B

DH Yönetici
26 Ocak 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
835 (Bu ay: 6)
Gönderiler Hakkında
B
dün
Suzuki, gelecek 10 yılda hedeflediği teknoloji stratejisini açıkladı

Japon motosiklet ve otomobil üreticisi Suzuki, gelecek 10 yılda üretimden geri dönüşüme kadar enerji tüketimini en aza indiren bir teknoloji hamlesi gerçekleştirecek ve tüm dünyadaki insanlara daha keyifli bir ulaşım sağlarken karbon nötr bir dünya hedefleyecek. Bu kapsamda Japonya merkezli şirket, hafif platformdan, verimli motor teknolojilerinin yanı sıra batarya ve batarya teknolojilerine kadar pek çok alanda sürdürülebilir hedefler gerçekleştirecek.



Hafif ve güvenli platform ile enerji tüketimini en aza indirecek




Suzuki'nin uzmanlık alanı olan kompakt ve hafif araçlar, sadece kullanım sırasındaki karbon emisyonlarını azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda üretim esnasında kullanılan kaynakları ve emisyon salınımlarını da azaltıyor. Böylece Suzuki, dünya kaynaklarını korumaya ve karbon emisyonlarını azaltmaya katkıda bulunuyor. Ayrıca şirket, hedefleri doğrultusunda yeni nesil hafif platformu olan “HEARTECT”i daha da geliştirecek ve bunun yanı sıra ağırlık azaltma teknolojileri ile araçların enerji tüketimini de en aza indirmek için çalışacak. 



Yalın batarya ile elektrikli ve hibrit elektrikli araçlar geliştirecek



Suzuki, her ülke ve bölgedeki yenilenebilir enerji oranı ve kullanım koşullarını esas alarak müşterilerine en yüksek enerji verimliliğine sahip elektrikli araçlar sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda şirket, küçük ve verimli elektrik ünitesi ile küçük ve hafif batarya gibi “Sho-Sho-Kei-Tan-Bi” (Daha Küçük, Daha Az, Daha Hafif, Daha Kısa, Güzel) bileşenlerini bir araya getirerek enerji tüketimini en aza indiren elektrikli araçlar geliştirecek. 



Yüksek verimli güç-aktarma sistemleri ile enerji tüketimini en aza indirecek



Suzuki, 2023 yılında gelişmiş bir yanma seviyesi hedefleyen yüksek verimli Z12E kodlu bir motor geliştirdi. Bu motor, diğer içten yanmalı motorlara kıyasla yüzde 40’lık son derece yüksek orana sahip termal verimliliğe ulaştı. Bu yüksek verimli motoru gelecekte de dünya genelinde kullanacak ve böylece karbon nötr yakıt ve yeni nesil hibrit çözümler ile enerji tüketimini en aza indirmeyi başaracak.




Suzuki, ayrıca SDV alanında “Sho-Sho-Kei-Tan-Bi” üretim ilkesi ile enerji tüketimini en aza indirerek araçlar için katma değer yaratan uygun fiyatlı “SDV hakkı” çözümünü geliştirecek ve müşterilerine sunacak. Böylece şirket, en iyi uyuma sahip kablolu ve kablosuz (OTA) güncellemelerle yazılım güncellemelerini kolaylaştıracak. Bununla birlikte araçlardaki bileşen maliyetlerini düşürmek için ortak donanım kullanarak, geliştirme maliyetlerini düşürmek için ise yazılımı yeniden kullanarak müşterilere “Bu iyi, istediğim şey bu” hissi veren SDV'yi geliştirecek.



Ayrıca Bkz.Yeni Renault Duster Türkiye fiyatı ve donanım seçenekleri



Kolay geri dönüştürülebilir ve sökülebilir tasarım ürünler tasarlayacak



Geleneksel ekonomi sisteminde; hammadde çıkarma, ürün üretimi, kullanımı ve bertaraf akışının tek yönlü olduğu döngüye doğrusal ekonomi deniyor. Bu da, kitlesel enerji tüketimine, kaynakların tükenmesine ve çevresel yıkıma neden oluyor. Suzuki, gelecekte, geri dönüşüm ve yeniden kullanım yaklaşımıyla kolayca sökülebilir ürünler tasarlayarak kaynak kullanımından tasarruf etmek üzere döngüsel ekonomi ile minimum enerji tüketimi elde edecek.


B
dün
Kawasaki, hidrojenle çalışan motosikletini tanıttı

Ninja H2'yi temel alan motosiklet, benzin yerine hidrojenle çalışmak için modifiye edilmiş 1.0 litre (998 cc) dört silindirli motora sahip. Söz konusu sistem geleneksel bir yanma süreciyle çalıştığı için hidrojen doğrudan silindirlere enjekte ediliyor.



Elbette motor, Kawasaki'nin hidrojenli motosikletindeki tek değişiklik değil. Motoru beslemek için gerekli hidrojen tanklarıyla donatılan motosiklette ayrıca entegre hidrojen yakıt besleme sistemi de bulunuyor. Motosikletin tasarımına bakılırsa bu bileşenler arka kısımda heybe gibi görünecek biçimde tasarlanmış.




Hidrojenli motosiklet projesine 2023'ün mart ayında başlayan Kawasaki, bu yılın başlarında test sürüşlerine başlayarak büyük yol kat etti. Şirket, sonuç olarak ortaya çıkan ürünün "su ve çok az miktarda CO2 yaymasına karşın binicilerin gaz kelebeğini çevirdiğinde sevdiği gürleme ve titreşim hissini tam anlamıyla sağladığını" dile getirdi.



Ayrıca Bkz.Xiaomi SU7 Ultra satışa sunuluyor: İşte açıklanan tarih



Proje henüz prototip aşamasında ve Kawasaki, hidrojenle çalışan motosikletini 2030'ların başlarından itibaren üretime sokmayı planlıyor. Elbette motosikletin hangi pazarda satışa sunulacağı o ülkenin hidrojen yakıt tedarik altyapısına ve yasal düzenlemelere göre değişiklik gösterecek.




B
dün
Renault Trucks, elektrikli kamyonu Oxygen\u0027in testlerine devam ediyor

Renault Trucks, Paris ve Lyon'dan sonra elektrikli şehir içi dağıtım kamyonu için Hollanda’nın başkentinde yeni bir test aşamasına başlıyor. Ekim 2024’te başlayacak bu yeni etap için Renault Trucks, Jumbo ve SVZ ile iş birliği yapıyor.



Hollanda’nın en büyük ikinci perakendecisi olan Jumbo’nun Hollanda ve Belçika’da 700’ün üzerinde satış noktası bulunuyor. Şirket, müşterilerine keyifli bir alışveriş deneyimi sunmayı hedefliyor. Lojistik çözüm ortağı SVZ ise Jumbo’nun Hollanda’daki satış noktalarına taze ürünlerin nakliyesini sağlıyor.



Ayrıca Bkz.Xiaomi SU7 Ultra satışa sunuluyor: İşte açıklanan tarih



Renault Trucks ve proje ortakları, çevresel etkilerini sınırlamanın bilincinde olarak, şehir içi lojistiğin ihtiyaçlarını karşılamak ve Hollanda’nın sıfır emisyon bölgelerinde çalışabilen 26 tonluk yeni bir elektrikli kamyon geliştirmek için uzmanlıklarını birleştiriyor. Hollanda belediyelerinin 1 Ocak 2025’ten itibaren kentsel alanlarda CO2’yi azaltmak amacıyla yalnızca sıfır emisyonlu araçlarla girebilecek sıfır emisyon bölgeleri belirlemesi bekleniyor.




Bu doğrultuda Renault Trucks, kuru yük dağıtımı için Geodis ile gerçekleştirilen ilk çalışmaya ek olarak, 6 ay test edilecek bu yeni proje sayesinde soğuk zincir teslimatlarının depodan Amsterdam’ın merkezindeki Jumbo süpermarketlerine dağıtımlarını sessiz, düşük emisyonlu ve diğer yol kullanıcıları için güvenli bir şekilde sağlayacak.



Prototip kamyon, 2020’den bu yana seri olarak elektrikli kamyon üreten ilk Avrupa fabrikası olan Blainville-sur-Orne’deki Renault Trucks fabrikasında üretildi



Şehir içi teslimatların kısıtlamaları ve kullanımları için uyarlanmış bir araç



Oxygen, Renault Trucks ve 17 iş ortağı tarafından geliştirildi. Şehir için özel olarak tasarlanmış bu araç, güvenlik, konfor ve modernliği bir arada sunuyor:




  • Oxygen, daha fazla görüş ve güvenlik için diğer yol kullanıcılarının hizasında sürücüye mükemmel görüş sağlayan alçak girişli bir kabine ve geniş bir ön cama sahip. 360° görüş için dikiz aynalarının yerini alan birden fazla kamera, araç arkasının görüntülenmesinde önemli iyileştirmeler sağlıyor, kör noktalardaki yaya ve diğer yol kullanıcılarının rahatça görülmesine imkan tanıyor.

  • Sürücü konforunu ve güvenliğini artırmak için yolcu tarafında kayar bir kapı bulunuyor. Böylece geleneksel bir kapının açılmasıyla ilgili riskler ortadan kaldırılıyor. Sürücü, araca sağ veya sol taraftan giriş çıkış yapabiliyor. Ayrıca kabine giriş ve çıkış, alçak erişim yüksekliği sayesinde daha kolay hale geliyor.

  • Araç, taşınan malların mükemmel şekilde korunması için 25 süpermarket arabasının taşınmasına uygun, yönlendirilmiş sıcaklığa sahip izotermal bir gövdeyle donatılıyor.

  • Son olarak, şehir ortamına mükemmel entegrasyonu ve sürücünün konforuna odaklanılması ile kamyonun dış hatları ve kabinin içi tamamen yeniden tasarlandı.



Aracın Teknik Özellikleri 






  • Brüt Araç Ağırlığı: 26 ton

  • Şasi: 6×2

  • Ölçüler : 10 m (l) x 2.6 m (w) x 3.8 m (h)

  • Aks aralığı: 4600 mm

  • Üstyapı: Şaseye entegre edilmiş frigofirik ünite, süpermarket arabaları için uygun

  • Batarya kapasitesi: 3 x 94 kWh, toplamda 282 kWh

  • Menzil: 150 km, Amsterdam’daki Jumbo için SVZ’nin günlük teslimatlarına uygun olarak uyarlanmıştır.


B
2 gün
Yeni Renault Duster Türkiye fiyatı ve donanım seçenekleri

"Türkiye'nin Duster'ı" olarak nitelendirilen ve Türkiye'de üretilen yeni Renault Duster'ın fiyat listesi belli oldu. LPG'li, hafif hibrit ve E-Tech Full Hibrit versiyonlarla satılan yeni 2024 Renault Duster fiyatı 1.249.000 TL'den başlıyor.



Yeni Renault Duster fiyat listesi 💸(Temmuz 2024)
Versiyon Fiyat
Evolution Eco-G 100 hp 1.249.000 TL
Evolution E-Tech full hybrid 145hp 1.530.000 TL
Evolution mild hybrid advanced 130hp 4x4 1.580.000 TL
Techno E-Tech full hybrid 145hp 1.570.000 TL
Techno mild hybrid advanced 130hp 4x4 1.620.000 TL


Renault Duster'ın 100 beygirlik Eco-G LPG'li versiyonu sadece 6 ileri manuel şanzıman ve Evolution donanım seviyesiyle tercih edilebiliyor. Bu donanım seviyesinde 7 inç dijital gösterge ekranı, openR 10.1 inç dokunmatik multimedya ekranı, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto, manuel klima, LED ön farlar, deri direksiyon, kumaş koltuklar, otomatik farlar, yağmur sensörü, şerit takip asistanı, trafik işareti tanıma sistemi, sürücü ve ön yolcu yan ve perde hava yastıkları, ön çarpışma uyarı sistemi, acil fren destek sistemi ve güvenli mesafe uyarısı gibi standart donanımlar dikkat çekiyor. 




Techno donanım seviyesinde ise otomatik klima, sis farları, modüler tavan barı, karartılmış arka camlar, kablosuz cep telefonu şarj ünitesi, eller serbest giriş ve çalıştırma, çift kademe bagaj, elektrikli ve ısıtmalı katlanabilir aynalar ve elektronik park freni gibi ekstra donanımlar devreye giriyor. Multiview kamera, kör nokta uyarı sistemi, ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon, yan ve ön park sensörleri gibi donanımlar da opsiyon olarak ekstra ücret karşılığı satın alınabiliyor.



Ayrıca Bkz.İkinci nesil GAC Aion V, 750 km'ye kadar sürüş menzili sunuyor



Yeni Renault Duster'ın Eco-G motorlu versiyonu fabrika çıkışlı LPG'li olarak 100 beygir güç ve 170 Nm tork sunuyor. Bu versiyonda kullanılan 1 litre üç silindirli benzinli motor, 4x2 çekiş düzeni ve 6 ileri manuel şanzımanla tercih edilebiliyor. Birleşik yakıt tüketimi 7,9 lt/100 km olarak açıklanan modelde



130 beygir güç ve 230 Nm tork sunan hafif hibrit seçenek ise 4x4 çekiş düzenini beraberinde getiriyor ancak ne yazık ki otomatik şanzıman seçeneğiyle gelmiyor. Birleşik yakıt tüketimi 6 lt/100 km olan bu versiyonun son hızı 180 km/s. 0-100 km/s hızlanmasını ise 11 saniyede tamamlıyor. Otomatik şanzımana sahip tek seçenek olan E-Tech Full Hibrit ise 145 beygir güç sunuyor.




B
3 gün
Geely Farizon Auto\u0027nun yeni ticari araç bataryası 10 yıl kullanım ömrüne sahip

Çinli Geely'nin alt markası Farizon Auto, ticari araçlarda kullanılmak üzere geliştirilen yeni batarya paketini tanıttı. "Black Tortoise" adı verilen batarya, 10 yıl/800 bin km servis ömrüne sahip.



Markanın V7E isimli ticari aracı bu batarya ile donatılan ilk model olacak. Daha sonra diğer modellerde de bu batarya kullanılmaya başlanacak. Yeni batarya ile V7E modelinin Çin'deki CLTC normuna göre 305 kilometreye kadar sürüş menzili sunacağı tahmin ediliyor. Geely tarafından yapılan testlerde 285 kilometre menzil elde edilmiş.




Yeni bataryanın türü henüz açıklanmadı ancak yerel medyaya göre LFP (lityum demir fosfat) olması muhtemel. Bu tür bataryalar uzun ömürlü ve güvenli olmalarıyla biliniyor. Bataryadaki sıvı soğutmalı hızlı şarj sisteminin hücre başına 6 bin şarj döngüsü gerçekleştirebildiği belirtiliyor. Hızlı şarj kapasitesi hakkında bir açıklama yok ancak 10 dakika şarjla 200 km menzil elde edilebildiği verilen bilgiler arasında.



Ayrıca Bkz.5 yıldır ertelenen yeni Tesla Roadster, 2025’te üretime girecek!



Farizon ismini daha önce duymamış olabilirsiniz ancak Çinli marka, V6F isimli ticari aracının ilk teslimatlarını Türkiye'ye gerçekleştirdi. Söz konusu modelin lansmana özel 1.387.000 TL gibi bir fiyatı var. İlerleyen süreçte V7E modelinin de getirilmesi planlanıyor.




Kaynak:https://carnewschina.com/2024/07/24/geelys-farizon-auto-unveils-new-commercial-battery-with-10-years-of-service-life/
B
3 gün
Chery\u0027nin yenilenen SUV ailesi Türkiye\u0027de: Omoda 5 Pro, Tiggo 7 Pro Max ve Tiggo 8 Pro Max

Türkiye pazarında OMODA 5, TIGGO 7 PRO ve TIGGO 8 PRO isimli 3 farklı SUV modelle faaliyetlerini sürdüren Chery, temmuz ayı itibari ile popüler SUV modellerinin TIGGO 7 PRO Max, TIGGO 8 PRO Max ve OMODA 5 PRO adı verilen güncellenmiş versiyonlarını piyasaya sürdü.



OMODA 5 PRO, Vision, Intelligent ve Exceptional isimli donanım seviyeleriyle satılırken fiyatı 1.522.000 TL seviyesinden başlıyor. TIGGO 7 PRO Max'in başlangıç fiyatı 1.681.000 TL, TIGGO 8 PRO Max'in başlangıç fiyatı ise 1.912.000 TL olarak açıklandı. 



Chery Omoda 5 Pro, Chery Tiggo 7 Pro Max, Chery Tiggo 8 Pro Max fiyat listesi
Model Donanım Fiyat
Omoda 5 Pro Vision 1.522.000 TL
Omoda 5 Pro Intelligent 1.662.000 TL
Omoda 5 Pro Exceptional 1.782.000 TL
Tiggo 7 Pro Max Intelligent 1.681.000 TL
Tiggo 7 Pro Max Exceptional 1.832.000 TL
Tiggo 8 Pro Max Intelligent 1.912.000 TL
Tiggo 8 Pro Max Exceptional 2.062.000 TL



TIGGO 8 PRO Max, dış görünüm ve iç tasarım açısından da yenilendi. Yeni aracın ön bölümü, daha lüks ve görkemli bir ızgara tasarımı ile dikkat çekiyor. 19 inç boyutunda düşük rüzgâr direncine sahip güncellenmiş jant tasarımıyla, otomobil kullanıcılarının beklentilerine daha uygun hale getirildi. Üç boyutlu detaya sahip ve sonsuzluk formundaki arka farlar ile şehrin ihtişamını yansıtarak kullanıcıları heyecanlandırıyor.



İç mekânda ise yüksek kalite ve özgün tasarım çizgileri öne çıkarken, 24.6 inçlik Bilgi-Eğlence Sistemi sayesinde lüks ve teknolojiyi bir arada buluşturuyor. Teknolojik özellikler açısından ise Chery kullanıcıları yeni modelin markanın akıllı teknolojiler alanındaki iddiasını sürdürmesini bekliyor. Akıllı Sesli Komut Sistemi ve Yeni Nesil Gelişmiş Güvenlik Sistemi sayesinde, sürüş deneyimini çok daha konforlu ve güvenli hale getiriyor.




TIGGO 7 PRO Max de önceki versiyona göre birçok radikal değişiklikle geliyor. Özellikle tasarım, kalite ve teknoloji iyileştirmeleri sonrası iddiasını artıracağı belirtiliyor. OMODA 5 Pro modelindeyse yepyeni bir iç mekân kullanıcılarını karşılarken, kalite ve konfor en üst seviyeye çıkarılıyor. Özellikle 24.6 inç boyutunda bilgi-eğlence sistemi dahilinde sunulan akıllı sesli komut sistemi ve kişiselleştirilebilirlik özellikleriyle farklılaşıyor. Bu sayede, kullanıcı deneyimini daha akıllı ve konforlu hale getiriyor.



Ayrıca Bkz.İkinci nesil GAC Aion V, 750 km'ye kadar sürüş menzili sunuyor



Chery, SUV modelleri olan TIGGO 7 PRO Max, TIGGO 8 PRO Max ve OMODA 5 PRO'yu Türkiye pazarında ilk kez sergileyecek. Bu üç model, ileri otomotiv teknolojisini ve tasarım konseptlerini bir araya getirerek sadece verimlilik anlamında önemli iyileştirmeler sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda yaşam alanı, konfor ve akıllı teknoloji özellikleriyle de çok daha gelişmiş hale geliyor. Bu sayede sürücülere hayatın her noktasında daha gelişmiş bir sürüş deneyimi vadediliyor.


B
3 gün
İkinci nesil GAC Aion V, 750 km\u0027ye kadar sürüş menzili sunuyor

Çinli GAC Aion, ilk global modeli ikinci nesil Aion V'i satışa sundu. Çin'deki fiyatı 17.800 ile 26.000 dolar arasında değişen elektrikli SUV model, ilk nesline kıyasla daha ucuza satılıyor. Aion V'in ilk 1,5 saat içerisinde 10 binin üzerinde sipariş aldığı da verilen bilgiler arasında.



Markanın AEP platformu üzerine inşa edilen Aion V; 4605 mm uzunluğa, 1854 mm genişliğe, 1660 mm yüksekliğe ve 2775 mm aks mesafesine sahip. Bu kapsamda ilk nesline göre biraz küçüldüğünü söyleyebiliriz. İkinci nesil Aion V, markanın iddiasına göre T-Rex adı verilen dinozor türünden esinlenen gövde tasarımıyla dikkat çekiyor. Önde ve arkada yer alan aydınlatmaların dinozorun pençelerini temsil ettiği ifade ediliyor.




Çift renkli tasarıma sahip çok kollu 19 inç jantlar ile donatılan modelin üst versiyonlarında lidar, beş tane milimetrik dalga radarı, 11 adet kamera ve 12 adet ultrasonik radardan beslenen, NVIDIA Orin-X yonga setinden güç alan Adigo Pilot akıllı sürüş sistemi yer alıyor. İç mekanda ise iki kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, 14.6 inç dokunmatik multimedya ekranı, ambiyans aydınlatma, kablosuz cep telefonu şarj ünitesi ve Belgian Premium ses sistemi gibi donanımlar dikkat çekiyor.



Ayrıca Bkz.5 yıldır ertelenen yeni Tesla Roadster, 2025’te üretime girecek!



Otomobilin standart bagaj kapasitesi 427 litre fakat arka koltuklar yatırıldığında 987 litreye kadar çıkarılabiliyor. Bunun yanı sıra orta konsolda ısıtma, soğutma ve dondurma özelliğine sahip 6.6 litrelik bir bölme bulunuyor.




GAC Aion V'in standart versiyonu 150 kW güç ve 240 Nm tork üreten bir motordan güç alıyor. Üst versiyonda ise motor gücü 165 kW'a çıkıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 7,9 saniyede tamamlayan elektrikli SUV'da LFP (lityum demir fosfat) batarya seçenekleri karşımıza çıkıyor. 62 kWsa ile 90 kWsa arasında değişen bu seçenekler Çin'de geçerli olan CLTC normuna göre 520 ile 750 km arasında sürüş menzili sağlıyor.



Araçtaki 400V silisyum karbür platformu ve 3C hızlı şarj teknolojisi sayesinde 15 dakika şarjla 370 km'ye kadar menzil elde edilebildiği de verilen bilgiler arasında.




B
3 gün
Rekabet Kurulu\u0027ndan iki şirkete elektrikli araç şarjı soruşturması

Rekabet Kurulu, İzmir-İstanbul O-5 Otoyolu'nda elektrikli araçlara şarj hizmeti sunulması faaliyetinde münhasırlık (rakiple çalışmama şartı) yaratan uygulamalarla Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlal edildiği iddiasına yönelik ön araştırma başlatılmıştı.



Söz konusu ön araştırma, kurul tarafından karara bağlandı. Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitlerin ciddi ve yeterli bulunması üzerine, söz konusu otoyol üzerinde şarj istasyonlarına ev sahipliği yapan "Oksijen" tesislerinin tek işletmecisi olan Otoyol İşletme ve Bakım AŞ ile ZES Dijital Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.



Otoyol İşletme ve Bakım AŞ'ye yönelik, şarj ağı işletmeciliği pazarındaki teşebbüsler arasında ayrımcılık yapıp yapmadığına yönelik de soruşturma açıldı.



Ayrıca Bkz.Fiat Egea Cross'a yeni standart özellik: Traction+



EPDK'nın verilerine göre 2023 sonu itibariyle Türkiye'de 5 bin 614 istasyonda 8 bin 492 yavaş şarj (AC) ve 3 bin 575 hızlı şarj (DC) soketi bulunuyor. Türkiye genelinde 176 şirketin elektrikli araç şarj istasyon ağı işletmeci lisansı bulunuyor. Soruşturmaya konu olan ZES Dijital Ticaret AŞ de bu işletmeciler arasında en yaygın olanlardan bir tanesi.




Kaynak:https://x.com/rekabetkurumu/status/1816081361590972493
B
3 gün
Fiat Egea Cross\u0027a yeni standart özellik: Traction+

Türkiye otomotiv pazarının en çok tercih edilen otomobillerinden biri olan Fiat Egea Cross modelinde Traction+ çekiş sistemi standart donanım olarak devreye alındı. Egea Cross’un SUV özelliğini destekleyen, sürüş performansını zorlu zeminlerde ve arazi koşullarında daha da ileri taşıyan bu sistemle kullanıcılara keyifli bir sürüş deneyimi vadediliyor.



Egea Cross’un tüm versiyonlarında standart olarak sunulan Traction+ özelliği ile yağmurlu, çamurlu ve benzeri zorlu zeminler ile arazi koşullarında güçlü çekiş sağlanıyor.



Traction+ teknolojisi, çekiş gücünün düşük olduğu tekerleği tespit ederek motor torkunu efektif bir şekilde tutunabilen tekerleğe doğru aktarıyor. Bu sayede fren ve motor gücü yönlendirmeleri ile patinajı önlüyor ve güvenli bir şekilde yola devam edilmesini sağlıyor.




Egea Cross’un Limited versiyonunda standart olarak sunulan All-Season (Dört Mevsim) lastikler sayesinde, zorlu yol koşullarında daha da iyi yol tutuşu sağlanıyor. Egea Cross’un Traction+ donanımı dış tasarımda da Traction+ logosu ile görünür hale geliyor.



Yeni güvenlik  standartlarını tüm versiyonlarda karşılayan ve ilave güvenlik özellikleri eklenen Egea Sedan ve Egea Cross modellerinde giriş seviyesinden itibaren gelişmiş sürücü destek sistemleri standart olarak sunuluyor.



Ayrıca Bkz.Audi: "Elektriğe geçiş beklenenden uzun sürecek"



Konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimini sağlayan bu özellikler arasında, yollardaki hız tabelalarını algılayarak sürücüye görsel ve sesli uyarılar veren trafik işareti tanıma ve akıllı hız destek sistemi, sinyal verilmeden istem dışı şerit değiştirme durumunda devreye giren şerit takip asistanı, çarpışma riski tespit edildiğinde uyaran ve gerekli durumlarda otonom frenleme yapan otomatik acil durum freni, aracın hareketlerini izleyerek yorgunluk belirtilerini algılayan ve sürücüyü uyaran yorgunluk asistanı, daha güvenli park ve parktan çıkış sağlayan geri görüş kamerası ile aracın belirli bir hızın üzerinde gitmesini önleyen hız sınırlama sistemi gibi donanımlar öne çıkıyor.



Egea Cross modelinde giriş seviyesinden itibaren standart olarak sunulan bu özelliklere ilaveten, Lounge ve Limited versiyonlarda “Akıllı Uzun Farlar” standart olarak sunuluyor.


B
3 gün
Yeni Audi S3 satışa sunuldu: İşte fiyatı ve özellikleri

Geçtiğimiz nisan ayında tanıtılan yeni Audi S3 Türkiye'de yollara çıkmaya hazır. Audi S3’te yer alan güç artışı, tork dağılımı ve diğer teknolojik özellikler daha fazla performans ve atik sürüş özellikleri sağlıyor. Audi S3, 4.750.643 TL’den başlayan fiyatlarla Sportback ve Sedan kasa tipiyle Audi showroomlarında satışa sunuluyor.



Yeni Audi S3, özellikleriyle neler sunuyor❓




333 PS (245 kW) güç ve 420 Nm tork ile yeni Audi S3 her zamankinden daha güçlü. Makyajla birlikte 2.0 TFSI motor 23 PS daha fazla güç ve 20 Nm daha fazla tork sağlıyor. S3, 0-100 km/s hızlanmasını 4,7 saniyede tamamlıyor. 2.100 ila 5.500 d/d aralığında olmak üzere geniş bir devir bandında maksimum tork sağlıyor. Maksimum hızı ise 250 km/s ile sınırlı. Ayrıca motor ve şanzıman daha sportif bir kurulumla dikkat çekiyor.



Sabit bir hızda ve düşük ile orta hızlanma anındaki düşük güç gereksiniminde önceden yüklenen turbo, basıncı sabit bir şekilde tutuyor. Böylece anlık güç gereksiniminde gaz kelebeğinin açılmasıyla performansı artıyor. Daha yüksek ilk hareket torku sayesinde yedi vitesli S tronic şanzıman daha seri bir kalkış sağlıyor. Ayrıca, tam yük altında vites değiştirme süresi yarıya indirildi ve D sürüş modunda kısmi güç gereksinimlerindeki motor devirleri artırıldı. Bu da kullanıcıya çok iyi bir tepkime sağlıyor.



Tork dağılımı sağlayan quattro güç aktarma sistemi RS 3’ün ardından artık S3’te de sunuluyor. Hem çevikliği hem de sürüş dengesini artıran bu teknoloji, arka tekerlekler arasında tamamen değişken tork dağılımı sağlıyor. Tork dağılımı, sürüş koşullarına ve seçilen Audi drive select moduna bağlı olarak, torku viraj içindeki ve dışında arka tekerlekler arasında en iyi şekilde dağıtmak üzere her bir tahrik milinde elektronik olarak kontrol edilen çok plakalı bir kavramadan yararlanıyor.



Audi drive select modu dinamik plus




Audi drive select, konfor odaklıdan son derece dinamik bir sürüş deneyimine kadar geniş bir yelpazede altı farklı mod sunuyor. Tanıdık profillere (otomatik, konfor, dinamik, verimlilik ve bireysel) ek olarak, yeni S3, yüksek sürüş dinamikleri sağlayan yeni dinamik plus moduna da sahip. Bu modda tork dağılımı arka aksa ve viraj dışındaki arka tekerleğe mümkün olduğunca fazla tork göndererek kullanıcıya arkadan kayma sürüş imkanı sağlıyor. Elektronik stabilite kontrolü (ESC) Sport modunda otomatik olarak aktif hale geliyor.



ESC sisteminin zarif müdahaleleri, farklı sürtünme katsayılarına sahip yüzeylerde daha fazla ve daha heyecan verici bir sürüş deneyimi sağlıyor. Ayrıca motor ve şanzıman dinamik plus modu için özel olarak ayarlandı. Dinamik modla karşılaştırıldığında, 2.0 TFSI motorun rölanti devir performansı 200 d/d artışla 1.300 d/d’ye çıkarıldı. Ayrıca gaz kelebeği tepkisi daha direkt olacak şekilde ayarlandı. Şanzıman daha kısa vites geçişlerine ek olarak daha geç vites büyütme ve daha erken vites küçültme davranışıyla sürüş dinamiklerini daha da yukarıya taşıyor.



Daha sert ve negatif kambere izin veren yeni rulmanlar sayesinde yeni S3’ün direksiyon tepkisi artırıldı ve daha fazla yanal kontrol sağlandı. Bu sayede, daha iyi tutuş ve daha dinamik sürüş elde ediliyor. Optimize edilen ilerici direksiyon sistemi S3’e daha hassas viraj davranışları sağlıyor. S spor süspansiyon, S3 modellerinde standart olup A3 ile kıyaslandığında gövdeyi 15 mm alçaltıyor. S3 için özel olarak ayarlanan süspansiyon kontrol sistemleri dinamik viraj ve sürüş davranışlarını beraberinde getiriyor. Limitlerde gelişmiş stabilite ve gelişmiş yol tutuş özellikleri sağlıyor.



S3 makyajla birlikte önde daha büyük hava kanallı fren diskleriyle donatıldı. 18 inçlik çelik fren diskleri bir öncekine oranla 4mm kalınlaştırılarak 357 mm’ye 34 mm ölçülerine geldi. Öndeki iki pistonlu kaliperler de yeni.



Daha dikkat çekici tasarım




Makyajla birlikte Audi S3 daha da sportif ve gergin bir görünüme kavuştu. Altıgen, çerçevesiz Singleframe ızgara yenilendi ve belirgin şekilde daha düz ve daha geniş bir yapıya kavuştu. L şeklindeki tasarım öğeleri ve büyük yan hava girişleriyle birlikte hacimli ızgara, S3’ün dinamik karakterini vurguluyor. Motorsporlarından esinlenen iki dikey kola sahip dikkat çekici ön spoyler, bu iki unsuru birbirine bağlıyor ve S3’ü görsel olarak daha da alçak gösteriyor.



Yeniden tasarlanan Singleframe ızgara gibi far tasarımı da önemli ölçüde daha düz bir tasarıma sahip. Böylece Audi A3 serisinin genişlik algısı daha da güçleniyor. LED ve Matrix LED farlardaki dijital gündüz farlarını oluşturan 24 pikselli hücreler gövdenin üst kenarında üç sıra halinde düzenlenmiş durumda. Artık MMI üzerinden dört adede kadar farklı dijital gündüz sürüş farı imzası seçmek ve aralarında geçiş yapmak mümkün. Bu sayede kullanıcılar otomobilinin ifadesini istediği zaman değiştirebiliyor.



Ayrıca Bkz.Audi: "Elektriğe geçiş beklenenden uzun sürecek"



Daha da etkileyici dış tasarımla bütünlük oluşturmak adına iç tasarım da önemli ölçüde keskin bir görünüm sergiliyor. İç mekân, vites kolu tasarımı ve havalandırma ızgaralarından dekoratif kumaş kaplamalara ve yeni iç aydınlatmaya kadar çok sayıda değişiklikle dikkat çekiyor. Ön kapılardaki 300 lazer kesimiyle hazırlanan kumaş panel, göz alıcı yeni bir tasarım unsuru olarak öne çıkıyor.



Suni deri kol dayama ve üç bölgeli konforlu klima standart olarak sunuluyor. Altı düzleştirilmiş üç kollu spor deri direksiyon, çok işlevli kumandalar ve yeni krom direksiyon kulakçıklarına sahip. Entegre başlıklara ve güçlü yan yükseltilere sahip spor koltuklar, gelişmiş yanal destek sağlıyor. Dinamica mikrofiber dışında dekoratif kaplamalar için ayrıca alüminyum ve karbon fiber gibi süslemeler de sunuluyor.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.