Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
50
Cevap
1425
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Nufus Krizi Kapımızda - Yokoluyoruz ! (2. sayfa)
S
2 ay
Yarbay

Dünya o kadar savaş, salgın hastalık, ölüm gördü de bir şey olmadı; yine olmaz. Üremen gerektiğinde içgüdülerin devreye gider tavşan gibi doğurursun merak etme.



L
2 ay
Yüzbaşı

Hep söylüyorum Türk nüfusu savaşsız,çatışmasız,katliamsız,soykırımsız bir şekilde kendiliğinden yok ediliyor.Üstelik bunun olmasının nedeni vatan,millet,bayrak edebiyatı yapanların ürettikleri politikalar neden oluyor.Eğer bu ülkede evlenmek her geçen yıl ekonomik olarak imkansız bir hale geliyorsa ve gençler 30 yaşına kadar okumaya teşvik ediliyorsa bunun sorumluları bellidir.

Türkiye'nin nüfusunun azaldığı gerçeği 2010'ların başından beri konuşulan bir mevzuydu.Hatta 2015 yılında TÜİK Türkiye'nin nüfusunun yaşlanmaya başladığına dair veriler ortaya koymuş ama buna rağmen hiçbir önlem alınmadı.Üstüne aynı yıl Türkiye ve AB arasında geri dönüş anlaşması imzalanarak Türkiye tam anlamıyla kaçak,sığınmacı ve mülteci kampı haline getirildi.

Nüfusu hızla azalan,nüfusu alarm veren bir ülkede böyle bir anlaşmanın yapılmış olmasının altında yatan art niyet belli değil midir?

Üstelik memlekete ortadoğudan,Afganistandan,Pakistandan,Rusyadan,Ukraynadan gelenlerin alınmasına izin verilirken nedense aynı izin ve kolaylık Türkistan coğrafyasında yaşayan Türklere tanınmıyor.Bugün bir Azerbaycanlı'nın,Türkmen'in,Kazak'ın,Özbek'in,Uygur'un,Kırgız'ın Türkiye'de vatandaş olması gereğinden fazla zor.Halbuki Türkistan coğrafyasında yaşayan Türklere daha fazla kolaylık ve teşvik gerekiyor ve bu nüfusun özellikle G.Doğu'ya iskan edilmesi gerekiyor.

Fakat bunun yerine Afganları,Pakistanlıları,Ortadoğuları,Rusları,Ukraynalıları Akdeniz'e,Karadeniz'e,Ege'ye,Marmara'ya yerleştiriyoruz.

Bu gidişle 2040 ve 2050'lerde Türkiye tamda istendiği şekilde 'eyalet' sistemine demografik açıdan uygun hale getirilmiş olacak.Bir ülkenin üniter millet yapısını yok etmek o ülkedeki demografik yapıyı çeşitlendirmeden geçer.Türkiye'de de tam olarak bu yapılıyor.



T
2 ay
Yarbay

Türk halkının nüfus ve kimlik krizine neden olan 3 kişi yada olay 1- T.Özal ( ülkenin batı illerinde doğum kontrolünü başlatan şahıs . Ayrıca batı illerini turizme açıp kozmopolit yapıya büründürdü . Ama derin devlet ilaçlayıp öldürdü 2- el Tayyip bin Recep ( ülkeyi Afgan ve Suriye gibi ülke vatandaşların işgal etmesini destekledi parası olan yabancıya ülkeyi pazarladı . Ordan gelen parayla da seçimleri manipüle etti ) 2-3 kez kendini derin devlet yerine koymaya çalışan yapının hedefi oldu hepsinden sağ çıkmayı başardı 3- 60 darbesini yapan Madanoğlu . işbirlikçi CHP'liler ve menfaatci subaylarla darbe yaptı . Etnik yapının, sınıfsal mücadelenin olması için yeni anayasa yaptırıp 20 sene ülkede iç savaş yaşanmasına neden oldu . 1971 de yine bölücü darbe yaptırmak isterken yakalandı karşı 12 Mart muhtırası oldu

Bu 3 kişiyi tanımadan ülkede bir problem çözemeyiz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 25 Mayıs 2025; 20:16:12 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 ay
Yarbay

Nerde çokluk orada ..... demişler. Nüfusun az olması yaşam kaliteni arttırır. Nüfusun çok olması yaşam kaliteni azaltır. Nüfusu az olan ülkelere bakın, hepsi kişi başı milli gelirde en üst sıralarda.



H
2 ay
Yarbay

Ulan bu ülkede biz zor nefes alıyoruz yeter artık kaynak kalmadı yemege ekmek calismaya is kazanmaya aş içmeye su bina dikmeye arazi kalmadi hala ureme pesinde olanlar var

Gecen sene bile 970 bin yani 1 milyon vatandas doğdu az mi? Az diyenler matematik bilmiyor demektir



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 ay
Yarbay

5 yaşındaki çocuğa şu iki videoyu izletsek nüfusun iyi bir şey olmadığını anlar.

Al dünyanın en kabalık ülkesi Hindistan. Hayranı olduğun kalabalık orada hadi git 1 hafta durabilecek misin bakalım.

https://www.youtube.com/watch?v=A9NjjAgyj6w
Bu da dünyanın en az nüfuslu ülkelerinden biri İsviçre. Kaliteli insanların, kaliteli yaşamları.



https://www.youtube.com/watch?v=WEIt81vrLY4


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
2 ay
Binbaşı

Nüfus krizi falan yok. Ülke 65 milyonken yine aynı sorunlar vardı 85 oldu yine aynı. Nüfus düşse bile gelişen teknolojiyle zaten insana olan ihtiyaç azalıyor birşey değişmez. Banka şubeleri bile bir bir kapandı. Millet doğuracakta çocuklar nerede çalışacak? Sürekli ortaya birşey atılıyor 10 sene önce sağlık çalışanı olmak, son 5 senedir yazılım-yapay zeka falan.

Birileri çıkıpta salak saçma sosyal güvenlik finansmanı için çalışan lazım demesin. Zaten o sistem hiçbir zaman kendini finanse edemedi. Türkiyede edemedi avrupada da olmadı. Bütçeden kuruma para transfer edilerek ayakta duruyor. Ülke nüfusunun 50-55 milyona düşmesi hiç sorun olmaz.

Nüfus arttıkça altyapı yatırımları ihtiyacı bitmez. Ev krizi, okul krizi, hastanesi falan sürekli yapman gerekir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 ay
Yarbay

Ülkeyi Clair Obscur Expediton 33 deki Luminia şehrine bezetiyorum aynen oynayan bilir anlar nedemek istediğimi :)))



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
2 ay
Yüzbaşı

tuik istatistikleri gerçek değil, bu gün ülkede 100 milyondan fazla insan var. kaçak yollarla ülkeye gelenler bu istatistiklere dahil değil. 2100 yılında bu ülkede en az 200 milyon insan hayatta kalmaya çalışacak. bu nüfus artışı göç nedeniyle olacak. evet türklerin sayısı azalacak bu doğru ama nüfus 50 milyon hiç bir zaman olmayacak.



O
2 ay
Yarbay

Evlenme oranı düşmüyor aslında. 90 lı nesil evli olsa dahi çocuk yapmıyor hem ekonomik açıdan hemde sosyal açıdan çiftler çocuksuz gezmeyi daha çok tercih etmeye başladı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 26 Mayıs 2025; 10:28:58 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
2 ay
Çavuş

teyp zaten üstteki gibi olmamızı istiyor. alttaki için halka hizmet etmiş olurdu, üsttekinde oligarşi ve kast sistemi var. alttaki ise direkt demokrasi olan bir ülke ve halkı da çok bilinçli. bunu anlamak için filozof olmaya gerek yok. ülkenin en büyük sorunu nüfus değil, teyp ve apk yönetimidir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Tek Yol Erken Seçim
İ
2 ay
Moderatör

Çalışma saatleri çalışma koşulları değişmediği sürece ÇOCUK YAPMAM.




_____________________________

Eski kullanıcı adı: AMC


R
2 ay
Yüzbaşı

Ömrünü çocuğa adayip ne uğraşacağım benim hakkımı da alabilirsiniz



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

R
2 ay
Yarbay

Her Yer Adam Dolu
Çinden Beter Durumdayız
Yolda Sokakta Afedersiniz "İt Ugursuzdan" Başka 1 Şey Yok Her Yer Kaynıyor Uysan Katil Olursun Anında...
Evet Nufus Krizi Var Ama Kötü Yönde Var 100 Milyon Kişi Var Ülkede Şuan Bu Sayı Artar
İnsanları Aptal Yerine Koyuyorlar Resmen...



O
2 ay
Yarbay

Niteliksiz 100 milyon nüfustansa nitelikli 30 40 milyon nüfusu tercih ederim



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

R
2 ay
Yarbay

Hayranı olduğun toz kondurmadığın Mehmet Şimşek ekonomiyi düzeltirse nufus artar merak etme



P
2 ay
Er

Ekonomi olmayan yerde gelişim olamaz. Kim şu devirde çocuk yapar ve o çocuğa mutlu şekide bakabilir. Bebek mamalarını marketlerde kitli ya da alarmlı tutuyorlar...



S
2 ay
Yarbay

Oldukça iyi nokta. Bu Yapay zeka yeni bir devrim. Bu gelince bütün bu sistemler çökecek gibi görünüyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Vanished Man
L
2 ay
Yüzbaşı

Adamlar yakında niye dogurmuyorsunuz diye ondanda vergi alacak.Ulan evlensen 1 milyon.Kim niye evlensin,bununda sebebi chp ama puhahahaah



X
2 ay
Yüzbaşı

bu nüfus muhabbeti tam bir aptal zırvası nüfusa takılan kişiler eskinin biriktirdiği ama yönetimler tarafından tasarrufda değerlendirilmesi gereken paraları yiyen ve açığı gelecek neslin sayıca eski nesilden fazla olmasına böylelikle düzenin devam ettirilmesini uman kişilerin derdi. Yani buradaki nüfus hükümetin vergi alacağı daha çok kişi anlamına geliyor aynı zamanda daha ucuz iş gücü anlamına da geliyor. Sen hükümetin başında değilsen ya da fabrikan yoksa sen o açığı kapatmaya yarayan bir köleden fazlası değilsin.

çocuklarını seven herkes onları bu düzenin bir dişlisi yapıp ezdirmesin çocuklarınızı bu sisteme getirmeyin. Bu ülkede çocuğunu en çok seven kişiler onları doğurmayanlardır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.