S

DH Yönetici
28 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
26 üye
Görüntülenme (?)
1418 (Bu ay: 14)
Gönderiler Hakkında
S
2 hafta
Çocuklarınızı İzleme ve Denetleme Stratejileriniz Nelerdir?
Ebeveynlerin çocuklarının gittiği yerleri ve arkadaş çevrelerini izlemek için kullandıkları yöntemler nedir? Çocuklar genelde ebeveynlerinden öğrenir. Onlara model/örnek oluyor musunuz? Kendi davranışlarınızla onlara örnek oluyor musunuz? Yoksa yoğun iş hayatı, zaman darlığı nedeniyle çocuklarınızla ilgilenemeyip onları kendi hallerine mi bırakıyorsunuz?
Çocuğunuza bir davranışın neden yanlış olduğunu açıklarken, bu davranışın başkalarına nasıl zarar verdiğini veya onu nasıl etkileyebileceğini anlatıyor musunuz? Empati kurarak başkalarının duygularını anlamalarını sağlıyor musunuz?

Çocuklarınıza harcamaları konusunda nasıl bir yaklaşım sergiliyorsunuz? Onlara sınırsız bir bütçe mi veriyorsunuz, yoksa belirli bir bütçe mi ayırıyorsunuz? Örneğin, yeğenim şöyle diyor: "Dayıcım, bana sorarsan çocuğuna örneğin 15 bin liralık bir bütçe ver. İster bir günde harcasın, ister 30 günde. Parası bittiğinde nasıl idare edeceğini öğrensin." Bu yaklaşımla çocuğa, paranın sınırlarını ve yönetimini öğretmek hedeflenir. Peki siz, çocuğunuza harcamalarını kontrol etme sorumluluğunu kazandırıyor musunuz? Yoksa, sürekli para talep eden bir alışkanlık mı geliştiriyorlar?

Özellikle ayrılmış/boşanmış çiftlerde çocuk anne veya baba tarafında ise kendi haline bırakılmış olarak gözlemliyorum. Okulu bırakmalar, kolay yoldan para edinmeler. Sanal kumar, tefecilik, al-sat yapmalar, illegal yöntemlere yönelmeler gözlemliyorum. Özellikle takıldığı ortamdaki kişiler iyi değil ise iş suç işlemeye kadar gidiyor. Paranın satın alma gücünü illegal yollardan kolay sahip olmaları neticesi ile işin sonu kötü olaylara kadar gidebiliyor.

1'den fazla çocuğunuz olup diğer çocuğunuza da aynı özeni gösteriyor musunuz? Ya da ilk eşinizden çocuğunuz olup, boşandıktan sonra diğer eş ile olan çocuğunuz olduktan sonra ilk çocuğunuzla ilgileniyor musunuz? Gittiğiniz gezi, ortam, yurt dışı turları vb gezilerde ilk çocuğunuzu da götürüyor musunuz?

Çocuklarınızla hayat tecrübelerinizi paylaşıyor musunuz? Hayatta edindiğiniz dersleri, yaşadığınız zorlukları ve kazandığınız tecrübeleri onlara anlatıyor musunuz?

Yoksa, "Her şeyi kendisi yaşayıp öğrensin iyisiyle kötüsüyle" diyerek kendi halinize mi bırakıyorsunuz? Bu biraz kolay yoldan başından salmak gibi geliyor bana. Örnekler çoğaltılabilir.
S
3 hafta
Tarım Bakanlığı o listeyi ifşa etmeye yeniden başladı: İşte \u0027hileli\u0027 gıdalar!
Tarım ve Orman Bakanlığı, hileli gıdaları ifşa etme uygulamasına geri döndü. Taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek hileli gıdalar listesini yayınladı.

İşte 2 Ekim itibarıyla hileli gıda listesi ve markalar: 

SAĞLIĞI TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK GIDALAR VE MARKALAR İÇİN TIKLAYIN

TAKLİT VEYA TAĞŞİŞ YAPILAN GIDALAR VE MARKALAR İÇİN TIKLAYIN 
S
3 hafta
Ankara\u0027daki ünlü köfteci lokantasında at eti tespit edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde, İskitler’in ünlü işletmesi Bizim Köfteci’nin ürünlerinde at eti tespit edildi. Bakanlık, dana ve kuzu eti yerine at ve eşek eti kullanan işletmeleri tek tek kamuoyuna ifşa etti.


Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıda denetimlerinde, taklit ve tağşiş ürün üreten firmalar kamuoyuna ifşa edilmeye devam ederken, son açıklanan listede Ankara'nın ünlü köftecisi de yer aldı.İskitler'de bulunan popüler mekan Bizim Köfteci'nin adı, resmen skandala karıştı. Bakanlığın açıkladığı işletmelerin arasında önünde metrelerce kuyruk oluşan ünlü köfteci de yer aldı.Bakanlık yetkilileri, özellikle et ürünleri satan lokantalarda yapılan incelemelerde, sahte ve düşük kaliteli ürünlerin piyasaya sürüldüğünü belirleyerek halkın sağlığını tehlikeye atan bu firmalar hakkında gerekli işlemleri başlattı
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
S
2 ay
Christoph Daum vefat etti.
Ülkemizde daha önce Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'u çalıştıran Christoph Daum, hayatını kaybetti. Daum'un vefat haberini, eski öğrencisi Ümit Özat sosyal medya hesabından duyurdu.

Fenerbahçe'nin eski kaptanı Ümit Özat, daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta teknik direktörlük yapan eski hocası Christoph Daum'un vefat ettiğini açıkladı.
Özat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hocam daumun biraz önce vefat haberini aldım ne Diyeceğimi bilemiyorum bana kattıkların için teşekkür ederim ruhun şad olsun ışıklar içinde uyu" ifadelerini kullandı.
70 yaşındaki Daum, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

< Resime gitmek için tıklayın >
S
3 ay
Pegasus şirketi, kayıp bagaj mevzusu.
Arkadaşlar yurt dışından gelirken uçak şirketi bagajı kayıp etmiş. 21 gün süre doluyor. Tutanak olarak, elbiselerim, vs yazdım. Süre dolduğunda maximum tazminat hakkım nedir? Başına gelen oldu mu hiç? Pegasus şirketi. Nette baktım doğru düzgün bilgi yok.
S
3 ay
Futbolcu adayı veya futbolcu kardeşlerime naçizane önerilerim.
Yeterince çalışmıyorlar. Haftada 2 antrenman ile bu olacak iş değil. Koşu yok, kondisyon çalışması yok. Çalışılsa da ciddiyetle çalışılmıyor. Azim yok, aidiyet yok. Biraz tekniği olan, 2 aferin alan da sonradan salıyor kendini.
Biraz parayı gören, karı kız, nargile, sigara, o kafe senin bu kafe benim, egoistlik. Hemen lüks araba alayım halleri. Doğru antrenman medotları youtubede eski futbolcular anlatmış çalışma tekniklerini. Vuruş tekniklerini, yani iyi bir hoca imkanınız yoksa bile bunları izleyip yapabilirsiniz.

Oyunda, o koşmuyor ben niye koşayım, pas atmıyor kim uğraşır bunlarla, vs vs örnekler çoğaltılabilir.
Merih demiral fb alt yapısında iken 18 yaşında buradan nane olmaz diyip Portekiz 3 ligine gitmiş. 2 senede inanılmaz yükselmiş. Ronaldo’nun paraya ihtiyacı var mı? Kaç yaşında hala ciddiyetle çalışıyor. Yediklerine, içtiklerine dikkat ediyor.

Maalesef bir çok aile futbolu futbol için değil, milyonlar, milyon eurolar kazanmak için oynatıyor.
Bir arkadaşım var amatörde. Sigara içiyor, çaya 4 şeker atıyor. Sorana profesyonelim diyor ama amatörde idi. Hep gezmek, ortamlarda takılırdı. Dedim kafanı biraz futbola ver, çalış. Yok, öyle kaybolup gitti.
Sigara içmeyin, şeker, tuz, yediğiniz yemeklere dikkat etmeli, fit olmalısınız.

Mesela birisi söylemiş, amatörde olan amatörde kalıyor, her şey torpil maalesef diyen genç var.
Bakın birini fark edip öneren bir hocamız olmuş hemde ısrarla. Sanki oğlunuzmuş gibi. Ama babası paragöz çıkınca olmamış.

Evet, torpil, tanıdık bulmak, referans bulmak söylemleri Türk futbolunda maalesef var. Bende gençlere diyorum ki, siz oyununuza bakın, vaz geçmeyin. Elbet bir gün fark edilirsiniz. Öyle bir çalışın, öyle bir oynayın ki, Düşmanınız bile size hayran kalıp sizi önersin. Aidiyet duygusu ile oynayın. En iyi örnek torreira, Futbolcu örnekleri çoğaltılabilir, 2 örmekte kalmayın lütfen. Alex yeterince koşmuyordu ama mükemmel paslar atıyordu, Hagi böyleydi, veya falanca Türk oyuncu şöyleydi diye örnekler çoğaltılabilir.

Çalışmaktan kastımda sahada deli dana gibi boş boş koşmak değil. Oyun görüşü, oyunu okuma, kademe alma, bir sonraki hamlenin ne olacağını ön görmek. Deneyin deneyin deneyin, vaz geçmeyin.

Bir çocuğun önüne kitap koyup oku dediğinizde, eğitimsiz okuyabilir mi? Okuyamaz. Hadi oğlum, hadi koçum, sen yaparsın söylemleri ile çocuk yetişmez. Sınava çalışmasan sınav kazanılıyor mu? Hayır. Öyleyse eğitim olmadan da futbolcu olunmaz.
Al gülüm, ver gülüm, pas at, şut çek ile futbolcu olunmaz. Hocaları iyi dinleyeceksin, gelişmeye açık olacaksın. Nette bir sürü hareket, pozisyon alma, ne yapılması gerektiği anlatılan dersler var. Televizyonda bir maçı taraftar gibi izlemeyin.

Oyuncuların dağılımına bakın, kim nerede duruyor, neden orada duruyor, pozisyonu nasıl alıyor. Adam topu önüne sürüyor, sürekli topa bakıyor çevre kontrolü yok.
Bu takım hangi sistemle oynuyor. Nasıl yapıyor dikkatli izleyeceksin. Çocuk diyor ki, idolüm Ronaldo veya messi. Neye göre idolün? Sırf adları var diye idolün. Örnek aldığın oyuncu varsa onun gibi çalışıp azim edeceksin. Ona özeneceksin yani.
Kimileri bu dediklerini harfiyen yapıyorum ama olmuyor hocam diyorsa, o arkadaşta maalesef futbolcu kumaşı yok demektir.

Sevgili gençler, araba, ev, lüks yaşam vaktinde yaşanır. 35 yaşında emekli ol, istediğin hayatı yaşayın. Erkeklerde yaş 35’den başlar. O zamana kadar olgunlaşır doğru hareketler yaparsınız. Şimdiden elinize geçen 3 kuruşu pervasızca harcar, kendinize bakmazsanız kaybolup gidersiniz.
Hava atmak, tanınmak, bilinmek bunlar boş işler. Bakın geçmişe, tanınmak olmak size bir şey katmaz. Piyasada şekil yapmak sadece sizin egonuzu tatmin eder. Yapmayın. Çalışın. Para için değil, futbol için oynayın. Hayatınızı mahvetmeyin.

Azimli olun, cesur olun, kendinize güvenin. Çalışmak ve oyun görüşü iyi olmalı, oyunu iyi okumalısınız.
S
4 ay
Yorum yazarken sayfa yenilemesi.
Bir tek bende mi oluyor bu anlamadım. Uzun uzun yazdım, devam ederken birden sayfa yenilendi yazılarda gitti. 2 etti bu. Sürekli olmasa da arada bir oluyor.

Önceden yanlışlıkla geri tuşuna basıp ileri desen bile yazılar geri gelirdi. Böyle şikayet var mı başka acaba? Eski bir üye olarak, şunu yapmışsındır ondan olmuştur demezsiniz heralde 🙂 @gun
S
5 ay
Devlete Borcu olanlar 1 hazirandan sonra faiz %9 Dan %24 Çıkıyor Bilginize.
Devlete Borcu olanlar 1 hazirandan sonra faiz %9 Dan %24 Çıkıyor Bilginize..
< Resime gitmek için tıklayın >
S
5 ay
F.Bahçe’li arkadaşlara sorum var.
Fenerbahçe’li arkadaşlara bir sorum var.

Fb neredeyse 20 küsür yıllık puan rekorunu da kırdı sanırım bu arada. Bu başarısızlık mıdır? Erman Toroğlu, fb’ye ağır ithamlarda bulundu başarısız diyerek.

Gündemde Aziz Yıldırım ve mourinho var. Şimdi size soruyorum, bu adam gelirse Okan hoca gibi 17/17 mi yapacak? Kim derdi ki G.Saray böyle olacak. Böyle olmasaydı zaten F.bahçe şampiyondu.

Yani kimse de demiyor mu, G.Saray ligin üstünden geçti, bir sezonda kırılmadık rekor bırakmadı. Her şeye rağmen elimizden geleni fazlası ile yaptık. Puan rekoru bile kırdık ama olmadı diye? Mourinho gelirse İsmail hoca gibi başarılı olmaz bana göre. Seversiniz sevmezsiniz, puan rekorunu kırmış bir hoca. BJK gibi 3 maç kazanıp yenilsemiydi?
S
6 ay
New Toyota Corolla 2025 böyle mi olacak?
Eğer model böyle veya buna yakın olacak ise Toyota biraz gençlere hitap etme döngüsünde sanırım. Tabi motor seçenekleri atmosferikte kalmaz ise.






DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.