Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
27
Cevap
1934
Tıklama
9
Öne Çıkarma
2022'de akıllı telefon fiyatlarında %20'ye kadar artış bekleniyor
U
2 yıl
General
Konu Sahibi

2022'de akıllı telefon fiyatlarında %20'ye kadar artış bekleniyor



Counterpoint Research'ün raporuna göre bu yıl akıllı telefon fiyatları dünya genelinde %10-20 oranında artacak. Fiyatlardaki artışın ana nedenleri yarı iletken kıtlığı, salgın nedeniyle tedarik zincirlerinin aksaması ve enflasyon olarak gösteriliyor.



Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S22 serisi akıllı telefonların şarj hızları ortaya çıktı



Rapor, geçtiğimiz yıl mobil cihaz fiyatlarının önemli ölçüde arttığı gerçeğine odaklanıyor. Üç çeyrek sonuçlarına göre, bir akıllı telefonun dünya pazarındaki ortalama maliyeti 308 dolar oldu. Bu, 2020'den 21 dolar daha fazla. Analistler, çip kıtlığı nedeniyle akıllı telefonların fiyatlarının arttığını belirtiyor. 2022'de çip sıkıntısı sorunu çözülmeyecek ve bu nedenle, fiyatların düşmesi gibi bir ihtimal mevcut değil.



2022'de akıllı telefon fiyatlarında %20'ye kadar artış bekleniyor



TSMC çip fiyatlarını yükseltecek



2021 yılında akıllı telefon fiyatlarındaki en büyük artış Orta Doğu ve Afrika pazarlarında kaydedildi. Bu bölgelerde mobil cihazların fiyatı %17,4 arttı ve bu da pandeminin tetiklediği enflasyondaki %8'lik artıştan kaynaklandı. Öte yandan akıllı telefon fiyatları en az Güneydoğu Asya'da arttı ve bu bölgede fiyatlardaki artış ise sadece %2 olarak kaydedildi.



2020'den bu yana küresel pazarda yarı iletken bileşenlerinin maliyeti %25-40 artmış durumda. Yakın gelecekte, Tayvanlı yarı iletken dökümhanesi TSMC, sevk edilen ürünler için satış fiyatlarını artırmayı planlıyor. TSMC, dünyadanki en büyük yarı iletken üreticisi konumunda. Şirket, mikroçip sözleşmeli üretim pazarının %50'sinden fazlasını kontrol ediyor. Tüm bunlara paralel olarak da dünya genelinde chip fiyatları yeniden yükselecek.




Kaynak:https://www.counterpointresearch.com/smartphone-price-observations-2021-outlook-2022/

 Haberi Portalda Gör

Çip krizi filan hikaye ya firmalar zam yapmak için bahane arıyordu virüsü bahane ettiler. Ancak atladıkları nokta insanlar artık her sene telefon değiştirmiyor. Sadece Türkiye...
Yoruma Git
Yorumun Devamı 0537 - 2 yıl +24
Don't make me laugh.

Elektriğe % 127,ekmeğe,simite,gıdaya misliyle zam gelmiş bu bizi güldürür ancak, ha zaten elektriğe zam da salgından dolayıymış bu arada yani milyarlık yardı...
Yoruma Git
Yorumun Devamı redoracle - 2 yıl +10
İphone 3gs kullanıyorum, yolda devam
Yoruma Git
Sawasson - 2 yıl +3
K
2 yıl
Yüzbaşı

Biz alırken bir tanede hükümete alıyoruz zaten bu gidişle 2 tane alırız alıştık nasılsa..




0
2 yıl
Yarbay

Çip krizi filan hikaye ya firmalar zam yapmak için bahane arıyordu virüsü bahane ettiler. Ancak atladıkları nokta insanlar artık her sene telefon değiştirmiyor. Sadece Türkiye için değil tüm dünyada durum bu. Çünkü insanları yeni modele çekebilecek yenilik yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
2 yıl
Yarbay

Don't make me laugh.

Elektriğe % 127,ekmeğe,simite,gıdaya misliyle zam gelmiş bu bizi güldürür ancak, ha zaten elektriğe zam da salgından dolayıymış bu arada yani milyarlık yardım alan elektrik şirketleri zorda vatandaş değil zaten,o yüzden bunlar bize komaz iban varsa yollayın gelsin.



D
2 yıl
Binbaşı

akıllı telefon satışları da en az yüzde 20 azalır o zaman. öyle saça böyle tarak. binbir türlü bahanelerle fiyatlar tavan yaptı zaten. bundan sonra avuçlarını yalarlar



M
2 yıl
Yarbay

TR de yansıması en az %70 olur




G
2 yıl
Yüzbaşı

Dünyada 20 ise bizde 80 olur sonra dünyayı örnek gösterip savunmaya devam ederler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
2 yıl
Yüzbaşı

Almayız olur biter.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
2 yıl
Er

Ulan iyi ki 5 gün önce aldım.
Arkadaşım kanka bekle fiyatlar düşer öyle alırsın diyordu bide 😂😂



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
2 yıl
Binbaşı

Salgın çip kıtlığı ayağına kitleyin zamı koyun çok zaten güdülmeye alıştılar animal taming, animal lore 120 yaptılar güdüyorlar işte.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
2 yıl
Binbaşı

herkes firmalara laf etmis ama, hani nerede o adalet sozcusu amerika ve ab ulkeleri? halklarin somurulesine neden ses etmiyorlar? cunku kendi iclerinden de kopekler var bu firmalarla is makam ceviren.



J
2 yıl
Yarbay

Esasen telefon fiyatlarındaki artış yeni değil şöyle geçmişe bakınca bu tablo çok net gözüküyor,ilk çıkan iPhone 500 dolar bir rakama çıkmıştı aradan geçen 15 senede bu rakam 1200 dolarlara kadar çıktı.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 yıl
Yarbay

Çip krizi bahanesi yarın da Ukrayna savaşı bahane olur.




K
2 yıl
Yarbay

Artısın abi, insanlar da cılkını çıkarttı iyice, 1-2 senede bir model yenileme vs, bir cihazın ömrü bakanlığa göre 5 sene , pilini değiştirip kullanmak lazım ki dünya da artık rahat bir nefes alsın..

Şu an iP13 Pro max'in yapıp İP X'in yapamadığı veya S21 Ultra'nın yapıp da S8 in yapamadığı ne var ?




S
2 yıl
Yarbay

%20'den fazla artarsa küserim



M
2 yıl
Binbaşı

Dolandırıcılar kolpa yapıyorlar.Yıllardır sıfır telefon almadım almam.İsterse %1200 zam yapsınlar.Bu tüketim enayiligine bulaşmam.

Gidip 15K ya iPhone alsam şu anki telefonumda yapacağım şeylerin aynısını yapıcam zaten.Birtek çektiğim resmin çözünürlüğü fazla olur.Sırf özentilik diye o paraları vermem...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 30 Ocak 2022; 5:8:52 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 yıl
Yüzbaşı

İphone 3gs kullanıyorum, yolda devam



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

F
2 yıl
Yüzbaşı

yeni zamlar gelince bakalim ergenler gene ulkelerini begenmeyip ileri geri konusacaklar mi ?




F
2 yıl
Yüzbaşı

ilk cikan iphone AT&T nin 2 yillik kontrati ile geliyordu telefonun fiyati o kadar degildi ama kontrat nedeniyle dusuk tutulmustu. o devirde 500 usd ye telefon cok pahali idi. bu arada 2007 senesinde ki 500 dolar gunumuzde yaklasik 700 usd yapiyor. aslinda gorece telefonun fiyati pek artmamis durumda kontrat parasini da ekleyince ilk iphone gunumuz fiyatiyla 900-1000 usd civarlarina geliyordu.





Bu mesajda bahsedilenler: @joven
S
2 yıl
Binbaşı

Dünyada bu şekilde fakat Türkiye'de iPhone çılgınlığı var bak yarın iPhone 14 çıksın gör kuyruğu tükendi haberleri vesaire isterse 40 bin TL olsun yine tükenir.. Zaten alan kesim hep var diye fiyatlar hep böyle oldu.. Zaten alan bir kesim oldukça da fiyatların düşmesi çok zor..



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @0537