P

Yüzbaşı
16 Nisan 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
65 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
P
3 yıl
silinebilir
silinebilir
P
3 yıl
RTX3050ti 10400H İşlemci ile Fazla Bottleneck\u0027ler mi?
Selam forumdaşlar. Bu notebook'u almak üzereyim. Aslında niyetim bunun 11800H'lısını almaktı ancak 2000 liraya fiyat farkını ödemeye gücüm yetmedi. 11800H olsa her şey çok uyumluydu ama şimdi işlemci düşüşü düşündürüyor acaba bu ekran kartı bu işlemciye fazla gelir mi diye. Ne diyorsunuz? Bottleneck şovu mu olur, yoksa ben işlemciye gereğinden fazla önem vererek kuruntu mu yapıyorum?
P
3 yıl
İstanbul Anadolu Yakası Poligon Tavsiyesi
Selam millet. Hiç ateşli silahla atış yapmamış biri olarak arkadaşlarla po**** gitmek istiyorum. Anadolu yakasında bildiğiniz ucuz poligon var mıdır?

Mühimmat fiyatları malumunuz, muhtemelen en ucuz silahla 2 şarjör atıp çıkacağım ama silah tavsiyesine de hayır demem.
P
3 yıl
konu silinebilir
konu silinebilir. keşke kendimiz de silebilseydik.
P
3 yıl
Toplama Sistemimde Ekrana Görüntü Gelmiyor
Selam DH Forum halkı. Geçen hafta İtopya'dan hazır sistem aldım. Sistem ekran kartı hariç kurulu geldi, ekran kartını taktım, 6 pin bağlantısını yaptım. m.2 SSD ile HDD'yi ayrıca alıp taktım.
HDMI ile LG akıllı TV'ye bağladım. Bağlarken Kablonet'in TV kutusunu TV'ye bağladığımız HDMI kablosunu kullandım. Bilgisayar açılıyor, ekran kartınınki dahil tüm fanlar dönüyor, ama ekran herhangi bi sinyal algılamıyor. Henüz bir işletim sistemi yok, ama en azından bi BIOS ekranı falan gelmesi gerekiyordu. Neden olabilir?

+ MSI B450M PRO-VDH MAX 3866MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
+ MSI GeForce GTX 1660 TI VENTUS XS 6G 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
+ AMD RYZEN 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm Tray İşlemci
P
3 yıl
Hazırladığım Sisteme Bir Göz Atarsanız Sevinirim
P
3 yıl
Uygun Fiyatlı Ama Genişçe Kasa Tavsiyesi
Corsair Z490 ATX Anakart
Intel i5-10600K İşlemci
Corsair H45 İşlemci Soğutucu
Sonradan Alınıp Takılacak Nvidia RTX 3060Ti
Bilimum Fanlar...

Rastgele bir kasa alsam sığmam gibi geliyor. Bildiğiniz, önerebileceğiniz bir kasa varsa bir tavsiyenizi alırım.

Edit: Tabi kasaya PSU dahil olmalı. Yoksa bir kasa parası da PSU'ya ödemek gerekiyor.

Edit2: Hesaplayınca 490W çekiyor. 600W 80+ PSU yeter, değil mi?
P
3 yıl
5000 TL Monitörsüz, Ekran Kartsız Sistem Tavsiyesi Arıyorum
Malum; ekran kartları gerek pandemi, gerek bitcoin miner'lar yüzünden karaborsaya düştü. Ben de ekran kartını ucuzlayınca alır takarım diyorum. O zamana kadar işimi görmelik bir sistem önerirseniz memnun olurum.

Edit: Sanırım bu bütçe aralığında Intel 10600K'nın (1950 TL) pek bir alternatifi yok. Anakart, ram, güç kaynağı ve kasa buldum mu bu iş tamamdır.
P
4 yıl
Wi-Fi Adaptör Tavsiyesi (5GHz, 100 MBit)
Notebook'umda 30 MBit hız alıyorum ve ara ara kopmalar oluyor. Babamın yada kardeşimin bilgisayarında, telefonlarımızda 100 MBit alabildiğimi, kopmalar olmadığını fark ettim. Anladım ki sorun notebook'umun yalnızca 2.4 GHz desteklemesiymiş.

Özetle 5 GHz frekans ve 100 MBit hız destekleyen Wi-Fi adaptörüne ihtiyacım var. Çok satan ürünlere baktığımda USB 2.0 ürünler görüyorum. USB 2.0 veri transferi hızı çok düşük olmaz mı? Ne dersiniz? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
P
4 yıl
İnternet arada kesiliyor. Sorun bilgisayarda, ama ne?
İnternetim ara ara kesiliyor ve 1 dk sonra geri geliyor. Ağ ile bağlantı kopmuyor ancak sınırlı erişim gösteriyor, internete girmiyor. Bağlantıyı kesip yeniden bağlanırsam düzeliyor. Sorunun modemden yada servis sağlayıcıdan kaynaklandığını sanmıyorum, çünkü bilgisayarımda kesildiğinde diğer bilgisayarlarda kesilmemiş oluyor. Ayrıca kesinti gerçekleştiğinde modem arayüzüne de girilmiyor.

Neden olabilir, bilginiz var mıdır?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.