Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
99
Cevap
8363
Tıklama
128
Öne Çıkarma
Cevap: Eleman Bulamıyorum Diye Ağlayan Mekanlar (6. sayfa)
B
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bunlar böyle hocam işte.




Bu mesajda bahsedilenler: @limbesh
D
3 yıl
Yarbay

Bununla birlikte vasıfsız olanların iyice dibe vuracakları günler de geldi tabi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @limbesh
L
3 yıl
Binbaşı

İşverenlere sadece bu konuda ve işten kaytaran serseriler konusunda katılıyorum.



H
3 yıl
Yüzbaşı

yahu aç bir iş yeri de gelip çalışalım diyoruz




Bu mesajda bahsedilenler: @KimBuGamzeli
A
3 yıl
Binbaşı

Asgari ücret ülkenin kronik sorunu. 10 yıllık eleman ama hala asgari ücretli. Yahu asgari ücret acemilik ücretidir, deneme ücretidir, daimi maaş olamaz.

Bu konuda devletin (SGK nın ) el atması lazım. Gerekirse çalışma kanunu vs. çıkarsınlar. Bir kişi en fazla şukadar süre asgari ücretle çalıştırılabilir şeklinde. Bunu o sektörde ki meslek odaları belirlesin. Örneğin berber kalfası 6 ay, kaynakçı 3 ay, tornacı 5 ay, garson 2 ay, kamyon şoförü (bilmem ne kadar KM sefer atınca asgari ücreti sona erecek) şu kadar km araç sürme şartı vb. gibi kategoriler gelmeli. Bunları oturup tek tek kanuna yazmaya gerek yok. Bu minimum süreyi o mesleğin odaları-ticaret birlikleri vs. belirler de geç. Sonra da SGK dan soruşturma açacaksın. Kontrolü devlet yapacak. Ha baktın aynı kişi sürekli asgari ücrette mi çalışıyor, o zaman topladığın işsizlik sigortaları ile o elemanı vasıflı hale getirmek için kurs-eğitim vereceksin. Ne bilim adam kaynakçıdır, 6 ay geçmiştir yine asgari ücret alıyordur, yetenek yoksa işkur devreye girecek, ya eğitecek yada sen başka meslek yapabilirsin diye eğitecek, iş bulacak. Bakın bunlar yapılırsa zaten ülke otomatik olarak kalkınacak. Herkes para kazanacak, her kes memnun kalacak.

Ayrıca bu patronlar salak, işçiye para vereceksin ki gitsin harcasın. Senin işçin karşıda ki esnafın müşterisi, onun işçisi senin müşterin oluyor. Bunu anlayamayacak kadar gerizekalı bir esnaf kitlesi var ülkede.



S
3 yıl
Yarbay

Aynen katılıyorum.

Bir de şöyle bir durum var, çalışanına asgari ücret verenlerin artması yüzünden piyasadaki istihdam kalitesinde de azalış var. Bundan 10 sene önce çoğu mekanda doğru düzgün tipler garsonluk yaparken şimdi at hırsız gibi insanları çalıştırıyorlar. Çalışanlar da zaten en dip ücreti aldıkları için baştan savma çalışıyorlar.

Hoş gerçi, özel sektörde adı konulmamış bir kölelik düzeni varken kim neden çalışır onu da anlamam.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zotacing
D
3 yıl
Çavuş

Ben öğrenciyim mecbur çalışıyorum. dediğin çok doğru



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @The Power of Faith
D
3 yıl
Yüzbaşı

Dönerciye kızmışsın çoğunlukla yazdıklarına da hak veriyorum ama benim öğlen yemek yediğim yerin sahibi aynı sitemle öğrenci falan çalıştırıyo şimdi çalışana sigorta falan yapsa en az asgari ücret verse adam orayı asla çeviremez şu korona şartlarında hiç çeviremez ve tek başına restoranını idare etme opsiyonu da var. Haaa senin bahsettiğin dönerci işlek yerde iyi kazanan bi dönerciyse yerden göğe kadar haklısın tabiki.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.