Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
1217
Tıklama
29
Öne Çıkarma
Son 24 Saatteki Ülkedeki Başıboş Köpek Saldırıları
D
geçen yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Adana'da bir çocuğa başıboş bırakılan Rottweiler saldırdı:
https://www.trthaber.com/haber/guncel/adanada-kopegin-4-yasindaki-cocuga-saldirisina-iliskin-2-supheli-yakalandi-850650.html



Kocaeli'de bir çobana başıboş köpek saldırdı:
https://www.ensonhaber.com/3-sayfa/kocaelide-yasli-cobana-basibos-kopek-saldirdi



Adana'da başıboş köpeklerden kaçan kadına araba çarptı:
https://www.haberturk.com/sahipsiz-kopeklerden-kacarken-otomobil-carpti-3677392



Diyarbakır'da 45 oğlak telef oldu
https://www.haber7.com/yasam/haber/3415058-diyarbakirda-basibos-kopek-teroru-45-oglak-telef-oldu

Bu haberle ilgili not: Bugün 45 oğlak fakat bu hafta aynı yerde toplam 130 oğlak başıboş köpekler tarafından telef edildi (Kulp ilçesi sadece).


Tekrarlıyorum, bu olaylar sadece 24 saat içinde gerçekleşmiştir.

Not 2: Cumhurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe voleyball takımını şampiyonluk için bugün kutlamıştır Twitter (X) aracılığıyla, fakat ülkenin dört bir yanına esir almış başıboş köpek sorunuyla ilgili sessizliğini korumuştur. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da sadece voleyball takımını kutlamıştır, hergün gerçekleşen besi hayvan telefleriyle ilgili tek kelime etmemiştir henüz.


EDİT:

Haber7 sitesi son 12 günlük başıboş köpek saldırılarını listelemiş, durum sandığımızdan da vahim:

https://www.haber7.com/guncel/haber/3414669-vatandaslarin-kedi-eros-kadar-degeri-yok-mu-12-gunde-korkunc-bilanco

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 15 Nisan 2024; 3:3:46 >

İnanılmaz bir ülkede yaşıyoruz.Kedi erosu bu kadar önemseyip (bizler de önemsedik) insan canını önemsemeyen başka bir ülke yoktur şu dünyada.Nasıl bir lanetin içine ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Sucre Maricruz - geçen yıl +16
Asıl lanet durumu söyleyeyim mi: Yeri geldiğinde kar yağışında ayağı kayarak düşen fakat ciddi yaralanması olmayan adamı bile haber yapıp televizyonlardan tüm ülkeye izleten ulusal...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Daimon88 - geçen yıl +10
Yapacak bir şey yok, it perestler mevcut durumun devam etmesini istiyor; sorunu çözmeye niyetli bir siyasi mercii de yok, oy kaybı olur diye öylece oturuyorlar, bir laf bile etmiyorlar....
Yoruma Git
Yorumun Devamı hitokiri_johndoesai - geçen yıl +9
P
geçen yıl
Yarbay

Akp'nin iktidarı ve 5199 nolu yasa ile beraber halk yıllarca kamu kaynakları kullanılarak sokaklara yiyecek boşaltın, sokakta hayvan üretin, sokak hayvanlarını çoğaltın, sokaklar hayvanlara aittir propagandasına maruz bırakıldı.

Bugün küçüklükten itibaren bu propagandaya maruz bırakılan çocukların artık yetişkin olmaya başladığını ve bunun Turkiye'de yol açtığı belayı görüyoruz.

Sadece bizim başımıza gelen beladan bahsetmiyorum. Bu üretilen sokak hayvanı suruleri kedi veya köpek farketmez doğada gerçekten yaşam mücadelesi veren orkcok türde tahrip etti. Turkiyede vahsi dogaya ne kadar zarar verdiğimizi bilmiyoruz bile .

Çünkü o sozde mama derneklerinin hiçbiri gerçekten korunması gereken hayvanların durumunu , doğayı arastirmadi. Neye yol açtıklarını düşünmedi.

Uygar bir toplumda hickimse sorumluluğunu almadığı bir hayvanı kamu alanında(sokak) kafasına göre besleyemez, kimse sokak ortasına yiyecek dökemez. Bir insan sorumluluğunu üzerine aldığı bir hayvanı besler , onu aşılayıp ve eğitir ve hayvan birsey yaparsa yasal sorumluluk ondadır. Ancak bize deniyor ki Yabani gibi sokaklarda kamu alanında hayvan suruleriyle yaşayın bu ilkelliktir , bu uygarlığın zittidır. Bu kendini tatmin edip sorumluluğunu almadığın ama urettigin canlıları topluma ve başkalarına musallat etmektir ve yanlıştır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 15 Nisan 2024; 3:9:40 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
geçen yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Haber7 sitesi son 12 günlük başıboş köpek saldırılarını listelemiş, durum sandığımızdan da vahim:

https://www.haber7.com/guncel/haber/3414669-vatandaslarin-kedi-eros-kadar-degeri-yok-mu-12-gunde-korkunc-bilanco



S
geçen yıl
Yüzbaşı

İnanılmaz bir ülkede yaşıyoruz.Kedi erosu bu kadar önemseyip (bizler de önemsedik) insan canını önemsemeyen başka bir ülke yoktur şu dünyada.Nasıl bir lanetin içine düştük anlamıyorum ki.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
0
geçen yıl
Yarbay

ülke insanı kendi insanından tiksiniyor çünkü.

daha önce yazmıştım 22 senedir gittiğim kebapçı yeni garson diye üniversiteli kız almış ufak bi kız. kızın o kadar poposu kalkık ki, çağırıyorum sipariş almaya gelmiyor beni gördüğü halde. hesabı ödeyeceğim zaman afiyet olsun demiyor hatta borcum nedir dediğimde hesabı ağzıyla söylemeyip fişin çıkmasını bekliyor ve sonra fişi yüzüme tutuyor. kızın bana böyle yapmasının nedeni bende bi arıza olması değil. kızın kendisi arızalı.

bu basit örnek genişletilabilir. belli kesimler diğer belli kesimlerden nefret ediyor ve nefretini açıkça yaşıyor. dindarların bi kısmı laik modern yaşayan kesimden tiksiniyor ve müdahale ediyor. kızların bi kısmı erkeklerin %90'ından tiksiniyor ve bunu saklamıyor. erkeklerin bi kısmı kadınlardan tiksiniyor. laik kesmin bi kısmı dindar kesimden tiksiniyor. yaşlı kesmin bi kısmı gençlerden tiksiniyor ve bunu saklamadan yaşıyor (müdahale ediyorlar) herkes tiksintisini karşı tarafa uygun şekilde belli ediyor.

toplum tam bir nefret yumağı. herkes gergin. herkes diğer birilerinin yok olmasını diliyor.

kediler için böyle bi nefret yok. kedileri hemen herkes seviyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 15 Nisan 2024; 4:36:52 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sucre Maricruz
S
geçen yıl
Yüzbaşı

Haber 7'ye söyleyin, Kanal İstanbul yapılmayacak, boşuna uğraşmasınlar Araplara arazi ve ev satıcaz diye köpekleri düşman göstermek için. IQ seviyesi zaten 84'ün altına inmiş. Köpekleri de sokaklardan çekersek insanlar iyice mallaşır!



D
geçen yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Asıl lanet durumu söyleyeyim mi: Yeri geldiğinde kar yağışında ayağı kayarak düşen fakat ciddi yaralanması olmayan adamı bile haber yapıp televizyonlardan tüm ülkeye izleten ulusal medya son 24 saatte ülkenin dört bir yanından başıboş köpek saldırıları sonucu yaralanmalar, ölümler, kazalar olduğu halde haber yapmamasıdır. Komple teorilerine hiçbir zaman rağbet göstemedim şimdiye kadar ama bu işte başka birşeyler olduğunu düşünmeye başladım artık. Gelecekte günümüzün belgeselleri çekilince öğreniriz artık yaşlılığımızda; eğer o zamanlara kadar hayatta kalabilirsek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Sucre Maricruz
H
geçen yıl
Yarbay

Yapacak bir şey yok, it perestler mevcut durumun devam etmesini istiyor; sorunu çözmeye niyetli bir siyasi mercii de yok, oy kaybı olur diye öylece oturuyorlar, bir laf bile etmiyorlar. Türkiye'de başıboş köpek sorununun çözümüne ilişkin bir adım atılmasının tek yolu başıboş köpeklerin Reis'in torunlarına saldırması; yoksa kıllarını kıpırdatmayacaklar. Bu gidişle sokağa çıkarken başıboş köpeklerden izin almaya başlayacağız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 15 Nisan 2024; 8:40:47 >

D
geçen yıl
Yüzbaşı

Köpek sorunu devleti yönetenlerin, bu işi değiştirmeye çabalaması gereken, savaş vermesi gereken milletvekillerinin ve gücü olan diğer birçoğunun umurunda değil. Devlet bu köpek terörüyle ilgili kısaca “iyi olan kazansın” diyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
geçen yıl
Binbaşı

P
geçen yıl
Yarbay

https://www.sozcu.com.tr/hayvanperestlik-wp3281100



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
geçen yıl
Yarbay

Bu bela 2000'lerde yok gibi bir şeydi sonradan tekrar hortladı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
geçen yıl
Yüzbaşı

İşin ilginci memleket aslında psikopat dolu şu saldırılar o psikopatların birinin başına gelse adam taburcu olunca gördüğü bütün köpekleri öldürücek ama adam seçer gibi hep kadınlara ve çocuklara saldırıyor köpekler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
geçen yıl
Binbaşı

Ak marazali Ataturk hisselerini kataralilara hediye edemdikleri icin uzuntu icinde



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
geçen yıl
Yüzbaşı

bugün benim de kolumu ısırdı biri severken. 6 aydır evimizde bakıyoruz oysa..



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

H
geçen yıl
Yarbay

Zaten başıboş köpekler çocuk ve yaşlılar gibi küçük ve güçsüz insanları içgüdüsel olarak av olarak gördükleri için saldırırlar. Boylu poslu bir erkekten genelde korkarlar. Başıboş köpek itlaf edene 10 yıl hapis cezası verildi; dolayısıyla devletin bu sorunu çözmesinden umudu kesen vatandaş kendi sorununu kendi de çözemiyor maalesef.




Bu mesajda bahsedilenler: @Stoa
P
geçen yıl
Yarbay

çare: Toplu İtlaf.... sokak iti sorunu küreselci itlerin başımıza sardığı beladır, amaç kimsenin evden çıkamaması. Kırsalda itlaf problem değil zaten oluyor fakat asıl itlaf şehirlerde olmalı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 17 Nisan 2024; 0:5:16 >

N
geçen yıl
Onbaşı

güzel analiz yapmışsın, dediklerine katılıyorum, doğru ve iyi tespit... muhtemelen bu insanların kötü insanlar olduğunu da biliyorsundur diye düşünüyorum, yani iyi insanlar hoşgörülü olur, kendi ego ve arzuları yüzünden başkalarından nefret etmezler.

yani senin tespitine ufak bir ekleme yapmak için yanıtlıyorum; insanımızın çoğu kötüdür ve sonuç olarak bu günleri hak eden bir toplum var ortada... iyi insanlara verebileceğim tek öneri, kötü insanlara karşı acımanız olmasın, kibar olmayın, güçlü olun ve minnetiniz olmasın. kötü olduğunu anladığınız kişiler ile mecbur kalmadıkça konuşmayın ve ikna etmeye çalışmayın.

ikna etmek için hayatınızdan çok zaman eksildi ve bazılarımız bunun boşuna olduğunu anladı, ikna etmeye çalıştığımız insanlar aslında haklı olduğumuzu biliyor fakat ikna olmuyorlar çünkü onlar kötü insan, onların misyonu o ve biz boşuna ikna etmek için nefes tükettik, zaman harcadık ve kendimizi boşuna yıprattık...

bu dediğim şey her konuda geçerli, aşağıda örnek bir video var mesela, röportaj veren abi karşısındaki adamın kötü biri olduğunu anladığı anda ikna etmekten vazgeçiyor ve yapması gerekeni yapıyor. bu abinin gözü pek, onun gibi yapın demiyorum herkese ama kötü insanları ikna etmek için kendinizi yormayın demeye çalışıyorum.











< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 17 Nisan 2024; 0:36:34 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @01001101
0
geçen yıl
Yarbay

başından sonuna katılıyorum. aslında olayın özeti şu: geri kalmış toplumlarda genel ahlak seviyesi düşüş gösterir. bunun nedeni de kaynaklara ulaşımın güç olmasıdır.

bizim toplum bunu yaşamakta. etrafımızdaki çoğu kişi aslında ezik. bu kişiler ömür boyu kendi içlerinde eziklik yaşıyorlar ve büyük bir buhran yaşıyorlar.

ezik olan kişi eğer iyi biri ise, kimseye zarar vermez. ama kötü biri ise, işte o kişi zararlı birine dönüşür.

mesela çok basit bi örnek vereyim. kuzen evlenmişti yıllar önce, kocasını tanımıyodum. kocası polis idi. sonda fetöden atıldı ve hapse girdi. tam hapse girmeden önce tanıştık 2016'da. eleman normal biriydi hatta hapisten çıkınca parasız olduğu için bize gelip destek istiyodu, ne iş yapabilirim diye kafa yoruyodu biz de akıl vermeye çalışıyorduk. sonra eleman basit bi baharat alıp satma işine girdi ve işi tuttu. depo açtı sonra. iki araç aldı, hatta bi tatlı markasına şube de açtı (ek işlere bile girdi) böyle olunca elemanın gerçek yüzü ortaya çıktı. bi anda bizim akrabalarla ileri geri konuşmaya başlamış hatta dayım bunu misafirliğe geldiğinde evden kovmuş. sonra öğrendim ki benim arkamdan bile konuşmuş, benim hakkımda: "o kız bulamaz" demiş ki bana bunu demesi %100 eziklik zira ben remote çalışan yazılımcıyım kendi evim ve arabam var, eleman hapse girmeden önce tanıştığımda ben de elemana destek olmaya çalışmıştım ama o kadar kıskanç birisi ki kendi paraya kavuşur kavuşmaz gerek yokken bana saldırmış hem de yüzüme değil arkamdan. şimdi bizim akrabalar bunla iletişimi kesmişler hatta yengem bu eşşeğe ev vermişti bedava otursun diye (sonuçta damadı) evden kovmuş bunlar gidip ev tutmuşlar.

bak bu eleman Türkiye'de çokça bulunan kötü insanın örneği. kendisi güçsüz konumda iken kedi gibi uysal. ama aslında ezik. içi içini yiyo. sen onu ezmesen hatta destek olsan bile o sana yalandan gülümseyip içinden senden tiksiniyo. ve eğer ileriki dönemde senle aynı seviyeye gelebilirse anında sana saldırıyo.

bu tarz insanların içlerinde öfke ve eziklik biriktirmeleri de bizim fakir ve özenti bi toplum olmamız bence. Almanya'da Alman yerli insanının söylediği bi laf vardır: "Türkler olmasa BMW batar" diye. Alman insanı sıradan otomobil alırken bizim Türk hep ego yarıştırma aracı alır. Türkiye'de en ucuz en minik 4 inch ekranlı iPhone'u alıp sokakta şunu diyerek gezenler gibi: "iPhone dışındaki telefonlar telefon değildir"



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nikita7404