Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
25
Cevap
2628
Tıklama
29
Öne Çıkarma
Çinli dev şirket Türkiye'ye 5 GWh kapasiteli batarya fabrikası kuruyor!
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Çinli dev şirket Türkiye'ye 5 GWh kapasiteli batarya fabrikası kuruyor!
Dünya çapında lityum, lityum ürünleri, diğer metaller ve bataryalar üreten Çinli dev şirket Ganfeng Lithium, Yiğit Akü ortaklığıyla Türkiye’ye devasa bir yatırım yapıyor. Ganfeng LiEnergy, Türkiye’de Yiğit Akü ile lityum pil alanında stratejik işbirliği anlaşmasına imza attığını duyurdu. Anlaşma çerçevesinde taraflar Türkiye’de ortak bir girişim şirketi kuracak.



5 GWh üretim kapasitesi



Çinli dev şirket Türkiye'ye 5 GWh kapasiteli batarya fabrikası kuruyor!
Yiğit Akü ve ve Ganfeng LiEnergy, lityum-iyon pil üretimi ve enerji depolama alanında stratejik bir işbirliği için önemli bir adım attıklarını duyurud. Taraflar arasında imzalanan Stratejik İşbirliği Çerçeve Anlaşması ile, Türkiye’de yüksek kapasiteli lityum-iyon pil üretimi için ortak bir girişim şirketi kurulması planlanıyor. Bu işbirliği, hem Türkiye'nin hem de uluslararası pazarların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı.



Ayrıca Bkz.Enerji depolama tesisi kurulumları radikal ölçüde arttı



Ortak girişim, Türkiye’de 5 GWh kapasiteye sahip bir lityum pil üretim tesisi kurmayı hedefliyor. Bu büyük yatırım, yaklaşık 500 milyon ABD doları değerinde olup, fabrika 100Ah, 280Ah ve 314Ah gibi farklı lityum pil hücrelerinin üretimini gerçekleştirecek. Özellikle Türk ve uluslararası enerji depolama sistemleri (ESS) pazarlarını hedefleyen bu tesis, lityum pil hücresi üretim hatlarını ve pil paketi üretim hatlarını bünyesinde barındıracak.



Üretimin yanında Ar-Ge ve ihracat hedefi



https://x.com/YigitAkuAS/status/1824439024976592982



Kurulacak olan üretim tesisi, sadece üretimle sınırlı kalmayıp, yeni teknolojilere odaklanan bir Ar-Ge enstitüsüne de ev sahipliği yapacak. Bu enstitü, katı hal pilleri, yüksek güçlü piller, denizcilik, havacılık ve uzay gibi ileri lityum pil teknolojileri üzerinde çalışacak. Ayrıca, fikri mülkiyet hakları başvurularının yapılacağı bu enstitü, sektörün öncü teknolojilerine yönelik önemli projeler geliştirecek.



Çinli dev şirket Türkiye'ye 5 GWh kapasiteli batarya fabrikası kuruyor!
Küresel lityum-iyon pil pazarının 2023’ten 2030’a kadar yıllık yüzde 15,70 oranında büyümesi beklenirken, Türkiye’nin önümüzdeki üç yıl içerisinde 120 GWh enerji depolama kapasitesine ihtiyaç duyacağı öngörülüyor. Bu ortak girişim, Türkiye’nin bu ihtiyacını karşılamanın yanı sıra, Avrupa pazarına ihracat yapmayı da hedefliyor.



Ortak girişim şirketi, Türkiye’nin üretim kapasitesini artırma hedefi doğrultusunda, yüksek öncelikli teknoloji alanlarında uzmanlaşmış projelere kapsamlı destek ve teşvikler sağlayan HIT-30 Programı kapsamında teşviklere başvuracak. Bu teşvikler, özellikle Avrupa pazarına yönelik ihracat potansiyelini güçlendirecek. Kurulacak olan yeni tesisin ve Ar-Ge enstitüsünün, hem Türkiye’nin enerji depolama kapasitesini artırması hem de küresel pazarda rekabet gücünü yükseltmesi bekleniyor.



Yiğit Akü, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veri: "Yiğit Akü A.Ş. olarak, Ganfeng LiEnergy ile stratejik işbirliği anlaşmamızı imzaladığımızı büyük bir heyecanla duyuruyoruz! Bu işbirliği ile lityum iyon pil hücresi, pil modülleri, pil paketleri, enerji depolama sistemleri, pil yönetim sistemleri, enerji yönetim sistemleri, lityum iyon pillerin geri dönüşümleri konuları başta olmak üzere küresel pazardaki varlığımızı genişletmeyi hedefliyoruz.14.000 den fazla çalışanı ile 50,000,000 ton’luk lityum hammadde ve 30 GWh’ ın üzerinde lityum hücre üretim kapasitesi ile, sürdürülebilir bir geleceğe yatırım yapıyoruz."




Kaynak:https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1325576

 Haberi Portalda Gör

Gümrük birliğinden faydalanıp Avrupa'ya mal satmak için.

Ayrıca TR yeri çok iyi. Kuzey afrikaya yakın, batıda. Doğunun dibinde. Hertarafı liman. Rusya dev pazar yarın ö...
Yoruma Git
Yorumun Devamı bilade - geçen yıl +15
R
geçen yıl
Binbaşı

Tamam.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @joven
L
geçen yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >





Bu mesajda bahsedilenler: @joven
G
geçen yıl
General

Türkiye’nin batarya üretmeye ihtiyacı var ama kullanmaya şebekede ihtiyacı yok.

Coğrafi şansımız sayesinde pompalamı hidro elektrik elektrik depolama tesisi yapabiliriz.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
geçen yıl
Yarbay

Bütün dünya çinde fabrika açıyor çin neden buraya geliyor merka ettiğim konu



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
geçen yıl
Yüzbaşı

Gümrük birliğinden faydalanıp Avrupa'ya mal satmak için.

Ayrıca TR yeri çok iyi. Kuzey afrikaya yakın, batıda. Doğunun dibinde. Hertarafı liman. Rusya dev pazar yarın öbürgün işler düzelince mis gibi..




Bu mesajda bahsedilenler: @kimbehicayy
A
geçen yıl
Yarbay

Yiğit akü nün 14 bin çalışanı mı varmış, yoksa hedef mi bu. anlayan?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
geçen yıl
Yarbay

Yerli sirketler ARGE yapmak istemiyor, bu da uzun dönemde düşük teknoloji, verimsizlik ve cari açığa sebep oluyor.

Devlet yerli şirketlere teşviği kesip Çinli şirketlere teşvik vermeli. Türk ekonomisi Altın çağını yaşar.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
geçen yıl
Yüzbaşı

Hatta ülkeyi direkt çinlilere teslim edelim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Apple_M1
R
geçen yıl
Yüzbaşı

Bugün bu yüzden taban olan kağıt tavan yaptı..



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
geçen yıl
Teğmen

Hayır ganfengin çalışan sayısı o, ben de merak edip baktım



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @AlbatrosD.IIIFazılBey
D
geçen yıl
Onbaşı

Bunun sebebi kesin ucuz işçiliktir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
geçen yıl
Yarbay

LG fabrika açmaktan vazgeçti, bu habere göre çinden bir şirket açacak; türkiyeye yatırım olmazsa yurt dışı alışveriş sınırı gibi daha sert önlemler türkiyeye getirilir benden söylemesi...




S
geçen yıl
Yüzbaşı

Sen sordugun sorunun cevap ini kendin biliyorsun da iste ayak yapıyorsun çocuk gibi. Is gücü, amelelik vs desin ler diye bekliyorsun ergen misiniz arkadas bikmadiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kimbehicayy
S
geçen yıl
Yüzbaşı

Aha tam da aradıgim yorum. Bende diyordum bu konuya hangi ergen yazacak bunu diye 😂



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DenizdekiFener
K
geçen yıl
Yarbay

Sakin ol dostum me anladında ne anlatıyorsun



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @shankssan
T
geçen yıl
Yarbay

Bu kurla ucuz işçi değiliz 1$ 45TL olursa anca ucuz işçi oluruz şu anda en pahalı ülkeyiz



G
geçen yıl
Yarbay

abd çinlileri trye yönlendiriyor gibi duruyor, araba yatırımı bu tarz yatırımlar, çini dünyaya açıyorlar denebilir, hangi dağda kirt öldü acep tek merak ettiğim bu olur şu olaydan