F

Yarbay
16 Mart 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
34 üye
Görüntülenme (?)
240 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
geçen yıl
Render için cpu+anakart belki ram :)
Merhabalar,

Amd strx4 3960x almayı düşünüyorum, fakat malum ddr4 kullanıyor ama acaba ddr5 bir sistem mi kursam diye düşünmüyor değilim. Bu durumda rakam 60-70 bin bandına çıkıyor. Çıkması çok problem değil ama acaba bu farka değer mi değmez mi buna karar vermiş değilim, bu konuda yorumlarınıza ihtiyacım var. Mevcutta 3950x cpu x570 board ve 128gb ram var
F
4 yıl
3950x için ram önerisi
Merhabalar arkadaşlar,

Yakın bir zamanda intelden amd'ye geçiş yaptım. Eski sistemden kalan tek parça ise ram oldu.

64gb 16x4 corsair vengeance rgb pro 3200mhz cl16.

Anakartım ise asus e gaming x570, işlemci de başlıktaki gibi 3950x

3dsmax ile kullandığım bu sistem için sizce 3600mhz ram almak gerekli mi ? Çoğu kaynak ryzen için mhz çok önemli dediği için kafam karıştı azcık, sizinde yorumlarınızı bekliyor, teşekkür ederim.
F
5 yıl
3dsmax cpu ve gpu önerisi !
Merhabalar,

hali hazırda kullandığım 6800k-x99-2011v3 gigabyte anakart-evga1060ti-64gb corsair vengeance rgb pro 3200mhz-samsung evo 970m2-ocz 1000watt psu -cooler master su soğutma ve cooler master stacker 830 kasam var.

Hem görsellik olarka hem performans olarak iyileştirme olarak bir kaç parça almak istiyorum. Başlıkta belirttiğim gibi 3dsmax kullanıyorum ve genelde katı modelleme yapıyorum.

Anakartım problemli 64gb olan ramim 48gb olarak gözüküyor ve 1. 16x pci slotum çalışmıyor. O yüzden böyle bir arayışa girdim yoksa sistem şu anda beni idare ediyor. Tabi bu parçaları alırken de iyi şeyler almak istiyorum.

Gelelim kafamda olanlara, i9 9900x işlemci ve buna uygun bir anakart bakıyorum, bakarkende aklımın köşesinde xeon işlemci mi alsam diye geçiyor. Ekran kartı içinse 2080 düşünüyorum aynı şekilde köşede quadro var :) 3.bir soru ise 2080 + quadro nasıl olur acaba. Quadro ile gpu render alıp gündelik işlemlerde 2080 mi kullansam diye.

Son olarak heybetli bir kasa istiyorum, custom su soğutma,ışıklar vs.

Yukarıda dilim döndüğünce bulunduğum durumu ve isteklerimi belirttim :) Bütçe elimden geldiğince açmaya çalışıcam.
F
6 yıl
macbook pro 12 acemisine yardım
Merhabalar,

yakın bir arkadaşımdan arızalı macbook pro 12 aldım, cihazı biraz inceledikten sonra hdd'nin arızalı olduğunu anladım, mevcut hdd yerine SSD ve ram takviyesi ile cihazı kullanıyorum şu anda.

Fakat 1-2 problemim var sizlere danışmak istedim, yıllardır ios kullanmama rağmen macos'un daha farklı olduğunu anladım.

Şu anki problemim high sierra yüklemek, high sierrayı indirdim launchpadden çalıştırıyorum sürdür işlemlerinden sonra yükleme barı 1/4 oranına gelince takılıp kalıyor.

Bu problemi nasıl halledebilirim acaba ?

Diğer sorunum ise altyazılı film izlemek, çeşitli playerlar indirdim apple storedan fakat bir türlü altyazılı film izleyemiyorum, elmedia player mesela altyazıyı görüyor ama film oynarken altyazı çıkmıyor.

Şimdilik bu kadar, herkese teşekkür ederim, hayırlı ramazanlar...
F
7 yıl
Ufak bir Yardım :)
Uzun zamanlardır otomobil bölümündeyim, gerçi bu sıra pek yazmıyorum.Yine DH içinde bir yarışma var, destek vermek isterseniz mesajımı beğenmeniz yeterli.

Eğer monitör bana çıkarsa, elimdeki 22" monitörü de çekişikle ücretsiz vericem :)

Tek yapmanız 20sn vakit ayırıp, mesajımı beğenmek, çok teşekkürler.
https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=127643030
F
9 yıl
Multicooker kullananlar ?
Merhabalar,

Sinbo'dan aldığım multicooker ile yeni yeni yemek pişirmeye başladım. Fakat tarif bulmakta zorlanıyorum, içinden çıkan kitapta fasa fiso.

En basitinden patates kızartması nasıl yapılır onu bilmiyorum. Bir çok mod var ama bilmediğimizden kullanamıyoruz.

Benim gibi cooker alanlar paylaşım yapabilirlerse çok memnun olurum.
F
9 yıl
Evga 480gtx fan full calisiyor ama goruntu yok
merhabalar,

Az once eve geldim pcyi actim, sorunsuz acildi. 5dk sonra ekran kartimin fani full calismaya basladi. Sonra goruntu gitti, simdi ise powera bastigimda ekran kartinin fani hala full calisiyor ama goruntu alamiyorum.

Yarin yeni bir ekran karti mi alayim, yoksa onerisi olan var mi ?
F
9 yıl
Evga 480gtx fan full calisiyor ama goruntu yok
merhabalar,

Az once eve geldim pcyi actim, sorunsuz acildi. 5dk sonra ekran kartimin fani full calismaya basladi. Sonra goruntu gitti, simdi ise powera bastigimda ekran kartinin fani hala full calisiyor ama goruntu alamiyorum.

Yarin yeni bir ekran karti mi alayim, yoksa onerisi olan var mi ?
F
11 yıl
Pro Club yeni oyuncu olmak ?
arkadaşlar merhaba,

3 gündür fifa 14 oynuyorum, kaldıki fifayı en son 99'da oynamıştım :)

Pro club denilen olaya girdim ama benim herif acaip kazma. Ayağında topu dahi tutamıyor.

Pro club için vereceğiniz tavsiyeler nelerdir acaba ?
F
11 yıl
Tavsiye ettiğiniz E-Bültenler
merhaba arkadaşlar,

sabahları kalktığımda mail kutuma gelen e-bültenlerini sürekli kontrol ederim. ilgi çekici tavsiye ettiğiniz e-bültenleri burada paylaşabiliriz, teşekkürler...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.