Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 7 misafir
325
Cevap
12234
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: Senua’s Saga:Hellblade II (Çıktı) [PC ANA KONU] #Türkçe (17. sayfa)
H
2 ay
Yüzbaşı

Bazı oyun motoru kişileri bu şekilde etkileyebiliyor. Bende yıllar önce Half Life serisini midem bulana bulana bitirmiştim.




Bu mesajda bahsedilenler: @LaciRomantik
J
2 ay
Yarbay

4090 adeta çöpe çeviren bir oyun ortaya çıkmış.



J
2 ay
Yarbay

Optimize grafik ayarları fsr 3 kalite ile 50 fps anca alabildim
5600x rx6600 var
Yürüme simulator olduğu için çok rahatsız etmedi



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
2 ay
Binbaşı

2k dlss kalite herşey ultra 90fps altına düşmedi, 4080 laptop var bende.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

L
2 ay
Teğmen

3090 ile en yüksek ayarlarda 4K'da 45-50-60 fps arasında gidip geliyordu ama sistem güçlü oldukça.



S
2 ay
Binbaşı

K
2 ay
Binbaşı

Grafikler ve atmosfer çok güzel. Bakalım sıkılmadan bitirecebielcek miyim.


< Resime gitmek için tıklayın >



L
2 ay
Yarbay

rtx 4070 laptop ile fg açık dlss kapalı her şey ultra 1080p'de 90 fps ortalama



J
2 ay
Yarbay

Arkadaşlar oyun grafik atmosfer olarak çok güzelde sanki unreal engine 5 demosu gibi
Oynarken böyle insanı ikilemde bırakıyor acaba güzel mi kötü mü ilk oyunun üstüne konulmuş mu hiç emin olamıyorsunuz
Var mı benim gibi ayni durumları yaşayan
Diğer bir husus oynarken bende hiç merak duygusu uyandırmadı



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 ay
Yarbay

4 yıl önce beklemedeyiz yazmışım. Dün oynamak ve bitirmek nasip oldu en sonunda. Kendi çapında yine güzel bir oyundu bence.



F
geçen ay
Yarbay

Oyunu dün başlayıp bugün bitirdim. İlk oyunu da çok sevmiştim, çok çok iyi grafik ve ses dizaynı vardı, o zamanlar upscaling falan da olmadığı için GTX 1070'imi ağlatmıştı. Bu oyunda da 1440p high preset ile 60 FPS alamadım 4070 Super ile. Optimize ayarlar ve DLSS Quality+FG sağolsun 100 FPS üstü güzel bir deneyimle bitirdim oyunu. Ek olarak siyah şeritleri, sinematik efektleri ve bulanıklığı ortadan kaldıran şu modu kullandım, kesinlikle tavsiye ederim:

Disable hellish cinematic effects (letterbox film etc) at Senua's Saga: Hellblade II Nexus - Mods and community (nexusmods.com)

Bu oyunu standart TPS'lerle karıştırmamak lazım, oynanış adına pek bir şeyler vadetmiyor. Stüdyonun böyle bir derdi de yok, çok iyi görseller ve seslerle bir deneyim sunma peşinde. Hikayeyi de sonuna kadar beğenmiştim, sadece sonu hoşuma gitmedi orayı daha iyi bağlamalarını beklerdim.

Görsellere diyecek bir şey yok. Şu ana kadar oynadığım en iyi grafikli oyun diyebilirim. AW2, GOW, Last of Us vs. hepsinden çok daha iyi kaliteli görsellere sahip bu oyun. Ufak koridor tipi bir oynanışı olmasında bunun etkisi çok tabi ama kaç yerde grafiklere odaklanıp oynamayı bıraktığımı sayamadım. UE5'in potansiyelinin çok yüksek olduğunu da motorun erken kullanımlarından biri diyebileceğimiz Hellblade 2'de görmüş olduk. Bu motorla Gears 6 gelecek onun da çıtayı çok yukarılara çıkaracağını düşünüyorum Gears UE'nin hep en iyi örneklerini veren oyun olmuştur.

HDR konusunda da oyunu çok başarılı buldum. OLED monitörün hakkını veren nadir oyunlardan oldu, dizaynı gereği zifiri karanlıkla çok fazla muhatap oluyorsunuz oyun boyunca bu da HDR'dan aldığınız keyfi artırıyor. Sadece o HDR popping dedikleri ekrandaki objelerin bir anda göz alıcı parlaklığa çıktığı sahneleri çok göremedim birkaç yerde vardı sadece, daha fazla olsun isterdim.

Sesler ilk oyundaki gibi insanın aklını alıyor. İlk oyunda kafamızın içindeki sesler hep pesimist yaklaşımdaydı bu oyunda pozitif şeyler fısıldadıklarını da sıklıkla duydum. Hatta birçok yerde sağdaki iç ses ile soldaki iç ses ihtilafa düştü birinin ak dediğine diğeri kara dedi bu da hoşuma gitti bence daha iyi olmuş, sürekli gömdükleri zaman bir yerden sonra dinlemeyi bırakıyordum şimdi merakla bekledim yorumlarını :)

Genel olarak oyunu çok beğendim. Bu tarz oyunların daha fazla gelmesi gerekiyor, bilindik yoldan gitmeyen oyunlar oynamak her zaman daha keyifli bana göre. Oynanış noktasındaki yavanlığı da sorun etmiyorum, Detroit: Become Human'ı da çok keyifle oynamıştım. Oyunun ne vadettiğini bilerek başına oturursanız hem hayal kırıklığı olmaz hem de daha çok keyif alırsınız para verdiğiniz üründen.


Puanım:
Oynanış: 4
Hikaye: 6,5
Grafikler: 10
Sesler: 10

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
geçen ay
Yarbay

Ben de ikinci oyun çıkınca daha önce oynayamayıp bir şekilde bıraktığım ilk oyuna döndüm ve dün bi oturuşta bitirdim. Tabi biraz dövüş sistemi de zorlamıştı o zamanlar galiba, sıkılıp daralıp kapatmıştım, bu sefer hikaye için kolaya alıp devam ettim.

Oyun bazı yerlerde baya geriyor, sıkıyor, sıkma derken içiniz sıkılıyor yani. Asıl olayı da o zaten, geri kalan şeyleri pek sunma iddiası yok.

Ancak gerçekten ikinci oyuna geçince grafiklere bayıldım. Özellikle ilk dolandığımız bölgelerdeki ışıklandırma, sahildeki taşlar, o dalga köpürtmesi Baya değişik olmuş.
Aynen dediğin gibi, oynanış yavan gibi görünse de keyifli oynanıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @F355 Challenge
D
2 hafta
Yarbay

Bugün 2 saat kadar oynadım, adamlar resmen sanat eseri yapmışlar. Grafikler, seslendirme, atmosfer ve özellikle hikaye sunumu tek kelime ile nefes kesici.

Umarım casul kitleye uymayıp da kendi yollarında devam ederler.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

N
2 hafta
Binbaşı

Bu oyunu çekemeyen kalaslar buraya girip ''hep aynı kişiler mi övüyor'' diye bakıp bileniyorlardı, kendileri diyordu bunu. Hala bakıyorlar mı acaba

Oyunda biraz SS alayım, eşsiz dövüş sahnelerine tekrar bakayım diye girdiğimde bir şey fark ettim, savaş sahnelerinde dövüş hızınıza, saldırı stilinize göre ara sahneler, geçişler anlık olarak araya dahil olan NPC'ler değişiyor.
Misal savaş esnasında yardım ettiğiniz bir NPC size yardım edebiliyor vs.
Tabii adamlar bu ''yardım edilecek kişiyi'' bile oyun esnasında söylemedikleri için çoğuları her şeyi sinematik sanabiliyor Umarım bu firmanın da fişi çekilmezde devamı netleşir şu oyunun.



K
geçen hafta
Yarbay

Arkadaşlar oyunu açıyorum, ana menüye geliyor sonra ayarlardan grafik kısmına girince oyun donuyor. Aynı şekilde menüye girmeden hikayeyi başlatınca da fragmanı gösteriyor ve sonrasında yükleme ekranında kalıyor. Bir süre bekleyince de fatal error mesajı çıkıyor. Nasıl düzelir bu?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
geçen hafta
Binbaşı

Oyun Steam'den ise ilk akla geleni deneyin; dosyaları doğrulamak. Diğer türlü şahsen bir fikrim yok oyunda bu tür sorunları şikayet edeni hiç görmemiştim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Konuya dahil olmayan adam
K
geçen hafta
Yarbay

Xbox Game Pass'te oyun.




Bu mesajda bahsedilenler: @noir06
H
geçen hafta
Yüzbaşı

Bu oyunda fatal erroru bende aldım bir kez.
O sıralar bios ta ram işlemci ayarlarını el ile manuel yapıyordum. Sorunun bios ayarlarını hatalı yaptığımdan kaynaklandığını düşünüp biosu resetlemiştim. Kesin olmamakla beraber o şekilde düzelmişti diye hatırlıyorum.
Sizde sorunun kaynağı farklı olabilir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Konuya dahil olmayan adam
K
geçen hafta
Yarbay

Yine Xbox Game Pass'ten Sniper Elite 5, Scorn ve Lords of The Fallen indirdim onlarda bir şey yok mesela. Hellblade II için grafik sürücüsü güncelle deniliyor ama onunla da uğraşamam. Korsan indirdim o şekilde oynayacağım artık.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hilas28
H
dün
Çavuş

Oyunuda mause sensitivity çok yüksek olarak başladı ve ayarlarda bunu azaltacak bir mause ayarı yok.sistemden düşüreyim dedim ama o da fayda etmedi benzer durumla karşılaşan varmı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.