B

DH Yönetici
26 Ocak 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
980 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
dün
Yeni Omoda 7 Türkiye\u0027de: İşte fiyatı ve özellikleri

Chery çatısı altında yer alan Omoda ve Jaecoo markalarının beklenen Türkiye lansmanı gerçekleşti. Bu kapsamda yeni Omoda 7'nin de fiyatı açıklandı. Omoda 7 Neo fiyatı 2.680.000 TL olarak açıklandı.




  • Omoda 7 Neo 4x2 145 hp 7 DCT: 2.680.000 TL



Omoda 7 Neo, özellikleriyle neler sunuyor❓




Omoda 7, 4.66 metre uzunluğa ve 2.72 metre aks mesafesine sahip. 614 litre bagaj hacmi sunan modelde arka koltukların katlanmasıyla bu alan 1371 litreye çıkabiliyor.



Omoda 7'nin kalbinde 145 beygir güç ve 275 Nm tork üreten 1.6 litre turbo benzinli motor bulunuyor. 7 ileri DCT şanzımanla kombine edilen bu motor, SUV modelin 0-100 km/s hızlanmasını 10,4 saniyede tamamlamasını sağlıyor. Omoda 7'nin ortalama yakıt tüketimi ise 100 km'de 7,3 litre olarak açıklanıyor.



Omoda 7, 4x2 düzene sahip önden çekişli bir SUV. Önde McPherson, arkada ise çok noktadan bağlantılı bağımsız süspansiyon kullanılıyor. 19 inç jantlar üzerine yükselen modelin maksimum hızı 190 km/s.



Omoda 7 donanım özellikleri🚙




Omoda 7 Neo'nun donanımları arasında ısıtmalı ve soğutmalı ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon, çift bölgeli otomatik klima, 8,88 inç gösterge paneli, 15,6 inçlik kayar multimedya ekranı, 8 hoparlörlü Sony ses sistemi, kablosuz şarj, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto, akıllı sesli komut sistemi, ambiyans aydınlatma, elektrikli bagaj kapağı, 540 derece gelişmiş görüş sistemi ve panoramik cam tavan gibi özellikler bulunuyor.



Ayrıca Bkz.Tesla’nın ilk çeyrek teslimat beklentisi zayıf sinyaller veriyor



Güvenlik tarafında ise ön orta hava yastığı, sürücü diz hava yastığı, akıllı kaza önleme sistemi, çoklu çarpışma önleme sistemi, trafikte sürüş asistanı, açık kapı uyarı sistemi, şerit konumlandırma sistemi, ön ve arka çarpışma uyarısı, kör nokta uyarısı, akıllı hız sabitleyici ve sürücü yorgunluk tespiti gibi gelişmiş donanımlar öne çıkıyor. 




B
3 gün
9500 dolarlık Leapmotor A10 satışa çıktı: BYD Atto 2\u0027ye dişli rakip

Leapmotor, yeni tamamen elektrikli kompakt SUV modeli Leapmotor A10’u (Çin dışındaki adı B03X) resmi olarak satışa sundu. Dört farklı versiyonla satışa sunulan modelin fiyatı 9.500 dolar ile 12.600 dolar arasında değişiyor.



Tamamen elektrikli kompakt SUV olarak konumlandırılan A10, kompakt ve maliyet odaklı bir otomobil olmasına rağmen Lidar sensörüyle öne çıkıyor. Modelin diğer öne çıkan özellikleri arasında Qualcomm 8295 ve 8650 çipleri ile maksimum 505 km CLTC menzil yer alıyor.



Modelin versiyon ve fiyatları şu şekilde sıralanıyor:




  • 403 Edition: 9.500 dolar

  • 403 Edition (ADS): 10.100 dolar

  • 505 Edition: 11.100 dolar

  • 505 Edition (LiDAR): 12.600 dolar




A10, markanın “Tech Natural Aesthetics 2.0” tasarım dilini benimsiyor. Araç; 4.270 mm uzunluk, 1.810 mm genişlik ve 1.635 mm yükseklik ölçülerine sahip. 2.605 mm aks mesafesine sahip olan model, 18 inç jantlar üzerinde yükseliyor. Arka tasarımda ise markanın gülümseyen yüz şeklindeki stop lambaları göze çarpıyor.



İç mekânda çift kollu çok fonksiyonlu direksiyon simidi, 8,9 inç tam dijital gösterge paneli ve 14,6 inç 2.5K çözünürlüğe sahip yüzer multimedya ekranı bulunuyor. Sistem, Qualcomm SA8295 kokpit çipiyle çalışıyor ve Qwen yapay zekâ asistanını entegre ediyor. Orta ekranın altında yer alan “IP BAR” isimli modüler alan; ambiyans aydınlatması, koku difüzörü, güvenlik çekici veya nemlendirici gibi özelleştirilebilir donanımlara imkan tanıyor.




A10, lidar sensörü ve Qualcomm SA8650 çipi sayesinde “park yerinden park yerine” tam senaryo destekli sürüş asistanları sunuyor. Bu sistem; şehir içi navigasyon destekli sürüş (City NAP), otoyol sürüş asistanı ve hafızalı park gibi fonksiyonları içeriyor. Ayrıca araçta kritik bölgelerde 2000 MPa dayanımında havacılık sınıfı sıcak şekillendirilmiş çelik kullanılarak güvenlik artırılmış.



Ayrıca Bkz.Yenilenen Isuzu D-Max daha güçlü, daha teknolojik, daha konforlu



Model, tek elektrik motoruyla sunuluyor. Bu motor, 70 kW (94 hp) veya 90 kW (121 hp) güç seçeneklerine sahip. Her iki versiyon da 150 Nm maksimum tork üretiyor. Batarya tarafında ise 39,8 kWsa ve 53 kWsa olmak üzere iki farklı kapasite sunuluyor. Bu bataryalar, sırasıyla 403 km ve 505 km CLTC menzil sağlıyor. Ayrıca hızlı şarj desteği sayesinde batarya seviyesi yüzde 30’dan yüzde 80’e yalnızca 16 dakikada çıkarılabiliyor.




B
3 gün
Yenilenen Isuzu D-Max daha güçlü, daha teknolojik, daha konforlu

Anadolu Isuzu, sağlamlığı ve dayanıklılığıyla öne çıkan pick-up modeli D-Max’i yeniledi. Tasarım, teknoloji, güvenlik ve konfor alanlarında yapılan geliştirmelerle yeni D-Max, kullanıcılarına daha güvenli, daha teknolojik ve daha konforlu bir sürüş sunuyor.



Yeni D-Max’in dış tasarımında yapılan güncellemeler araca daha modern ve güçlü bir görünüm kazandırıyor. Yenilenen ön tasarım detayları ve güncellenen renk kartelası, kullanıcılara daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunarken aracın güçlü karakterini de daha belirgin hale getiriyor.



Elektronik direksiyon sistemi (EPS) ile sürüş konforu artırıldı 




Teknoloji tarafında yapılan yeniliklerle sürüş güvenliği ve kullanım kolaylığı üst seviyeye taşındı. Emisyon standardı E6e-bis seviyesine yükseltilen yeni D-Max’te elektronik direksiyon sistemi (EPS) ile sürüş konforu artırıldı. Bu sistem sayesinde direksiyon tepkileri daha hassas hale gelirken özellikle şehir içi kullanımlarda daha rahat ve akıcı bir sürüş sağlandı.



Yeni eklenen çevre görüş kamerası ise sürücülere aracın çevresini daha net görme imkanı sağlayarak özellikle dar alanlarda manevra yapmayı kolaylaştırıyor. Sürücü izleme sistemi sürücünün dikkat seviyesini takip ederek güvenli sürüşe katkıda bulunuyor.



Gelişmiş sürüş destek sistemleriyle donatıldı




Yeni D-Max; Sürücü İzleme Sistemi (DMS), Şeritten Ayrılmayı Önleyici Sistem (LDP), Şerit Takip Asistanı (LKAS) ve Acil Şerit Koruma (ELK) gibi gelişmiş sürüş destek sistemleriyle donatıldı. Ayrıca 4G destekli Acil Çağrı Sistemi (eCall) ve yan aynalarda kamera tabanlı çevre görüş sistemi (SVM) de araçta sunulan yenilikler arasında yer aldı.



Ayrıca Bkz.Büyük hüsran: Skoda, Çin pazarından çekilme kararı aldı



Güncellenen güvenlik teknolojileri, sürüş sırasında oluşabilecek riskleri azaltmaya yardımcı olurken sürücü ve yolcuların güvenliğini destekliyor. Park manevralarında da sürücüye önemli bir kullanım kolaylığı sunuluyor. 



Motor tarafında hacim 1898 cc’den 2164 cc’ye yükselirken maksimum güç 163 PS seviyesinde korundu. Maksimum tork ise 360 Nm’den 400 Nm’ye çıkarıldı. Otomatik şanzıman 6 ileri yerine 8 ileri olarak güncellendi. Tasarım tarafında ön ızgara, 18 inç alüminyum jantlar, sis farı çerçevesi, yan basamaklar, bagaj kapağı kamera çerçevesi ve ön farlarda yeni renk uygulaması gibi detaylarla yenilendi. Arka stop lambaları, deri koltuk tasarımı ve koltuk dikiş renkleri de güncellenerek aracın iç ve dış görünümünde daha modern ve güçlü bir karakter oluşturuldu. 




B
3 gün
Ford\u0027dan ucuz elektrikli Transit hamlesi: İşte yeni Ford Transit City

Ford Pro, Transit ailesine bu kez “maliyet odaklı” yeni bir versiyon ekledi: tamamen elektrikli yeni Ford Transit City. Sadeleştirilmiş yapısıyla öne çıkan modelin bu yıl içinde satışa sunulması planlanıyor ancak fiyatı henüz açıklanmadı.



Yeni Ford Transit City, özellikleriyle neler sunuyor❓




Ford’un elektrikli ticari araç segmentinde zaten güçlü bir konumu bulunuyor. Marka; büyük Ford Transit’ten Ford Transit Custom ve Ford Transit Courier modellerine kadar farklı boyutlarda bataryalı seçenekler sunuyor.



Yeni Transit City'nin bu modellerden farkı ise içten yanmalı bir versiyonunun bulunmaması. Boyut olarak Ford e-Transit Custom ile benzer seviyede konumlanan model, daha uygun fiyatlı bir alternatif arayan müşteri kitlesine hitap ediyor.



254 km sürüş menzili



Yeni modelde tüm versiyonlar, ön aksta konumlanan 110 kW gücünde elektrik motoruyla geliyor. Enerjisini ise araç altına entegre edilen 56 kWsa kapasiteli LFP bataryadan alıyor. Ford’a göre bu batarya ile model, WLTP ölçümlerine göre 254 kilometreye kadar menzil sunuyor.



Bu değer, segmentteki kullanıcıların yüzde 90’ının günlük kullanım mesafesinin iki katından fazla olarak ifade ediliyor. 11 kW AC şarj ile batarya yüzde 10’dan yüzde 80’e yaklaşık 4,5 saatte dolarken, DC hızlı şarjda maksimum 87 kW güçle aynı dolum seviyesi sadece 33 dakikada sağlanabiliyor.




Kullanım pratikliği tarafında ise Transit City, önden çekişli yapısıyla panel van ve şasi kabin seçenekleriyle sunulacak. İki farklı aks mesafesi ve yükseklik opsiyonu bulunan modelin L2H2 versiyonu 5,29 metre uzunluk ve 3,36 metre aks mesafesine sahip.



Bu versiyon, 3 metrenin üzerinde yükleme uzunluğu, 1.275 kg taşıma kapasitesi ve yaklaşık 8 metreküp yük hacmi sunuyor. Daha kompakt L1H1 versiyonu ise 4,99 metre uzunluğa ve 1.085 kg taşıma kapasitesine sahip. Her iki versiyon da aynı anda üç Euro palet taşıyabiliyor.



Donanım seçenekleri



Donanım tarafında ise sade ama işlevsel bir yaklaşım benimsenmiş. Panelvan versiyonları “tek tip” donanımla sunulacak ve ekstra opsiyon bulunmayacak. Buna rağmen dayanıklı yük zemini, yarım yükseklikte yan panel kaplamaları ve sabitleme halkaları standart olarak sunuluyor.



Ayrıca ısıtmalı koltuklar, şehir içi sık dur-kalk yapan sürücüler için kabin ısıtmasına kıyasla daha verimli bir çözüm olarak standart donanıma dahil edilmiş. Kabinde ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto destekli 12 inçlik multimedya ekranı yer alıyor.




Modelin çıkış noktası resmi olarak açıklanmasa da Alman basınına göre araç, Ford’un yüzde 32 hissesine sahip olduğu Jiangling Motors tarafından geliştirildi. Bu stratejiyle Ford Pro, daha uygun fiyatlı Çinli rakiplere karşı rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.



Ayrıca Bkz.Büyük hüsran: Skoda, Çin pazarından çekilme kararı aldı



Henüz resmi fiyat açıklanmasa da Transit City’nin yaklaşık 58.905 eurodan başlayan Ford e-Transit Custom ile daha küçük Ford e-Transit Courier arasında, yaklaşık 47.000 euro seviyesinde konumlanması bekleniyor.



Siparişlerin ikinci çeyrekte açılması planlanırken, teslimatların yıl sonuna doğru başlaması öngörülüyor. Modelin halka açık ilk gösterimi ise Eylül ayında Hannover’de düzenlenecek IAA Transportation fuarında gerçekleştirilecek.






Kaynak:https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/de/de/news/2026/03/26/Ford-Transit-City.html
B
4 gün
Porsche 911’in Çinli rakibi Denza Z, Goodwood öncesi ortaya çıktı

BYD'nin premium elektrikli araç markası Denza, yeni amiral gemisi süper coupe modeli Denza Z’in ilk görselini paylaştı. Aracın resmi tanıtımı bu yaz Goodwood Festival of Speed’te gerçekleşecek. Üretime hazır tasarım, geçen yılki Şanghay Motor Show’da gösterilen Z konseptine büyük ölçüde sadık kalıyor.



Z, İngiltere lansmanında D9 MPV, B5 SUV ve Z9 GT shooting brake modellerinin üzerinde konumlanacak ve Denza’nın Avrupa’daki premium çizgisini güçlendirecek. Teknik detaylar henüz sınırlı, ancak Denza aracın steer-by-wire, manyetoreolojik süspansiyon ve teknoloji odaklı sürücü kokpiti ile geleceğini doğruladı.




Z9 GT’den taşınması muhtemel özellikler arasında crab walk (yan adımla ilerleme) ve tank turn (yerinde 360 derece dönme) yetenekleri bulunuyor. Ayrıca, Z’nin üç motorlu elektrikli güç aktarma sistemiyle alıp 986 beygir civarında güç sunması bekleniyor.



Ayrıca Bkz.Volkswagen, İsrail ile kritik temasta: Demir Kubbe için parça üretimi gündemde



Kısacası Denza Z, performans ve lüksü birleştirerek Avrupa pazarında iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Goodwood sahnesinde tanıtılacak bu süper coupe, hem teknik yenilikleri hem de sürücüyle kurduğu duygusal bağıyla dikkat çekmeyi hedefliyor.




Kaynak:https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/denza-previews-production-ready-1000bhp-porsche-911-rival
B
4 gün
SUV tartışması büyüyor: Londra\u0027da SUV\u0027lara ek ücret gündemde

Londra yönetimi, şehir içi güvenliği artırmak için SUV modellerine yönelik yeni bir ücretlendirme planını gündemine aldı. “Vision Zero” stratejisi kapsamında değerlendirilen bu adım, özellikle büyük araçların şehir içindeki etkisini hedef alıyor.



"Kazalarda ölümcül sonuçlara yol açıyor"




Yetkililere göre sorun sadece trafik yoğunluğu değil. Günümüzde satılan araçların yaklaşık yarısı, standart sokak park alanlarına sığmayacak kadar geniş. SUV’lar daha fazla yol alanı kaplarken, kavşak ve yaya geçitlerinde görüşü de ciddi şekilde kısıtlıyor. Bu durum, bisikletliler ve motosiklet kullanıcıları için de ekstra risk yaratıyor.



Ancak en çarpıcı veri güvenlik tarafında ortaya çıkıyor. Şehir analizlerine göre SUV’lar, yayalarla yaşanan kazalarda daha ölümcül sonuçlara yol açıyor. Hatta veriler, bir SUV’un çocuklara çarpması durumunda ölüm riskinin standart otomobillere kıyasla %77 daha yüksek olduğunu gösteriyor.



SUV kullanımındaki artış da dikkat çekici boyutta. 2002 yılında yaklaşık 80 bin olan SUV sayısı, 2023 itibarıyla 800 bine ulaşmış durumda. Bu hızlı yükseliş, şehir planlaması açısından ciddi bir baskı oluşturuyor.



Ayrıca Bkz.Volkswagen, İsrail ile kritik temasta: Demir Kubbe için parça üretimi gündemde



Planlanan düzenleme, toplam 43 maddelik geniş bir güvenlik paketinin parçası. Bu kapsamda hız limiti 30 km/s olan alanların artırılması, yeni yaya geçitleri eklenmesi ve tehlikeli sürüş davranışlarını tespit etmek için yapay zeka sistemlerinin kullanılması da yer alıyor.



Henüz SUV ücretlendirmesinin detayları netleşmiş değil. Ancak bu adım, sadece güvenlik değil, elektrikli araç dönüşümü açısından da önemli sonuçlar doğurabilir. Çünkü günümüzde elektrikli araç satışlarının büyük bölümünü SUV modeller oluşturuyor.



Kısacası Londra, sadece emisyonu değil, araçların fiziksel boyutlarını da regülasyon kapsamına almaya hazırlanıyor. Bu yaklaşımın diğer büyük şehirlere de örnek olması sürpriz olmayacak.




Kaynak:https://tfl.gov.uk/corporate/protecting-our-network/road-safety/vision-zero-for-london
Kaynak:https://www.electrive.com/2026/03/25/london-considers-suv-charges-in-vision-zero-plan/
B
4 gün
Yeni Geely Zhanjian 700: Tasarımda Defender izleri

Geely, yeni SUV modeli Zhanjian 700 ile sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Ancak model daha şimdiden tasarımıyla tartışma yaratmış durumda. Çünkü ortaya çıkan detaylar, aracın Land Rover Defender ile olan benzerliğini gözler önüne seriyor.



Geely’nin “yapay zekâ destekli, üst düzey arazi aracı” olarak tanımladığı Zhanjian 700, ilk kez geçtiğimiz yıl Shanghai Auto Show’da konsept olarak gösterilmişti. Şimdi ise üretim versiyonuna oldukça yakın bir formda karşımıza çıkıyor. Ön tasarımda kullanılan dikdörtgen farlar ve içlerindeki yuvarlak LED imzası, Defender’ın karakteristik görünümünü fazlasıyla hatırlatıyor.



Aracın silüeti de benzer bir hikâye anlatıyor. Köşeli hatlar, güçlü çamurluk yapısı ve yüksek omuz çizgisi, klasik bir off-road SUV karakteri sunuyor. Yine de Geely, detaylarda kendine özgü dokunuşlar eklemeyi ihmal etmemiş. Örneğin arkaya doğru yükselen cam çizgisi, kontrast renkli tavan ve çift renkli jantlar modele daha modern bir hava katıyor.




İç mekânda ise detaylar henüz sınırlı. Ancak paylaşılan görüntüler, sağlamlık hissi veren bir kabine işaret ediyor. Kol tipi vites seçici, metal görünümlü kumandalar ve arazi sürüşüne özel fiziksel tuşlar dikkat çekiyor. Süspansiyon yükseklik ayarı, düşük oranlı şanzıman modu (4L) ve arka diferansiyel kilidi gibi donanımlar, modelin sadece görünüşte değil, gerçek anlamda da arazi kabiliyeti sunmayı hedeflediğini gösteriyor.



Ayrıca Bkz.Volkswagen, İsrail ile kritik temasta: Demir Kubbe için parça üretimi gündemde



Teknik tarafta Geely oldukça ketum davranıyor. Ancak açıklanan bilgilere göre model, üç elektrik motorlu dört tekerlekten çekiş sistemiyle gelecek. Bu da yüksek performanslı bir elektrikli altyapıya işaret ediyor. Öte yandan araçta hem sağ hem sol arka çamurlukta kapak bulunması, tamamen elektrikli bir modelden ziyade şarj edilebilir hibrit ihtimalini güçlendiriyor. Kulislerde konuşulanlara göre 1.5 veya 2.0 litrelik bir benzinli motor ile yaklaşık 70 kWsa kapasiteli bir bataryanın kullanılması gündemde.




B
4 gün
Yeni Freelander SUV önümüzdeki hafta tanıtılacak


Chery, Jaguar Land Rover (JLR) ile yaptığı iş birliği kapsamında Freelander ismini bu kez bir marka olarak yeniden hayata geçirerek, elektrik destekli crossover modellerden oluşan yeni bir ürün gamı oluşturmayı hedefliyor. Çinli üretici, yeni markası Freelander için ilk modeli 31 Mart’ta tanıtacağını resmen açıkladı.



Freelander dönüyor



Şirketin Chery, Jaecoo ve Omoda markalarıyla zaten küresel pazarda yer aldığını biliyoruz. Ancak Freelander, bu markalardan farklı olarak JLR dokunuşu taşıyan özel bir tasarım diliyle öne çıkacak. Yeni modeller, teknik altyapı olarak Chery’nin mevcut SUV platformlarını kullanacak olsa da tasarım tarafında özgün ve daha premium bir karakter sunacak.



Paylaşılan ilk ipucu görseli, yeni Freelander modelinin dikkat çekici ön far imzasını ortaya koyuyor. Bu aydınlatma tasarımının ilerleyen dönemde genişleyecek ürün gamının ayırt edici özelliklerinden biri olması bekleniyor.



İlk etapta sadece Çin pazarında satışa sunulacak olan Freelander modelleri için JLR Çin Başkanı Qing Pan daha önce “küresel pazara açılma potansiyeli” olduğunu ifade etmişti. Chery, bu yeni elektrikli model ailesini kendi geliştirdiği esnek bir platform üzerine inşa ediyor. Sektör kaynaklarına göre bu altyapı, hâlihazırda Jaecoo 7 gibi modellerde kullanılan T1X platformu olacak.



Tanıtılacak ilk Freelander modelinin şarj edilebilir hibrit bir SUV olması bekleniyor. Tasarımda ise güçlü arazi karakterini yansıtan detaylarla coupe-SUV siluetinin birleşeceği ifade ediliyor. Bu yaklaşım, hem sportif hem de modern bir görünüm sunmayı amaçlıyor.



Ayrıca Bkz.Skoda Elroq ve Enyaq'a LFP batarya seçeneği eklendi



Yeni Freelander ailesi, Çin’de üretimi sona erecek olan Land Rover Discovery Sport ve Range Rover Evoque modellerinin yerini dolduracak. Ancak marka, JLR’ın üst segment modelleri olan Range Rover, Range Rover Sport ve Land Rover Defender ile doğrudan rekabet etmeyecek ve daha farklı bir segmentte konumlandırılacak.



Satış tarafında ise Freelander modelleri, Chery tarafından işletilecek özel bayi ağı üzerinden müşterilere sunulacak. Ayrıca bu marka, JLR’ın Jaguar, Defender, Discovery ve Range Rover’ı ayrı ayrı konumlandırdığı “House of Brands” stratejisinin dışında tutulacak.



Kompakt premium SUV segmentinin öncülerinden



Freelander ismi ilk olarak 1997 yılında tanıtılmış, üç ve beş kapılı versiyonlarıyla dikkat çekmişti. Monokok gövde yapısına sahip ilk Land Rover modeli olan Freelander, kompakt premium SUV segmentinin öncülerinden biri olarak kabul ediliyor. Model, iki nesil boyunca üretildikten sonra 2015 yılında yerini Discovery Sport’a bırakmıştı.



B
5 gün
Skoda Elroq ve Enyaq\u0027a LFP batarya seçeneği eklendi

Skoda, elektrikli modelleri Skoda Elroq ve Skoda Enyaq için model yılı güncellemelerini tanıttı. En dikkat çekici yenilikler arasında LFP (lityum demir fosfat) batarya seçeneği yer alıyor. Ayrıca teknoloji tarafında da iyileştirmeler mevcut.



Skoda Elroq ve Enyaq'a LFP batarya




Giriş seviyesi Elroq 60 ve Enyaq 60 versiyonlarında LFP bataryaya geçildi. 58 kWh net kapasite sunan bu yeni batarya, daha verimli çalışan APP350 elektrik motoruyla eşleştiriliyor. 350 Nm tork üreten sistemde güç 140 kW’a düşse de verimlilik tarafında iyileşme sağlanıyor. Bu versiyonlarda 0-100 km/s hızlanma Elroq için 8.5 saniye, Enyaq için 8.6 saniye olarak açıklanırken, maksimum hız 160 km/s ile sınırlandırılıyor. 105 kW hızlı şarj desteğiyle batarya %10’dan %80’e yaklaşık 26 dakikada doluyor.



Çekme kapasitesi artırıldı



Daha büyük bataryaya sahip “85” versiyonlarında ise çekme kapasitesi ciddi şekilde artırılmış durumda. 77 kWsa net kapasiteli NMC batarya kullanan bu versiyonlarda Elroq modellerinin tamamı artık 1.8 ton çekme kapasitesine ulaşabiliyor. Güç seçenekleri ise arkadan itişli 210 kW, dört tekerlekten çekişli 220 kW ve RS versiyonunda 250 kW’a kadar çıkıyor.



Enyaq tarafında ise çekme kapasitesi daha da ileri taşınıyor. Enyaq 85 ve 85x versiyonları 2 ton çekme kapasitesi sunarken, Enyaq RS versiyonu 2.2 ton ile MEB platformundaki en yüksek değere ulaşıyor. Bu artış, özellikle çekme kapasitesi nedeniyle elektrikli araç tercih etmeyen kullanıcılar için önemli bir avantaj olarak öne çıkıyor.



Yeni nesil Android tabanlı multimedya




Teknoloji tarafında her iki model de yeni nesil Android tabanlı bilgi-eğlence sistemine kavuşuyor. Yenilenen arayüz, ana ekran düzeni, favoriler, arama fonksiyonu ve gelişmiş kişiselleştirme seçenekleriyle daha kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor. Ancak bu sistem yalnızca yeni üretilecek araçlarda yer alacak ve mevcut modellere sonradan güncelleme ile eklenemeyecek.



Yeni model yılıyla birlikte gelen bir diğer önemli özellik ise V2L (Vehicle-to-Load) desteği. Bu sayede araç bataryası üzerinden harici cihazlara enerji sağlanabiliyor. Ayrıca her iki modelde de kaput altında 21 litrelik ek bir bagaj alanı (frunk) sunuluyor.



Ayrıca Bkz.Renault, elektrikli Scenic ve Rafale'i İspanya'da üretecek



Güvenlik ve sürüş destek sistemleri de güncellenmiş durumda. Ön ve arka tamponlara eklenen yeni radar sensörleri, görüşün kısıtlı olduğu kavşaklarda yaklaşan araç, motosiklet ve bisikletleri algılayabiliyor. İç mekanda yer alan yeni kamera sistemi ise sürücü dikkatini ve yorgunluğunu göz takibiyle analiz ediyor.



Aydınlatma sisteminde de yenilikler var. Yeni ara mod sayesinde gün ışığının zayıf olduğu hava koşullarında arka stop lambaları da gündüz farlarıyla birlikte devreye giriyor.



Skoda Elroq ve Skoda Enyaq için bu kapsamlı güncellemeleri içeren yeni model yılı, yaz aylarında satışa sunulacak. Fiyatlar ise henüz açıklanmadı.






Kaynak:https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/skodas-electric-bestsellers-elroq-and-enyaq-receive-model-year-updates/
B
5 gün
Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi: \"Abartıdan uzak, sessiz otorite\"

Mercedes-Benz, yaklaşık iki ay önce makyajladığı S-Serisi’nin ardından şimdi de ultra lüks versiyon olan Mercedes-Maybach S-Serisi modelini güncelledi. Yapılan dokunuşlarla model, her zamankinden daha dikkat çekici ve daha ihtişamlı bir hale getirildi.



Mercedes-Maybach S-Serisi, özellikleriyle neler sunuyor❓




Dış tasarımda ilk dikkat çeken yenilik, artırılan Maybach logosu kullanımı oluyor. Ön hava girişlerinde yer alan çift “M” logoları çoğaltılırken, C sütunundaki Maybach amblemi artık aydınlatmalı hale getirildi. Ayrıca kaputun üzerindeki üç köşeli yıldız da ışıklandırıldı.



Ön ızgara ise yüzde 20 büyütülürken, aydınlatmalı çerçeve ve arkadan aydınlatılan Maybach yazısı ile daha iddialı bir görünüm sunuyor. Yan eteklerde yer alan projektörler, bu modelin standart S-Serisi’nden farklı olduğunu vurgularken, far ve stop gruplarında da Mercedes’in imza niteliğindeki yıldız detayları öne çıkıyor.



Her ne kadar bu değişiklikler oldukça gösterişli görünse de marka, yeni tasarım dilinin “abartıdan uzak, sessiz bir otorite” yansıttığını belirtiyor. Aynı yaklaşım, kendini dengeleyen jant göbeklerinde ve bol logolu özel jant tasarımlarında da devam ediyor.



Yeni Maybach S-Serisi, kişiselleştirme tarafında da oldukça iddialı. Müşteriler 150’den fazla gövde rengi arasından seçim yapabiliyor. Bunlar arasında çift renkli kombinasyonlar ve yeni Nautic Blue seçeneği de bulunuyor. Jant seçenekleri arasında ise 20 inç parlak yüzeyli tasarımlar ve altın detaylara sahip 21 inçlik versiyonlar yer alıyor.



İç mekanda ekran şöleni




Teknoloji tarafında ise araç, makyajlanan S-Serisi ile uyumlu hale getirilmiş. Kabinde 14.4 inçlik merkezi ekran, 12.3 inç yolcu ekranı ve 12.3 inç dijital gösterge panelinden oluşan üçlü ekran düzeni bulunuyor. Arka koltuk yolcuları için sunulan iki adet 13.1 inçlik tablet sayesinde hem eğlence sistemi hem de klima ve güneşlik gibi konfor özellikleri kontrol edilebiliyor.



İç mekanda lüks seviyesi daha da yukarı taşınmış durumda. 400’ün üzerinde iç mekan renk seçeneği sunulurken, Carmine Red, Lake Green, Corn Yellow ve Tobacco Brown gibi yeni çift tonlu döşemeler siyah ile kombinlenebiliyor. Otomatik arka kapılar, şampanya kadehleri, 199 LED’li ambiyans aydınlatma ve 64 farklı renk seçeneği gibi detaylar, modelin ultra lüks karakterini pekiştiriyor. Ayrıca artırılan ses yalıtımı ve gerçek zamanlı adaptif sönümleme sunan yeni hava süspansiyonu, konfor seviyesini daha da ileri taşıyor.



Motor seçenekleri




Motor seçeneklerinde ise ABD ve bazı pazarlarda sunulmaya devam edecek olan S680 versiyonu, 621 beygir güç üreten V12 motorunu koruyor. Ancak daha sıkı emisyon kurallarına sahip bölgelerde bu motorun yerini 604 beygir güç üreten V8 ünite alacak. Bu yeni motor, performans açısından önceki Avrupa versiyonu V12 ile benzer değerler sunuyor.



Ayrıca Bkz.Araçlarda telefon tutucu ve koku yasağı hakkında resmi açıklama geldi



Serinin bir alt versiyonu olan S580 ise artık 530 beygir güç ve 750 Nm tork üretiyor. 4.0 litrelik çift turbo V8 motor, hafif hibrit desteğiyle geliyor. 0’dan 100 km/s hızlanmasını yaklaşık 4.3 saniyede tamamlayan modelin maksimum hızı ise elektronik olarak 210 km/s ile sınırlandırılmış durumda.



Bazı pazarlarda sunulmaya devam edecek olan şarj edilebilir hibrit S580e versiyonu ise sıralı altı silindirli benzinli motoru elektrik motoruyla birleştiriyor. Toplamda 577 beygir güç üreten sistem, 21.96 kWsa batarya ile WLTP ölçümlerine göre 98 kilometreye kadar elektrikli menzil sunuyor.



Mercedes-Maybach S-Serisi makyajlı versiyonu, 25 Mart itibarıyla Avrupa'da siparişe açılacak. Mevcut versiyonun 580 4Matic versiyonuyla birlikte Türkiye fiyatı 30 milyon TL seviyesinde.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.