M

Binbaşı
07 Nisan 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
347 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
M
geçen yıl
Benzine indirim beklerken 2 katı zam geldi.
Dün 81 kuruş indirim bekleniyor haberi yapılırken bugün benzine 80 kuruş zam geldi aradaki fark 1.60 TL
M
2 yıl
Gigabit Paketler
Superonline rezaletinden kurtuldum diye sevinirken 299 TL'ye Superonline kampanya ile 1 GBit internet veriyor FTTH kullanıcılarına. Telekom ise 100 üstü paketleri parasıyla bile vermiyor, ne zaman gelecek en azından 200 MBit paketler, yeni yıla deniyordu yine yalan oldu.
M
2 yıl
Bu kadarına da yuh! İstanbul\u0027da taksiciler %100 zam istedi!
İstedikleri şeyler milli duygudan uzak (millilik istemiyoruz demişler), kendilerini ilah sanan bir yapının isteyeceği şeyler. Bu ekonomi de yetmezmiş gibi %100 zam istiyorlar. Bu kadarı da nasıl bir yüzsüzlük anlamıyorum gerçekten, nasıl hangi yüzle hala herkes sizden bunalmışken çıkıp böyle bir şeyi dile getiriyorsunuz? Listeye bak, her bir ayrı ayrı dalga geçer gibi!

“Taksi, taksi dolmuş, minibüs, servis ve özel halk otobüslerinin taşıma ücretlerine kilometre başı yüzde 60, taksimetre açılış ve belli ücretlerine ise yüzde 100 zam yapılmasını, ayrıca trafik yoğunluğuna göre duyarlı dinamik taksimetreye geçilmesini,
Ticari taksilerde ve bütün ticari araçlarda kullanılana araçların kullanım yaşının altı yaştan sekiz yaşa, taksi dolmuşlarda kullanılan araçların 10 yaştan 12 yaşa çıkarılması,
Ticari araçlarda İBB çalışma ruhsatı süresini dolduran esnafımızın araç ruhsat sürelerinin bir yıl uzatılmasını,
Taksilerde kullanılan araçların segment dayatmasını kaldırılarak rekabet açılmasını,
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından taksilerde kullanılan araçlarda yüzde 51 yerli ve millilik şartının aranmadığı İstanbul’da kullanılan araçlarda zorunlu olunan yüzde 51 yerli ve millilik şartının kaldırılmasını,
Ticari araçlarda Ulaştırma Bakanlığımızın oluru ile uzatılan şoför çalışma yaş sınırının 69 yaş olarak güncellenmesini,
Takside kullanılan araçlarda ilk alım yaşının yıl sonuna kadar olan 0-2 yaş olarak sınırlanmasının süresiz devam etmesini istiyoruz.”
M
3 yıl
Monster Tulpar T5 V21.7 15,6\" oyundayken bataryanın azalması, adaptörün yetmemesi!
Başlıkta bahsettiğim üzere geçen ay aldığım Tulpar T5 V21.7 15,6" modeli bilgisayarım oyun açtığımda sarjda bile olsa %10'a kadar düşüyor sarjı 10 dakika içerisinde, ardından %10'a düştüğü için 30 FPS'e düşüyor oyun ekran kartını 35W'a çekiyor, %11 oluyor tekrardan 100+ FPS oluyor 1 dakikalığına sonra tekrardan 30 FPS'e düşüyor, %10 - %11 arası gidip geliyor sarj.
Gördüğüm kadarıyla yıllardır bu sorun var Monster ailesinde, çözüm de üretilmemiş. Var mı tavsiyeniz? Oynatamadığı oyun olursa iade diyorlardı iade mi etsem oynatmıyor oyunları.

Güncelleme: Sorunu geçici olarak şöyle çözdük ve sorunun kaynağını da anlamış olduk:
quote:

Sorunu şöyle çözebildik geçici olarak, öncelikle dediğim gibi 230 Watt böyle bir bilgisayara yük altında yetmiyor. Monster'ın kendi Control Center uygulamasından Oyun Modu ayarlarından maksimum ısı ayarını en sola çektik, bu sayede manuel bir termal limit koymuş olduk, ısınmamak uğruna normalde 125 Watt çalışan RTX 3070 bu sınırda 80-105 arası çalışıyor. Hem çok büyük bir performans kaybı olmadı hem de çok daha serin ve sessiz çalışıyor bilgisayar, bu sayede saatlerce %100 bataryada oynayabildik. Ancak 280 Watt bir adaptör şart, bu konuda iletişime geçip sıkıntıyı söyleyeceğim.
M
3 yıl
Türk Telekom FTTH İndirme \u0026 Upload Yüksek Ping
Arkadaşlar bulunduğum dairede FTTH vardı, yeni taşındım. Bağlandı ancak kabloyla ilgili biraz sıkıntı yaşadık biraz pürüzlüydü, en sonunda -24.5 dB gibi bir değer gördük ve öyle bastık kabloyu cihaza.
Şimdi pingim çok iyi, Valve'ye 40 gibi bir değerim var. Gayet makul benim için; ancak şöyle ki 100 MBit paketim var, 10 MB/s üzerine çıktığında hızım yani hattın %80'ini kullanınca (upload için de aynısı geçerli) pingim 40'lardan 140'lara sonra da 500'lere kadar çıkıyor. Sebebi bu dB değeri olabilir mi yoksa POP noktalarıyla ilgili midir mevzu? En başta da daireye bağlamadan önce kapasite sıkıntısı var demişlerdi ancak sonradan çözdüler ve bağlandı yeni.
M
3 yıl
600 kişilik lüks site \u0026 Fiber \"kapasite\" sıkıntısı
Adres vermeden sorunumdan bahsetmek istiyorum, yeni bir siteye taşındım bilindik bir şirkete ait 600 küsür kişilik bir site. Bizim blokta internet kapasite sıkıntısı olduğunu söylediler bugün ama ilk 100 kişide falan altyapı gözüküyor, 100'den sonraki dairelerde karışık altyapı sorgulaması çıkıyor. FTTH altyapısı Telekom'un fiber dairede sonlanıyor hatta açıkta şu an. Bu için astarı nedir fiberde port sıkıntısı ilk defa duydum? Bir haftaya çözeriz dediler ama yine de teknik detayları nedir tam çözemedim.
M
3 yıl
TürkNet\u0027e Zam Geldi 100 TL
Her şeye olduğu gibi Euro 11'e dayanmışken TürkNet'e de zam geldi 85 TL'den 100 TL'ye çıktı.
M
3 yıl
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı görevden alındı.
Sınıf başkanları bile daha uzun görevde kalıyor...
M
3 yıl
PCR zorunluluğu kalktı!
Turizm lobisi (1$ = 8TL) büyüktür halk sağlığı

Bilim kuruluna danışıldı mı bunun için? Hangi bilimsel veriye göre buna karar verildi? PCR testinin güvenilirliği olmasaydı bile neden bütün dünyada kabul gören bu testi biz ARTIK istemiyoruz?

BİR TANECİK TEST İSTESEN NE OLURDU NEYE GÜVENİYORSUN?

Son dakika haberi: Türk Hava Yolları'ndan PCR testi açıklaması geldi. Buna göre; Koronavirüs önlemleri kapsamında daha önce yurt dışından gelen yolcular için zorunlu olan PCR testi, 15 Mayıs itibariyle aralarında İngiltere, Ukrayna ve Çin'in de bulunduğu 15 ülkeden gelen yolculardan istenmeyecek.
Kaynak:https://www.bundle.app/app
M
3 yıl
10.000 Kişilik Seyirciyle Oynanacak Maç!
İspanya 5.000 kişilik konser verir de Türkiye durur mu?

Az önce gelen son dakika bilgisine göre Türkiye ile Letonya arasında oynanacak karşılaşma %15 kapasitede seyircili oynanacak. Karşılaşma Salı akşamı İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak. TFF, bu konuyla ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Türkiye - Letonya maçına yüzde 15 kapasiteyle seyirci alınacak. https://www.bundle.app/app

Normalleşme süreci bitmiştir, sürü bağışıklığını da geçti bu kararlar, gerçekten dünyada görülmemiş bir vaka sayısı bekleyin önümüzdeki haftalarda. 30.000 vaka var iken böyle bir karar alınması soykırım kararından hallicedir, halktan nefret ediyorlar gerçekten.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.