Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
27
Cevap
2518
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Yeni Nissan Z tanıtıldı: Retro esintiler, 400 beygir güç
P
4 yıl (342 mesaj)
Yüzbaşı

Çok güzel araba. Alabilecek ülkede ki insanlara hayırlı olsun.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
Çok güzel araba. Alabilecek ülkede ki insanlara hayırlı olsun.
Yoruma Git
petitcoeur - 4 yıl +26
Çok güzel ama keşke başka ülkede doğsaydım.
Yoruma Git
hömmgüzel - 4 yıl +6
amerikalılar alır tepe tepe kullanır. bizde zaten anca intercity patronu falan koleksiyonluk alır. avrupalılar ise yüksek karbon salınım vergisi sebebiyle salak mıyım ben türkler gibi fazla ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Schtroumpf Grognon - 4 yıl +5
H
4 yıl (409 mesaj)
Yüzbaşı

Çok güzel ama keşke başka ülkede doğsaydım.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

H
4 yıl (4618 mesaj)
Yarbay

Datsun 240z.. Anlatılmayacak güzellikte bir araç keşke olsa da yavaş yavaş orta şeritten gezinsek. Nissanı kutluyorum arabanın çizgilerine çok sadık kalmış. Arka kelebek camının tasarımı bile aynı denecek kadar tasarlanmış. 240z yi andıran İnce detayları gerçekten çok güzel. Popüler ve kıymetli modellerin modernini üretme konusunda herkesin örnek alması lazım bu modeli


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl (3414 mesaj)
Yarbay

amerikalılar alır tepe tepe kullanır. bizde zaten anca intercity patronu falan koleksiyonluk alır. avrupalılar ise yüksek karbon salınım vergisi sebebiyle salak mıyım ben türkler gibi fazla veriyim der, gider standart araç alır.




B
4 yıl (6914 mesaj)
Moderatör
Konu Sahibi

Yeni Nissan Z tanıtıldı: Retro esintiler, 400 beygir güç



Yaklaşık 1 yıl önce Z Proto ile ön gösterimi yapılan yeni Nissan Z sonunda son haliyle karşımızda. İkonik Z serisinin en yeni üyesi olan yeni Nissan Z, geçmişin izlerini modern çizgilerle pekiştiren tasarımıyla dikkat çekiyor.



Yeni Nissan Z tasarımı ve özellikleri



Yeni Nissan Z'nin tasarımında herhangi bir sürpriz yok zira geçtiğimiz yıl tanıtılan Z Proto isimli prototip ile aralarında pek bir fark bulunmuyor. Arkaya eklenen entegre bagaj spoylerini küçük dokunuşlar arasında göstermek mümkün. Bunun dışında serinin köklerini anımsatan yuvarlak LED farlar, 300ZX'i anımsatan stoplar ve diğer detaylar varlığını koruyor. Yeni Nissan Z'nin dış tasarımında üç tane tek tonlu, altı tane de çift tonlu renk seçeneği mevcut.



Ayrıca Bkz.Toyota Yaris'in 1.0 litre motor seçeneği Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri



Yeni Nissan Z'nin kalbinde 3.0 litre turbo V6 ünite bulunuyor. Söz konusu motor 400 beygir güç ve 475 Nm tork üretiyor ki bu da 370Z'ye göre 68 beygir güç ve yüzde 30 tork artışı anlamına geliyor. Şanzıman tarafında iki farklı seçenek mevcut. Arkadan itişli bir Nissan modelinde ilk kez 6 ileri manuel şanzımanın bir gelişmiş kalkış kontrol sistemine sahip olduğunu görüyoruz. Manuel modellerde ayrıca karbon fiber kompozit tahrik mili ve rev-matching (devir eşleştirme) mevcut. İkinci seçenek ise 9 ileri otomatik.



Yeni Nissan Z tanıtıldı: Retro esintiler, 400 beygir güç



Otomobilin süspansiyon kısmında da 370Z'ye kıyasla önemli güncellemeler yapılmış. Ön ve arkada daha büyük çaplı monotüp amortisörler kullanılmış. Yeni geometriye sahip çift salıncaklı alüminyum süspansiyonun yanı sıra gövde sertliği ve elektronik direksiyon sisteminde de iyileştirmeler yapılmış. Yapılan açıklamaya göre tüm bunlar yeni Nissan Z'nin viraj performansını yüzde 13 iyileştirmiş. Frenleme tarafındaysa önde dört pistonlu alüminyum kaliperlere, arkadaysa iki pistonlu kaliperlere yer verilmiş.



Yeni Nissan Z'de Sport ve Performance isimli iki donanım seviyesi bulunacak. Sport versiyonu 18 inçlik jantlarla ve 245/45 lastiklerle donatılmış. Performance versiyonunda ise Z Proto'da gördüğümüz 19 inçlik jantlar mevcut. Bu jantlar önde 255/40 ve arkada 275/35 lastiklerle sarılmış. Performance versiyonunda ayrıca mekanik sınırlı kaydırmalı diferansiyel de bulunuyor. Öte yandan ilk tanıtılan prototiple aynı ismi taşıyan (Z Proto) sınırlı üretim bir versiyon da satılacak. Sarı fren kaliperleri, bronz renkli jantları ve sarı detaylara sahip deri koltuklarıyla dikkat çekecek bu versiyondan sadece 240 tane üretilecek.



Yeni Nissan Z'nin 2022'nin ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor. Fiyatı ise henüz belli değil.



 


DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

G
4 yıl (5013 mesaj)
Yarbay

Çok klas olmuş




V
4 yıl (4473 mesaj)
Yarbay

Integra, Countach ve diğer modern klasikler yavaş yavaş geliyor. eski modellerin tasarım dilini kullanmadıkları zaman her model markadan bağımsız birbirine benzeyecekti...




R
4 yıl (4875 mesaj)
Yarbay

Ak parti kokainmanlarına hayırlı olsun.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @petitcoeur
P
4 yıl (342 mesaj)
Yüzbaşı

Onlar zevk sahibi değiller. Onların akıllarında sadece Mercedes olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ray Kurzweil
T
4 yıl (74956 mesaj)
Yarbay

Arka süper de ön taraf Fiat 124 Abarth olmuş sanki. Daha asi bir şey beklerdim balık suratı olmuş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 18 Ağustos 2021; 14:45:17 >

F
4 yıl (5968 mesaj)
Yarbay

Öncelikle eski kasaya sadık kaldığı için başlı başına bi takdiri hak ediyor. Malum günümüzün suprasını gördük efsane ile en ufak bir alakası yok. Benim tahminim seri üretime geçene kadar ön tarafta değişiklikler gelecektir



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

E
4 yıl (3807 mesaj)
Yarbay

Enfes bir araç olmuş ancak hem maddi hemde ülkenin yaşam standartları açısından bu araç aşırı lükse girer bizim için...



K
4 yıl (10570 mesaj)
Yarbay

Şu Datsun'u koymasalar güzel olduğunu düşünebilirdim.

Aynı his Camaro, Challanger, Mustang'te de oluyor. Ya onlar kadar iyi bir şey çizin veya hiç koymayın şu eskileri. Tam modele ısınacakken bir anda hafıza canlanıyor ve nereden düştüğümü, düşmeden önceki halimi hatırlıyorum.

Kısaca... Tasarım fena gitmiyormuş ama erken bırakmışlar. Biraz daha yolu varmış.



T
4 yıl (276 mesaj)
Yüzbaşı

Sanırım yeniden aşık oldum..




M
4 yıl (5322 mesaj)
Yarbay

çok güzel olmuş. ama nedense sanki markayı Nissan değil de, Fordmuş gibi algıladım. düz viteslisi alınır binilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 18 Ağustos 2021; 14:25:34 >

C
4 yıl (296 mesaj)
Yüzbaşı

Önüne bi sis farı ister gibi duruyor. Onun haricinde başarılı makine



W
4 yıl (3505 mesaj)
Yarbay

Çok güzel keşke elektrikli versiyonuda olsa.




D
4 yıl (2382 mesaj)
Yarbay

Tasarım dili olarak bir önce ki nesilden izler taşıması gayet güzel. Bu her zaman başarı ve beğeni getirir, oturmuş tasarımlar beğenilir. Ve de genellikle premium araçlarda bu tasarım dili mevcuttur.

Bunun en büyük örneğini segmentinde başarı çıtasını belirleyen, segmentinin banisi, referansı ve yarım asırdırda lideri olan, objektif otomotiv otoritelerinin otomotiv tarihinin “büyük iskender” i olarak tanımladığı Golf’ te görmekteyiz.

Ya da bir başka premium BMW 3 serisi gibi oturmuş ikonik tasarımlarda ya da Porsche modelleri gibi.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

G
4 yıl (1147 mesaj)
Yüzbaşı

1969 Fairlady Z'nin izinden, çok güzel araç.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl (416 mesaj)
Yüzbaşı

Hiç japon gibi durmuyor



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >