X

Yarbay
11 Mart 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
343 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
X
2 yıl
SOL’DAN TTNET’E GEÇİNCE PİNG DEĞERLERİM DÜZELDİ
Sol vdsl 35mb aboneliğim varken akşam saatlerinde frankfurt pingim 100ms’yi geçiyordu ve online oyun oynayamıyordum. Sorunun çözümü için, firmanın kendisine, btk’ya, şikayet var’a vs yazmadığım yer kalmadı. Sorun bizden kaynaklı değil diyerek tüm şikayetlerimi kapattılar. Biz türk telekom alt yapısını kullanıyoruz diyerek topu onlara attılar ve çözüm için hiçbirşey sunmadılar. En son aboneliği iptal ederken ekip gönderelim dediler fakat sorun ekiple çözülecek bir sorun değildi, tracert değerlerine baktığınızda daha data çıkar çıkmaz 60 küsür ms’ye vuruyor bırakın yurt dışını.

Neyse, ttnet’e geçmem de kolay olmadı, boş port olmadığından talebimi aldılar ama aboneliğimi başlatamadılar. Birkaç yere yazı yazdım, dilekçe verdim vs neyse dün bağlantım yapıldı.

Aynı bölgede ttnet’in alt yapısını kullanıyoruz, sorun ttnet’te diyen sol’a, aşağıdaki görseller gelsin Online oyun için kesinlikle önce ttnet yada turknet gibi sağlayıcıları deneyin, 2017’den beri sol kullanıyordum ama bir daha bedava olsa kullanmam.

Sol 35mb vdsl-speedtesti;
< Resime gitmek için tıklayın >
Sol 35mb vdsl-CMD testleri;
< Resime gitmek için tıklayın >
TTNET 24mb vdsl-speedtesti;

< Resime gitmek için tıklayın >
TTNET 24mb vds-CMD testleri;
< Resime gitmek için tıklayın >
X
2 yıl
Bina içi kablo yenileme hakkında
Superonline vdsl 35mb abonesiyim. Akşam saatlerinde frankfurt pingim 110 civarlarına çıkmakta, İzmir içi ping bile 50 civarına gelmekte, aynı zamanda download hızım düşmekte. Gündüzleri böyle bir sorun yaşamıyorum. Arıza kaydı bıraktım, gelen dönüşte binaya gelen bağlantıda sorun olmadığı, benim bina için kabloları yenilemem gerektiği belirtilmiş.

Benim modem değerlerim bu şekilde. Pingin arttığı zaman da bu değerlerde değişme olmuyor.

Eğer kablolarda sorun olsa özellikle snr değeri bozulmaz mıydı ? Bana boşu boşuna masraf olacak eğer sorunumu çözmezse ayrıca duvar vs deleceğiz yeni kablo çekmek için.

Bilen biri yorumlarsa sevinirim.
< Resime gitmek için tıklayın >
X
3 yıl
Akşam saatlerinde pingim yükseliyor. Değerlerimi yorumlar mısınız ?
Sol 35mb vdsl abonesiyim, akşam saatlerinde pingim 2 kat artmakta (20:00-01:00). Değerlerim aşağıdaki gibidir, ekran resminde sağ altta saat'te yazmaktadır. Belirttiğim zaman aralığında değerlerim bozuluyor. Bunun için ne yapabilirim ?


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
X
3 yıl
Sadece akşam saatlerinde yükselen ping
Akşam 20.00-01.00 saatleri arasında pingim 2 katına çıkarken download hızımda %30-40 düşmekte. Tarifem sol vdsl 35mb. 25mb hızdan buna yükselttim, bu sebep olmuş olabilir mi acaba ? Müşteri şikayetleri kısmına yazdım, bina içi tesisat vs anlatmışlar birşeyler hiçbirisi kafama yatmadı. Bina içi tesisat kötüyse, sadece belirttiğim saatlerde olup, günün geri kalanında düzeliyor mu anladım ? Bunun teknik açıdan açıklaması olabilir mi ?

1 Kasım 2021'de yani geçen ay taahhütü yenilediğim internet için 1087 TL cayma bedeli çıkardı. 2 ay kullanım için cayma bedeli abartı değil mi ? Bunun da detayını istedim, gönderecekler bakalım.
X
3 yıl
Mouse\u0027u oynatınca kasadan gelen cızırtı sesi
Yeni aldığım pc'de tuhaf bir sorunla karşılaştım. mouse'u hareket ettirdiğim zaman kasadan elektrik cızırtısı gibi bir ses geliyor. ses sadece mouse'u oynatınca geliyor başka şekilde herhangi bir ses yok. var mıdır çözümü ? tüm parçalar garantili, servislik durum varsa gönderebilirim.
X
4 yıl
XBOX SERİES X NEDEN ÇIKIŞ OYUNLARINDA BEKLENENİ VEREMEDİ
Diğer konsolu işin içine katmadan (seviye kanalizasyona düşüyor). Xbox series x'in neden bazı çıkış oyunlarında bekleneni veremediği ile ilgili makale vari bir yazı buldum. Önemli yerleri kabaca çevirdim. Aşağıdaki kaynaktan yazının tamamına ulaşabilirsiniz.


Call of Duty: Black Ops Cold War also demonstrates the differences between these consoles. It shows an advantage for Xbox Series X in ray tracing performance, but Microsoft’s console falls behind in the 120fps mode. Black Ops Cold War includes ray-traced shadows, which aren’t as demanding as ray-traced reflections, but they add some depth to scenes. The PS5 drops to 40fps in some scenes with ray tracing, where the Xbox Series X holds 60fps.

Genel olarak yazının ana odağı; Xbox series x’in bazı oyunların bazı modlarında ps5’ten kötü performans verdiğinden bahsediyor (örneğin cold war’da rtx’li performansta series x daha iyi iken 120 fps modunda ps5 daha iyi).

Microsoft only allowed developers to submit games for Xbox Series X certification in June, after delivering an update to its Game Developers Kit (GDK). That followed the company’s rather tight schedule for dev kit allocations, all while I’ve been consistently hearing that many developers had access to PS5 dev kits far in advance of Xbox versions.

Ms series x game developer kit (gdk)’i Haziran ayında oyun geliştiricilerine sunarken ps5 gdk’ları çok daha önce geliştiricilere vermiş.

These performance gaps, weird bugs, and differences between the Xbox Series X and PS5 versions of games look like issues related to the games rather than a platform problem for the Xbox. If Microsoft delivered dev kits and tools far later than Sony, then it could take creators more time to optimize further for Xbox. It may also explain why we didn’t see a lot of Xbox Series X gameplay in the months ahead of launch, but Sony was happy to regularly deliver PS5 gameplay.

Görülen performans sorunları donanımdan ziyade oyunlar ile alakalı olduğu görülüyor. Eğer series x gdk’ları ps5’ten önce geliştiricilere sağlansaydı, optimizasyon sorunlarının yaşanmayacağından bahsediyor. Ayrıca konsol çıkışı öncesi aylarca series x gameplay’i neden görmediğimizi de açıklıyor.

Microsoft also hasn’t explained why it waited for full RDNA 2 support from AMD for the Xbox Series X. Xbox chief Phil Spencer revealed to The Verge recently that Microsoft started manufacturing consoles in late summer. “We were a little bit later than the competition, because we were waiting for some specific AMD technology in our chip,” says Spencer.

Ayrıca ms’un neden RDNA 2 full desteği için beklediğini açıklamadığını yazmışlar. Spencer ise rekabette zaman olarak geride kalmalarını AMD’nin bazı özel teknolojilerini beklemek durumunda kalmasından kaynaklandığını söylemiş.

Microsoft may have been beating its chest about 12 teraflops and the “world’s most powerful console,” but that hasn’t materialized yet. Despite this, I understand Microsoft is still quietly confident that bigger and more obvious performance gains will appear on Xbox over time, thanks to full RDNA2 support and its maturing developer tools.

Son olarak microsoft’un dünyanın en güçlü konsol sloganını şimdilik kanıtlayamasa bile kendilerine son derece güvendiklerinden bahsetmiş. İlerki dönemlerde full RDNA 2 desteği ve oturan geliştirici kitleriyle bu farkı ortaya koyacağı söylenmiş. 

Kaynak: https://www.theverge.com/21718936/xbox-series-x-ps5-performance-game-comparison
X
4 yıl
AÇLIK OYUNLARI - TÜRKİYE
Arkadaşlar iş ekonomik krizden, ekonomik buhrana doğru gidiyor. Temel gıda fiyatlarını işim gereği biliyorum. Ayçiçek yağı Ocak’tan bu yana %40’dan fazla arttı. Un %35’den fazla arttı. Keza makarna %30’dan fazla arttı. Bu saydıklarım en temel gıdalar.

Şimdi önümüzde iki seçenek var. Birincisi; faiz artmayacak dolar önce 9 sonra 10 olarak sürekli yükselecek, buda bir sürü firmanın batışı demek ve yeni işsizlikler demek. İkincisi faiz artacak, zaten durağan olan piyasa iyice resesyona girecek, 5.000 TL ve üzeri aklınıza gelecek her türlü harcama kalemlerinde satış kayıpları olacak. Bu da yine firmaların küçülmesi veya batması demek.

Gördüğünüz üzere 2 senaryonun da sonu kötü. Bu saatten sonra tek kurtuluşumuz erken seçim yapılarak İMF ile anlaşmak olur. Fakat bunun olacağını sanmıyorum.

Kısa çalışma ödeneği altında verilen 1.000 lira civarı para şu anki kurla 122 dolar civarı yapıyor. Bu parayla survivor yaşarsınız.

Bu sebeplerden dolayı toplumda iyice gerilmeler olacak. Özellikle trafikte dikkat edin neyin nerden geleceği belli değil. Sakin kalın, eyv diyip geçin. (Eve varamamaktan iyidir)

Özellikle genç ve orta yaşlılarda psikolojik sorunlar çoğalacak (major depresyon- anksiyete vs)

Malesef kadınlar arasında fuhuş artacak. Yine hırsızlık olayları artacak. Bakın artabilir demiyorum, artacak diyorum. Devlet geçen yıllara göre suç oranlarını açıklasında görelim.

Neyse ben kendime bir çay koyayım. Henüz çayı alacak maddi gücümüz varken.
X
4 yıl
BİLAL ERDOĞAN: HERKES PLAYSTATION ALAMAZ
Bilal Erdoğan; “Herkes bir playstationu olsun ister. Ama herkesin alabileceği şeyler değil.

Kaynak: https://onedio.com/haber/bilal-erdogan-herkes-bir-playstation-i-olsun-ister-ama-herkesin-alabilecegi-seyler-degil-936878
X
4 yıl
Hükümet Ölüye Kalp Masajı Yapıyor (Ekonomi)
Pandemi öncesi işsizlik %14’lerde
Genç işsizlik %27’lerde.

Nisan-Mayıs-Haziran aylarında, hali hazırda olan işsizlere yeni işsizler eklenecek, bu oranlar daha da artacak.

Mayıs ayı yıllık enflasyon %11,39
1.Q. Cari açık 13 milyar dolar.

2017’den bu yana ülke ekonomisi bozulmakta, Türk lirası değer kaybetmekte.

Bırakın pandemiyi falan 2017’den bu yana ne Tarım’da ne Sanayi’de ne de başka bir alanda reform yapıldı. İşleri güçleri inşaat sektörünü canlandırmak oldu, bunu da ucuz kredi vererek yaptılar.

İşsizliği azaltmadan, üretimi artırmadan, kamu bankalarına zararına kredi verdirmek, ülke ekonomisine ihanettir.

Günü kurtarma adına insanların 5-10-15 senelerini ipotek altına alıyorlar.

Hükümet ölmüş Türk ekonomisine kalp masajı yapmaya çalışıyor. Olan yine çok ağır vergiler ile Türk milletine olacak.
X
4 yıl
Yurt dışından laptop getirmek
Bu ek vergilerde ve rezalet ekonomi yönetiminden sonra bol bol bu tarz "yurt dışından xxx" getirmek tarzı başlıklar göreceğiz artık.

Her neyse, ben almanyadan bir laptop alıp getirsem, kullanım olarak, ne bileyim risk olarak herhangi bir dezavantajı olur mu ? Garantisi zaten burada geçmez sanırım.

Bi laptop bana bi laptop tayyibe değilde, direk bi laptop kendime almak istiyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.