Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
86
Cevap
9020
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: YOL TUTUŞU TEDİRGİNLİK..seçiminiz ne yönde olurdu (2. sayfa)
S
6 yıl
Yüzbaşı

YOLDA MERSO w140 S320 GİBİ GİTMESİ LAZIM 120 İLE GİDERKEN BİLE 70 ile gidiyormuş gibi olsun..)

Aşırı beklenti içindesiniz. İki araç da size o hissi vermez.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
6 yıl
Yarbay

Civicin yok tutuşu daha iyidir muhtemelen.
ama arada çok fark olacağını da sanmam.



A
6 yıl
Yarbay

Astra J. Sanayiye giderken ki virajlar da (tabi varsa) yol tutuşunu test etmek için birebir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Y
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: andreoni

https://www.youtube.com/watch?v=OsU5SnWvqG8&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=LU4iAw2Tp6M&feature=youtu.be@suatcagdas @ozbayram @Polestar191 @ykaya1983 @AsiretinMarjinalCocugu @lojistisyen
Kardeş attığın fotoğraf ve yazı söylediklerinin hiçbirisini desteklemiyor.Attığın fotoğrafta da kabak gibi ortada torsiyon çubuğu.Watts dediğin fotoğrafta görülen çapraz demir torsiyona eklenmiş ek parça.Yani bir nevi viraj denge çubuğunun gelişmiş versiyonu.Başka da bir espirisi yok.Bence bağımsız süspansiyona bu kadar kafayı takmayın.Öyle kafaya takılacak birşey değil.Forum dışında kimse de bu özelliğe dikkat etmez bile.Sonuçta pistte yarışacak halimiz yok.Benim araç da torsiyonlu ve hiç takıntı yapmam bu durumu.Bugüne kadar torsiyondan dolayı hiçbir sıkıntı çıkarmadı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
6 yıl
Yarbay

Astra elbette kötü yol tutan bir araç değildir ancak sınıfında tek ya da referans araç hiç değildir. 50 nc kanyondan sonra size süper gelmiş olabilir ama yol tutuş konusunda çok daha iyileri var. Yarın bir gün tam bağımsız süspansiyona sahip daha iyi yol tutan bir araca bindiğinizde şu yazdıklarınıza bakıp gülersiniz.

Elma fotosu koyup altına bu elma değil diyorsunuz. Kendi koyduğunuz fotolarda torsiyon çubuğu olduğu gözüküyor zaten. Konudaki herkes torsiyon çubuğu diyor siz ise torsiyon değil bağımsız demekte ısrar ediyorsunuz. Hadi 1-2 kişi olur ama bu kadar kişi yanılıyor olamaz herhalde. Hadi buradakilere inanmadınız internette 2 dakika araştırıp watts bağlantının ne olduğunu ögrenebilirisiniz.

Zamanında bir yerden yanlış ya da eksik bilgi almışsınız ve bunu kesin doğru olarak kabul edip çevrenizdekileri de ikna etmeye çalışıyorsunuz. Yanlıştan dönmek, pardon ben hatalı biliyormuşum demek ayıp değil erdemdir. Korkmayın kimse dalga geçmez.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @andreoni
A
6 yıl
Binbaşı

Sinifinin en iyi yol tutan araclarindan olan Astra J Focus 3 ve Guilietta yı da kullanmış biri olarak direksiyon tepkisi ve hissiyati en iyi olan focus. Virajda Yola tutunma ,stabilite, verdiği güven hissiyati bakımından astra az farkla focustan iyiydi giuliettadan da daha iyi hissettirdiği bana.Guiliettanin da astra gibi suspansiyonlari sert olmasına rağmen konfor olarak focus ve astranin bir hayli gerisinde kaldı benim tecrubelerim bunlar...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @lojistisyen
O
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

astra j torsiyon dostum ama watts yardımıyla iyi yol tutar-viraj döner...

ama artık yeni araçlarda watts bağlantısı kaldırdılar maliyeti kısmak için, 2016 ikinci yarıdan itibaren.

Alıntıları Göster
Aynen torsiyodur kendisi, yol tutuşuda fena değildir abartılmasına gerek yoktur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: andreoni

Astra J bağımsız süspansiyondur. Torsiyon değildir.
atma Ziya

https://www.youtube.com/watch?v=yoMU3B5_9U8&feature=youtu.be



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: andreoni

Uzun yol virajında çizgiden çıkmıyor A6 gibi diyorum. İyidir kötüdür demiyorum. Sınıfının lideridir yol tutuş ta. Arkalar bağımsızdır. Makyajlı hb benim
Ziya ....!!!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Binbaşı

Astra j hb icin sadece sport ve cosmo modellerinde watts bağlantısı var yol tutuş konusunda gercekten çok çok iyi 3 yıl kullandım 1.4turbo cosmo modelini sürüş zevki ve stabilitesi sınıfın epey üstünde



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
6 yıl
Yarbay

Arkadaşlar

Otomobillerde güvenli sürüşün büyük bir bölümünü yol, tekerlekler ve şasi uyumu sağlamaktadır.

Bu uyumu ilk olarak VW grubunun tanımladığı adaptif şasi kontrolü(DCC) teknolojisini geliştirdi. Bu sistemde normal, sport ve konfor olmak üzere üç ayarlanabilir bir süspansiyon sistemi yer almaktadır. Bu farklılıkları arabanın şasiye yakınlığı, amortisörlerin sertlik durumu gibi faktörleri değiştirerek elde etmektedir. Bu kontrolü elektrik sistemi ile sağlamaktadır.

Opel ise bu teknolojiyi flexride şasi diye tanıtmıştır. Bütün özellik manasında aynı seçeneği sunan firma arka süspansiyon konusunda güzel bir farklılık geliştirmiştir. Bu süspansiyon watt’s bağlantılı arka süspansiyondur. Genelde yarış arabalarında kullanılan sistemi günümüz otomobillerine uyurlanmıştır.
Watt’s süspansiyon; aks merkez hattının hemen arkasında bulunan çelik bir çapraz takviye, bağlantının iki gergisini taşıyor. Orta eksende dönen bu gergilerin uçları alt aks taşıyıcılarına bağlı. Böylece yan taraftan gelen herhangi bir darbe, diğer yandan sağlanan eşit miktardaki güçle dengelenerek, stabiliteyi artırıyor. Bu darbe sisteminin en önemli faydası; aksın herhangi bir yatay hareketini önleyerek, daha akıcı bir sürüş ve geliştirilmiş yol tutuşu sağlamaktadır. Watt’s bağlantılı arka süspansiyon, tüm Yeni Opel Astra modellerinde standart olarak sunuluyor

Alıntıdır.

< Resime gitmek için tıklayın >

Mercedes-Benz bunları teknoloji ile birleştirdi ve ortaya Magic Body Control (MBC) çıktı. .) MBC, sürüş sırasında yol üzerinde bulunan tümsek, çukur, yama vb bozukları tespit ederek oluşacak titreşimleri en aza indirmek için geliştirildi. Toplam çalışma süresi saliselerle ifade edilecek kadar kısa olan sistemde S Serisi hareket halindeyken yol üzerindeki bozuk zemini tespit etmek için aracın içerisinde ön camının üst kısmında bir kamera görev yapıyor. Bu kamera, 15 metreye kadar olan alanı tarıyor ve görüntüleri işletim sistemine gönderiyor. İşletim sistemi yol çizgisinin eksenini sürekli takip ediyor. Bu eksen üzerinde oluşabilecek değişiklikleri fark ettiği an, yani eksende bir değişiklik olduğunda o nokta üzerinde otomobilde oluşacak titreşimleri azaltmak için Airmatic süspansiyon sistemini devreye sokuyor.


Aracın altı çamurlu diye görememiş olabilirsiniz. Resimde daha net. Ayrıca video da ekleyeceğim. Araştırmıyorsunuz bari burdan izleyin.

Astra sınıfında liderdir dedim. Mercedes, Audi gibi premium araçlardan bahsetmedim. Günümüz standart C sınıfı araçlardan. Golf, Leon, Focus, Civic (Son kasa bağımsızdır), Ceed vs. Arkalar torsiyon olmadığı için yol tutuş iyidir. Muadil araçlarda da bağımsız süspansiyonlular vardır. Donanıma motora göre. Hee Astra nın da vardır torsiyon olanı watts lı olmayanı. Ben ne yazdım bağımsız ve watts lı yazdım. Zaten ben aracı değiştirmeyi düşünmüyorum. Neden düşünmüyorum? Alacak araç yok. Sıfır araçlar ile benim araç arasında yol tutuşta fark var. Araç 2013 model gerisini siz düşünün. Astra fanatikliğim olsa zaten K kasa derdim. Ama ben K al dedim mi? Demedim.

Diğer araçları da kullandım gerek çalıştığım şirkette var gerek arkadaşlarda var. Aynı yolda aynı virajda kendim bizzat denedim. Ve sonuç Astra her türlü üstün. Burda sallamayla bişeyler yazmıyoruz. Bi araç alacaksa biri can güvenliği ön planda. Yanlış bir araç önersek yanlış bilgi versek Allah korusun canına zarar gelebilir.

He şuan biri tutar yol tutuşta teknolojiyi kullanır geliştirir. O zaman onu anlatırız, onu tavsiye ederiz. Opel ne yaptı böyle bir sistemi yaptı dimi. Ne oldu maliyet vs vs derken kaldırdı. Eee körü körüne yine astra mı al diyelim. Aaa bak Civic yeni kasada bağımsız yapmış aks genişlemiş yol tutuşu iyi demeyelim mi? Yeni megane da kullandım. 130 140 la fren yapın bakalım ne olacak. Şeritte durmuyor araç gidip onu mu önerelim.

Astra da bağımsız süspansiyon yapmış ama tam bağımsız olmayabilir. Neden Volvo gibi yapmamışsın arkadaş demeliyiz diye düşünüyorum.

Ama biz ne yapıyoruz atma ziyaaa diyoruz. Aaa biri watts dedi bu neymiş ya bi sn diyip google amcaya soralım demiyoruz.

Video yu da eklerim birazdan. İyi forumlar.



F
6 yıl
Yarbay

Ben mondeo'nun yol tutuşunu ve verdiği güvenli hissi hep beğenmişimdir. Seçeneklere ekleyebilirsiniz. Tank gibi araba hangi modeli olursa olsun



N
6 yıl
Yarbay

Tam bağımsız süspansiyon bu şekilde oluyor hocam. Gördüğünüz gibi viraj demiri dışında iki tekerleği birbirine bağlayan başka hiç bir şey yok. Bu araçtaki sistem multilink diye geçiyor. Tekerlek, şasiye 4 farklı noktadan bağlanıyor. Fotolarda az çok belli oluyor bağlantılar.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Watts bağlantısı da, torsiyon barına viraj demiri gibi davranan bir mekanizma eklenmesiyle oluşuyor. Ortaya saf torsiyondan iyi bir süspansiyon çıktığı kesin. Ama bir tam bağımsız kadar da esnek değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 2 Ekim 2019; 13:29:0 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @andreoni
G
6 yıl
Yüzbaşı

Face gruplarinda takiliyosan. Eminim %90 ni arabasini bilmiyor ezbere konusuyor hocam



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @andreoni
N
6 yıl
Yarbay

Sedanların ağırlık dengesi biraz daha iyi diye biliyorum. Ve artan aks açıklığının da faydası olur mutlaka. Bu yüzden sedan biraz daha oturaklı, nötr bir sürüş sergiler bana sorarsanız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 2 Ekim 2019; 14:54:17 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @andreoni
L
6 yıl
Yarbay

Bence araç ilk olarak hangi kasa tipiyle çıktıysa onun yol tutuşu daha iyidir, hb-sedan falan aynı anda çıkarsa bilemem

Mesela astra hb olarak çıktı sedanı 3 yıl sonra geldi, aracın mühnedisligi, bütün dengesi hb üzerine kuruldu, sonra bagaj bölümü eklenip sedan yapıldı. Tabiki onun da mühendisliği, testleri falan yapılır, arada normal kullanıcının anlayacağı gibi fark olmaz ama fark varsa bu yönde olur gibime geliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 2 Ekim 2019; 16:18:41 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nacker
O
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: andreoni

Sen yazılanı okumayıp saygısızlık yapmasan mı acaba? Astra ortalama bir araç değildir. Yazdığımı oku tekrar anlatacak değilim. Ama anlayarak oku. Kartal da kullandık 50 nc kamyon da. Astra kullanmayan bilmeyen yazmasın mümkünse. Siz gaza basamıyorsunuzdur aracınız el vermiyordur veriyordur bişey diyemem. 2000 yılından beri şöförüz. Ama okuduğunu anlayabiliyorsan öyle ben bilirim havasında değilim hiç olmadım da. Detaya girmiycem Astra torsiyon değldir. Anlayamıycan yine ama olsun. Bak ne diyorum torsiyon değildir. K kasanın altından görüntü de atayım. Torsiyonu görebilirsin. Bana gelin diyin ki Astra nın gece görüşü sıfır tmm diyeyim. Görüş sıfır biliyo musunuz? Hayır. Duydunuz mu birinden? Hayır. Sol A sütunu kalın biliyor musunuz?, Yayayı ezen var sırf bundan dolayı. Biliyor musunuz? Hayır. Ön koltuklar sport donanımda saraeken savurmazken arka koltukta oturan biri sağa sola savrulur. Biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz. Pardon da siz neyi biliyorsunuz? Bilmeden ahkam kesmeyi. Buyrun devam edin. Dedim ya bırakın da böyle iyi araçlara biz binelim siz aman savrulmayayım diye tedirgin kullanın araçlarınızı. Yol tutuşta J kasa tektir. Watts tan dolayı. Zaten torsiyondan çıkaran da budur. Ve bağımsızdır kabaca. Daha da anlamıyorsanız valla başkası anlatsın size.. iyi forumlar.. < Resime gitmek için tıklayın >
Anlamayan sensin kardeşim. Astra k kasada bağımsızdan torsiyona geçti diyende sensin. Astra bağımsız + watts bağlantı diyende sensin. Sınıfında lider diyende sensin, vs vs... Neyse fazla uzatmayayım ama herşeyi geçtim tanımadığın kişilerin gaza basıp basmadığı, hız yapıp yapmadığı, kısaca şoförlüğü hakkında hadsizce neden yorumlar yapıyorsun. Ha işi aklınca şöförlüğe, hız yapmaya getirmeye çalışırsan bu konuda aklını alırım emin ol.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
6 yıl
Binbaşı

opellerin yol tutuşu iyidir ve kullanımı zevkli otomobillerdir. sadece astra değil vectra,insignia omega falan da sınıfına göre güzel yol tutuşa sahip. mesela şu astra H bile deli gidiyor.




Videoyu izlemek için tıklayınız



X
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

Aynen torsiyodur kendisi, yol tutuşuda fena değildir abartılmasına gerek yoktur.

Alıntıları Göster
Astra J kasa bazı modellerinde standart sunduğu Watt’s bağlantılı arka süspansiyon sistemi ve standart esp ile C segmentinde en iyi yol tutan araçlarından biridir ve fazlasıyla abartılmayı hak eder


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

2009 honda i,vtc mi


nasıl biraz anlatırmısınız şu hondayı..


aynen birde 2006 VW jetta mı

bu arabayıda anlatırmısınız..2006JETTA yı



güvenlik..
yol tutuşu güven vermeli..(YOLDA MERSO w140 S320 GİBİ GİTMESİ LAZIM 120 İLE GİDERKEN BİLE 70 ile gidiyormuş gibi olsun..)
performans
sağlamlık..
yolda gezinir mi..

Hangisi bu yukardaki kriterleri ele alınca çok daha başarılı..


farklı alternatiflerde varsa söylermisiniz..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 30 Eylül 2019; 4:50:36 >