D

Yarbay
14 Ağustos 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
641 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
D
2 ay
15 - 20 bin TL arası telefon önerisi
Redmi note 8 kullanıyorum, çok eskidi artık hafızası da hemen doluyor. Yeni telefon almak istiyorum ne alınır bu fiyatlarla?

Honor 90
Poco x6
Redmi note 13 pro
vs.
Mümkünse kablosuz şarjı da olsa iyi olur.
D
2 ay
Xbox görünümlü playstation kolu
Xbox görünümlü playstation kolu arıyorum pc de kullanmak için ama bulamadım bir türlü. PC de emulatorde kullanacağım. Elimde 1 adet xbox 360 gamepad ve xbox one gamepad var. Bunlarla oynayabiliyorum ama tuşlar karışıyor hep. Bunlara playstation tuş dizilimi sticker filan aradım da bulamadım , var mı önerileriniz ne yapabilirim? Playstation da analog yerini sevmiyorum,o yüzden playstation kolu almak istemiyorum.
D
7 ay
Sata 3 SSD önerisi
Okulda kullanılan bilgisayar için sata 3 ssd önerisi bekliyorum. Okulun bütçesiyle alınacağı için düşük boyutta ,uzun ömürlü ve ucuz olmalı. Şöyle bir Lexar buldum tavsiye eder misiniz? Kronik vs. sorunu var mıdır? Gönlüm WD Blue filan almakta ama okul bütçesiyle alınacağı için aşıyor bizi. Yardımlarınızı bekliyorum.


https://www.hepsiburada.com/lexar-ns100-128gb-520mb-s-2-5-ssd-lns100-128rb-pm-HB00000NC47Q
D
7 ay
Atatürk\u0027e maymun diyen chp li
https://www.youtube.com/watch?v=avnW9Cw8Hrg




https://www.yenicaggazetesi.com.tr/kilicdaroglunun-danismaninin-ataturke-maymun-dedigi-ortaya-cikti-mehmet-farac-703962h.htm





5.18 den itibaren izleyebilirsiniz Fatih ALTAYLI'yı. Atatürk'ün partisi ne olmuş böyle, malum kişi de hala utanmadan sıkılmadan koltuğunda oturmaya devam ediyor. Nasıl bir simülasyona geldik, hala utanmadan arlanmadan bu partiyi ve parti başkanını yöneticileri savunacak var mı merak ediyorum. Belediye seçimlerinde ise aday filan önemli değil direk chp adayı kim varsa oy vermemek lazım. İsterse süpermen olsun vermeyin oy alsınlar boyunun ölçülerini.
D
7 ay
Okul bilgisayarı için ram tavsiyesi
Okulumuzda sadece monitör olan Acer bilgisayar var ve buda bir süre sonra çok yavaşlıyor. Bazen 5 dakikalık işlemi 20 dakikada anca yapabiliyorsun donmaktan. Bu bilgisayarı ram+ssd ile güçlendirmek istiyoruz.
Ram tavsiyelerinizi bekliyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
D
7 ay
Ek MTV
3. 4. MTV ler ne zaman ödenecek. 3. MTV vergi dairesinde gözükmüyor, internet bankacılığında da görülmüyor? Siz ödediniz mi 3. MTV yi?
D
8 ay
Ekonomi düzelmeyecek
Boşuna beklemeyin ekonomi düzelir , şu olur bu olur vs. diye. Faizler artsa bile enflasyon düşse bile yine de alım gücünüz düşük olacak. İstediklerinize yine erişemeyeceksiniz. Kaldı ki enflasyonda böyle giderse düşmeyecek, aynı şekilde enflasyon artacak enflasyon arttığı için kurda artacak oda enflasyonu arttıracak. Anlayacağınız yine kısır döngüde devam edeceğiz. Bu döngüye de zaten alıştık, uzun bir süredir bu döngüde ilerliyoruz.
Türkiye'nin çok daha büyük sorunları var.

1. Sorun bildiğiniz gibi sığınmacı, mülteci sorunu. Ülkenin şuan en büyük sorunu.
Ev kiralarının fahiş şekilde artma sebeplerinden biri.
Kaçak ve sigortasız çalışarak devletin kasasına giren paradan büyük miktarda kayıp.
Yerli halkın bunlar yüzünden rekabet gücünün azalması.
Tarım gıda ve diğer ürünlerin yetmemesi ve arz yetersiz geldiği için enflasyonu arttırması.
Sığınmacı , mülteci sorunu derken suriyeli, afgan , pakistanlılar, ıraklılar ,RUSLAR , UKRAYNALILAR ve diğer azınlıkta olanlar. Ruslar ve Ukraynalıları da yazdım sonra yazmıyorsunuz diyenler çıkıyor.
Cari açığı ve Bütçe açığını arttırmaları.
Sosyal konulara girmiyorum.

2.Yatırımsızlık ülkede yatırım yapılmaması. En büyük sorunlardan biri de budur belki de Ak parti hükümetlerinde planlı programlı yatırım planı yapılmadı. Hatta Devlet Planlama Teşkilatı bile kapandı. Türkiye kendi yatırım yapamadığı gibi dışarıdan da herhangi bir yatırım alamıyor maalesef. Ucuz bir ülke olmamıza rağmen yatırım yapan yok. Dünyaya ayak uyduramıyoruz, hala beyaz eşya vs. satıp bunlarla geçinmeye çalışıyoruz. Bunda da %100 yerli de üretemiyoruz maalesef çoğu parçası yurt dışından geliyor. En azından ülkemizde üretilen ürünlerin parçalarını yerli üretelim.Katma değerli bir şeyimiz yok maalesef.
Ak partinin en zayıf olduğu konudur bu. Zamanında bir cep telefonu markası alsaydık ya da çıkarsaydık, ya da kendi otomobil markamız olsaydı, ya da çip sektörüne yatırım yapsaydık Türkiye belki bambaşka bir ülke olabilirdi. Pandemi döneminde gördük çip olmadığı için fabrikalar durdu üretim durdu dünyada.
Savunma sanayi var diyecekler var, tamam savunma sanayi varda savunma sanayimiz güzel de ne kadar katma değer getirecek ya da getiriyor. Bir silahı satarsın bir ülkeye sonra 10 yıl sonra satarsın tekrar. Hem sürekliliği yoktur, hemde halkın ulaşacağı bir şey olmadığı için getirisi daha azdır.

3. Cari açık ve bütçe açığı
Cari açıkta bütçe açığı da düşmeyecektir. Herşeyi dışardan alıyoruz çünkü, hatta ihracaat yaparken bile onun ham maddesini ara maddesini dışardan alıyoruz.1 dolarlık ürün satarken bunun 70 centlik kısmını dışardan alıyoruz. Bize çok bir şey kalmıyor, bunu düzeltmek lazım. Gelişen dünyaya ayak uyduramadığımız için cari açığımız çok fazla, olmaya da devam edecek. Yeni teknolojik ürünler üretemiyoruz.
Bütçe açığı da çok fazla ve ekstra olarak sığınmacı mültecilerde bütçeye büyük getiriyorlar. Kamu lüksten vazgeçmiyor, her müdürün altında bir makam aracı bulunmakta. Geçen bir video da izledim, ordaki konuşan bir rektörle görüşmüş altımdaki A8 i demi vereceğim diyormuş. Vermem A8 i diyormuş.
Ben öğretmenim eşini polis aracıyla okula getirip götüren polisler gördüm, çocuğunu okula bırakan zabıtalar gördüm. Kamudaki araçlar kişisel olarak çok kullanılıyor. Siz düşünün müdürleri filan artık. Onlar neler neler yapıyordur.
Üst düzeydeki israf farklı bir boyutta zaten. Lüksten vazgeçilmediği için bütçe açığını kapatmak için vergilere vs. zam yapılıp durulacak.

4.Sanayileşme, zaten yukarda yazdım yatırım olmadığı için sanayileşmede de çok gerideyiz. Uzun uzun anlatmaya gerek yok.

5.Tarım ve Hayvancılık
Tarım arazileri hızla azalırken ülkenin nüfusu da hızla artmaya devam ediyor. Normal olarak tarım ürünleri yetersiz kalıyor ve dışardan tarım ürünleri almak zorunda kalıyoruz. Artık klasik tarımdan çıkıp modern topraksız tarıma geçmemiz lazım, bu alanda yatırımlar yapmak lazım. Çiftçilerin buna yöneltilip eğitilmesi lazım ama ülkemizde böyle bir şey göremiyoruz maalesef. Klasik tarımda çok fazla su kullanılıyor, ülkedeki suyun büyük kısmı klasik tarımda kullanılıyor. Susuzluğun asıl sebebi de bu aslında. Modern tarıma geçersek tarım arazilerine hayvan yemleri vs. ekilip daha fazla mera alanı elde edilebilir. Daha çok hayvan üretip hayvancılığı daha fazla geliştirebiliriz hem. Su sorunu da azalır. Tarım ve hayvancılık yapılan yerler de çocukları bu tarafa yönlendirilebilecek dersler konulabilir, halkta eğitilebilir. Hayvancılıkta daha modern yapılabilir. Daha çok şey yazılabilir bu konuya da.


Şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
https://www.youtube.com/watch?v=xff-H1urj3g
6.Geçiş kullanım garantili projeler
Zamanında dolar üzerinden yapıldığı için bu garantiler bütçeye aşırı bir şekilde yük getiriyor ve çok uzun bir süre ödeyeceğiz maalesef. Şuan zaten elimizde dolar olmadığı için bizim için büyük yük. Bu şirketlerle konuşulup tekrar anlaşma yapılmayacağı için buda bizim üzerimizde. Yapan şirket hiçbir zarar altına girmeden milyar dolarlar kazanıyor. Zafer havaalanı filan bunları konuşmak bile istemiyorum.

7.Eğitim
Herhangi bir şekilde sınıfta kalma vs. yok öğrenci üzerinde öğrenmeye zorlayıcı bir şey yok. İlk kademeyi geçersek asıl ve gerçek sorun ikinci kademe de. Her yerde üniversiteler açıldı , çocuklar üniversiteye gereksiz şekilde teşvik edildi. Ara eleman yetişmez oldu ve üniversiteden mezun olanlar da işsiz kaldı. Aslında bunun böyle yapılmasının da sebepleri var.
a)Popülizm, her yere üniversite açtık herkes şehrinde üniversite okuyabilir.
b)İhtiyaç olmamasına rağmen gençler 4 yıl üniversiteye gittiği için direk olarak işsizliği düşük gösteriyor. İşsizliği düşük gösterme gibi bir etkisi var.
c)Oradaki yerel halkın faydalanması. Evlerini öğrencilere kiraya vermesi öğrencilerin oradaki esnaflardan alışveriş yapması. Belki batacak olan esnafların öğrenciler sayesinde batmaması ya da yeni esnafların ortaya çıkması.

Şuan çoğu mezun potansiyel işsiz. Doktor gibi yurtdışında çalışabilecek insanlar da durmuyorlar kaçıyorlar. Hem ekonomik nedenlerden hemde hastahane darp edildikleri yüzünden. Hastahanelerin de yetersiz olması sebebiyle çok yoğun şekilde çalışıyorlar.


8. Adalet ve Hukuk
Bir şey yazmak istemiyorum zaten ortada. Fakire başka adalet, gücü olana başka adalet.


Şeffaflık vs. gibi şeyleri uzun uzun yazmıyorum zaten bildiğimiz şeyler.

Türkiye çok geride kaldığı için ve zamanında yatırım yapılmadığı için şuan bu şekildeyiz. Daha da kötüye gideceğiz maalesef. Zamanında yapılan özelleştirmeler ve dünya da dolar bolluğu olduğu için bazı dönemler biraz refah dönemi yaşadık. Şuan bunlar olmadığı için ve nüfusumuz da sığınmacı vs. ler yüzünden aşırı şekilde arttığı için artık o refah dönemlerine dönemeyeceğiz.

Yazmak istedikleriniz varsa yazabilirsiniz, eklemek istediğiniz yeni maddeleri de ekleyebilirim.
D
8 ay
Fotoşoptan anlayan var mı?
Bir resmim varda arka planı düzeltilmesi gerekiyor, yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba?
D
8 ay
37 TL oldu nerde yiğitler
Benzin 37 TL oldu, nerde benzinli araç alıp binecek yiğitler. Gerçekten tebrik ediyorum benzinli araca binenlere. Çift maaşlı öğretmeniz biz bile illallah ettik bu fiyatlardan. Allah yardımcımız olsun ne diyelim.
D
8 ay
Renault motor karmaşası
Renault da bildiğiniz çok çeşitli benzinli motorlar var. Bunlar 0.9, 1.0, 1.2, 1.3 . Bu motorların hangileri LPG ye tam uyumludur onları öğrenmek istiyorum. Şuan 2020 model otomatik benzinli Corsa kullanıyorum ve ağırlıklı şehir içi kullanıyorum. Kullandığım yer inişli çıkışlı bir yer ve ortalama hız çok düşük oluyor ve insanlar yolun ortasından yürüyorlar ani fren yaptığım çok oluyor. Böyle bir yerde 10 litre yakıyor maalesef Corsa. Hele kışın kış lastikleriyle filan 11 litre yakıyor. Haftanın 6 günü işe gidip geliyoruz eşimle, benzine güç yetmiyor.
Bende yakıt için Clio alıp iyi bir yerde LPG taktırmayı düşünüyorum, en azından yakıttan kurtarırız. Yukarıdaki motorlardan hangileri LPG uyumludur, şuan 1.0 motorla gelen Clio 5 ler LPG uyumlumudur?
Dizel düşünmüyorum, dizel de kullandığım yerde 7.5 8 litreleri görüyor. Oda bu fiyatlarla derman olmayacaktır.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.