L

Yarbay
03 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
601 (Bu ay: 26)
Gönderiler Hakkında
L
20 sa.
tanımadığı numara arayınca cevaplamamak
bunu yapan insanın mutlaka sakladığı ya da korktuğu bir şey vardır. yoksa insan tanımadığı numarayı niye açmaz ki
L
geçen hafta
an itibariyle artık tamamen yalnızım
bulunduğum şehirde görüştüğüm, kalan son arkadaşım da bana, en çok kızdığımı bildiği şeyi yaptığı için onunla da uzun bir süre görüşmeyi düşünmüyorum. böylece resmen yalnızlığımı ilan ettim. görüşecek kimse kalmadı. 5-6 sene önce aşırı sosyal biriyken, bir sürü arkadaşım varken ve eve her gün geç giden biriyken şimdi ne hallere düştük.

hayat cidden çok garip.
L
2 hafta
Kadınların, erkeklerin gönlünü hoş etmeye çalışmaması
hem etrafınızda hem de yaşadıklarınızda bir şey fark ettiniz mi? genelde hep erkekler kadınların gönlünü hoş etmeye çalışır, onlara güzel sözler söyler, iltifat eder, etkileyici şeyler söyler.


peki kadınlarda neden bu yok? ya da en azından türk kadınlarında diyeyim. neden kadınlar hiç erkeğe güzel sözler söylemez, neden hiç iltifat etmez? neden vaooovvv diyeceğimiz şeyler bize söylenmiyor? geçen konuştuğum fakat gözden çıkardığım bir kıza sordum bunu, neden siz erkeklerin gönlünü hoş etmeye çalışmıyorsunuz diye. verdiği cevap şok ediciydi.

-ama siz erkeksiniizz


erkeğiz diye insan değil miyiz yahu? bizim güzel söz duymaya hakkımız yok mu? bizim de sevildiğimizi hissetme ihtiyacımız yok mu? erkeksin aslansın diye diye iyice ruhsuz odun yapmışlar bizi.
L
2 hafta
İnsan ilişkileri ciddi manada bitmiş
herkes bir ego yarıştırma peşinde. kadın erkek ilişkilerinin ne kadar rezalet bir hal aldığını zaten söylememe gerek yok. ama arkadaş olsun tanıdık olsun vs. herkes bir ego savaşı içinde. "yok efendim o beni aramadı ben de onu aramam" "o bana selam vermeden ben ona selam vermeyeyim" "ben davet etmeyeyim o beni davet etsin" her konuda kendi egosunu karşısındakinden üstün konumlandırma çabası. yav kardeşim davet et, selam ver, ara, karşılık göremedin mi? bir daha arama sorma gitsin yani. ilk adımı atınca değer kaybedeceğini zannediyor bizim insanımız.
L
2 hafta
Tabağındaki yemeğin tadına bakmak isteyen arkadaş sorunsalı
bi tadına bakayım mı yaaaaa


BAKMA
L
2 hafta
Önceden tatile gidecek para vardı ama kız yoktu diye tatile çıkamazdım.
şimdi para da yok. millet 7/24 sevgilisiyle tatilde
L
3 hafta
Milyar dolarlık oyun firmaları 2 tane ergenin yapabildiğini neden yapamıyor?
milyon dolarlık oyun firmalarının yaptığı oyunlara bakıyorum, örneğin far cry, cyberpunk, ghost recon falan filan liste uzar gider. bu oyunlara milyon, bazen milyar dolarlar akıtıyorlar ama ne adam gibi bir vuruş hissi, ne doğru düzgün silah animasyonları, ne bir gerçekçilik, resmen plastik oyun hepsi. 2 tane 17 yaşında gencin yaptığı bodycam oyununa bakıyorum, tamam oyunun bir kısmı hazır assetlerle yapılmış ama o vuruş hissi o animasyonlar o vahşet, o kan, o gözyaşı, o gerçekçi ragdoll hissi milyarlık oyunların hiçbirinde yok hatta onda biri bile yok. hal böyleyken o koskoca firmalar neden bu oyunlara gerçekçilik vermekten kaçınıyorlar? bu animasyonları yapmak çok mu zor anlamıyorum. mesele maliyetse bu gençler nasıl bunun altından kalkabildi o zaman? bu bodycam oyunundan sonra diğer fps'lere dönüp bakasım gelmiyor hiç.
L
3 hafta
Milletteki aç gözlülük ve yüzsüzlük
ya arkadaş bunu kendilerine nasıl yakıştırabiliyorlar gerçekten anlamıyorum. örneğin kendime yemek aldığımda veya yemek söylediğimde, tanıdık biriyle veya arkadaşla denk gelince "oo getir bakayım ben de yiyim biraz" ya da "bize de ver bi parça bakalım" gibi saçma sapan şeylerle geliyorlar. yani döner ya da dürüm söylemiş oluyorum zaten onu bölünce yemek paramparça oluyor niye huzur bozuyorsun ver selamını git, nedir yani. yemesen ölür geberir misin arkadaş niye benim yemeğime salça oluyorsun. görmemişler gibi dalıyorlar milletin yemeğine zaten o yemek anca bana yetecek. bu hayatta en sevmediğim şey yemeğime salça olunması ve yemeğimi başkalarıyla paylaşmak zorunda kalmak.

veya şey de var mesela misafirliğe gideceğiz örnek veriyorum güzel bir yerden çikolata ya da bir yerden birine hediyelik tatlı alıp götüreceğim, başka bir arkadaş görüp diyor ki "oo bi iki tane versene bize de" tabi ki hayır niye vereyim paketlenmiş şeyi niye açayım kardeşim? yani gerçekten anlamıyorum o şeyden yemese içmese ölecek geberecek ruhunu teslim edecek sanki nedir bu aç gözlülük? bu kadar mı nefsine hakim olamıyorsun arkadaş.
L
4 hafta
Türkiye\u0027nin gri listeden çıkması
Çok şükür gri listeden çıktık. Bu, ülkedeki durumu oldukça olumlu bir şekilde etkileyecektir. Gri listede olmamızdan dolayı ülkemize yatırım yapamayan yabancı sermaye ülkemize gelecek ve bu durum ekonomimize oldukça olumlu etki edecek. Dikkat ederseniz bu ciddi buhranı 2021 yılından beri yaşıyoruz, yani tam da gri listeye alındığımız sene. Muhtemelen enflasyon önümüzdeki 1-2 yılda ciddi oranda düşecek hatta tek haneli sayıları bile görebilir. Sadece ekonomi alanında değil, muhtemelen vize işlemlerinde de çile çekmeyebiliriz artık. Gerçi bu durum vize işlemlerini çok etkilemeyebilir bizim ülkemizde milyonlarca mülteci oldukça. Ama en azından ekonomi konusunda nefes alacağımızı düşünüyorum artık.
L
geçen ay
Gözler 28 Haziran\u0027da: Türkiye\u0027nin gri listeden çıkması bekleniyor
Türkiye'nin, mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden gri listeden çıkıp çıkmayacağına ilişkin karar bu hafta belli olacak. Mali Eylem Görev Gücü (FATF), 3 yılda bir açıkladığı listeyi 28 Haziran'da güncelleyecek.

Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı için Türkiye'yi 2021 yılında gri liste tabir edilen listeye almıştı. Türkiye, ilerleyen süreçte 40 standardın 39'u ile uyum sağladı.
FATF'tan bir heyet geçen ay, Türkiye'nin kara para aklama ve yasa dışı finansmanın önlenmesine ilgili uygulamalarını yerinde değerlendirme için ülkeyi ziyaret etmişti.
Ekonomi yönetimi Türkiye'nin gri listeden çıkmasını bekliyor. Uluslararası yatırım fonlarının büyük bir kısmı yasal düzenlemeler nedeniyle gri listedeki ülkelere yatırım yapamıyor.
Gri listeden çıkış halinde bu fonların Türkiye'ye yatırım yapabilmeleri mümkün olacak.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.