_

Yarbay
13 Nisan 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
14 üye
Görüntülenme (?)
298 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
_
2 yıl
.
.
_
3 yıl
TürkNet GigaFiber Kurulum Süreci ve Deneyim
Sıfırdan alt yapının tamamlanması ve kullanım deneyim sürecini örnek olması için paylaşacağım. Lokasyon; İstanbul Gaziosmanpaşa Merkez..

2021 Ekim sonu gibi adresimin 2021 projesinde planlamaya dahil olduğu çalışmaların başlayacağı iletildi.

2021 Aralık da güncel bilgi talep ettiğimde " 2022 yılı içinde çalışmanın başlayacağı bölgedesiniz. Net tarih bilgisi henüz iletemiyorum." Bilgisi geldi. ( Beklemeye devam sonunda ışık var.. )

2022 Ocak ayı için bulunduğum sokakta herhangi bir çalışma olmadı. Aynı mahallenin farklı sokaklarda kablolama işlemi yapıldığını geçerken gördüm. ( Sıralı gidiliyor kesin beklemeye devam..)

2022 Şubat ayında bir çalışma olmadı. İstanbul'da kış ve kar yağışı süreci aksatmış olabilir.

2022 Mart Konuyla ilgili destek kaydı oluşturup durumu sorduğumda Yusuf A. gerçekten çok ilgili olarak bilgi verdi birkaç gün sonra proje ekibinden bilgi alıp geri aradı ve Nisan ayında çalışma olacağının bilgisini verdi.

2022 Nisan. . . 11 Nisan gecesi alakasız bir şekilde TürkNet'e misafir olarak gittiğimi ve sohbet ettiğimi rüyamda gördüm. Sabah şehir dışından geldim ve yan sokağımda çalışma yapan TürkNet Fiber ekibini gördüm.
< Resime gitmek için tıklayın >
( Gaziosmanpaşa Merkez mah. TürkNet Fiber çalışma görseli.. )

Ekip ile kısa bir sohbet ettim ve yan sokakta olduğumu belirttim. Sırasıyla sokakların tamamlandığını sırada benim sokağımın olduğunu önce kapıya kadar kablo / kutu takılacağını ve ücretsiz modem ile kullanacağımı belirtti. İşin trajikomik kısma Türk Telekom aynı anda VDSL saha dolabında 4 kişilik ekip ile arıza çalışması yapıyordu görseli alamadım ama tablo görülme değerdi..

Drop kablo serim ve montaj hazırlığı aşaması..

< Resime gitmek için tıklayın >

 13 Nisan 2022 Sokağımda kablolar montajlanıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
14 Nisan Apartman içerisinde kutu montajı yapıldı. Sonlandırma ve aktivasyon işlemi kaldı. Bu kadar hızlı kurulum süreci beklemiyordum doğrusu.
< Resime gitmek için tıklayın >


Apartmanların bağlı olduğu drop fiber hatları tek noktada birleştirilmiş muhtemelen sahayı besleyen fiberi bu noktadan ek yapacaklar kutu henüz yok.
< Resime gitmek için tıklayın >


23 Nisan Yukarıdaki görselin ana hattı çekildi. Epey kalın ve siyah bir kablo. OFDK dağıtım kutusu montajı ve ekleme işlemi kaldı.

Diğer ekip ise apartmanların tamamında sonlandırma işlemi yaptı. Kuruluma gelecek personelin daire içine girişi ve modem kurulumunu yapacağını belirttiler.

< Resime gitmek için tıklayın >

27 Nisan Sahaya ait OFDK montajı ve ekleme işlemi tamamladı. Şuan her şey hazır ışık her an gelebilir.

< Resime gitmek için tıklayın >



30 Nisan Sabah 05:20 sorgulama yaptım ve aktif olunduğunu gördüm. Dönüşümün yapılması için destek kaydı açtım.

< Resime gitmek için tıklayın >


6 Mayıs

Fiber apartman kapısından daire içerisine alındı. Gelen arkadaşa rica ettim eski bakırı kılavuz olarak kullanarak mevcut kanalın içinden istediğim odaya kadar getirdi.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Sinyal hemen geldi DSL kullancı adı Fiber Wan doğrulama olarak tanımlanmış.

< Resime gitmek için tıklayın >


Gpon modemdeki fiber sinyal değerleri artık yeni nesil değerleri yorumlarız.

< Resime gitmek için tıklayın >

VE MUTLU SON
< Resime gitmek için tıklayın >
15.01.2023 - Hizmet aldığım süre boyunca hiç bir sorun yaşamadım.

Davet Kodu:

__________ W J D 7 3 Y N 6 5 K I I __________

@TurkNetDestek Emeğinize sağlık her şey için teşekkür ederim.
_
3 yıl
TürkNet Churn başvuru VDSL portum görünmüyor
Farklı adresteki hattımı Türknet e geçiş işlemi yapmak istiyorum, VDSL boş port olmasına ve VDSL 50Mbps kullanmama rağmen Yalnızca ADSL alt yapısı görünüyor. Diğer tüm sağlayıcılar ve TT müdürlüğü VDSL port olduğunu ve hizmet almaya uygun olduğunu belirtiyor.

Özelden yazdığımda portunuz değişmeden geçiş olacak dediler. Başka da bir cevap yada çözüm çabası yok.

Müşteri hizmetleri satış odaklı durumu ayırt bile edemedi aynı kablodan aynı hizmeti alacaksınız diyor. Başvuruyu ADSL olarak alıyor. Geçişten sonra VDSL alacağımın garantisi yok.

Başvuru ADSL olacağından VDSL port boşa düşebilir ve tükenebilir. Şuan ki sağlayıcımda tamda bu sorunu yaşadım VDSL boş port olmaması.

Kısaca başvuru sorgulama bilgisi güncel çalışmadığından bu sorun ortaya çıkıyor. Sorun çözülürse abonelik başlatmak istiyorum. @Turknet
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
_
4 yıl
Millenicom Büyük Skandal Taahütsüz Aboneliğe 1.181₺ Cayma Bedeli !
2 yıl kadar önce taahhütsüz Özgürüm Kampanyasına abone oldum. 100Mbps yalın 69₺ ye verildi bu paket hatırlarsanız. Türknet modelinde arkadaşını getir ile 1 aylık ücretsiz kullanım veriyor halen.

Taahütsüz aboneliğe hiçbir şekilde cayma bedeli yansıtılamaz olmasına rağmen bu uyanıklar tam 1.181₺ ceza çıkarttılar. Arıyorum numaram engellenmiş başka numaradan arıyorum ben olduğumu anlayınca yüzüme kapatıyorlar. Kavga dövüş iptal ettirdim ( kesinlikle iptal etmemek için çamura yatıp saatlerce her türlü ikna etmeye çalışıyorlar. İşlemleri başlatmıyorlar. )

Şimdi de itiraz kaydı açtım kaç gündür sorunu çözmüyorlar. ( ilgileniriz tamam 24 saat, 48 saat bekleyin..) Böyle kepazelik olmaz. Alper bey'de kurumdan ayrıldı zaten..

Ben Türknet de kullandım, iptalde ettim tekrar abonede oldum böyle cayma bedeli skandalı yaşamadım. Üstelik iptal ederken dahi mutlu müşteri olmamı sağladılar.

Tüm referans olduklarımdan özür diliyorum. Sakın ama sakın kullanmayın yanından geçmeyin böyle firmanın.


< Resime gitmek için tıklayın >
_
4 yıl
Bildirim Sorunu
Son birkaç hafatır gelen bildirimler yapılan en son yoruma atıyor. Daha önce okuduğum bölümden yapılan en son yoruma kadar sıralı olarak yönlediriyordu. Bu sorundan aşırı rahatsız oluyorum

Profil ve diğer ayarlarımı kontrol sağladım etkileyecek bir ayar göremedim.

Yönetim gerekirse hesabımı kontrol etsin
_
4 yıl
Türk Telekom GB Kullanımlarını Şişirmesi
Türkcell hattımın birini yeni gelene özel teklifleri kullanmak için TT ye taşıdım 30 günlük bir paket yaptım rezalet ortada.

Kullanılan data ve Telekomun kullandın dediği miktar resmen dolandırıcılık bu

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
_
5 yıl
Türk Telekom Kazığı / Kullanmayın Kullandırmayın !
Yedekte duran ve ara sıra 3 aylık 10 gb 39₺ ye aldığım Türk Telekom hattım vardı.

Yaşanan istanbul depremi nedeniyle Ülke genelinde Türk Telekom mobil hattımda şebeke erişimi sorunu vardı İstanbul'da diğer illerde şebeke çöktü işim acayip yanı Şebeke erişimi olmayan zaman diliminde hattımda bulunan 100TL 40TL ye düşmüş ve şebeke sinyali dahi olmadan internet kullanımı yansıtıldı. Yaşanan doğal afet'ten ötürü gece 01.30 sularından sonra şebeke sinyali verilmeye başlandı fakat yaşanan yoğunluk sorunu nedeniyle ne konuşma ne sms gönderimi sağlayamadım. Genel müdürlükten yapılan şikayet kaydı aramasından Şebeke sinyali olmaksızın internete bağlanabileceğim ısrar ve ısrar ile söylendi ne kadar izah etsem'de ( sim kartı çıkartıp mobil veriden internete bağlanmak ile yanı şey ) anlayamadı. Böyle rezalet bir operatörü kullanmayın.

< Resime gitmek için tıklayın >
_
5 yıl
türkcell hotspot hakkında
10 Gb hotspot paketi 50tl fakat ek 10 gb paket 70tl hotspot paketi alınınca paylaşım yapmadan telefon kendisi kullanabiliyormu ana paket bitmiş olsa ?
_
6 yıl
Oyun iade
playstore üzerinden oyun aldım 1 saat denedim ama memnun kalmadım iade etmek istiyorum nasıl yapmalıyım. Steamde iade var ama playstore da nasıl oluyor ayrıca oyunu seri numarası ile steam üzerinden indirme ve oynamaya açtı.
_
6 yıl
Türk Telekom AKN Kaldırma İşlemlerine Başladı
AKN sorgulama kısmı tamamen kaldırılmış limitsiz olarak işlenmiş sisteme fakat sözleşmedeki 50 GB AKN 50 GB olarak değişmiş bir kaç ay sonra altından bir hinlik çıkarabilirler.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.