Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
99
Cevap
8376
Tıklama
128
Öne Çıkarma
Cevap: Eleman Bulamıyorum Diye Ağlayan Mekanlar (3. sayfa)
S
3 yıl
Yüzbaşı

kavramlar yanlis yazildigi icin eleman bulamiyolar..köle ariyorum yazarlarsa basvuracak kisiler o kosullari kabul edip basvurur...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

R
3 yıl
Yarbay

Dostum sen 2009 yılından bahsediyorsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @spysoul
B
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bütün yorumları okudum. İlk yazdığım kişi bir tane suriyeli bayan almış kendisi çıkarmış düzgün eleman yok diyor utanmadan. 60 lira abi nedir bu ya. 60 lira ile ne yapacak insan? Lan en dandik markete bile gitsen poşete 2 tane abur cubur atsan verirsin bütün parayı. Günahtır ya. Utanmadan şurda bir tane dükkanımız var burda bir tane şubemiz var diye hava atıyordu. Demek ki para kazanıyorsun arkadaşım sürekli çalışacak eleman arıyorsun versene 100 lira günlük adam çalışsın güzelce. Ben şikayet edecem ikisini de arkadaş falan bakmıyacağım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
0
3 yıl
Yarbay

İstanbul'da bi restoranda restoran sahibinin biriyle muhabbetine şahit oldum, garson bulamıyorum falan dedi. diğeri de Türkmen al işte dedi. bu da: "zaten Türkmen bakıyoz da hepsi gitmiş, şu aşağıda başka bi yer açılmış sanırım alayını götürmüşler" dedi.

bunu geçtim, Etiler'de elit geçinen mahalle arası bi pastane var. öğle yemeği de veriyo. oraya gitmiştik. orda bile Türkçe bilmeyen garson almışlar işe. sorsan bunlar: "elit mekanız biz, Etiler'in yerel mekanıyız biz" diye geçiniyolar.



Z
3 yıl
Binbaşı

Çünkü Türkiye'de esnafın %70-80'i işveren değil ...veren



B
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ya abi yok anlamıyorum kafam almıyor ya bu devirde adam 60 lira ne yapacak Allah aşkına. Ay'a vurduğun da hani asgari ücretin bile çok çok altında para geçiyor eline. Akşama kadar insanları eşek gibi kullanacaksın paraya gelince de 60 lira vereyim git evine diyeceksin var mı öyle dünya. Bu yüzden bulamıyorlar işte eleman daha beter olun. Bizim insanımız da nedense hep şu var. Elinde 2 kuruş para olsun altında değerli bir araba olsun evi yada dükkanı olsun hemen deliriyorlar resmen ben iş verenim dükkan benim ister çalış ister çalışma malıma ortakmısın bilmem ne o zaman otur tek başına çalış yani ne diyelim. Ama şikayet edeceğim sabah ikisini de.



U
3 yıl
Yarbay

Üni mezunu olursun.kurumsal firmalara iş görüşmelerine gidersin seni işe almazlar.keşke biraz da onlar ağlasa eleman bulamiyoruz diye





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucuzlukavcisimezarciamca -- 20 Ekim 2021; 5:18:4 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: Beardush


K
3 yıl
Teğmen

D
3 yıl
Yarbay

Şu anda sanayide vasıflı elemanda ciddi bir sıkıntı var. Çünkü yanlış eğitim politikaları neticesinde ara eleman yetişmedi yıllardır.

Adamın istediği parayı vermemize rağmen bir ay sonra basıp gidebiliyor.

Gençlerde zaten tamamına yakınında iş yok. (iyi üniversiteleri hariç tutuyorum). İş öğrenme hevesi yok, gözü saatte mesai bitsin diye. Okul gibi düşünüyorlar, biri gelip her gün belli saatlerde işle ilgili ders verir gibi anlatsınlar istiyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Teğmen

Bugüne kadar düzgün firmalarda çalıştım. (Yönetici olarak). Muhasebeci ilanı açtığımda kariyer sitesinde, 1.000 den fazla başvuru oluyor. Artık ilan açmıyorum.

en son bi hata yaptım. Personel alacağımı ve maaşı da söyledim. Arkadaşım da whatsapp gruplarına yazmış. 1 gün içerisinde, 300den fazla mail geldi cv ile, telefonla arayanlar, ofisime gelenler. Personel alımını durdurdum. İnanılmaz bir talep var.

Şu anda da personel alımı yapacağım. İlan çıkmadan alım yapacağım. İlan çıkarsam, 3 farklı pozisyon için, en az 5-6 bin kişi başvurur. Tek tek incelemek v.s. inanılmaz zaman alıyor.



_
3 yıl
Yarbay

60TL nedir ya? 13 saat 5€ icin calisilirmi? Devlet neden kacak (sigortasiz) isci calistiran yerleri ve iscilerin calisma saatlerini denetlemez ve bu yerlere ceza vermez? 13 saat bir isyeri iscisine 60TL den daha fazla kazanacak kadar para kazaniyordur, kazanamiyorsa isci aramasin, köle diye kendini kullansin isyeri sahibi. Ülkede ya herkes esnaf yada Universite ögrencisi, asil hazine Meslekte ama Meslek ögrenenlerin sayisi az.



C
3 yıl
Yarbay

çalışanın %49 u asgari ücret yalanına inanmıyorum. neden ? ev kiralarına aç bak , 2000-2500 fix . kim veriyor la bu kirayı maden asgari den çalışıyor . biz iki kişi çalışıyoruz . 2500 kirayı görünce nefesim daraldı . çünkü o seneye 2800 olur ve biz asgariden daha yüksek maaş alıyoruz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 20 Ekim 2021; 14:52:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @stableRevulation
M
3 yıl
Yarbay

Böyle mekanlar zaten olmasın ..oranın sahibi çalıştırdıgından ayrı devletten ayrı çalıyor, hepsi kapansın sahibide yeniden işçi olsun zira patron olayı becerememiş demektir..



X
3 yıl
Yarbay

Benim bir arkadaşımın restoranı var. Bu arkadaş 1 Mayıs'ları kutlayan che guera kafasınd sosyalist biri. Bu arkadaş 1-2 kişi hariç kimseye sigorta yapmıyor, günde 11-12 saat çalıştırıyor, günlük yevmie veriyor ve 15 günde 1 izin veriyor. Bir de bunların üzerine 1 Mayıs kutluyor lale.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3x -- 20 Ekim 2021; 9:54:55 >

K
3 yıl
Yarbay

Nereye şikayet edebeiliyoruz böyle mekanları?



D
3 yıl
Teğmen

Ne arkadaşı baban olsa şikayet et hak haktır..



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @KimBuGamzeli
S
3 yıl
Yarbay

https://tr.euronews.com/2020/12/07/turkiye-de-iscilerin-ne-kadari-asgari-ucretle-calisiyor-sendikalar-2020-tespit-komisyonu
Şu haberden aynen aktarıyorum: "Buna göre 2010 yılında Türkiye’de asgari ücretle çalışan oranı yüzde 43. Ancak bu araştırma en az 10 işçi çalıştıran iş yerlerini kapsıyor. 10’dan daha az işçi çalıştıran firmalar da eklendiğinde bu sayının ciddi oranda yükselmesi bekleniyor. "
Bu veriler 2010 yılından yani 2010'da sadece 10'dan daha fazla sayıda işçi çalıştıran ve kayıtlı, bakın burası çokomelli, kayıtlı çalışanlara göre %43'ü asgari ücretliymiş.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/asgari-ucret-gercegi-2-asgari-ucretin-dunyadaki-pek-cok-ulkeye-gore-yuksek-oldugu-iddiasi-dogru-degil-1798951
Yukardaki habere göreyse daha yeni verilerle Türkiye asgari ücretle çalışan oranı %49,5 ama biz her hafta kötüleştiğimiz için sen %49,5'i en az %49,5 kabul et. Avrupa'daki en değersiz asgari maaş.

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/turk-ise-gore-4-kisilik-ailenin-aclik-siniri-2-bin-903-yoksulluk-siniri-9-bin-457-lira-oldu/2316644
Açlık sınırı için bi şey dememişsin ama onu da söyleyeyim 2021 7. ayın sonu hesaplamasına göre açlık sınırı 2.903 TL ve yoksulluk sınırı 9.457 TL, meali; 4 kişilik ailede bir çalışan varsa ve o da asgari ücretliyse o aile açtır, yoksulluğu çoktan geçtik artık açız aç ve her hafta her gün daha da kötüye gidiyo 8. aydan bu yana çok şey değişti.

Senin mantığın "sokaklara bakıyorum hep lüx arabalarla dolu, demek ki millet zengin" mantığıyla aynı. Öncelikle "lüx" sanılar araçların çoğu orta ve alt segmenttir. 2. olarak parası olan alıyor doğru ama parası olmayan parasının olmadığını belli etmek için ne yapabilir mesela araba alamaz ama sizler bunu akıl edemezsiniz çünkü görünmeyeni düşünemiyorsunuz. At gözlüğü takma sadece kendi çevrene bakarsan hiçbir şey göremezsin.

Benim bu verilere ulaşmam yaklaşık yarım saat internette dolaşmamı gerektirdi senin gibi at gözlüğüyle sadece kendi hayatımda gördüklerimle yetinmiyorum. neden? doğrusu bu.




Bu mesajda bahsedilenler: @crow in cornfield
P
3 yıl
Binbaşı

Eleman bulamıyorum diyenlerin hepsi adi kılıklı tiplerdir.Daha ağır şeyler yazarımda ,banlanıyoruz sonra.
İşçiye köpek muamelesi yapan ,maaş veriyorum diye köle gibi davranan,bütün pis işlerini yapsın istenen tipler.
Neden hiç kaliteli firmaların böyle sıkıntısı yok ? Onlarda da yüzlerce ,binlerce sırada bekleyen "iş başvuru formları" var.
İşçi bulamıyorum ben diyen varsa bilin ki çok pislik biridir.



B
3 yıl
Yarbay

Hakkınızı veren, sizi önemseyen bir şirkette çalışıyorsanız, o şirket için gerçekten emek verip hakkıyla çalışın, zira bu başlık altında yazanlar bile Türkiye’de ne kadar rezil işletmelerin olduğunun göstergesidir.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

2
3 yıl
Teğmen

Zeytinburnu'ndaki tekstilcilerde de artık yerli amele yok, hepsi ithal. Sigorta ödemiyorlar, sadece maaşını veriyorlar. Şu anda köpek gibi iş yapıyorlar, devlet denetleyip çalışma izni olmayanları kovmaya kalksa birçoğu batacak.
Bizim ülke bu denetimsizlik, bu adalet sistemiyle ve ekonomiden anlamayan zatı muhteremlerle daha da beter olur. Hak yiyenlerin **k yemesi dileğiyle.