekilde enerji ve bilgi transferi üzerine kurulu. Bu canlılaşmayı ve taşınmayı sağlayan kimyasal-fiziksel enerji transferinin temelinde zaten - enerji ve bilginin korunumu kanunlarıyla beraber - termodinamik ve entropi var. Termodinamik-entropi olmadan canlıları bilimdeki anlamıyla "canlı" yapan ısı enerjisi temelli metabolizma aktivitesinden, kalıtımın aktarımından, bilhassa entropinin karşımıza çıktığı yaşlılık ve ölümden söz edemeyiz.

Bunlar benim fikirlerim de değil. Belirli istatistiksel fiziki sonuçların - entropinin de, entropinin uzantısı evrim ve evrimsel tersinmezliğin de yasalaştırılmasıyla bu sonuçlara varan Louis Dollo ve Jaqcues Monod gibi bilim insanlarının ifadeleri, başka bir mesajımda daha anlatmıştım:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157315086

Evrimin tersinmezliği hakkında bir figür:

< Resime gitmek için tıklayın >


Entropinin ne olduğunun daha iyi anlaşılması için aşağıdaki videoyu bırakıyorum. Entropi ile canlıların giderek dallanıp budaklandığı ve geri alınamaz derecede karmaşıklaştığı evrim süreci arasındaki bağlantıyı - evrenin muazzam bir sıcaklık, aşırı tek tiplilik ve homojenlikte ortaya çıkmasından itibaren soğuyup karmaşıklaşmasıyla ve çeşitlenmesiyle beraber - net bir şekilde görebileceksiniz. İrregularite deyince hemen bildiğimiz ve günlük hayatta algıladığımız "düzensizlik" gibi algılanıyor ama gerçek şu ki kaçınılmaz olarak irregularite yani entropi çoğaldıkça yaşanacak şeyler çoğalıyor. Canlılığın moleküler düzeyden gelişimi ve çeşitlenmesi için gerekli şantiye sahaları ortaya çıkıyor. İskambil destesi saçma analojisine başvuran kanalın sahibi kimya mühendisliği doktorası sahibi deneyci gayet anlamlı biçimde şunu diyor:

quote:

So the definition of entropy is not "disorder" but it's the number of ways in which something can happen



https://www.youtube.com/watch?si=XURgWWXceQxDTfvE&v=NMj7p9g7GPM&feature=youtu.be

Bu videoyu da zamanında entropi ve zaman oku tartışmamızda bana atan @Torlak Kemal isimli bir kullanıcımızdır. Kendisine teşekkür ederim.

Kısaca buradan çıkarılacak sonuç, bırakın entropi ile evrimin çelişmesini, bilakis entropi olmadan evrim sürecinden söz edemeyeceğimiz gerçeği. Hatta evrimin entropinin kaçınılmaz bir sonucu veya ürünü olduğu sonucuna ulaşıyoruz.

quote:

Termodinamiğin 2. yasası yalnızca izole sistemler için geçerlidir. Ancak Dünya dışarıdan (Güneş) enerji alan, bir sistemdir.

Evrimde entropinin geçerli olmadığı veya Dünya'nın entropiye Güneş'ten gelen enerji girdisiyle tamamen bağışıklı olduğu iması taşıyan bu ifade de tam doğru değil. Entropi bildiğimiz kadarıyla tüm kainatta geçerlidir ve bilimde yaygın kabul gören ısıl ölüm modeline göre kainatı her şeyin zamanla çözüneceği karanlık ve soğuk bir ısıl ölüme sürüklemektedir (Isıl Ölüm Teorisi, The Heat Death Theory). @MRTFR



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MRTFR
K
4 ay
Yarbay

Hatta 1960 lara kadar bu iddaları pislik yahudi asıllı ruhunu şeytana satmış bilim adamları ortaya atıyor ülke genelinde protestolar vardı.
Hatta şimdi araştırdım yahudi asıllı anlatan ders veren hocaları bile tutuklamışlar detayına girince abd bizden bile daha bile katıymış o dönemler.

İnanmayana ispatta koyuyım.



https://www.indyturk.com/node/491151/d%C3%BCnya/lara-logan-yahudi-rothschild-ailesi-darwine-evrim-teorisini-icat-etmesi-i%C3%A7in-para





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Şubat 2024; 16:9:2 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
4 ay
Yarbay

bunu ben idda etmiyorum gerçek olan birşey.


https://www.cnnturk.com/teknoloji/bilim/evrim-kurami-turkiye-ve-abdde-gecmiyor
Abd lilere göre nüfusu ateizme yöneltme projesi insanlığı para ve güce tapmasını istiyorlarki tapkanlarıyla birlikte büyük israil yükselsin.
Büyük israilin önünde dindar müslümanlar ve hristiyanlar en büyük engel çünkü.
Mamanı vericekler ağzına para refah banka hesabım diyip susacan yani ses çıkarmıycan, şu anda tamda o oluyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Şubat 2024; 17:22:42 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hopdediks-Dediğimdediks
N
4 ay
Binbaşı

İblis'e tapanlar İblis'i bizzat görürler.
Lady Gaga' da bunlardan biri. Videoda açıkça İblis'i övüyor.

İblis'e tapanlar derken şaka yapmıyoruz, İblis dünyada ve Allah ile olan iddiasını sürdürüyor, bilim adı altında sahte yalanlarla insanları Allah'ı inkar ettirmeye çalışıyor.


https://twitter.com/prof2run/status/1649805243226415107?t=_7yTur005zAPohdLghuMXg&s=19



S
4 ay
Yüzbaşı

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=qMJYw0sxZ0k

Vay be aynı bilim adamları, şu anda kullandığın telefonu, interneti, forumu pardon basitçe her şeyi icat ettiler. Rica ediyorum, bunları bırakıp ormana döner misin ? Sanırım bu şimdiki maymunların neden insan olmadığına da örnek oluyor. Malum aynı kutsal kitap oku ile başlayıp, aklını kullanmayı öğütlüyor. Yanlış bilmiyorsamda özgür irade ateist olunca her şeye tecavüz etme isteğine dönüşmüyor. Rica ediyorum beynimize tecavüz etmeyi bırakır mısın ?
https://gaiadergi.com/bonobo-maymunu-ates-yakip-yemek-yapiyor-3-bin-kelimeyi-anliyor/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 15 Şubat 2024; 0:14:51 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Novagate
H
4 ay
Yüzbaşı

H
4 ay
Yüzbaşı

https://www.youtube.com/watch?si=ofQQNJeHDDkAR3yo&v=kCAAx4pf1Yk&feature=youtu.be



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Novagate
J
3 ay
Yüzbaşı

Evrime bir ara inanır gibi oldum ama hem bilimsel açıdan hem dini açıdan araştırdığımda böyle bir şey olmadığına kesin kanaat getirdim, Kuran'ı Kerim üzerinden ayetleri eğip bükerek evrim teorisini destekler açıklamalar yapan hocalara bilmem nelere de itibar etmiyorum, Kuran'da evrim diye bir şey yoktur, ayetler açık ve nettir, ilk insan pişmiş bir çamurdan topraktan balçıktan yaratılmıştır, evrim falan yoktur.

Kuran dışındaki bilimsel çalışmalarla evrim teorisini destekleyenlere de inanmıyorum, doğru düzgün hiç bir fosil kayıtı yoktur, daha önce bu bizim atalarımızın kafatasının kemikleri diye servis ettikleri fosiller yalan çıktı, kemikler yapıştırma çıktı, bilmem kaç milyon senelik dedikleri kemiklerin, kalıntıların aslında o kadar uzun sene önce olmadığı yalanı ortaya çıktı, zaten bu tür canlılar yaşasaydı fosilleri tek tük nadir olmazdı, milyonlarca olmalıydı, o tek tük olanlarda yalan, aldatmaca sahte fosiller.


Evrimi hep bilimsel açıdan araştıranlara şu dini içerikli videoyu izlemelerini tavsiye ederim, ayrıca evrim videou izleyipte videodaki sorulara cevap verebileceklerde yazabilir.


https://www.youtube.com/watch?v=8Lf2TrAxfi4&t=11s


Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
3 ay
Binbaşı

30 yıldır yalan ve yanıltıcı evrim masalı anlatan akademisyenin üçkağıtları ortaya çıkmış. Neanderthal ve insan birlikteliği fantezisi de sona ermiş böylece.


https://www.theguardian.com/science/2005/feb/19/science.sciencenews


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 ay
Yüzbaşı

Bazı insanlarda görülen yirmilik diş,aşırı kıllı olma sorunu gibi durumlarda insan evriminin güncel işaretlerinden biri...

Mesela bu çocuk 'kuyruklu' doğmuş;


https://www.youtube.com/watch?v=fofYMNubnLo
Burada da aşırı kıllı olarak doğan kız çocukları;


https://www.youtube.com/watch?v=sWVaHR5xg4w
Mesela 1000 yıldır denizlerde yaşayan Bajau kabilesi 13 dakika boyunca nefes tutabiliyor ve denizlerde 70 metre derinlere kadar inebiliyor ve mızraklarla avlanabiliyor.İşin daha ilginç yanı bu kabilede doğan çocuklarında ekstra bir eğitim almadan kendiliğinden nefes tutma kabiliyetlerinin olması.Yani çocuklar Dünya'ya bu yeteneğe sahip olarak geliyorlar;


https://evrimagaci.org/gunumuz-insanlarinda-evrim-ornegi-bajaular-ve-dalgiclik-5388
Kısacası evrim için birçok kanıt var ama inançlara sorgusuz sualsiz bağlı kalan insanlar bu gerçekleri göremiyor.Zira gördükleri an inançlarının ciddi olarak sorgulanacağını biliyorlar.Bu gerçekle de yüzleşmek işlerine gelmiyor diyebiliriz...