Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
17
Cevap
627
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Meta, Türkiye’de Threads’i geçici olarak kapatma kararı aldı: Şimdi ne olacak?
M
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi


Rekabet Kurumu, geçtiğimiz ay Meta hakkında, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı aldığını duyurmuştu. Meta, bugün yaptığı açıklamada bu karar dolayısıyla 29 Nisan’dan itibaren Twitter'a rakip olarak geliştirdiği Threads’i Türkiye’de geçici olarak kapatacaklarını duyurdu.



Threads, Türkiye’de kapatılıyor



Meta, Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı kapsamında, 29 Nisan Pazartesi gününden itibaren Threads’i Türkiye’de geçici olarak kapatacak. Bu tarihten itibaren Türkiye’deki kulalanıcılar uygulamayı kullanamayacak. Meta, Türkiye’de Threads’i kullanan herkesi 29 Nisan’dan önce Threads uygulamasında bu karar hakkında bilgilendirecek. Bu karar Türkiye’de Facebook, Instagram, WhatsApp veya diğer Meta hizmetleri ile diğer ülkelerde Threads kullanımını etkilemeyecek.



Ayrıca Bkz.Sosyal medya platformlarının Türkiye'deki kullanıcı sayıları ne kadar?



Bununla birlikte Türkiye’de Threads’i kullananlar Threads profillerini silmeden dondurabilecek ya da profillerini tamamen silebilecek. Threads tekrar Türkiye’ye döndüğü takdirde, profilini dondurmayı seçen kişilerin gönderileri ve başkalarının gönderileriyle olan etkileşimleri tekrar görünür olacak. Ancak bu geri dönüş için bir tarih paylaşılmış değil. Ek olarak profillerini donduran kullanıcılar diledikleri zaman Bilgilerini İndir aracı üzerinden gönderilerini indirebilecek ve mevcut içeriklerini muhafaza edebilecek.



Meta, Rekabet Kurumu’nun kararına itiraz edecek




Meta tarafından yapılan açıklamada Rekabet Kurumu’nun almış olduğu geçici tedbir kararına katılmadıklarını bildirdi. Bununla birlikte şirket, Türkiye’deki tüm hukuki şartlara uyduklarını ve bu karara itiraz edeceklerini söyledi. Öte yandan Meta, geçici tedbir kararı nedeniyle Türkiye’de Threads’i geçici olarak durdurmak dışında hiçbir seçenekleri olmadığının da altını çiziyor.



Ne olmuştu?



Rekabet Kurumu, Meta hakkında, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verildiği açıklamıştı. Kurum tarafından verilen karara göre Meta’nın, Instagram hesaplarına dayalı Threads profili oluşturan kullanıcıların verilerini, kullanıcılara onay seçeneği sunmaksızın birleştirmesinin; soruşturma tamamlanana kadar telafisi güç zararlara yol açacağı değerlendirilmişti.



Bu durumun, Meta’ya hizmet geliştirme amacıyla daha fazla kaynak ayırabilmesine imkân sağladığı ve rakiplerin reklam verenlere ve dolayısıyla finansal kaynaklara erişimini zorlaştırdığı, bu çerçevede Meta’nın faaliyetlerinin pazarda giriş engeli oluşturduğu açıklanmıştı. Nihayetinde ise Rekabet Kurumu, Instagram ve Threads arasındaki veri aktarım mekanizması neticesinde oluşabilecek veri birleştirme davranışının engellenmesi için geçici tedbir uygulanmasına karar vermiş ayrıca günlük 4.7 milyon TL para cezasını da hatırlatmıştı.




Kaynak:https://about.fb.com/news/2024/04/we-will-temporarily-shut-down-threads-in-turkiye/

 Haberi Portalda Gör

Çok yerinde bir uygulama olmuş kullanıcıya seçenek sunmadan bağlıyorlar diye hesabı. Avrupa standartlarında bir karar ilk defa.
Yoruma Git
MaximillianFoe - 2 hafta +25
Rekabet Kurumu'na laf eden çıkar kesin, onlar yazamadan pay vereyim: AB yapsa kendinizden geçerdiniz, o yüzden ikiyüzlülük yapmayın.
Yoruma Git
E_Y_B_H_P_T - 2 hafta +16
Kullanan var mı ki çok boş bir uygulama.
Yoruma Git
Elma - 2 hafta +11
E
2 hafta
Yarbay

Kullanan var mı ki çok boş bir uygulama.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 hafta
Binbaşı

Çok yerinde bir uygulama olmuş kullanıcıya seçenek sunmadan bağlıyorlar diye hesabı. Avrupa standartlarında bir karar ilk defa.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 15 Nisan 2024; 15:32:19 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
2 hafta
Binbaşı

Rekabet Kurumu'na laf eden çıkar kesin, onlar yazamadan pay vereyim: AB yapsa kendinizden geçerdiniz, o yüzden ikiyüzlülük yapmayın.




R
2 hafta
Yüzbaşı

keşke insta kapansaydı istemiyorsan girme bakma diyecekler gelir şimdi durum öyle değil bu uygulama 7'den 70'e herkesi etkisi altına alma yetisine sahip toplumları çok rahat etkiliyor. Ben girmesem de instagram kullanan insanlara her gün maruz kalıyorum. Bu noktada istemiyorsan kullanma demek çok sığ bi bakış açısı olarak kalıyor.



Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
2 hafta
Yarbay

Senin, ''instagram kapatılsın kullanmasam da çok maruz kalıyorum'' demen sığ bakış açısı değil de bizlerin sana istemiyorsan kullanma dememiz mi sığ oluyor. Yeminle trajikomik varlıklarsınız.





Bu mesajda bahsedilenler: @Rockies
V
2 hafta
Yüzbaşı

Ben de kullanmıyorum ama kullanana karışma haddini kendimde görmüyorum. Siz niye bu kadar ciddiye aldınız ki?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Rockies
S
2 hafta
Çavuş

Çok yerinde bir karar olmuş



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
2 hafta
Yarbay

Güzel bir haber bence, Malum uygulamaya rakip güzel birşey olur diye açmıştım hesap, Takip ettiğim 250 kişi yerine saçma sapan hesaplar çıkıyordu sürekli karşıma, Yok şu yaşında olmam şakamı yok patronla yalnızım, Yok Bana mesaj atanlar şakamı, Beni eklemeyin vb. vb, İşin garip tarafı bir iki kişi değil sayılamayacak kadar çoklar, Dayanamayıp kapatmıştım bir kaç hafta önce.



A
2 hafta
Yüzbaşı

on numara beş yıldız karar. kullanmıyorum çünkü dayatma var zaten, diğer ülkeler/birliklerden de bekliyoruz :)



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

A
2 hafta
Binbaşı

Resmen standartları yüksek bir karar. Belki de bu karar AB tarafını bile düşündürebilir. Tebrik etmek gerek.



S
2 hafta
Yarbay

Hani bir şeylere bakarsınız da yapay zeka sürekli reklam olarak onu önünüze getirir ya. Ben bakmadığım halde, alakasız kızlar, sahte kız profilleri, çocuğuna meme emdiren kadınlar çıkıyor sürekli. Baktı etkileşim yok. Bari çıplak hatun koyayım da etkileşim alayım dedi.




Bu mesajda bahsedilenler: @Elma
L
2 hafta
Yarbay

"Kurum tarafından verilen karara göre Meta’nın, Instagram hesaplarına dayalı Threads profili oluşturan kullanıcıların verilerini, kullanıcılara onay seçeneği sunmaksızın birleştirmesinin..."
Kararın haklı gerekçesi, bu seçeneği sunmadığın sürece bir daha Threads'i hiç açma istersen. Eğer uygulama ayrı bir uygulamaysa bu seçeneği sunacaksın.




L
2 hafta
Yarbay

Nacizane tavsiyem;

Öncelikle girme, bakma diyenleri dinleyip Instagram'ı kullanmayı bırakın.
Sonra sosyal çevrenizden Instagram kullananları temizleyip, bu kişilerle görüşmeyi bırakın.
Böylece bu insanlara maruz kalarak ortaya çıkan mağduriyetinizi engellemiş olursunuz.
Umarım sizin için yeterli derinlikte bir bakış açısı olmuştur.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Rockies
J
2 hafta
Yarbay

Şeyimde olmayan , hayatimi kolaylastirmayan, faturalarimi odemeyen, hergun ben nie bu cografyada dogdum die ettigim kufrü azaltmayan şaka devletin şaka kurumunun karari.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 16 Nisan 2024; 14:48:38 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
2 hafta
Yüzbaşı

Rekabet kurumu bir de cep telefonu operatörlerine baksa keşke. Hepsi 15-20-25 GB internetli paketleri 250-300-500 TL aralığında satmaya çalışıyor. Şöyle 4 Gb internet 250 dk 100 sms olan paketi birinde ucuza bulmak samanlıkta iğne aramak gibi. Bulursanız da fiyatı 15 GB olan paket ise 220 TL ise 4 GB olan 199 TL oluyor ne hikmetse. Hepsinde aynı çakallık var. Gerçi üç operatörün ikisi defacto devlet kontrolünde. Yiyicileri belli. Kimi kime şikayet ediyoruz ki.



E
2 hafta
Yarbay

cacık bir app zaten. gereksiz.



F
2 hafta
Yüzbaşı

tek tabanca takıl diyosun yani?





Bu mesajda bahsedilenler: @Lomax.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.