Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
266
Cevap
65440
Tıklama
1
Öne Çıkarma
SNR Değeri Minimum Kaç db Olmalı?
P
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bağlantım 3-5dk'da bir 20 saniyeliğine kopuyor. Gece yarısı kopma olmuyor. SNR değerlerim ss'deki gibi, kurtarır mı? Kopmalar hattın yetersiz olmasından mıdır? Teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >



Hat zayıflaması(Line Attenuation), sizinle internet sağlayıcınızın santrali arasındaki uzaklığı tanımlar. dB (desibel) değeri olarak ifade edilir ve genellikle modemlerin ADSL istatistikleri böl&...
Yoruma Git
Yorumun Devamı receb - 5 yıl +14
_
8 yıl
Yarbay

Hattınız zayıf snr kopmaması için en az 6 olmalı. hızınızı 10 yahut 12 mbps e düşürülüp modeme gelen hızın sabitlenmesini sağlamalısınız. Bunu santral yahut işi bilen müşteri hizmetleri yapıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @PostaGüvercini
U
8 yıl
Yüzbaşı

Gündüz SNR değeri minimum 13-14 db olmalı. Akşam saatlerinde yoğunluktan dolayı değerler düşüyor. Yoğun saatlerde 9-10 dbye düşeceğini farzedersek, bu değer size ucu ucuna yeter. Ayrıca 12 Mbit'te de kopma yaşarsınız. Mecburen 8 Mbit'e sabitletmeniz gerekiyor, çünkü 10 Mbit'e sabitlemiyorlar.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Yarbay

PostaGüvercini Stabil olması için 8 mbite sabitlettirin. Snr de bu durumda artar zaten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Binbaşı

ilk önce kaliteli bir splitter dene splittersiz ve splitter ile gözlemle durumu kontrol et
sınır bir arkadaşın dediği gibi 6 civarıdır


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
8 yıl
Yüzbaşı

8'e sabitlemeye gerek yok zaten 7 gelecek verileyen paraya yazıktır bide akk giriyor zaten. 10'a sabitletip bir deneyin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidoff26 -- 20 Eylül 2016; 16:57:34 >

M
8 yıl
Teğmen

Merhaba, iki proplem gözüküyor. 1. Bina içi kablonuzu mutlaka değiştirin. Bu kabloyu değiştirmeden çözüm bulamazsınız.
2. Santrale çok uzaksanız, hızınızı düşürüp öyle idare edeceksiniz.
Mevcut tabloda hızınız snr ye denk geliyor. Yani çok sık kopma yaşarsınız. Snr değerleriniz çok kötü. Fiziksel bir hata var gibi gözüküyor. Farklı modem, kablo, bina içi kaliteli kablo deneyin.



F
8 yıl
Yüzbaşı

Kablolarda sıkıntı vardır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Teğmen

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama maruz görün. Son 1 haftadır kablosuz bağlantıda sorun yaşıyorum ve online oyunlarda lag oluyor. Kablolu bağlantı yaptığımda ise problem olmuyor. Modeme baktığımda snr margin değeri 11.9-7.9 (up/down) civarı yani düşük. Sanırım düşük sinyal, kablolu bağlantıda sorun yaratmazken kablosuz bağlantıda sorun yaratıyor. Bu sorunun kaynağının, apartmanda yapılan doğalgaz çalışması sırasında oluşan cat6 kablodaki hafif ezik olduğunu düşünüyorum ama kafama takılan bir kaç şey var. Modemi bodrum kata indirip ankastreye direk bağlantı yaptığımda sorun düzeliyor ama Snr Margin değeri max 14-10 (up/down)'a çıkıyor. Size sormak istediğim şey, Snr Margin değeri santralden modeme kadar olan değer mi? Yani ankastreden modeme kadar olan bağlantıda sorun olup olmadığını tam olarak nasıl öğrenebilirim? Bu arada müşteri hizmetlerini arayıp 2-3 defa arıza kaydı bıraktım ve ankastreye kadar hattımda sorun olmadığını söylediler. Yardımcı olursanız sevinirim.
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
U
6 yıl
Yarbay

KAbloluda problem olmayıp kablosuzda problem oluyorsa bu problem hatla ilgili DEĞİLDİR.
Etrafta çok fazla 2.4 GHz kullanan cihaz olduğundan wifida lag yaşamanız normal. Çözüm için ya kablolu kullanacaksınız yada pahalı 5GHz ekipmanlar kullanmanız gerekiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Shakumakavelli
G
6 yıl
Binbaşı

hocam benim hat zayıflaması daha fazla internet komuş ile ortak kullanıoyruz altyapı yok
< Resime gitmek için tıklayın >



S
6 yıl
Yarbay

Minimum 10 olması lazım



P
6 yıl
Binbaşı

benim SNR 7 civarı ama bir kez bile kopma yaşadığımı hatırlamıyorum. sanırım bu sadece SNR değeri ile ilgili değil. hat zayıflaması da önemli. o değer bende 20 altında. modem de telekomun verdiği zyxel VMG3312-B10B



E
6 yıl
Teğmen

Merhaba
Ben de Türknet 50 mbit kullanıyorum. 100 mbit kaldırmadığını söylüyorlar. Şu an için herhangi bir kesinti kopma yaşamıyorum. Hat değerlerim şu an aşağıdaki gibi acaba 100 mbit kaldırır mı?
https://www.awesomescreenshot.com/image/3474468/817967ac64eff71905ad295aa5893b69





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eksiksizajans -- 8 Temmuz 2018; 16:11:51 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
6 yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >


benim net değerlerim bu müşteri hizmetleirni aradım sordum hattım kaç kıldırır 97 mbit kaldiriyor sıkıntısız dedi bende 50 mbite geçtim bu arada ev telefonuda var 50mbit hattımı tanimladılar 10 gün hiç sıkıntıyok ev telide süper çalişiyor dün akşam ne oldu ise ev telefonundan şirilti geliyor arada ariyor arada aramiyor arama yaıncada net gidiyor bu arada 2 gün önceye kdar bu değerler bukdar düşük değildi resimdeki yani 70 mbit max 51 mbit gelen diyordu snr de yüksekdi 10 günün sonunda ne oldu ise bu duruma geldi hat değerlerim snr düşük olduğundan tel de arama yapinca kopuyor tek bağlayinca kılı kılına kulaniyoz bu sorun sizce nedendir dışardaki genel hattan mi yoksa evdeki hatanmi evdeki değişebilcek herşeyi değiştim bu arada hala ayni..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Yüzbaşı

Bu hat 100 megabit kaldırmaz max 35 megabit alırsın zaten senin hattına da 35 tanımlı arada kopmalar da yaşarsın eğer hattın 100 megabit desteklediğini söylüyorsa iç tesisatında sıkıntı var demektir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL3lMA -- 7 Mart 2019; 14:11:14 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @karamsar-53
L
5 yıl
Yüzbaşı

O değerler hat değişmeden önceydi şimdi 50 mbit kullaniyom gündüz snr 16 akşam 13-15 arası oluyor hat zayiflamada 20 ile 19 arası ttnete sordum hat cok iyi hiç sıkıntı olmaz kopmada olmaz dedi ama hergün saniyelik gidip geliyor net -akşamlari 2-3 kere gidiyor sora bağlanıyor 1.5 aya kadar sorun yoktu şimdi böyle oldu hat desteği 94 mbit ben 50 kullanıyom bu arada



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @akinet23
A
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam deneme imkanın varsa direkt binanın altında ana hattan gelen kutudan çıkan kabloyu modeme bağla gerçek hat değerlerin muhtemelen 100 dür ben 100 megabit kullanıyordum hat bir anda 25 30 a düştü müşteri hizmetlerini aradım hat 100 destekliyor çok iyi dedi modem arayüzü 35 maks gösteriyor dedim oksitlenmis olabilir dedi duvardaki jaki çıkarıp tam yerine oturttum 100 megabit e çıktı hat gerçekten ufak bir temazsizlik bile 75 megabit birden aşağı çekiyormus hattı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @karamsar-53
K
5 yıl
Er

Türknet VDSL'e başvurmuştum bugün bağlandı fakat hat değerlerim ADSL hızında. Bu başka bir sorun. SNR Margin değerim 35mbit için yeterli mi acaba? Altyapı 50 mbit e kadar destekliyor dediler. Bana çok düşük geldi bu SNR değeri acaba nasıl arttırabilirim veya nereye başvurup danışmalıyım. Bu postu gördükten sonra SNR değerinin ne olduğunu öğrendim Hat zayıflaması iyi gözüküyor fakat benim internetimdeki kopma, ping problemleri bundan kaynaklanıyor olsa gerek... Binanın girişinden direk modeme bağlı kablo bu arada. Splitter ile bağlıydı bir kaç ay öncesine kadar. Böyle mi öyle mi iyidir onu da bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Yarbay

Değerleri at



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kadir1975