U

DH Admin
25 Haziran 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
17 üye
Görüntülenme (?)
2253 (Bu ay: 63)
Gönderiler Hakkında
U
4 sa.
Zuckerberg: Apple\u0027ın kurallarına uymaktan yoruldum

Mark Zuckerberg, Apple'ın geliştiricilere getirdiği tüm kısıtlamalardan bıkmış durumda. Meta'nın başkanı, Llama ailesinden yeni bir yapay zeka modelini duyuran bir gönderide şirketi eleştirdi.



Ayrıca Bkz.Apple, Çin'de yeni laboratuvarını açıyor: Cihazlar zorlu koşullarda test edilecek



Zuckerberg konuyla ilgili olarak: "Geliştiricilere dayattıkları komisyonlar, uyguladıkları keyfi kurallar ve pazara ulaşmasını engelledikleri tüm ürün inovasyonları, rakipler bizi engelleyemeseydi Meta ve diğer birçok şirketin insanlar için çok daha iyi hizmetler yaratmakta özgür olacağını açıkça ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.



Apple yapabileceklerimizi sınırlıyor



Meta aktif olarak yapay zeka ve meta evrenini - insanların zamanlarını geçirecekleri sanal alan - ve bunun için gerekli VR başlıklarını geliştiriyor. Yakın zamanda verdiği bir röportajda Zuckerberg, "Apple benim bakış açıma göre, yapabileceklerimizi sınırlamak için kesinlikle farklı kurallar uyguluyor." dedi.




Apple, Apple Intelligence için OpenAI ile ortaklık kurdu, ancak yapay zeka özelliklerinin çoğunu kendisi geliştiriyor. Ayrıca gelecekte Google'ın Gemini'si gibi üçüncü taraf modelleri entegre etmekte bir sakınca görmeyeceğini de açıklamıştı. Ancak Meta ile yapılan ilk görüşmelerde, veri gizliliğiyle ilgili endişeler nedeniyle şirketin modellerinden memnun kalmadı.




Kaynak:https://www.businessinsider.com/mark-zuckerberg-calls-out-apple-closed-model-restrictions-ai-2024-7
U
4 gün
Kiralabunu şirketler için yeni alanlara yatırım yapmaya başladı

Türkiye'nin lider ürün kiralama şirketi Kiralabunu, kurumsal alanda atağa kalktı. Kiralabunu, artık şirketlerin elektrikli araçtan, mobilyaya, iş makinalarından, endüstriyel ürünlere kadar birçok ihtiyacını kiralıyor.



Kiralabunu şirketlerle olan iş birliğini büyütüp, genişleterek kurumsal alanda şirketlerin teknoloji ihtiyaçlarının yanı sıra farklı sektörlerde yer alan şirketlere iş makinası, mobilya, elektrikli araç & e-şarj çözümleri, medikal cihazlar ve endüstriyel ürünlere kadar geniş seçenekte ürün kiralama hizmeti sunmaya başlıyor.



“Motorsikletten forklifte kadar kiralama talebi var"



Kurumsal alanda müşterilerden yoğun talep aldıklarını belirten Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı, “Yüksek enflasyon ve kredilerde yaşanan yeni süreçler şirketleri öz sermayelerini korumaya, esnek finansal koşullarda ve uygun ödeme seçenekleriyle kiralamaya yöneltti. Şirketler artık satın almak yerine kiralamayı tercih ediyorlar. Teknoloji ürünlerini kiralayarak başlayan kurumsal ürün çeşitliliğimiz şimdi farklı sektörlerde yer alan müşterilerimizin ihtiyaçlarıyla her geçen gün artıyor. Şirketlerin taleplerinin artmasıyla kurumsalda büyüme hamlemiz de artacak. Şu anda 350’nin üzerinde şirkete kiralama hizmeti sunuyoruz, bu sayı yıl sonunda 1000’i aşar” dedi.



“Kobiler kiralamaya büyük ilgi gösteriyor”



En çok kobilerden talep aldıklarını dile getiren Kapıcı, “Büyük şirketlerle çalışıyoruz ama özellikle şu dönem kobilerden kiralamaya talep artışı var. Kobilerin ürün ihtiyaçları farklılaşıyor ama ortak nokta şirketlerini büyütürken demirbaşa yatırım yapmak yerine esnek koşullarda kiralama seçenekleri ve uygun oranlarda vade seçeneklerine olan ihtiyaçları. Biz de farklı alanlarda faaliyet gösteren müşterilerimiz için forklift’ten, iş makinalarına, endüstriyel ekranlardan elektrikli motorsiklete kadar çok sayıda ürünü kiralamaya başladık. Bireyselde 700 farklı ürüne kiralama hizmeti veriyorken kurumsalda bir kurumun neye ihtiyacı varsa onu kiralıyoruz. Müşterilerimize özel çözümler geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.



Kiralabunu, Türkiye’nin her yerindeki bireysel ve kurumsal kullanıcılara kiralama hizmeti veriyor.


U
6 gün
Küresel akıllı telefon pazarı son üç yılın en iyi büyümesini gösterdi

Counterpoint Research'ün yayınladığı rapora göre, küresel akıllı telefon pazarı önemli ölçüde toparlandı ve 2024'ün ikinci çeyreğinde yıllık bazda %6 büyüyerek son üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı.



Ayrıca Bkz.Elon Musk küresel Windows kesintisiyle dalga geçti



Akıllı telefon satışları arttı



Bu toparlanma uzun süren bir pazar gerilemesinin ardından geldi ve satışlar üst üste üçüncü çeyrekte de yıllık bazda artış gösterdi. Samsung yüzde 20'lik pay ile pazar liderliğini korurken, onu yüzde 16 ile Apple takip etti. Xiaomi'nin ilk beş marka arasında yıllık bazda %22 ile en hızlı büyümeyi göstermesi dikkat çekici. Vivo ve OPPO geçen yılki konumlarını koruyarak pazarın %8'ini aldılar.




Çin'de Huawei, genel pazar performansında gözle görülür bir artışla “canlanmasını” sürdürdü. İlginç bir şekilde, Huawei, Honor, Motorola ve Transsion Group markaları gibi yeniden canlanan markaların rekabeti nedeniyle “ilk beş markanın” toplam payı geçen yıla göre biraz azaldı.




Kaynak:https://www.counterpointresearch.com/insights/global-smartphone-market-q2-2024/
U
geçen hafta
Elon Musk küresel Windows kesintisiyle dalga geçti

Elon Musk, Microsoft'un küresel kesintisini alaycı bir dille eleştirdi. Girişimci, patronu olduğu X sosyal ağında yayınladığı bir gönderide esprili bir caps (mizahi görsel) paylaştı.



Ayrıca Bkz.Dev Microsoft Windows kesintisi: Dünya çapında “mavi ekran” hatası!



Musk'tan kendine has eleştiri



Musk, abonelerin Microsoft'un aksaklığıyla ilgili şakalarını yorumlarken, X sosyal ağını temsil eden bir adamın sakin bir şekilde sigara içtiği, Microsoft'u temsil eden insanların ise farklı yönlerde panik içinde koşuşturduğunu gösteren bir caps yayınladı.



https://x.com/elonmusk/status/1814201134371709386



19 Temmuz'da Windows dünya çapında çöktü ve büyük havaalanları, bankalar, tren istasyonları, TV kanalları ve hatta acil servisler hizmet veremez duruma geldi. Türkiye, ABD, Avustralya, Almanya ve İspanya'da kitlesel teknik arızalar bildirildi.


U
2 hafta
Amazon Prime indirimleri bu gece başlıyor: Fırsatları nasıl takip edebilirsiniz?

Amazon Prime büyük indirim dönemi bu gece saat 00:00 itibarıyla başlıyor ve 16-22 Temmuz tarihleri arasında devam edecek. Bu süre zarfında moda, elektronik, ev eşyaları, güzellik ürünleri ve daha birçok kategoride harika fırsatlar sunulacak ve Amazon Prime üyeleri, bu özel indirimlerden yararlanarak ihtiyaçlarını daha uygun fiyatlarla karşılayabilecekler.



Amazon Prime üyelerine özel Avantajlar



Prime üyeleri için bu indirim günleri ekstra avantajlar sunuyor. İşte Amazon Prime üyelerinin yararlanabileceği bazı ayrıcalıklar:




  • Ücretsiz Kargo: Prime üyeleri, indirim süresince yapacakları alışverişlerde ücretsiz kargo hizmetinden faydalanabilirler. Bu sayede, indirimli ürünlere ek kargo ücreti ödemeden sahip olabilirsiniz.

  • Özel Fırsatlar: Prime üyeleri için belirli ürünlerde ekstra indirimler ve özel fırsatlar sunulacak. Bu fırsatları kaçırmamak için Prime üyeliğinizin aktif olduğundan emin olun.



Amazon Prime kampanyaları neler olacak?



Amazon Prime üyelerine sunulacak olan birbirinden avantajlı kampanya ve fırsatlar ise şu şekilde olacak:




  • Fırsat ürünlerinin fiyatı düşerse, aradaki fark iade

  • 3000 TL ve üzeri alışverişine 300 TL indirim

  • 3 ay boyunca alışveriş senden, Prime ücretin Amazon'dan

  • 12 aya varan taksit imkanı

  • Seçili ürünlerde 500 TL'ye, sepette %10 indirim



Amazon Prime indirimlerini nasıl takip edeceksiniz?



İndirimleri en iyi şekilde takip edebilmek ve fırsatları kaçırmamak için DonanımHaber Sıcak Fırsatlar forumlarındaki şu ana konuları takip edebilirsiniz:





Ayrıca Amazon Prime indirimlerini resmi WhatsApp ve Telegram kanallarımıza abone olarak pratik ve hızlı şekilde takip edebilirsiniz.




U
2 hafta
Dünyanın ilk hidrojenle çalışan yolcu feribotu hizmete başlıyor

19 Temmuz'dan itibaren dünyanın ilk hidrojenle çalışan ticari yolcu feribotu San Francisco Körfezi boyunca düzenli seferlere başlayacak. Hizmet altı ay boyunca (gemi deneme sürecindeyken) ücretsiz olacak. Gemi her seferinde en fazla 75 yolcu alabilecek. Yetkililere göre bu küçük adım, karbonsuz deniz taşımacılığına giden yolda bir ilk olacak.



Ayrıca Bkz.Yapay zeka hızlandırıcı pazarındaki sıkıntı sona eriyor



Deniz taşımacılığını karbonsuzlaştırma adımı



21 metre uzunluğundaki MV Sea Change katamaranı Alameda, Kaliforniya'da Bay Ship and Yacht ve Bellingham, Washington'da All-American Marine tarafından inşa edilmiş. Elektrikli tahrik sistemleri hidrojen yakıt hücreleri tarafından üretilen enerjiyle çalışıyor. Gemideki hidrojen rezervi 300 deniz mili (555 kilometre) ya da 16 saatlik bir yolculuk için yeterli. Geminin tam olarak ne kadar süreyle ve hangi modda seyahat edeceği ise belirtilmiş değil. Geminin körfez boyunca Pier 41'den San Francisco Merkez Yolcu Terminali'ndeki iskeleye kadar seyahat edeceği söyleniyor.




Hidrojen yakıtı, ülkelerin karayolu taşımacılığından demiryolu, havacılık ve deniz taşımacılığına kadar taşımacılığı karbonsuzlaştırma çabalarının merkezinde yer almayı vaat ediyor. Avrupa'da gemicilik için yakıt hücreleri daha da erken kullanılmaya başlandı. Zira 2023 yazından bu yana hidrojen yakıtlı bir konteyner gemisi Ren Nehri boyunca seyahat ediyor. Yakında bu tür gemilerden oluşan filo bir düzineden fazla olacak.




Kaynak:https://apnews.com/article/ferry-hydrogen-climate-change-greenhouse-gases-b2f9700910eddafc96105a39a2e0399e
U
2 hafta
Yapay zeka hızlandırıcı pazarındaki sıkıntı sona eriyor

DigiTimes, yapay zeka özellikli GPU'ların tedarikinin son birkaç çeyrekte önemli ölçüde iyileştiğini bildiriyor. NVIDIA nihayet bir tedarik zinciri kurabildi ve ek ortaklar çekebildi.



Ayrıca Bkz.Yapay zeka kullanımında başı çeken ülkeler belli oldu: İşte araştırma sonuçları



NVIDIA para basacak



Bir yıl önce durum tamamen farklıydı. Pazarın NVIDIA hızlandırıcılarına, özellikle de H100'e çok ihtiyacı vardı ancak şirket talebi karşılayamıyordu. Şimdi bekleyen siparişlerin sayısı önemli ölçüde düştü. Geçen yılın aynı dönemindeki yüzde 40'lık orana kıyasla 2024'ün ikinci çeyreğinde bu oran yüzde 10'dan daha azdı. Blackwell serisi piyasaya sürüldüğünde birikmiş siparişlerin neredeyse sıfır olması muhtemel.




Analistler, NVIDIA'nın yakında çıkacak olan B200 yapay zeka hızlandırıcılarının bir milyondan fazla sipariş alacağını ve bunun da üreticiye iyi kar getireceğini tahmin ediyor. Blackwell GPU'ların NVIDIA'nın en başarılı ürünü olması ve yapay zeka endüstrisi üzerinde büyük bir etkiye sahip olması bekleniyor.




Kaynak:https://wccftech.com/nvidia-ai-supply-chain-recovered-drastically-shipments-flood-markets-2h-2024/
U
2 hafta
DonanımHaber üyeliğinizle giriş yapabileceğiniz siteler
Donanım Haber'de tek bir üyelik açarak, platformumuz çatısı altında yer alan aşağıdaki sitelere tek bir hesap kullanarak giriş yapabilirsiniz.

DonanımHaber Portal
https://www.donanimhaber.com/

DonanımHaber Forum
https://forum.donanimhaber.com/

Bölüm Sonu Canavarı
https://bolumsonucanavari.com
U
3 hafta
Tarihin en büyük şifre veritabanı yayınlandı: 10 milyar şifre

İnternet tarihindeki en büyük sızdırılmış şifre koleksiyonu yayınlandı. "rockyou2024.txt" adlı dosya 4 Temmuz'da "ObamaCare" adlı kullanıcı tarafından hacker forumlarından birinde yayınlandı ve şimdi ciddi bir tehdit oluşturuyor.



Ayrıca Bkz.Bilgisayar korsanlarının 2024 yılında ne kadar kripto para çaldığı belli oldu



Milyonlarca hesap risk altında



Dosya tam 9,948,575,739 benzersiz parola içeriyor. Dosyayı yayınlayan kullanıcıya göre, veritabanı son birkaç yıla ait çok çeşitli şifreleri içeriyor. Dolayısıyla saldırganların bunları kullanma olasılığı son derece yüksek. Uzmanlar, saldırganların veritabanını kullanarak Brute Force, yani deneme yanılma yöntemini kullanarak hesaplara girebileceklerini belirtiyorlar.




Saldırının kurbanı olmamak adına her hizmet için karmaşık ve benzersiz şifrelerin yanı sıra iki faktörlü kimlik doğrulama ve diğer çevrimiçi savunma mekanizmalarının kullanılması öneriliyor. Bu olaylar ışığında, Cybernews uzmanları kullanıcılara aşağıdaki güvenlik önlemlerini almalarını şiddetle tavsiye ediyor:




  • Tüm önemli hesapların şifrelerini derhal değiştirin.

  • Her hizmet için karmaşık, benzersiz parolalar kullanın.

  • Mümkün olan her yerde iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin.

  • Hesaplarınızı şüpheli faaliyetlere karşı düzenli olarak kontrol edin.

  • Güçlü parola kombinasyonları oluşturmak ve saklamak için parola yöneticileri kullanmayı düşünün.




Kaynak:https://www.tomshardware.com/tech-industry/cyber-security/biggest-password-leak-in-history-spills-10-billion-passwords
U
3 hafta
Bilgisayar korsanlarının 2024 yılında ne kadar kripto para çaldığı belli oldu

Blok zinciri analizinde uzmanlaşmış bir şirket olan TRM'den uzmanlar, bu yılın ilk altı ayında bilgisayar korsanları tarafından ne kadar kripto para çalındığını bildirdi.



Ayrıca Bkz.Bitcoin fiyatında kara gece, düşüş yüzde 20’yi geçti



Yüzde yetmişi, 5 büyük siber saldırıdan geldi



2023'ün ilk yarısıyla karşılaştırıldığında, çalınan kripto para miktarı iki katına çıkarak 1,38 milyar dolara ulaştı. Şirket, çalınan tüm kripto para birimlerinin %70'inin en büyük beş siber saldırıdan geldiğini söyledi. Oldukça etkileyici bir miktar olmasına rağmen bu, siber suçluların 2022'nin ilk yarısında çaldığı 2 milyar dolarlık rekor miktardan daha az.




Kripto para çalmanın en yaygın yolu, bir kripto para cüzdanına erişmek için kullanılan özel anahtarlara ve anımsatıcı tohum (Mnemonic Seed) ifadelerine yetkisiz erişim olarak açıklandı. 2024'teki en büyük hacker saldırısı, saldırganların toplam 300 milyon dolar değerinde 4.500 token çalmayı başardığı DMM Bitcoin borsasına yapılan saldırıydı.




Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-07-05/crypto-stolen-by-hackers-doubles-to-1-38-billion-in-first-half-of-this-year
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.