G

Yarbay
02 Mayıs 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
55 üye
Görüntülenme (?)
4500 (Bu ay: 16)
Gönderiler Hakkında
G
7 gün
HB realme 12 PRO Plus 20K
Merhaba arkadaşlar HB premium olanlar için realme 12 PRO Plus 8 GB 256 GB bej rengi model 20K altında bir fiyatta şuan sepete eklenince fiyat düşüyor, Diğer satııclar ile ortalama 5K fiyat farkı var değerlendirilebilir.


https://www.hepsiburada.com/realme-12-pro-plus-8-gb-256-gb-realme-turkiye-garantili-pm-HBC00006GCRFZ
G
7 ay
Yenilenmiş Cevaplanan tasarımı
Merhaba eskisi kadar olmasada forumda belli başlı sayfa ve konularda vakit geçiyorum, Lakin kimin aklına geldiyse yeni ve iğrenç bir tasarım ile cevaplanan mesajlar kısmı değiştirilmiş durumda...


Hadi böyle bir tasarım yapıyorsunuz bari bir bakın düzgün çalışıyormu diye, konular 5-10 saniye sonra geliyor, Hiç bir konunun sayfaları aktif olarak görünmüyor, Konuya girince 2-3 sayfa öncesinden görüyoruz, Bu durumun düzeltilmesi şart.


Böyle kötü bir tasarımmı olur gerçekten bu nedir ya, Bir DpReview foruma bakın örnek alın bari

< Resime gitmek için tıklayın >
G
9 ay
Hangi İSS fiyatları ile
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 10 aydır Netspeed kullanıyorum, Öncesinde Türknet, PoyrazNet, ve yine Netpeed kullanıyorum, Son zamanlarda hiç memnun değilim, Sürekli olarak anlık sert düşüşler oluyor yani bir nevi çakılıyor kısa bir süre lakin yine dalgalanıyor internet sürekli olarak.

Oyun oynarken bile çok net hissediyorum anlık olarak duruyor herşey 2 saniyeliğine, Çok oyn oynamıyorum ama özellikle Netfilx Prime video tarzı yerler için uygun olacak seçeneklere bakmaya başladım.
Şuan için bulduğum yerler ve fiyatları şu şekilde. 12 aylık olarak şekilde karşılaştırma yaptım.
Altyapım Max olarak 84Mbps destekliyor ama ne zaman sorgulama yapsam netspeed ve türknet 75 olarak düşmüş bu aralar, Comnet 84 olarak görüyor.

Görüldüğü üzere fiyat farkı yerine göre uçurum olabiliyor lakin sorunsuz olması açısından bir farkda yaratıyor sanırım.

Türknet : 3360 TL - 1 Ay bedavası var - 12 Ay peşin ödeme ile bu fiyat
NetSpeed : 2856 TL - Her an yeni zam gelebilir ocak sonrası özellikle
Millenicom : 2748 TL - Her an yeni zam gelebilir ocak sonrası özellikle
Comnet : 2160 TL - 20 veya 30 Gün bedavası var - 12 Ay peşin ödeme ile bu fiyat
PoyrazNet : 2160 TL Paket 100 - Ocak ayına kadar sabit fiyat garantisi sonrası belirsiz.
PoyrazNet : 2040 TL Paket 75 - Ocak ayına kadar sabit fiyat garantisi sonrası belirsiz.
G
geçen yıl
Type C Aktarım hızı sorunu B550-F GAMING (WI-FI)
Arkadaşlar merhaba, Şöyle bir sorunum var harici bir ssd aldım Samsung T7 modeli, Buna mesela 150gb boyutunda bir dosya atmak istediğim zaman hız ortalama olarak 20 MB/sn civarlarında geziyor anakart üzerindeki type C üzerinden bağlantı yaptığımda sorun ne olabilir bunda çok daha fazlası olması gerekmiyormu? Ne usb 2.0 nede 3.0 üzerinden istediğim seviyelerde değilim hep böyle genelde
G
2 yıl
Pc için Genel bir sistem tavsiyesi
Arkadaşlar herkese merhaba, Sizden kendi fikir ve tavsiyelerinizi istiyorum, Genel olarak Film, Dizi ve müzik olacak şekilde kullanacağım bir sistem tavsiyesi istiyorum, 2+1 sistem veya 2+0 hatta soundbar dahi olabilir.

Yaklaşık olarak 12 senedir sanırım Edifier X600 modelini kullanıyordum, Sistem duruyor ama onu kaldırıp yerine Çok daha eski bir müzik seti bağladım yerde kablo karmaşası olmasın diye birde Subwoofer'ın önündeki parça dökülmeye başlamıştı, Sistem temiz durumda olmaz ise yine buna geçeceğim.

Bağladığım sistem şuan philips mcd510, Sistem genel olarak güzel olsada, Yer olmadığı için bunu masanın üstüne aldım yani yukarıda duruyor fotoğrafta olduğu gibi ses uzaktan ve dengesiz oldu bu şekilde, Yoksa ses performansı güzel, Tabi bilgisayar kapalı iken ve açılana kadar birde baya bir parazit yapıyor ses rahatsız edecek kadar, Sadece sistem açıkken. Lakin sesi biraz yükselttiğim zaman çok güzel bir sesi var bununda.
https://www.philips.com.tr/c-p/MCD510_22/-

Bulabilseydim eğer edifier s350db sistemini almak isterdim ama imkan bulamadım hiç şimdiye kadar. O yüzden üst limit olarak gerçekten değer ise 4000TL kadar çıkabilirim ama tabi yeterli olacak şekilde tavsiyelere açığım.

Solo 7C, Samsung HW-B450/TK Samsung HW-A450/TK gibi çeşitli ürünler var, Sounbar almak mantıklı olurmu acaba buraya, Ne önerirsiniz yoksa hiç uğraşmaya ve harcama yapmaya gerek duymayıp elimdeki sistemlerden biri ile devammı edeyim.

< Resime gitmek için tıklayın >
G
2 yıl
Dizi tavsiyesi ve İzlediklerim
Merhaba arkadaşlar, Çok fazla dizi film izleyen biri değilim eskisi kadar çok çabuk sıkılıyorum artık bişeyler izlerken doğrusu birazda seçiciyim bu konuda, Şimdiye kadar izlediğim ve kendimce puanladığım dizilere bakarak tavsiyelerinizi bekliyorum, Görüldüğü üzere fantastik tarz ağır basıyor biraz daha, Puan olarak 5 alt sınırım zaten izlenebilir sınırı :)

1. Yellowstone & 1883 (10/10)
2. Lost (10/9)
3. The Strain (10/9)
4. Messiah (10/9)
5. Chernobyl (10/9)
6. Game of Thrones (10/9)
7. Spartacus (10/8)
8. The Boys (10/8)
9. Vikings (10/7)
10. The Witcher (10/7)
11. See (10/7)
12. The Walking Dead (10/6)
13. Loki (10/6)
14. The Terror (10/6)
15. What If (10/6)
16. The Wheel Of Time (10/5)
17. Raised by Wolves "3.Sezona kadar"
18. Westworld 3.Sezondan sonra bıraktım"
G
2 yıl
Orta - Üst seviye Ekran ve Kamera öncelikli tavsiye max.10-12K
Arkadaşlar merhaba, Tavsiye ve görüşlerinize ihtiyacım var...

Şuan kullandığım telefon olan TCL 10 Pro'dan önce genelde hep kamera odaklı modeller kullandım ( Sırası ile Nokia N8, Lumia 1020 ve P9) Tcl modelini ise Fotoğraf makinam olduğu için ekran öncelikli olarak almıştım, Ekran olarak gerçekten muazzam bir telefon gerçekten ama kamera konusunda P9 kadar da iyi değil detay verme, odaklama ve manuel ayar olarak, Fotoğraf makinamı'da sattım artık telefon ile devam etme kararı aldım...

Artık kamerasıda üzmeyecek ve P9 gibi 4-5 sene aralığı kadar olmasada uzun bir süre beni götürecek ve memnun edecek bir model arıyorum.

Belirli bir bütçeye kadar en fazla 10-12K ama olabildiğince de istediğim özelliklere göre daha uygun modeller olabilir, Belli başlı modeller gözüme çarpıyor, Temiz ikinci elde bakacağım şu durumda keşke geçen seneki gibi 12 civarı bulunabilse sıfır olarak, Neyse şimdilik belli başlı bir kaç model var aklımda hemen acil olmasada fırsat bulursam alacağım...

Sıfır P40 : Ortalama olarak 8500TL gibi bir fiyata bulunabilir sanırım son zamanlarda, Ekran boyutu çok iyi aslında ama kamera olarak Pro modeli kadar iyi değil ve batarya ömrü olarak pek beğenilmiyor sanırım.
İkinci el P40 Pro : Bana göre eksik olan tek özelliği ekranın 10 bit olmaması ve stereo sanırım. Kamera konusunda konuşacak birşeyi yok gibi zaten.
Sıfır Honor 50 : Tasarım, Ekran özellikleri çok iyi diğer genel özellikler konusunda'da memnun edici duruyor, Kamera konusunda emin değilim ne kadar iyi olacağını.
Nova 9 : Honor modeline benziyor ama pek içime sinmedi açıkcası.
OnePlus 9 veya Pro : Çok araştırma yapmasamda genel olarak beğenilen modeller sanırım bir çok konuda.
Oppo Find X2 Pro veya X3 Pro : Açıkcası X2 biraz eskidi sanırım ama X3 çok hoşuma gitti hemen her konuda.
Tecno phantom x : Ekran özellikleri iyi duruyor kamera konusunda yazılımsal olarak nasıldır bilmiyorum ama sensörü Mate 40 Pro modelinde kullanılan ile aynı sanırım.
TECNO CAMON 18 Premier : Buda genel olarak güzel özellikler sunuyor ama uzun vadede nasıl olur bilmiyorum.


Samsung modelleri Pek içime sinmiyor, Güzel modelleri var aslında bu fiyat aralığında 108Mp Samsung sensörlü kameralarda hoşuma gitmiyor hiç.

Öncelik olarak kamera performansı ve yüksek ekran kalitesi, TCl 10 Pro ekran olarak çok çok iyi bir cihaz bu yüzden biraz daha üst seviyesi olsa oled ekran ve 10bit panel gibi hiç fena olmaz gibi.

Şimdiden teşekkürler.
G
3 yıl
Yeni İnternet sağlayıcı önerisi
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2,5 - 3 senedir netspeed kullanıyorum genel olarakda memnunum aslında ama son 1 aydır hemen hemen oynadığım tek oyun olan BF4'e erişemiyorum ne olduysa ping görünmüyor ve kick atılıyor bu sebepten ötürü sürekli 1-2dk içinde, Başka bir sorun gözükmemekte ama benzer şekilde şikayetler var bu ara sanırım, 5TL fark verip 75 hız yerine 88 olacak şekilde Türknet'e geçmeyi düşünüyorum, Tavsiyesi olan varmı veya başka bir Iss'de olabilir.


Ekleme 20.07.2022 : Yaklaşık 9 aydır Türknet kullanıyorum genel olarak çok fala bir sorun yaşamadım lakin yeni fiyatlardan dolayı 170TL yine yeni bir iss arayışına geçtim, Netspeed, İnternet Kutusu, Comnet vs tavsiyelere açığım önerileri bekliyorum
G
3 yıl
Orta sınıf modeller arasında seçim?
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 senedir Huawei P9 kullanıyorum, Artık yeni bir modele geçmek istiyorum yine bu şekilde uzun kullanabileceğim ve isteklerime uygun bir model, Bütçe olarak 3000-4200TL gibi bir aralık var F/P olarak en iyilerinden bir model seçmek istiyorum.

Öncelikler şu şekilde sıralanabilir;
  • Ekran kalitesi (Amoled olacak)
  • Kamera performansı - Fiyatına göre iyi performansa sahip olsun
  • Ortalama iyi bir batarya ve 3.5mm kulaklık girişi


Aramalarım sonucu karşıma çıkan modeller ve görüşlerimi yazacağım, İsteğim tecrübe edinen ve daha çok bilgi sahibi olanların'de yorumda bulunup tavsiye vermesi
  • Mi 11 Lite : Bu cihaz ekran anlamında sanırım açık ara en iyi cihaz diğer yazacaklarıma göre, 10Bit amoled panel olması sebebiyle tam istediğim bir model aslında, Lakin kulaklık girişi yok ama dönüştürücü ile kullanım sorun olmaz diye düşündürüyor,
  • Redmi 10 Pro : Bu cihaz çok ilgimi çekmişti ama sensör problemi olduğunu okuyorum çok fazla mi 10 lite modelinde olduğu gibi o yüzden bu serilere bulaşmak istemiyorum.
  • Oppo Reno 5 Lite : Çok iyi tasarım ve bi nebze daha uygun fiyat ile öne çıkıyor sanırım, Bir mağazada ufak bir incelmeme oldu gayet güzel bir model çok hoşuma gitti.
  • Samsung A52 : Bu yaşıma kadar hep samsung cihazlara para vermem dedim ilk defa bir cihazı bu kadar hoşuma gitti markanın sunduğu özellikler çok çok iyi, Lakin mağazada kısa bir denemeden sonra pek hoşuma gitmedi Reno 5 Lite modeli çok daha fazla hoşuma gitti bu cihaza göre.
  • Realme 7 Pro : Fiyat olarak gitgide yükseliyor ama sunduğu özellikler baya iyi, Kamerası çok iyi deniyor ve ekran batarya ve tasarım olarak bekleneni verecek gibi duruyor.

Aklıma gelen cihazlar bunlar şunlar, Tavsiye ve öneriler bekliyorum, Tcl 20pro modeli yakın zamanda gelecek olsa fiyatına göre değerlendirme yapabilirdim çok hoşuma giden bir model olmuş oda.
G
4 yıl
Eski tip cevaplama özelliği geri gelsin
Yeterince açık bir durum, Ne eklediğimiz fotoğraf belli ne önizleme yapabiliyoruz daha şık bir görüntü var ama kullanışlık eskiye göre sıfır en kısa zamanda düzeltilir umarım, Böyle şeyler yüzünden yazmak istemiyorum artık.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.