A

Yarbay
24 Şubat 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
599 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
A
4 ay
A2 Motorsiklet direksyon sınavından kaldım.
Güncelleme:

Sorunuma çözüm buldum.Artık A2 lerdede arabalar gibi otomatik vites ehliyet alınabiliyormuş.Bunu öğrendim birkezdaha deniyecem şansımı olmazsa yapcak birşey yok artık gidip A2 Otomatik alıcam baktım altından kalkamıyorum.

---------------

Arkadaşlar merhaba yıllardan belli Otomatik Vites scooter kullanıyorum.Zamanında zar zor aldığım A1 Ehliyetini A2 çevirmem gerek Malum Honda Forza kullanabilmem için A2 almak şart.

Baştan parkurda çuvalladım.Hoca bana ilerlerken vitesi 2 ye almam gerektiğini bana sınava 5 dk kala söyledi.Ben eğitim boyumca parkuru 1.vitesle geçtim öyle çalıştım.Zaten sitresliyim son dakika bildiğim herşeyi unuttum en sonunda sitresden çizginin üstünden geçmeyince pat bırakdılar beni.Trafiğe çıkmadan mahfoldum yani.Önerileriniz nedir şu lanet manuele nasıl alışacaz? Morelim aşırı sıfır gidip dosyamı iptal ettirmeyi bile düşünüyorum öyle kötü oldumki.Bide kurs sahibimidir müdürümüdür artık herkimse hocaya yanımda fırça çekti sen bu çocuğa nasıl eğitim verdin dedi benim iyice sinirim patladı orda hoş olmadı kendimi kötü hissettim.Kaldıysak kaldık ne üstüme geliyon.Hoca sinirlendi bana sardı yani bukadar basit birşeyi beceremiyorsan nie geliyorsun falan dedi.Çok iğrenç bir gündü. Ne yapıyim gidip iptal etsemmi?
A
2 yıl
Para harcamanın hiçbir anlamı kalmadı artık.
Farkındamısınız yoksa banamı öyle geliyor bilmiyorum Türkiyede artık herşeyin tadı tuzu kaçtı.Aşırı yüksek enflansyon kaliteyi iyice yerden yere vurdu nereye gidersen git herşey pahalı ve herşey kalitesiz hiçkimse işini doğru düzgün yapmıyor paranla heryerde rezil oluyorsun insanlae kaliteli mal ve hizmete ulaşamıyor.Yani eskidende bu böyleydi biliyorum bu son dönem iyice artmış sizde aynı şeyi fark ettinizmi merak ediyorum?
A
3 yıl
Harcamalarınızı kısın fena kriz geliyor.
Arkadaşlar çevremdeki Finans alanında eş dost tanıdıklarımı dinliyorum öyle böyle değil çok fena fiyat artışları geliyor Venezüelladan daha beter seviyede olduğunu söylüyorlar yapacak birşey yok kendinizi bir şekilde korumak zorunda kalıcaksınız ben eve makarna stoklattırdım dedim makarnadan başka birşey yemek yok dışarı çıkıp gezmek yok bu hayat pahalınının üzerine 2 katı gelinceği söyleniyor İşyerlerinin bir bir eleman çıkartılacığını söylüyor yani 2022 yılından itibaren Ekonomik krizin sancılarını şiddeti büyük bir sekilde çekicez haberiniz olsun şimdiden alabildiğiniz önlemleri alın derim ben.Herkesin işi çok zor artık hayatta kalma savaşı başlıyacak bol şans hepinize.
A
3 yıl
Adaletli bir şekilde Sosyel Medya yasasının gelmesini istiyorum.
Silinsin vazgeçtim.
A
3 yıl
Çok fena patlıyacaklar bence.
Asgari ücretten vergiyi kaldırdılar bakalım neler olucak.Mühendisler nediyecek bu duruma? 5000₺ maaş alan nediyecek 4300₺ maaş alan nediyecek? Öyle saçmaladılarki ortalık çok karışacak bence Nolucak herkes Asgari ücretmi alacak? Asgari ücretten yukarı alan oldu dielim Asgari ücret net 4250₺ 4300 net olsa yasal olarak diyeceklerki sen Asgari ücret almıyorsun 50₺ fazla alıyorsun bu 50₺ dan nekadar vergi alacaklar veya komple diyecek sen yasal olarak Asgari ücret almıyorsun vergi ödüyeceksinmi denecek.Birsürü soru çıktı ortaya bu işin içinde bir iş var görürsünüz Sadece Asgari ücrtten vergi alınmayacak ifadesi öyle su kaldırırki bütün iş Dünyası karışacak bence.
A
3 yıl
2022\u0027de İşsizlik ordusuna hazır olun.
Arkadaşlar Eğer Cumhurbaşkanının Asgari ücreti herkesi memnun edecek tutar olucak sözünün içi boş olmassa piyasa çok fena karışacak.Yani inanılır gibi değil bu tabi ama 4000₺ falan tutar duydum şok oldum.Sektörün üst düzey yetkilisinin ağzında dolanmış hükümete yakın kaynaklar hiçbirmiz inanmadık tabiki ama baya şok geçirdik.Hani dielim öyle oldu birşey sakın olaki sevinmeyin çünkü bu söylemlerin ardından İşverenler operasyonları nasıl küçültür kaç tane eleman çıkarıcaz bunu gizli gizli konuşmaya başlamışlar.Büyük ihtimal asparagasdır ama dielimki öyle birşey oldu 2022 de gelecek zamların haddi hesabı yok.İşsizlik rakamlarının haddi hesabı olmaz.Bu Ülke battı sakın olaki oleyy asgari ücret 4000 oluyor die sevinmeyin çok fena patlatır Ülkeyi!Taş çatlasın en fazla olucağı 3500 dür 4000 söylentileri fazla yani bunu söylen adamda öyle boş değil Bir şirketin en üst düzey yôneticisi hükemetle bağlantıları olan biri.
A
3 yıl
Efsane Cuma saçmalığı.
Merhaba arkadaşlar bugün işyerinde konusu açıldı cahillikten beynim yandı sizinlide paylaşmak istedim.Bu Ülkenin insanı gerçekten çok saçma düşünüyor. Arkadaşın biri ortaya laf attı Hepsiburada indirimlerine göz atıyomusunuz bende dedim aa doğru black friday indirimleri yaklaşıyor dimi dedim bana döndü baktı Balack Friday değil arkadaşım Efsane cuma dedi lütfen şöyle bir affalladım ee nolmuş dedim ikisi aynı şey değilmi? Ha Black Friday ha Efsane cuma ne farkı var? Bana dediki çok farkı var Kara Cuma müslümanları karalamak içinmiş falan birşeyler saçmaladı sonra e dedim indirimleri takip ediyon kendin attın ortaya ne farkediyor? Ha ismi Efasane Cuma olmuş ha Kara Cuma içeriği faaliyeti aynı değilmi isminemi takıldın bukadar dedim.Faaliyeti gerçekleştirmek günah değil ama ismini söylemek günah resmen yemin ediyorum böyle 2 dk beynim yandı.Müslümanlar bukadar komik yemin ediyorum çocuk indirimleri herkesden önce takip ediyor Black Friday dedim die tepki gösterdi bana böyle bir saçma bir beyin olabilirmi?
A
3 yıl
Devlet hastaneleri bitik.
Geçtiğimiz haftalarda Twiterda MHRS'den randevu alınamıyor başlığı ilklere girmişti.Evet sağlık sektöründe çalışan arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre Doktorlar ve hemşireler teker teker istifa ediyormuş.Bundan sonra ya sağlınıza çok dikkat ediceksiniz yada Tam donanımlı Özel sağlık sigortası yaptıracaksınız.Devlet hasatanesinde tedavi olabilme dönemi sona ermiştir.Bir doktor yetişmesi hiç kolay değildir yıllar alır bu kriz nasıl çözülür kimse bilmiyor.Sağlık bakanlığı konuyla ilgili hiçbir açıklama dahi yapmıyor yapamıyor. Malesef durum gerçekten vahim.
A
3 yıl
Aşı karşıtları neyin peşinde daha anlıyamıyorum.
Arkadaşlar Devlet bize tercih imkanı sundu kimse size zorla aşı yaptırmayacak.Fakat aşı olmak istemiyorsan git test yaptır deniyor onada karşı çıkanlar türedi şimdide bu neyin kafası gerçekten anlıyamıyorum tamam olmassan olma fakat gidip ücretsiz testi nie ısararla olmaz amaç nedir? Havalimanlarında bunun için kavga çıkaran tipler var adam ne aşı olmak istiyor ne Pcr testi bunedir bu nasıl bir kafadır Dünyanın tapusu kendi ellerinde sanki hayat onların etrafında dönüyor herkes için makul birşey bu ya aşı ol yada git test ol.İnsanlara zorluk çıkartanları zorla aşı yaptırıcan aslında kelepçeyi takıp bune terbiyesizlik bu ne vurdum duymazlık öyle değilmi arkadaşlar haksızmı yani bir insan nie sağlıklı bir şekilde tercih hakkını kullanmazda Havalimanlarında çalışan güvenlikleri görevlileri zor durumda bırakmak ister! Hayret birşey gerçekten anlam veremiyorum.
A
3 yıl
Türkiyede yaşamayan anlamaz boşuna uğraşmayın.
Bu sosyel medyadaki gurbetcilerin lafları hep fasa fiso arkadaşlar.Kuzenim Rusyadan döndü ordaki dükkanın kapatıp Türkiyede iş kurdu ortalama daha 1 sene olmadı isyan etmeye başladı. Onlar orda parayı kazanıyorlar burda Tatile geliyorlar o algıyla tabiki cennet adamlar Tatile geliyor Tatile gittiğin her yer cennettir. Buraya yerleşti işin iç kısmını gördü.Diyor insanlar ne işlerini doğru düzgün yapıyor Devlet herşeyden para alıyor doğru düzgün para kazanamıyorum die zırlamaya başladı Adamlar 1 sene burda yaşamadan neyin ne olduğunu bilmezler.Oda böyleydi Rusyayı herzaman kötüler Türkiye cennet derdi yaşamaya başlayınca anlamaya başladı neyin ne olduğunu.Çocuğunu burda geldi En pahalı okula yerleştirdi neymiş doğru düzgün eğitim vermiyorlarmışmış dedim günaydın daha çok çekiceksin öyle diyincede sinirleniyor bana.Yani adamlar burda yaşamıyoralar geliyorlar binalar yüksem Avm gidiyor hizmet ayaklarının altında zannediyorlarki burası çok iyi.Dedim çocukarın büyünce bu Ülkeden gitmek isteyecekler daha dur Yani durum böyle aynen.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.