B

DH Yönetici
26 Ocak 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
683 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
B
17 sa.
Yeni 2024 Toyota C-HR inceleme - Şehir içinde yakıt cimrisi

Otomobil inceleme bölümünde bu kez yeni Toyota C-HR konuğumuz oldu. Şehirde ve uzun yolda bin kilometreye varan yolculuk sonrası C-HR ile ilgili izlenimlerimizi siz değerli izleyicilerimize aktardık. Videoyu beğendiyseniz kanalımıza abone olup bildirimleri açarak, yorum yaparak ve beğen tuşuna basarak bizlere destek olabilirsiniz. İyi seyirler!



Video akışı:



00:00 - Giriş



00:32 - Dış tasarım



07:45 - Bagaj



09:35 - İç mekan (arka bölüm)



11:48 - İç mekan (ön bölüm)



18:32 - Teknik bilgiler



19:09 - Performans



22:50 - Yalıtım (motor, rüzgar sesi vs.)



24:05 - Sürüş asistanları



26:01 - Yakıt tüketimi



28:08 - Konfor



29:20 - Fiyatlar



39:50 - Kapanış


B
3 gün
Yeni Passat Türkiye\u0027de! Chery, İtalya\u0027da fabrika mı kuracak? - DH Oto Gündem

Programımızın bu haftaki bölümünde, Türkiye pazarına giriş yapan Hollandalı Carver, Volkswagen Passat ve Peugeot 208'in yanı sıra Chery'nin fabrika iddiası gibi öne çıkan konuları değerlendirdik. Lütfen bize destek olmak için kanalımıza abone olup bildirimleri açmayı, videoyu beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayın. İyi seyirler!



Video akışı:



00:00 - Giriş



09:14 - Ford Otosan, ZEV-UP projesiyle elektrikli araç geliştirecek



13:05 - İddia: İtalya hükümeti fabrika kurması için Chery ile görüşüyor



17:20 - Yeni Peugeot 208 ve E-208 Türkiye'de



22:37 - Hollandalı Carver Türkiye'de: Fiyatları şaşırttı



30:32 - Makyajlı Audi A3 ailesi tanıtıldı



38:50 - Yeni Volkswagen Passat Türkiye'de: İşte fiyatlar



46:32 - 1092 beygirlik Porsche Taycan Turbo GT tanıtıldı


B
4 gün
Yenilenen Skoda Kamiq ve Scala, Monte Carlo versiyonlarıyla Türkiye\u0027de

Makyajlanan Skoda Kamiq ve Scala ailesi, Skoda showroomlarındaki yerini almaya başladı. Yenilenen Skoda Kamiq 1.509.900 TL’den, C-Hatchback modeli Skoda Scala ise 1.409.900 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye'de satışa sunuldu.



Üç zengin donanım seviyesiyle Türkiye‘de



Türkiye’de showroomlarda satışa sunulmaya başlanan Kamiq ve Scala, Elite, Premium ve Monte Carlo olmak üzere üç donanım seçeneğiyle tercih edilebiliyor. Başlangıç versiyonundan itibaren zengin standart donanımlarıyla öne çıkan Kamiq ve Scala, her zaman olduğu gibi sınıfının en iddialı seçenekleri olacak.



Scala ve Kamiq modellerinde başlangıç seviyesi olan Elite donanımında 8 inç Dijital Gösterge Paneli ve 8.25 inç Multimedya Ekranı, Yaya Algılama Özellikli Ön Bölge Frenleme Asistanı, Şerit Takip Sistemi, Trafik İşareti Algılama Sistemi, Manevra Frenleme Fonksiyonu, Hız Sabitleyici, Bi-LED ön far grubu, 3D Dinamik Sinyal Özellikli TOP LED Arka Aydınlatma Grubu, Kablosuz Smartlink, 4 adet USB-C Girişi ve 16 inç Alüminyum Alaşımlı Jantlar gibi birçok özellik standart olarak sunuluyor.




Premium donanımda Geri Görüş Kamerası, Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi, Çift Bölgeli Tam Otomatik Klima, Kablosuz Şarj Ünitesi, Sürüş Modu Yönetimi, F1 Şanzıman ve 17 inç Alüminyum Alaşımlı Jantlar gibi donanımlar yer alıyor. Ürün gamının en üstü olan Monte Carlo’da ise 18 inç Ursa jantlar, Full LED Matrix Ön Far Grubu, Panoramik Cam Tavan, 10.25 inç Dijital Gösterge Paneli, Elektrikli Bagaj Kapağı, Otomatik Park Pilotu gibi donanımlar dikkat çekiyor.



Yüksek verimlilik ve performans sunan motor seçenekleri



Škoda, Scala ve Kamiq modellerinde dinamik sürüşle birlikte verimli motorlar sunuyor. Her iki modelde de yüksek verimliliğe sahip iki modern TSI ünitesi yer alıyor. Üç silindirli, gücü 110 PS’ten 115 PS’e yükseltilmiş 1.0 TSI motor ve dört silindirli 150 PS’lik 1.5 TSI motor tercih edilebiliyor. ACT silindir kapama teknolojisine sahip olan motor, güç gerekmediğinde iki orta silindiri kapatarak yakıt tüketimini azaltıyor.



Daha zengin güvenlik ve asistan sistemleri



Škoda, her modelinde olduğu gibi Kamiq ve Scala modellerinde de güvenlikten ödün vermedi. Sürücünün yaşamını kolaylaştıran asistanların yanı sıra her iki modelde de zengin güvenlik sistemleri yer alıyor.



Yaya Algılama Özellikli Ön Bölge Frenleme Asistanı, Şerit Takip Sistemi, Trafik İşareti Algılama Sistemi, Çoklu Çarpışma Freni, Sürücü Yorgunluk Tespit Sistemi ve Manevra Frenleme Fonksiyonu tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor. Bununla birlikte Kamiq ve Scala’da ilk kez Full LED Matrix Ön Far Grubu ve Köşe Dönüş Özellikli LED Ön Sis Farları da sunuluyor. Euro NCAP bağımsız çarpışma testlerinden 5 yıldız alan Scala ve Kamiq en üst düzey korumayı sağlıyor.



Teknoloji ve konfor odaklı kabin




Škoda, yenilenen Scala ve Kamiq modellerinde yenilikçi yaklaşımını devam ettiriyor. Yeni araçların kabinlerinde daha fazla konfor, teknoloji ve yeni tasarım unsurları dikkat çekiyor. Škoda, araçlarının üretimdeki CO2 ayak izini daha da azaltmak için Scala ve Kamiq modellerinde daha fazla sürdürülebilir malzeme kullandı. Yeni kapı ve koltuk döşemelerinde, geri dönüştürülmüş malzemelere yer verildi.



Scala ve Kamiq modellerinde 8 inç Dijital Gösterge Paneli ve 8.25 inç Multimedya ekranı sunulurken, donanım seviyesine bağlı olarak 10.25 inç Dijital Gösterge Paneli tercih edilebiliyor. Bunun yanı sıra, standart olarak sunulan Kablosuz Smartlink; Premium donanım seviyesinden itibaren standart olarak sunulan Kablosuz Şarj Ünitesi ve 5 adet USB-C girişi özellikleriyle, sürücülerin ve yolcuların zahmetsiz ve kesintisizce multimedya üzerinden telefonlarına erişimi sağlanıyor.



Müşteri geri bildirimlerine istinaden, Premium donanım seviyesinden itibaren standart sunulan Çift Bölgeli Tam Otomatik Klima paneline, fan yüksekliği ayarlama butonları eklendi. Arka yolcuların konforunu da her daim gözeten Scala ve Kamiq’in geniş arka diz ve baş mesafesi, arka koltuklarda bulunan Çift Bardaklıklı Kol Dayama ve Havalandırma Çıkışları arka yolcuların yolculuk keyfini de üst seviyeye taşıyor.



Scala ve Kamiq Monte Carlo da ilk kez Türkiye‘de




Dinamik çizgileri ve keskin hatları ile öne çıkan Scala ve Kamiq’in Monte Carlo versiyonları, Türkiye’de ilk kez satışa sunuluyor. Scala Monte Carlo ve Kamiq Monte Carlo, Monte Carlo ailesinin tüm üyelerinin sahip olduğu parlak siyah detaylar ve sportif dış ve iç mekan ile dinamik bir görünüme sahip.



Monte Carlo logoları ise her iki modelin de çamurluklarını süslüyor. Škoda ızgara çerçevesi, dış ayna kapakları ve yan eteklerin yanı sıra ön-arka difüzör ve logolardaki detaylar parlak siyah renkle sunuluyor. Buna ek olarak Scala Monte Carlo ve Kamiq Monte Carlo’da, standart olarak panoramik tavan bulunuyor. Bu özellik, Scala’da genişletilmiş arka cam ile kusursuz bir uyum sağlarken, Kamiq’de de siyah tavan rayları dikkat çekiyor.



Ayrıca Bkz.Ford Otosan değiştirilebilir bataryalı elektrikli araç geliştirecek



Ayrıca modele özel olarak tasarlanan siyah zeminli jantlar, Monte Carlo sportifliğini yansıtıyor. Araçların içerisinde de Monte Carlo logolu spor direksiyon, çelik pedallar, karbon görünümlü orta konsol ile birlikte Monte Carlo kırmızı-gri dikiş detaylı spor koltuklara yer veriliyor.



150 HP güç üreten 1.5 litrelik motorla sunulan Monte Carlo versiyonu, Kamiq modelinde 1.969.900 TL ve Scala modelinde 1.799.900 TL’den tercih edilebiliyor.




B
5 gün
İtalya\u0027nın otomobil fabrikası için Çinli Chery ile görüştüğü iddia ediliyor

Çinli otomotiv üreticileri son yıllarda denizaşırı ülkelere açılmak konusunda hiç olmadıkları kadar istekliler. Özellikle Avrupa'yı hedef alan şirketler, burada fabrika kurmak için de çalışmalar yapıyor. Son olarak Chery'nin fabrika inşa etmek için İtalyan hükümetiyle görüşme içerisinde olduğu haberi ortaya çıktı.



Otomotiv dünyasının köklü temsilcilerine ev sahipliği yapan İtalya da tıpkı diğer AB ülkeleri gibi Çinli markaların yayılmacı politikası konusunda endişeli. Chery'nin burada bir fabrika kurması, Avrupa'daki varlığını güçlendirmesi anlamına geliyor. Öte yandan, hükümetin yerel otomobil üretimini artırarak 2023'te yaklaşık 800 bin olan sayıyı 1.3 milyon civarına çıkarmak istediği biliniyor.



Yetkililer bu hedef doğrultusunda ülkenin tek büyük üreticisi konumundaki Stellantis ile yıllık üretimini 2030'a kadar bir milyon adet seviyesine yükseltmesi konusundaki görüşmelerini sürdürüyor. Ancak 1.3 milyonluk hedef için yılda 300 bin civarında otomobil üretecek ikinci bir şirkete ihtiyaç var. Sanayi Bakanı Adolfo Urso, bunun için geçen ay Tesla ve üç adı açıklanmayan Çinli üretici ile görüştüklerini dile getirdi.



Ayrıca Bkz.Huawei’nin Mercedes S-Class’a rakip elektrikli otomobili ortaya çıktı



Reuters'ın haberine göre sözü geçen Çinli üreticiler arasında BYD de var fakat şirket kısa süre önce Avrupa'daki ilk fabrikasını Macaristan'da kuracağını açıklamıştı. Dolayısıyla İtalya'ya kurulacak ikinci bir fabrika fikri en azından şimdilik çok olası görünmüyor. Bu durum Chery'yi İtalya'nın yıllık otomobil üretimini artıracak güçlü bir seçenek haline getiriyor.



Şimdilik çok fazla bilgi yok ancak şirkete yakın kaynaklar Chery'nin İtalya'da sıfırdan fabrika kurmak ya da mevcut bir fabrikayı yenilemek gibi stratejik hamleleri değerlendirdiğini belirtiyor. Üstelik Chery'nin aklındaki tek seçenek İtalya değil. Barselona'daki eski Nissan fabrikası da bu stratejik hamlenin hedefleri arasında.




Kaynak:https://www.reuters.com/business/autos-transportation/italy-talks-with-chinas-chery-car-plant-2024-03-13/
B
5 gün
Yeni ID.7 GTX Tourer tanıtıldı: Volkswagen\u0027in en güçlü station wagon\u0027u

"Elektrikli Passat" olarak nitelendirilen ID.7'nin Tourer versiyonu, tanıtımının üzerinden çok geçmeden GTX isimli sportif versiyonla tanıştı. Yeni Volkswagen ID.7 GTX Tourer, markanın en güçlü station wagon modeli olarak karşımızda.



Volkswagen ID.7 GTX Tourer, özellikleriyle neler sunuyor❓



Sportif aile otomobili, dört tekerlekten çekiş sağlayan iki elektrik motoruyla toplam 335 beygir güç sunuyor. Arka akstaki 282 beygirlik motor asıl yükü üstlenirken ön taraftaki motor da 107 beygir ile ona destek oluyor. Alman üreticinin belirttiğine göre öndeki motor, sadece ihtiyaç duyulduğu anda ve bir saniyeden çok daha kısa sürede devreye giriyor. Güç aktarımı, özel bir AWD kontrolcüsü ve elektronik diferansiyel kilitleriyle sağlanıyor.




ID.7 GTX Tourer'da standart olarak 86 kWsa'lik bataryaya yer verilmiş. Menzil değeri henüz açıklanmadı fakat standart arkadan itişli modelin aynı batarya ile 685 km'ye (WLTP) kadar mesafe kat edebildiğini biliyoruz. 200 kW maksimum DC hızlı şarj desteği, bataryanın yarım saatten daha kısa sürede yüzde 10'dan yüzde 80 doluma ulaşmasını sağlıyor.



Ayrıca Bkz.Yeni Peugeot 208 ve E-208 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri



Elektrikli station wagon, yine dün tanıtılan ID.3 GTX gibi sportif ögeler içeriyor. Yeniden tasarlanan agresif tamponlar, parlak siyah detaylar ve özel jantları bunlara örnek göstermek mümkün. 20 inçlik jantların standart olarak kullanıldığı ID.7 GTX Tourer'da 21 inç jant setini tercih etmek de mümkün. İç mekanda ise 12.9 inç multimedya ekranı, kırmızı dikişlerle kombinlenen koyu renk döşemeler, GTX logolarına sahip sportif koltuklar ve direksiyon simidi göze çarpıyor.



Volkswagen ID.7 GTX Tourer, bahar aylarında Avrupa'da ön siparişe açılacak fakat fiyatı henüz belli değil.




B
5 gün
Yeni ID.3 GTX Performance, markanın en güçlü elektrik motoruyla geldi

2021 yılında gösterilen ID.X konseptiyle ayak seslerini duyduğumuz elektrikli hot hatch ID.3 GTX kısa süre önce resmi olarak tanıtıldı. Konseptteki dört tekerlekten çekiş düzeninin aksine arkadan itişli olarak gelen ID.3 GTX, Alman üreticinin geliştirdiği en güçlü elektrik motorunu kullanıyor.



Yeni ID.3 GTX ve GTX Performance, özellikleriyle neler sunuyor❓




Yeni hot hatch, ID.3 GTX ve ID.3 GTX Performance olmak üzere iki farklı versiyonla satılacak. Giriş seviyesindeki versiyonda arka aks üzerine entegre edilen APP550 motor 282 beygir güç ve 545 Nm tork üretiyor. Performance takısı devreye girdiğinde ise maksimum güç 322 beygire çıkıyor. GTX, 0-100 km/s hızlanmasını 6 saniyede tamamlarken GTX Performance bu süreyi 5,6 saniyeye düşürüyor.



Standart Volkswagen ID.3'ün son hızı 160 km/s ile sınırlıyken, GTX versiyonunda bu değerin biraz daha yükseltilerek 180 km/s'ye çıkarıldığını görüyoruz. GTX Performance ise adının hakkını biraz daha vermek için 200 km/s son hıza ulaşabiliyor. Alman üretici, GTX Performance'ın önden çekişli Golf GTI Clubsport'un elektrikli muadili olduğunu söylüyor.



Her iki versiyon da elektrik motorunu beslemek için 79 kWsa kapasiteye sahip lityum iyon bataryadan enerji alıyor. Volkswagen, bu bataryanın WLTP karma kullanıma göre 600 km'ye kadar menzil sunduğunu ifade ediyor. Maksimum DC hızlı şarj desteğinin 175 kW olduğu ikilide 26 dakika civarında %10'dan yüzde 80'e dolum sağlanıyor.




Diğer GTX modellerinde olduğu gibi ID.3 GTX de standart modele göre daha agresif görünüyor. Daha büyük hava girişleri ve elmas şekilli detaylarla yeniden tasarlanan ön tampon, bumerang şekilli ışık imzasıyla kombine edilmiş. Yanlarda GTX logolarıyla fark yaratan modelin ayna kapakları, marşpiyel ekleri, tavan, bagaj kapağı ve arka difüzörü parlak siyah renkte tasarlanmış.



Ayrıca Bkz.Yeni Peugeot 208 ve E-208 Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri



20 inçlik beş kollu jantların sportif görünümü desteklediği modelin iç mekanında entegre başlıklara, GTX logosuna ve geri dönüştürülmüş kumaş döşemeye sahip elektrikli ayarlanabilir spor koltuklar bulunuyor. Koyu renkli döşemelerin kırmızı dikişlerle kombinlendiği alanda standart olarak 12.9 inçlik yeni dokunmatik multimedya ekranı görev yapıyor. Vites seçici de yeni ID.3'te olduğu gibi direksiyon kolonunun arkasına entegre edilmiş durumda.




B
5 gün
Yeni Peugeot 208 ve E-208 Türkiye\u0027de: İşte fiyatı ve özellikleri

Peugeot’nun şehir otomobillerindeki dokuzuncu jenerasyon temsilcisi yeni Peugeot 208, mart ayı itibarıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Benzinli ve elektrikli motor seçenekleri ile müşterilere seçme özgürlüğü veren yeni Peugeot 208 fiyatı 1.210.500 TL'den başlıyor. Tam elektrikli Peugeot E-208 fiyatı ise 1.361.500 TL.



Peugeot 208 fiyat listesi 💸(Mart 2024)
Versiyon Fiyat
208 Active Prime 1.2 PureTech 100 hp EAT8 1.210.500 TL
208 Allure 1.2 PureTech 130 hp EAT8 1.296.500 TL
208 GT 1.2 PureTech 130 hp EAT8 1.396.500 TL
E-208 GT 100 kW Elektrikli 1.361.500 TL


Peugeot 208 ve E-208, özellikleriyle neler sunuyor❓




İlk olarak 9X8 Hypercar’da tanıtılan, ardından yeni 508 ve 508 SW’de ve son olarak yeni 2008’de kullanılan yeni Peugeot ışık imzası, artık yeni 208’e de göz alıcı bir görünüm sağlıyor. Üç uzun dikey ışık pençesi, bu imzanın ayırt edici bir unsuru ve tampondaki parlak siyah eklere entegre edilmiş durumda. Tüm yeni 208 versiyonlarında bu yeni ön ışık imzası bulunuyor. GT versiyonlarında, bu ışık özelliği daha da ileri gidiyor. Üç ışık pençesinin çarpıcı etkisi, üç bağımsız optik modül ile tam LED farların aydınlatma işlevine kadar uzanıyor.



Tüm yeni 208 versiyonlarının merkezinde markanın yeni logosu, Peugeot’nun yeni dönemine yön veren ön ızgarada sunuluyor. Izgara, tamponla uyumlu gövde renginde bir desene sahip. Bu tasarım, ürün gamının elektrikliye geçiş hamlesini yansıtıyor ve yeni E-208’e daha fazla denge katıyor. Izgara ve gövde bölümlere ayrılmış değil. Bir bütün oluşturarak görsel sağlamlığı, verimliliği ve modernliği simgeliyor.



Yeni E-208, yan yana yerleştirilen üç kırmızı pençeden oluşan, markanın simgesel arka ışık imzasını yeniden yorumluyor. Yeni model, bu üç pençeli mimariye sadık kalıyor. Ancak bunlar artık yatay. Siyah şerit bagaj kapağının etrafına uzanarak araca daha hakim bir arka görüş sağlıyor. Ayrıca üç zarif LED şerit, genişlik algısını destekliyor.



Yeni jantlar, Peugeot’nun yeni tasarımının ana unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. 408’de sunulan çarpıcı jant tasarımlarıyla başlayan yaklaşım, markanın yeni modellerine de yayılıyor. Yeni E-208, tamamı yeni 16 inç (NOMA alüminyum alaşımlı) veya 17 inç (YANAKA alüminyum alaşımlı) olmak üzere farklı jant tasarımlarıyla yollara çıkıyor. Tüm alüminyum alaşımlı jantlar, bijon somunlarını gizleyen Peugeot logosu ile damgalanan 4 kollu bir merkeze sahip.



İç mekan




Peugeot’nun ikonik i-Cockpit teknolojisi, ilk nesil 208’de tanıtılmıştı. Bugün gelinen noktada daha da teknolojik ve ergonomik bir hale gelirken yeni Peugeot E-208’nin sürüş keyfinin merkezini de oluşturuyor. Göstergeler sürücünün görüş hizasında yer alıyor. Ayrıca ALLURE ve GT versiyonlarında bir dijital ekran da devreye giriyor. 10 inçlik dijital ekran yeni bir tasarıma sahip. Ayrıca GT versiyonunda 3D özelliği ile sunuluyor. Sürücüler, tercihleri doğrultusunda ekranın rengini, bilgilerin düzenini ve sunumunu kişiselleştirilebiliyor. ACTIVE versiyonu 3,5 inç analog gösterge paneli ile yollara çıkıyor.



Daha önce ilk iki donanım seviyesinde 7 inçlik ekran sunulurken artık tüm yeni 208 versiyonlarında merkezi 10 inçlik dokunmatik ekrana yer veriliyor. Arayüz, yeni nesil Peugeot i-Connect sistemini kontrol etmeyi kolaylaştırıyor. Yeni 208 ALLURE ve GT versiyonlarında merkezi ekran HD teknolojisine sahip. Tüm versiyonlarda buton işlevlerine hızlı erişim için piyano kısayol tuşları, merkezi ekranın altında yer alıyor.



Peugeot i-Cockpit’in en önemli unsurlarından olan kompakt direksiyon simidi, sağladığı çeviklik ve hassasiyetle sürüş keyfini destekliyor. Yeni 208’in kompakt direksiyon simidinin ortasında yeni Peugeot logosu ve donanıma bağlı olarak alt kenarında yeni GT logosu yer alıyor. Optimum ergonomi için, multimedya sistemi (ses, telefon) kumandalarının dışında ses kontrolünü de barındırıyor.



Yeni 208 GT donanımında, bazıları yeni olmak üzere 8 farklı renk seçeneği söz konusu. Farklı renkler, merkezi dokunmatik ekranındakilerle koordineli ve duruma göre seçilen sürüş modunu dikkate alarak değişiyor. 8 ileri otomatik şanzımanla donatılan yeni 208 versiyonlarında geliştirilmiş ergonomi için 2022 ilkbaharında tanıtılan zarif ve pratik “e-toggle vites” sunuluyor.



 



Tam elektrikli yeni E-208




Yeni Peugeot E-208, elektrikliye geçiş açısından ileriye doğru önemli bir adım atarak oyunun kurallarını değiştiriyor. Yeni E-208, 50 kWsa batarya ve 100 kW/136 HP’lik tamamen elektrikli motoruyla yaklaşık 363 km’lik birleşik ve 498 km şehir içi menzil sağlıyor. Tüm kullanım gereksinimlerini ve şarj çözümlerini karşılamak üzere standart olarak 7,4 kW tek fazlı şarj cihazı sunuluyor.



Yüzde 20’den yüzde 80’e tahmini şarj süreleri, hızlı şarj cihazıyla (100 kW) 25 dakikadan, Wallbox ile (7,4 kW) 4 saat 30 dakikadan ve güçlendirilmiş prizle (3,2 kW) 10 saat 30 dakikadan kısa sürüyor.



Ayrıca Bkz.Huawei’nin Mercedes S-Class’a rakip elektrikli otomobili ortaya çıktı



Tercihini saf benzinli versiyonlardan yana kullanmak isteyenler için yeni 208 ailesi ekonomik ve verimli iki farklı güçte motor seçeneği sunuyor. PureTech 100: 100 HP üreten 3 silindirli 1.2 benzinli motor, Stop & Start sistemi ve 8 ileri tam otomatik şanzımanla donatılıyor. PureTech 130: 130 HP üreten 3 silindirli 1.2 benzinli motor, Stop & Start sistemi ve 8 ileri tam otomatik şanzımanla donatılıyor.



Güvenlik ve konfor




Yeni Peugeot 208’in GT donanımıyla sunulan yeni ön ve arka park yardım kameraları yüksek çözünürlüklü bir görüntü sağlıyor. Kör Nokta Uyarı Sistemi ile birlikte gelen yeni yüksek çözünürlüklü ön kamera sayesinde 360 derece görünüm sağlanıyor. Yeni yüksek çözünürlüklü park kameraları dışında yeni 208, sürüşü daha güvenli ve kolay hale getiren özellikler sunuyor:




  • Dur & Kalk fonksiyonuna ve araçlar arası mesafe ayarına sahip adaptif hız sabitleyici.

  • Aktif Tam Durdurma Güvenlik Freni

  • Genişletilmiş Aktif Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi ve dijital gösterge panelinde gösterme işlevi

  • Şerit Konumlama Asistanı ve Aktif Şerit Takip Sistemi.

  • Sürücü Dikkat Uyarısı, uzun sürüş sürelerinde ve 70km/s’yi aşan hızlarda direksiyon simidinin mikro hareketlerini analiz ederek dikkat dağınıklığını tespit ediyor.

  • Kör Nokta Uyarı Sistemi.



Yalın Ürün Gamı





Müşterilerin seçim yapmasını kolaylaştırmak için yeni 208 ürün gamı ACTIVE PRIME, ALLURE ve GT olarak üç versiyonla sadeleştirildi.




  • ACTIVE PRIME: PEUGEOT LED teknolojili ön farlar, 3 pençe ışık imzasıyla LED gündüz farları, yeni arka stop lambaları, 16’’ NOMA alimünyum alaşımlı jantlar, siyah ön ızgara, manuel katlanır parlak siyah yan aynalar, yeni logolu direksiyon simidi, Calcite Yeşili dikişli Pneuma kumaş döşeme koltuklar, yeni renge sahip kapı paneli dekorasyonu, alçak konsol ve manuel el freni, 3,5 inçlik LCD analog gösterge paneli, 10 inç merkezi dokunmatik ekranlı PEUGEOT i-Cockpit®, kablosuz Mirrorscreen, arka park sensörü, manuel klima, sürüş destek sistemleri cruise control aktif şerit takip sistemi, aktif tam durdurma güvenlik freni (kamera ), sürücü dikkat uyarısı, önde USB-C soketi.

  • ALLURE: ACTIVE PRIME donanım seviyesine ek olarak, gövde rengi ön ızgara, yeni köpek balığı anteni, karartılmış arka camlar, Quartz dikişli, “LOMSA” yarı deri kumaş döşeme koltuklar, Quartz kapı paneli dekoru, yüksek konsol ve elektromekanik el freni, kol dayama, elektrokrom dikiz aynası, 10’’ inçlik ön gösterge paneli, 10 inçlik yüksek çözünürlüklü merkezi dokunmatik ekrana sahip PEUGEOT i-Connect® bilgi-eğlence sistemi, anahtarsız giriş ve çalıştırma, elektrikli katlanan yan aynalar, ön – arka park sensörü, yüksek çözünürlüklü geri görüş kamerası (visiopark 1), , önde 2 USB-C soketi, arkada 1 USB-C soketi ve 1 USB-A soketi.

  • GT: ALLURE donanım seviyesine ek olarak Full LED teknolojili farlar, yeni Full LED arka stop lambaları, yeni 17’’ YANAKA alimünyum alaşımlı jantlar, parlak siyah çamurluk kaplamaları, cam tavan, GT logoları, Adamite Yeşil dikişli, “BELOMKA” yarı deri kumaş döşeme ve ‘Adamite’ dikişli paspaslar, Mistral Siyah tavan kaplaması, çerçevesiz elektrokrom dikiz aynası, yeni 8 renkli ambiyans aydınlatması, LED aydınlatmalı güneşlikler, 10 inçlik 3D dijital ön gösterge paneli, navigasyon, VisioPark 2 (360° havadan görünüm sağlayan iki geniş açılı 180° HD Kamera), kablosuz şarj, dur & kalk fonksiyonlu adaptif hız sabitleyici, şerit konumlama asistanı, aktif tam durdurma güvenlik freni (kamera + radar), akıllı far sistemi (aktif uzun far) ve kör nokta uyarı sistemi.


B
5 gün
Alpine A110 ailesi Türkiye\u0027de - Tasarım, özellikler ve FİYAT

Her biri kendine has detaylara sahip olan Alpine A110 modellerini yakından görmek için Uludağ'da düzenlenen lansmana katıldık ve sizler için ilk izlenimlerimize dair kısa bir video hazırladık. Lütfen bize destek olmak için kanala abone olup bildirimleri açmayı, videoyu beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayın. İyi seyirler!


B
6 gün
Chery Grubu, şubat ayında 143 binden fazla satış gerçekleştirdi

Chery Grubu, şubat ayına ait verilerini açıkladı. Şubat ayında satışlarını yıllık bazda yüzde 37,8 oranında artıran Chery Grubu, 143 bin 155 araç satışına ulaştı. Grubun satışları, 2024’ün ilk iki aylık döneminde ise yıllık ölçekte yüzde 69,5 artışla 348 bin 19 adedi buldu. 



Chery iki ayda toplam 232 binden fazla araç sattı



Yıllık ölçekte yüzde 15,7 ve aylık olarak yüzde 43,5 gerileyen pazara rağmen Chery Grubu’nun tüm büyük binek otomobil markaları Çin’in “Ejderha Yılı”nda olağanüstü performanslar sergiledi. Chery markası tek başına şubat ayında yıllık yüzde 41 artışla 97 bin 562 araç satışına ulaştı. Chery, ilk iki aylık dönemde ise yıllık yüzde 67,1 büyüme ile 232 bin 692 araç satışı gerçekleştirdi.




Şubat ayında resmi olarak açılışı gerçekleştirilen Chery’nin Orta Doğu Yedek Parça Deposu ile bölgeye olan güvenini ortaya koyan Chery, yeni deposuyla Orta Doğu’daki parça tedarikini hızlandıracak. Böylece müşteri taleplerini daha iyi karşılayacak olan Chery, güçlü uluslararası marka ve kapsamlı satış sonrası hizmetiyle Orta Doğu pazarındaki varlığını genişletmeyi hedefliyor. 



Ayrıca Bkz.Yarı otonom sürüş sistemleri güvenlik açısından test edildi: Sadece biri testi geçti



Chery Grubu, pazardaki rekabet üstünlüğünü korumak için özellikle yeni enerji ürünleri, otonom sürüş ve akıllı bağlantılı otomobiller gibi alanlarda teknolojik Ar-Ge yatırımlarını artıracak. Chery, marka bilinirliğini ve itibarını artırmak ve daha fazla tüketicinin ilgisini çekmek için marka ve pazar tanıtımlarını güçlendirecek. Grup ayrıca tüketicilere kaliteli otomobil satın alma ve otomobil deneyimi sunmak için satış kanallarını ve hizmet sistemlerini de geliştirecek.



Ayrıca Chery, küresel pazarlardaki varlığını genişletmek ve dünya genelindeki rekabet gücünü daha da artırmak için küreselleşme stratejisini aktif olarak destekleyecek. Chery Grubu, bu kapsamlı stratejilerin uygulanmasıyla 2024’ün ikinci yarısında büyümesini sürdürmeyi ve otomotiv endüstrisindeki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.


B
6 gün
Yeni Rolls-Royce Ghost Prism, çağdaş tasarımdan etkilendi

Yeni Ghost Prism'deki sanat, moda ve tasarım alanlarındaki trendleri belirleyen etkili figürlerin talepleriyle harekete geçirilen temalar sadeliği benimsiyor. Cesur renk darbelerinin birleşimi aracın dış kaplamasında zamansız bir ifade izlenimi yaratıyor. Yeni model, Gunmetal dış boya, Burnout ve siyah parlak işlemelerin olduğu dört tonlu renklerle şekilleniyor.




Kusursuz döşeme ve elle çizilmiş dış kenarları hatırlatan kombinasyon, birkaç dokunuşla yolcu kabinine kadar uzanıyor. Her biri deri kaplamaya tek tek yerleştirilen 1.040 adet renkli yıldızı barındıran tavan, kabin içini narin ışıkla dolduruyor. Model, Ghost'un lüks sektöründe kendini ifade etme zarafetini vurgulayan en saf tuval olduğunu onaylıyor.



Kompozisyondaki otomobillerin özelliği, renk tarzlarının farklı tasarım yeniliklerine esin kaynağı olması. ‘’Prism’’ ismi sağlam bir form ile parlak, spektral renkler arasındaki kontrasttan geliyor. Spektral renk, ışığın, prizma ya da başka ayraç tarafından dağıldığı, gökkuşağını oluşturan renkleri ifade ediyor. 





Sunulan örnek modelde gri özelinde Gunmetal rengi kullanılmış. Markanın stil kodlarına uygun Ghost Prism'in yan profil işçiliği, zanaatkarlar tarafından elle hazırlandı. Derin parlak siyah kaplama, on adımlı özenli bir süreçten geçti. Dört kat boya uygulandıktan sonra 16 saat boyunca el ile parlatıldı.



Ayrıca Bkz.Hollandalı Carver, Türkiye'de satışa çıkıyor: İşte fiyatı ve özellikleri



Renk paletindeki nüanslı karışımlar, Turchese, Mandarin, Forge Yellow veya Phoenix Red olmak üzere dört dış vurgu seçeneğiyle sergileniyor. Müşteriler, iç mekân takımlarına neredeyse sınırsız sayıda özel renk seçeneği atayabiliyor.



120'nci yıl anısına saygı duruşunda bulunan, sadece yüz yirmi adet üretilecek ‘’Ghost Prism’’ adlı model bugün tanıtıldı. 


DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.