Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
37
Cevap
3013
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: Yeni Nesil Ponzi Sistemi Olan Coinler Dün Gece Patladı (2. sayfa)
D
3 yıl
Binbaşı

Mortgage de batmaz diyorlardı yiğidim civanım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @-KRONOS-
R
3 yıl
Yarbay

Filler tepişir çimenler ezilir.

Ha burda tepişenler rus balinalar. Anlayın gaari. Doların Soros'u gibi hergeleler.
Bear trap geçildiyse 10000'lere kadar iner. Yok rus öküzüm tepişmeye devam ederse ne olacağı belli değil.

Bu b*kun borsa gibi analiz edilmesi de akla yatkın değil. Hiç değil.
Yormayın kendinizi, takılın neşeli neşeli.



E
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Dinocan Gökçek

Bu arada ufaktan kendi fikrimi de belirteyim; kripto para sistemi ponzi sistemiyle inanilmaz benzeşiyor, bir yerde patlar mı bilmem ama büyük coin yatırımcısı bile bizim ülkedeki kadar bazı kripto para birimlerini "tanrı" sıfatında savunmuyordur.

Sadece bu bana çok ilginç geliyor.
Ponzi sistemini biliyor musunuz?


Yok.

Bilsen benziyor demezsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Binbaşı

Evet.

Biliyorum.

Teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @EleSuDökenSuat
D
3 yıl
Binbaşı

Yılmaz Özdil ekonomi effect yalnız 3 noktalar eksik



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
3 yıl
Binbaşı

Teyzeler Amcalar bile bana sormaya başladıysa bu işi düşüş yakındır .Teknik şuan aylıkta çok şişti 1-2 ay sert düzeltme yapabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolkanCOO -- 18 Nisan 2021; 19:29:4 >

P
3 yıl
Yarbay

bitcoinler kripto paralar saklı duygularınızın size tıklattığı ve tüm dünyanın ortaklaşa ürettiği para ve suç baronlarının mantık dışı seviyeye ulaştırdığınız servetlerini transferini sağlayan bu sınırı olan ponzi şemasının sonlanacağı güne kadar sizleri kullanan ve sıradan kripto mantığını bilmeyen ve anladığını sanan ancak avrupadaki kaçırılan çocukların satılan uyuşturucu silah ve ahlak dışı yayınların istemeden destekçisi olan menfaatçi insanlar uyandıklarında dünyada mantıksız zenginliğe ulaşmış ve dünyayı tarihinde görmediği ve göremeyeceği kötülükleri başlatabilecek kötü insanlar bulacaklar bu sonun başlangıcı olacak.çok zenginler ve çok fakirler savaşacak ve kötüler kazanacak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
3 yıl
Yüzbaşı

Yahu bu bitcoin vs nedir, sanal bir yatırım aracı elle tutulur birşey yok ortada, ayrıca para niyetine de kullanılmıyor hisse kağıdı gibi sanırım. Peki nasıl bu kadar yükseldi aklım almıyor, amaç nedir ne olacak bu işin sonu anlamadım gitti



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Binbaşı

Bunu yazan kişi tr vatandaşı olmasa hadi neyse diyeceğim kendi para birimi bir tweet ile yüzde bilmem kaç değer kaybederken gelip bitcoini eleştiriyor bitcoin tlden daha güvenilir




Bu mesajda bahsedilenler: @AsiretinMarjinalCocugu
W
3 yıl
Yüzbaşı

Patladığını zannetmeye devam et 1 aylık maaşını bir gecede alanlar var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
3 yıl
Teğmen

İnsanlar fiat para kullanmaya devam ediyor, ileride fiat paralara güven azalırsa Bitcoin'in kullanımı artabilir. Bu yüzden uzun vade düşünüp elinde tutanlar dışındakiler alsat yaparak para kazanmaya çalışıyor. Daha yükseleceği ümidi oldukça fiyatı yükseltmeye devam edecekler. Bitcoin çıkış amacından dolayı her zaman insanda birgün paraların yerini alabileceğini düşündürüyor. Yıllardır altın standardı tartışmaları varken, Bitcoine ilginin yüksek olması şaşırtıcı değil. Ancak fiyatı hızlı bir şekilde yükseldiğinde insanlar kar almaya başlıyor, büyük düşüşler olmaya başlıyor.
Şu konuda Bitcoin'in çıkışından bahsediliyor https://forum.donanimhaber.com/bitcoin-btc-nedir-nasil-alinir-bitcoin-ile-ilgili-tum-detaylar--148690832
Şu konuya bakarak Bitcoin'i deneyebilirsiniz https://forum.donanimhaber.com/testnet-uzerinde-bitcoin-i-denemek--148407850




Bu mesajda bahsedilenler: @Halisünasyon
A
3 yıl
Yüzbaşı

Patlama, öldü bitti diye birşey yok arkadaşlar. Kripto dünyasını bilmeyip te kısa yoldan zengin olma hayali kuranlara ders verildi.

Pazar sabahı olan olayı kısaca özetleyeyim.

  • Sebep

Kripto piyasa birkaç aydır katlanarak fiyatlanıyordu. Tüm coinler şişmiş durumdaydı. Belki bir iki hafta içinde genel bir düzeltme olacaktı. Bunu fırsat bilen borsa sahipleri ellerinde ki coinleri piyasaya sürünce tüm coinler zincirleme çakıldı. Hedef ise birikmiş olan long pozisyionları patlatmaktı. Bu oprasyonda toplam 250 milyar dolar dakikalar içinde el değiştirdi ve bu paranın büyük miktarı başta binance olmak üzere büyük borsa sahiplerinin eline geçti. küçük yatırımcının zararı 100 milyar dolar.


2.Sebep

Yine borsa sahipleri ve bunlarla işbirliği yapan balinalar ile bunlardan bağımsız hareket eden diğer balinalar arasında ki savaşta borsa sahipleri ve işbirlikçilerinin diğerlerine saldırısı oldu. Olan küçük hamsilere oldu.

Bundan iki sonuç çıkar.

Merkeziyetsiz kripto dünyası hem aşırı tehlikeli hemde büyük fırsatları içinde barındırmaktadır.

Küreselci borsa sahipleri ve işbirliği içinde oldukları balinalar ile ulus devletlerin kontrolünde ki balinaların savaşında ilk raundu küreselci borsalar kazanmıştır. Ancak ulus devletlerin elinede kriptoyu kısıtlamak ve yasaklamak anlamında ciddi bir koz geçmiştir.


Sonuç olarak kripto dünyası olanca tehlikesine rağmen önlenemez yükselişine devam ediyor. Blockchain ve yan ürünü kripto paralar ulus devletlerin celladıdır.


Konuyu açan arkadaş bir nokta da haklıda sayılır. Bugün itibariyle 9284 çeşit coin ve token var piyasada. Ama bunların % 99,9'u piyasadan silinip çöp olacaktır.

Ortalama piyasa büyüklüğü 2 trilyon dolar civarındadır.

Yaklaşık 1,5 trilyon dolardan fazlası ilk 10 coindedir.

1 tane ana 1 tane alt coin olmak üzere 2 tane büyük coin vardır. 1 trilyon dolarlık bitcoin ve 250 milyar dolarlık Ethereum.

Bunların arasına Bnb, Cardano, Stellar ve Ripple girebilmek için çalışıyorlar.

İlk 10 ve dışında kalan bir kaç tane proje dışında hepsi çöp olacaktır.


Kripto dünyasını Mortgage ve çiftlikbank gibi balonlara benzetmekte kısmen doğru olabilir. Ama yanıldıkları bir nokta var. Asıl balon olan itibari para sistemi patlayacaktır. Bununla birlikte kripto varlıkların %99,9 kadarıda patlayıp piyasada sadece Bitcoin, Ethereum bir düzine kadar diğer coinler ile dev şirketlerin (Alibaba, Google, Facebook, amazon, Microsoft, Apple ve diğerleri) dijital paraları kalacaktır. Nakitsiz toplum hedefi için bunlar olacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alierennet -- 19 Nisan 2021; 11:25:10 >

K
3 yıl
Yarbay

Olmayan paraların grafiğini atmışlar. 2 trilyon dolar falan yok böyle bir para. Kara para aklama mekanizmaları olan shitcoinler yok olup gidecektir. Adam elde avuçta ne varsa yatırıyor sonra kripto para sevdalısı kesiliyor başımıza. Kuaföründen tamircisine kadar shitcoinlere basmış parayı. Yazık günah üç kuruş rızkını nerelere koyuyor millet. Kumar bu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam olmayan para diyorsunuz da. Dünyada üretilen toplam değer 80 trilyon dolar ama dünya ülkeleri 300 trilyon dolar borçlu. Bankalar kredi ve faiz yoluyla olmayan parayı 1971 yılından beri üretiyorlar. Bu yüzdendir ki kripto paralar tek çıkış yolu. En azından 2100'lü yıllara kadar durumu idare edecektir.

Ama sizin dediğinize de katılıyorum. alakasız insanlar sürüler halinde uçuruma koşuyorlar farkında değiller. Bilinçli yatırımcı zaten bu tuzağa düşmez. Doge gibi abuk subuk çöp coinlere para yatırmaz. Bu arada dünyada doge coine en çok para yatıran ülke Türkiye
Bu balon Türk halkına fena patlayacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Krone
P
3 yıl
Yarbay

Hocam şu konuda bile bir sürü Doge ve Xrp lafları dolandığını görüyorum. Gerçekten bu bilinçsizliğin ve gelen felaketin itirafı gibi birşey.

Bu projelerin kripto dünyasına verebileceği hiçbirşey kalmadı teknolojik olarak. Sektörü ayağa kaldırıp yürütecek harika projeler belliyken bunlar gibi zombileşmiş coinlerin yükselmesi zaten bir çıkış sinyaliydi. Eğer insanlar okumazsa çok büyük zarara uğrayacaklar.

Güzel bir söz vardır. Borsa akılsızların paralarını akıllı insanlara aktardığı bir mekanizmadır diye. Buradaki meselede o malesef...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alierennet
A
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam ben sürekli takip ediyorum. Önü açılsa gerçekten hayatımızı kolaylaştıracak bir sürü projenin coini var. Mesela günlük al satlar da hiçbir getirisi olmayan bir iki coine minik minik miktarlarda yatırım yapıyorum. Bizim milletimizin kötü yanı bu işte akşam yatırayım sabah zengin olup galeriden oto alayım hayalindeler. Böylesi verimli topraklarda banker kastelliler, tosuncuklar, doge coinler hiç bitmez.

Böylesi tipler yüzünden kripto paraya karşı ön yargı oluşuyor. Ama birkaç aya kadar ayı piyasasına girince bu tiplerde ortadan kaybolacaktır, yerini gerçek yatırımcılar alacaktır. Ben mart ayından beri kısa vadeli alım yapmıyorum. Çünkü piyasa aşırı şişmiş durumda. Bu saatten sonra orta ve uzun vadeli girenlerin akıbeti çiftlikbank gibi olur. Zaten dipten almışım mart başında satmışım. Şimdi seneye yine dipten satın almalarım olacak. Ha düşük bir ihtimalde olsa kripto balon olursa bile zamanında ettiğim karlar yanımda kalmış olur. Kaybedecek bir şeyim yok nasıl olsa. Olan fomoya kapılıp varını yoğunu kriptoya yatırana olur.

Bilinçli yatırımcı cebinde ki parayı farkında olmadan düşürüp arkasından üzülmeyen yatırımcıdır.

Oransal olarak gelirinin % 10 veya maddi gücüne göre yarıya yakını kadar yatırım yapanlarla bu yatırımı uzun vadeye yayıp güvenilir yerlere yatırandır. Geri kalanı vur kaç yapanlardır ama birgün birileride bunlara vurup kaçacaktır.

Bir fikir vereyim. Bitcoin, eth ve birkaç coin grafiğinin seyri uzun vadede dikey dalgalı seyrediyor. Diğer coinlerin ve yıllık hacimleri düşük coinler grafik seyri dalgalı yatay seyreder.

Örnek vermek gerekirse bitcoin 1.yıl 5k dolarken, 2.yıl 10k dolar, 3.yıl 7k dolar, 4 yıl 15k dolar olarak yükselen bir dalga halindedir dönemsel olarak çok çok uzun vadede bir yükselen bir düşen dalga olur.

Diğer birçok coin ve token 1,yıl 10 dolar, 2,yıl 2 dolar, 3,yıl 10 dolar, 4.yıl 2......aşağı yukarı böyle seyreder. Alt yapısı olmayan coinler nadiren bitcoin gibi davranabilir ancak çoğunun bitcoin kadar ömrü olmaz.


Dolayısıyla bahsettiğiniz gibi borsa akılsızlar için mükemmel bir intihar yöntemidir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
K
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: -OdATA-

< Resime gitmek için tıklayın >
tek görsel bazen yeterli cevap için, hiç uzun uzun yazmaya gerek yok



G
3 yıl
Yüzbaşı

Her dalgalanan şeye ponzi etiketi yapıştıracaksak eğer BIST'i es geçmeyelim o zaman. 10 gün evvel %20-30 düşüş yaptı, birçok kağıt hala toparlanamadı, koca koca sanayi, holding kağıtları yerlerde geziyor, nabacuk!



M
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Günlük %20 düşüşler bitcoin için normal. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi büyük oyuncular çekince asıl ozaman gör cümbüşü. Ancak benim şahsi görüşüm, bitcoin ve eth. gibi önemli coinler dışındakilerde ciddi mağdurlar çıkacak. 2 trilyon dolarlık coin piyasasının yarısı bitcoinde, sonraki 5 coin toplamıda 0.5 trilyon dolar. Yani en büyük 6 coin pazarın %75 i oluyor.
Büyük oyuncular altcoinleri çökertebilir ama Bitcoin gibi bir hacme ulaşan coine artık büyük oyunculıar da etki edemez.



M
3 yıl
Yüzbaşı

İlkel para sahipleri gelmiş yine ileri geri konuşuyor , gelecek burada.
Her talebe uygun coin var , çıkacak oyunda kullanılacak coin bile var.
Yavaş yavaş eski dönem malları tarla vb'de kriptoculara geçecek , dikkat ederseniz ipoteksiz konut satışları ATH yaptı.
Batmaz bu gemi , iniş çıkış olur.Sıkı tutunun.


not: belli miktarda ironi içerir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.