Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
39
Cevap
769
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Özgür Özel, Arapça tabela ve sığınmacılar hakkında uzun bir açıklama yaptı (2. sayfa)
B
4 hafta
Yüzbaşı

Niye açıklamayı sadece Türkçe yapmış
Arapça, farsça, vs de yapılmalı.


Şimdi diğer toplulukları yok mu sayıyorsunuz.




< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 hafta
Yüzbaşı

Sapla samanı karıştırmamak gerek. İngilizce global bir dil ama arapça değil yani ne yapalım ki? Arapça tabela olması aslında bize karşı ırkçılık. Sanki sadece arapları çekeyim kafasında. Rusça tabela olması ne kadar abezse arapça da abez.
ingilizce global dil olmaktan çıkar araplar dillerini ilimlerini bilimlerini geliştirir ingilizcenin yerine geçerseler o olabilir o zaman itiraz etmek haksızlık olur.

bugün sokakta Arapça tabelayı 10 Türk ten 9 u anlamaz ama İngilizce tabelayı 8 i anlar...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BJK
E
4 hafta
Yüzbaşı

Abi aklım almıyor şaka gibi şuan kurucu partinin başında.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @buradan bir taytlı geçti
B
4 hafta
Yarbay

Doğru, İngilizce evrensel dil ama Araplar da maalesef ülkenin gerçeği, gönderemiyorlar, adamlar da ticaret yapıyor ve Arapça tabela koyuyor. Bu kadar insanı yok sayamayız. Gönderemeyeceklerine göre bu şekilde yapılması gerginliği önler bence.

Arapça tabela koydurmayacaksan, göndereceksin o zaman.




Bu mesajda bahsedilenler: @EvMüdüresiii
L
4 hafta
Yüzbaşı

Başka bir konuda belirtmiştim..İngilizce tabela asılı olan mağazalara ve işletmelere gidin çalışanların ve patronun genelinin 'Türk' olduğunu ve 'Türkçe' konuştuklarını görürsünüz ancak Arapça tabela asılı olan mağazalara ve işletmelere gidin çalışanların ve patronun genelinin 'Arap' olduğunu görürsünüz.Bu durum müşteriler açısında da aynıdır.Arapça tabela asılı olan mağazalarda ve işletmelerde bulunan müşterilerin neredeyse tamamı 'Arap'tır.

Bu işte sürekli bahsettiğimiz demografik değişimdir.Yani tek problem 'Arapça' değil daha büyük bir sorun ile karşı karşıyayız..

Nüfusumuz değişiyor bunu göremiyor musunuz?

Daha öncede forumda defalarca belirttim..1915 Ermeni tehciri ve 1923 Lozan anlaşması ile yapılan Rum mübadelesi ile Anadolu'da ilk defa tarihinde Türk baskın nüfuslu oldu.1923'ten önce B.Anadolu ve Karadeniz'de Rumlar;Doğu Anadolu bölgesinde ise ciddi bir Ermeni nüfusu vardı.Ancak bu nüfus yapısı 1915 ve 1923 tarihlerinde Anadolu dışına çıkartılarak Anadolu ilk defa gerçek anlamda Türkleşti.Bugün ise bunu hiçbir zorlukla karşılaşmadan bozuyorlar ve bazıları bunu normal görüyor.

Söz konusu Türk milletinin önümüzdeki yüzyılda Anadolu'da ki geleceği...İnsanlar nasıl bu kadar rahat ve vurdum duymaz anlayamıyorum.

Çok değil 100 yıl önce Milli Mücadele yaşanmasaydı bugün muhtemelen birçoğumuz olmayacaktık.Olsaydık bile kim bilir nerelerde olacaktık.1911-1912 yılları arasında 400 yıl boyunca yaşadığımız Balkanlardan yalın ayak Anadolu'ya sürüldüğümüzü ve Balkanlarda Türk milletinden geriye hiçbir iz bırakılmadığını nasıl unuttuk?1980'lerde Bulgaristan nüfusunun büyük bir kısmını Türkler oluşturuyordu.Çok değil 40 yıl önce Bulgaristandaki Türkler Anadolu'ya sürüldü.1974'te Kıbrıs Harekatını yapmasaydık Kıbrıs Türkleri tıpkı Girit Türkleri gibi Yunanlılar tarafından yok edilecekti.

Bugün İsrail'in Gazze'de ki Filistinli nüfusu imha etme politikasını görüp hiç mi ders çıkartmıyoruz?
Ermenilerin 30 yıl önce Karabağda yaptıklarını ne çabuk unuttuk?

Bazıları bu nüfus değişimini o kadar hafife ve basite alıyor ki dehşete düşmemek,şaşırmamak mümkün değil.

Ebulfez Elçibey'in 'Sen Türk olduğunu unutsan da,düşmanın unutmaz' sözünü her yere asmak gerekiyor anlaşılan...

Türkiye'nin bu akıl dışı sığınmacı,mülteci ve kaçak politikasını korkarım çok ağır ödeyeceğiz...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 13 Mayıs 2024; 23:29:53 >

M
4 hafta
Binbaşı

insanların akepeden bıkıp cexapa oy vermesini , biz doğru yoldayız o zaman bildiğimizi okuyalım şeklinde yoranların yapacağı iş bakkala çıraklık bile değildir.

cexap akıl tutulması yaşamaktadır yahut bile isteye şu siyaseti güdüp türk vatandaşlarını delirtmeyi amaçlamaktadır.

şu saçmalıkları övenleri, savunanları yahut sessiz kalıp kulağının üstüne yatanları ciddi manada gerçek hayatta görüp tanışmak ve tartışmak (?) isterim.



T
4 hafta
Binbaşı

quote:

Bu ülkeki 6 milyon Türkiye vatandaşının...


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
4 hafta
Yarbay

Atatürk'ün partisinin geldiği duruma bakın. Arapça tabela savunuculuğuna kadar düşmüşler. Tek yol Zafer , gerisi boş. Bunlar iktidara gelsin mülteci, sığınmacı artık her neyse göndermezler.



0
4 hafta
Teğmen

Resmi olarak 5-6 milyon civarı Arap kökenli Türk vatandaşı var ülkede burada neye itiraz ediyorsun ?




Bu mesajda bahsedilenler: @TEHET
L
3 hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
3 hafta
Yarbay

Hiç tahmin etmediğim şekilde bu adam marjinal çıkışlar yapıyor. Tepki alacağını bile bile yapıyor.
Adam önce şekil işlerinden başladı, biraz lider karizması katalım dedi.
Sonra da müthiş çıkışlar yapıyor.
Yeni bir lider doğuyor.
Belli ki arkasında müthiş bir danışman ekibi var.



E
3 hafta
Yüzbaşı

Bu rakam gerçek ama onlar Türkçe'yi benimsemiş kesim. Benim çok tanıdığım var hiçbiri Arapça bile bilmiyor öyle bir gayeleride yok bu vatana gayet bağlılar. Bu dışarıdan gelmiş olanlar abd avrupanın 2 kuruş parasıyla satın alınabilecek olanlar o yüzden karşı durmalıyız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TEHET
K
3 hafta
Yüzbaşı

Ülkemizde 6milyon yerli arap var. Bunlar o 3 ile ek Adana mersin siirt şırnak diyarbakır ve hakkaride de vardır. Ama bu bölgelerde daha azınlık durumdalardır. Buna rağmen bunca yıl hiç biri ayrımcılık yapmadı. Bu kürtlerin aklına girenleri engelleyemediler, Arap vatandaşlarını koruyalım. Eğitim ve kalkınma şart. Ayrıca Araplara küfür etmeyin lütfen. Bu ülkede bayağı bir arap var ama kürtler gibi ben arabım demiyor türküm diyorlar birlikteliğimizin bir göstergesi olarak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
3 hafta
Binbaşı

Lan ne alakası var. 20 sene önce arap tabelası mı vardı? Mülteciler gelmeye başladığından beri sorun oldu bu mesele. Bu mülteci istilasının sonucu bir durum ve mülteciler derhal gitmezse 10 sene içinde ülkemizdeki nüfusları türk nüfusunu geçecek ülke işgal edilmiş olacak. Bu kadar mı Türk düşmanısınız?



N
3 hafta
Yarbay

Arap kökenli vatandaşlarımız ile bence kimsenin sorunu yok (Yeni gelen Suriyeli ve diğer işgalçi çöpler hariç)

ÖÖ denen şahıs bölücü örgüt lideri gibi açıklama yapması sinir bozucu kesinlikle.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KristalTürk
0
3 hafta
Teğmen

Son zamanlarda bu ülkede Arap kelimesini küfür veya aşağılama amaçlı kullanan bir kitle türedi. Irkçılığın daniskası ypaılıyor ne yazık ki 3-5 oy için. Siyasi malzeme yapacaklar ve bir partiyi parlatacaklar diye açıkça buradan yürüyenler var . Ve işin kötüsü kimseye faydası olmayan bir durum. Kendilerine bile faydası yok ama farkında değiller.




Bu mesajda bahsedilenler: @Nike
L
3 hafta
Yüzbaşı

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden beri ülkenin kuruluşunda var olan tüm unsurlar ile zaten Türk milletinin bir sorunu yok.Söylediğiniz gibi Türkiye'de 1923'ten beri bulunan Araplar zaten 'Türkleşti' ve çoğu arapça bile bilmez.Sorun dışarıdan milyonlarca Arabın ülkeye sokulması..Bu yeni gelenler ile 1923'ten beri burada bulunan Araplar arasında da bazılarının iddia ettiği gibi büyük bir benzerlikte yok.ÖÖ ve onun gibiler 1923'ten beri Türkiye'de bulunan ve tamamen kendilerini 'Türk' olarak kabul eden bu insanları da Türklerden kopartarak ayrı bir millet tanımı içerisine sokma gayreti içerisindeler.Sorunda burada kaynaklanıyor..Açılım süreci ile var olmayan 'Kürt' sorununu bu milletin başına bela ettikleri gibi şimdide var olmayan bir 'Arap' sorununu icat etme peşindeler...

Ek olarak Türkiye'de ki Arapça tabelalar sığınmacıların gelmesiyle beraber ortaya çıktı.Arapça tabelalı işletmelere gidip bakıldığında görülecek ki ÖÖ'nün iddia ettiği gibi bu işletmeler 1923'ten beri Türkiye'de yaşayan Araplara ait değildir.Bu işletmeler ülkeye sonradan doldurulan Araplara aittir.Durum bu kadar açık ve net iken ÖÖ ve onun gibilerin bu tür açıklamaları milletin bütünlüğüne yönelik saldırıdan başka birşey değildir.

Gerçi bu tür açıklamaların niye yapıldığını herkes biliyor...Birileri boşuna 'Milletin çeşitliliği' ni ileri sürerek 1921 anayasası temelli yeni bir anayasa yapmak hedefinde değil...Söz konusu anayasa ile memleketi eyalet sistemine geçirmeye hazırlayacaklar.Bunun içinde yani eyalet sistemini sağlayabilmek için demografik yapının ciddi olarak bozulması gerekiyordu.10 yıldır da bunu yapıyorlar.İşin dikkat çekici yanı ana muhalefetin bu durum karşısında sus pus olması ve böyle alakasız açıklamalar yaparak eyalet tartışmalarına su taşıması..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 14 Mayıs 2024; 16:6:46 >


Bu mesajda bahsedilenler: @KristalTürk
K
3 hafta
Yarbay

özgür ali cengiz oyunu yapmış arpça arap islam tanımlarını ülkedeki mülteci olayına bilerek sentezlemiş senkore monte etmişte ilerde söylenmeyin diye.
sanki akpliler yada dindarlar mülteci istiyor aşkla ülkenin %95+ sı şikayetçi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Mayıs 2024; 18:37:48 >

T
3 hafta
Binbaşı

"Türkiye vatandaşı" söylemine sinirlendim.




Bu mesajda bahsedilenler: @EvMüdüresiii
B
3 hafta
Yarbay

Zafer Partililere troll diyen Chp trolleri yine mi kandırıldı acaba?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.