V

Binbaşı
16 Nisan 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
1308 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
V
4 ay
Laufenn lastik alınır mı?
Merhaba. 1 haftadır lastikçilerden fiyat alıyorum. Aklımda falken ziex 310 modeli vardı ama bulamadım. Fabrikada bile yok dediler. 1750 demişti ama yoktu. Gerçi sorduğum gün zam gelmiş toptancı stokları çekmiş

Neyse falken olmayacak gibi. İzmirde büyük bir firmaya gittim 1450-3000 lira arası fiyatlar verdi.
Michelin pcy4 3000
Starmaxx novaro st532 1450
Continental ultra contact 2500
Laufenn s fit eq+ modeli 1500 lira

Başka bir yer nexen satmaya çalıştı. Nedir ne değildir bilmem. 1650 lira.

Lastik ölçüsü 195/60/15 ve ara ölçü olduğundan model az ve fiyat yüksek oluyor. İstesem ölçü değiştirebilirim ama orjinalini bozmadım.

Laufenn nasıl bir marka? Bunu kullanan bilen var mı? Kuru zeminde iyi diyorlar ıslakta kötüymüş. Arabada goodyear egp var iyice eskidi. Bunun ayarında lastik alamam biraz pahalı. Hatta eagle sport2 bile 2 binden pahalı.
V
6 ay
Anakarta uygun ssd nasıl bulunur?
Elimde asus prime b350m-a anakart var. Buna uygun 1tb ssd alacam. Bu iş hdd almak gibi değil galiba. Şimdi iyisinden alsam bu anakart ssd'yi görmez mi? Çalışmaz mı?
Bunun üretildiği zamandaki ssdlerle mi uyumlu çalışır? İndirimden samsung evo 970 almıştım kasaya takamadan laptopa taktım. Deneme fırsatı olmadı.
V
6 ay
Eldeki sistemde ne değişir veya komple yenilemek mi lazım?
Merhaba. Elimde 3-4 sene önce parça parça topladığım bir sistem var. Artık internette gezinirken bile takılmaya başladı.
Oyun oynamıyorum oynasam bile eski oyunlar. Oyun oynayacak yaşı geçtim. Bu anakartla iyi bir işlemci takılabilir mi? Belki de am5 sistem kurmak ddr5 ram yeni anakart mı almak gerekir?

Amd ryzen 5 1600 işlemci

Asus B350M-A anakart

8 gb kingston 2666 ram + 4 gb corsair 2400 mhz ram var.

4 gb radeon rx460 ekran kartı

Ssd olmayan eski tip hdd var.

Bir de 8 gb kingston 3200 mhz ram var ama bunu diğer 8 gb ramle beraber çalıştıramadım hep mavi ekran ve tarayıcının kendini resetlemesi sorunları oldu. Kenarda duruyor.
V
7 ay
Akü kutup başları hangi malzemeden olmalı?
Arabayı yatırdığım için 1-2 ayda bir akü bitiyor takviye veya redresöre takıp şarj ediyordum. Söke taka somununu kaybettim idareten birşey taktım ama orjinali daha uzundu. Zaten kullanılmadığından akü ölüyor onu değiştirmeden önce kutup başlarını yenilemek istiyorum.

Yeni alacağım set halinde ama çeşitli malzemeler var. Kurşundan, zamak, pirinç... Değişik bir sürü malzeme var. Sıradan binek oto için hangisi alınmalı?
V
9 ay
Laptop ram ekleme ve masaüstü mavi ekran sorunu.
Merhaba. Öncelikle 2 olay var. Birincisinde masaüstü bilgisayara 8 gb kingston ram aldım ama aldığımdan beri mavi ekran sorunum var. 8 gb kingston vardı sorun çıkarmaz diye yine kingston almıştım. İki ramin hızlar birbirini tutmuyor birisi 3200 diğeri 2666. Biostan 2666 olarak ayarlasam bile sorun çıkarıyor. Ramlerin yerini değiştirdim yine olmadı. Önceden ikinci slotta 4 gb 2400 mhz ram vardı 2-3 sene hiç sorun çıkarmamıştı. Eski 8gblik rami satıp aynısından 3200 mhz ram almaktan başka çare yok gibi.

İkinci olayda amazondan bir asus laptop aldım. 8 gblik. Buna ekleme yapacağım ama aynı sorunları yaşamamak için içini açıp ram çipine bakıp almak mantıklı değil mi? Galiba garanti yanacak ama mavi ekran sorunu çıkmasından bıktım. Uyumsuzluk sorunu katlanılır birşey değil.
V
9 ay
İş Bankası bana neden limiti düzgün bir kredi kartı vermiyor?
Arkadaşlar 12 senedir bu bankada hesabım var. Bankada mevduatım var, borsa işlemlerini yapıyorum. Borcum da yok.
Tamam şu an bir yerde çalışmıyorum ancak kira gelirim var. Bu geliri de belgeleyebilirim ayrıca kiralar iş bankasına yatıyor.

Bana öğrenciyken bir kredi kartı verdiler. Limit 2 bin lira. Yıl olmuş 2023 hala 2 bin lira limitli kartım var. Şaka gibi. Limiti artırmadılar. Bu kartı kullanmıyorum bile.

Başka hangi bankaya geçebilirim? Şöyle en azından 10-15 bin limitli kartım olsaydı.
V
12 ay
Whatsapp\u0027ta kimsenin bana mesaj gönderememesini nasıl yaparım
Arkadaşlar 2-3 gün kimsenin mesaj göndermesini istemiyorum. Mesaj bana ulaşmasın bile. Yani çift tık olmasın. 2-3 gün kafa dinlemek istiyorum. Telefonu komple kapatacaktım ama günde 1-2 kere banka uygulamasına girmem gerekiyor. Onun dışında uçak moduna alacağım ama 2 dakika bile açık olsa tüm mesajlar ulaşır.
Bu ulaşılamama durumunu nasıl yaparım.
V
geçen yıl
20-30 bin arası laptop tavsiyesi
Merhaba arkadaşım için laptop tavsiyesi lazım. Kendisinin bilgisayar donanım bilgisi yok. Benimde dizüstü bilgisayarda pek bilgim yok. Oyun oynasın, film izlesin diye laptop arıyor. Gemide çalışıyor diye onun yerine ben araştırıyorum. Pek oyun oynayacağı da yok ama öyle istiyor.
Belki işini 15 binlik bir makinede görür ama pahalı iyidir mantığıyla düşündüğü için 20-30 bin lira arası biraz ekranı büyük bir model lazım.
V
2 yıl
195/60/15 ölçü için hangi lastik alınır?
Merhaba arabam 2005 corolla. Üzerinde 6 yaşında goodyear efficient grip var. Dişleri erimemiş olsa bile ömrü bitti. Mevcut fiyatlarla aynı kalite lastik alamam. Gerçi goodyear lastikte taş topluyordu. Sürekli lastik kanallarına taş girerdi. Bu ölçü ara ölçü olduğundan lastikler pahalı oluyor. Yanak 65 olsa fiyatlar bayağı düşüyor. Orjinal ölçüyü bozmak istemiyorum.
Tek beklentim lastiğin biraz sessiz olması. Falken gibi markalara bakıyorum.
V
2 yıl
Buzdolabı kafasına göre çalışıyor veya çalışmıyor
15 senelik arçelik 5192nf buzdolabımız var. Senede 3,5 ay kadar çalışır. Şubat ayında çalıştırırken sesi değişikti evi kapattım gittim. Martta gittiğimde hiç çalışmadı hava çok soğuktu belki soğuktan çalışmadı dedim ama mantıklı da gelmedi. İç ışıkları yanıyor ama motoru devreye girmiyor. 3 gün aç kapa yaptım çalışmadı. Servisi çağırdık servis gelip bakmış çalışıyor demiş. Şimdi yine çalışmıyormuş.

Bunun kompresörü mü bozuldu anlamadım. Aynı ayarda bir dolap alsak 10 bin lira vardır. Sağlamken soğutma gücü çok iyiydi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.