B

Yarbay
04 Aralık 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
38 üye
Görüntülenme (?)
956 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
2 hafta
TUVTÜRK Gerçekleri
https://x.com/ajansmuhbir1923/status/2033104547300745504

Turhan Çömez'in Meclis'teki TÜVTÜRK konuşmasından en çarpıcı noktalar :



* İngiltere'de araç muayenesi (MOT) yaklaşık 1.800 TL tutarken, Türkiye'de aynı işlem 4.000–4.500 TL arasında yapılıyor (hatta bazı yerlerde 3.882 TL olarak belirtiliyor).

* TÜVTÜRK, araç muayene hizmetini 2007'de 552 milyon dolar karşılığında 20 yıllığına özelleştirme yoluyla aldı.

* Şirket, bu süre zarfında (yaklaşık 22 yılda) toplam 25 milyar dolar kazanç elde etti.

* 2026 yılı öngörülen cirosu 45 milyar TL; bu rakam, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 2026 bütçesinden (36 milyar TL) bile daha yüksek.

* Araç muayenesinde tamirat yok, onarım yok, parça değişimi yok; sadece 10 dakikalık bir kontrol yapılıyor ve bu kadar yüksek ücret alınıyor.

* Bozuk veya arızalı araçlara bile sahte rapor verildiği, denetimsizliğin had safhada olduğu iddia ediliyor.

* Kartla ödeme yapıldığında ekstra komisyon alınıyor; sigara satıcılarına kart komisyonu nedeniyle binlerce TL ceza kesilirken, TÜVTÜRK'e bu konuda ayrıcalık tanınıyor.

* Sistem tamamen tekelleşmiş durumda; vatandaş alternatif yok, mecbur bırakılmış.

* Denetim yok, hesap soran yok, kamu payı veya rant paylaşımı şeffaf değil.

* Özelleştirme sürecinde vergi afları ve vergi indirimleri uygulanmış, bu da ekstra rant yaratmış.

* Bu düzen ancak komünizmde veya faşizmde olur denilecek kadar anormal; koskoca ülke tek bir şirkete bağımlı kılınmış.

* Araç muayene istasyonları hakkında on binlerce şikayet var, ama kimsenin umurunda değil; soygun düzeni devam ediyor.
B
3 hafta
\" Tayyipçi \" demek hakaret sayıldı, Hande Yener\u0027e soruşturma açıldı !
< Resime gitmek için tıklayın >



Son dakika... Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Hande Yener hakkında bir konserinde söylenen sözler nedeniyle soruşturma başlattı. CİMER'e yapılan şikayette Yener'in Anayasal düzeni kaldırmaya teşebbüs ettiği iddia edildi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Şarkıcı Hande Yener hakkında konser sırasında kullanılan slogan ve ifadeler nedeniyle soruşturma başlattı. Başsavcılığın talimat yazısında, Yener’in şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınması talep edildi.

Soruşturmanın, Muhammet Ahmet Yüce’nin CİMER üzerinden yaptığı ihbar üzerine başlatıldığı belirtildi. Başvuruda, Yener’in bir konser sırasında seyirciler tarafından atılan “zıplamayan Tayyipçi” sloganına ritim tutarak eşlik ettiği ve sahnede “bu devri çok güzel devireceğiz” ifadelerini kullandığı iddia edildi.

İHBAR EDEN KİŞİ, DARBE KALKIŞMASI İLE SUÇLADI

CİMER'e yapılan ihbarda, bu sözlerin anayasal düzeni hedef aldığı ve mevcut iktidarın devrilmesine yönelik açık bir çağrı niteliği taşıdığı öne sürüldü.

İhbar üzerine Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı. Hazırlanan soruşturma evrakları Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Ancak savcılık, olayın kendi yetki alanında olmadığı gerekçesiyle yetkisizlik kararı verdi.

İLK BODRUM'A SONRA İSTANBUL'A

Dosya daha sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açık kaynaklardan yaptığı incelemede, söz konusu konserin 15 Mayıs 2025’te Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Sosyo Kültürel Alan isimli mekanda gerçekleştiği tespit edildi.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da karşı yetkisizlik kararı vererek dosyayı Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Başsavcılığın yazısında, Yener’in Muğla’da bahar şenlikleri kapsamında verdiği konserde “zıpla zıpla zıplamayan Tayyipçi” sloganına sahneden eşlik ettiği, ayrıca 18 Mayıs 2025’te İstanbul Harbiye Açık Hava Sahnesi’ndeki konserinde “Biz bu devri çok güzel devireceğiz...” şeklinde ifadeler kullandığı yönündeki iddialara yer verildi.

İFADEYE ÇAĞRILDI

Savcılık, söz konusu iddialar kapsamında Hande Özyener’in şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınmasını ve hazırlanacak talimat evrakının Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesini talep etti.

ŞU AN HOLLANDA'DA

Hande Yener, Instagram hesabından dün paylaşım yapmıştı. Yener, Hollanda'da bulunan Van Gogh müzesinden anlık görsel atmıştı.
B
4 hafta
Özgür Özel, İktidara Geldikleri Zaman Yapacaklarını Anlattı
< Resime gitmek için tıklayın >


Özgür Özel iktidar vaatlerini tek tek açıkladı! "Sistemi değiştirmeye ve Türkiye’yi yeniden inşa etmeye hazırız"


"DEVLET BİR PARTİNİN DEĞİL MİLLETİN DEVLETİ OLACAK"

Biz güçlü ve eksiksiz bir demokrasi kurmaya talibiz. Hiçbir soruna deva olmayan ve aslında yaşadığımız her soruna temel oluşturan bu yönetim sistemini mutlaka değiştireceğiz. Türkiye'yi çoğulcu, demokratik bir ülke haline getireceğiz. Bir daha hiç kimse bugünkü cumhurbaşkanının yetkileriyle donatılmayacak. Cumhurbaşkanı tarafsız ve kapsayıcı olacak. Cumhurbaşkanı dahil herkes denetlenecek. Kuvvetler ayrılığı gerçek anlamda tesis edilecek. Meclis hak ettiği güce kavuşacak. Meclisin yasama ve denetim yetkileri tahkim edilecek. En kısa sürede demokratik parlamenter sisteme geçilecek. Temel hak ve özgürlükler dokunulmaz olacak. Düşünce, ifade ve basın özgürlüğü önündeki tüm engeller kaldırılacak. Devlet bir partinin değil
milletin devleti olacak.

"ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ GÜVENCE ALTINA ALMANIN İLK ŞARTI BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ BİR YARGI DÜZENİNİ İNŞA ETMEKTİR"

Kıymetli yol arkadaşlarım, adalet bir devletin temelidir. O temel çatladığında bina ayakta görünse bile içten içe çürümeye başlar. Yargıya güvenin yüzde yirmilerin altına düştüğü bir ülkede ne ekonomi güçlenir ne demokrasi kök salar ne de toplumsal barış kalıcılaşır. Hiçbir reform adalet tesis edilmeden başarıya ulaşamaz. Hukukun üstünlüğü sağlanmadan hiçbir üstünlük sürdürülemez. İşte bu nedenle ülkemizin geleceğini güvence altına almanın ilk şartı bağımsız ve tarafsız bir yargı düzenini inşa etmektir.
Biz bağımsız, tarafsız, adil, hızlı bir yargı sistemi için kapsamlı bir adalet reformu hazırlıyoruz. Yargıyı siyasetin arka bahçesi olmaktan, bir partiden emir alır halde olmaktan mutlaka kurtaracağız. Yargı karşısında herkes eşit ve bağımsız yargı karşısında eşit olacak ve eşit muamele görecek. Yargıç ve savcılara her türlü yer ve kürsü güvencesi sağlanacak. Yıllarca süren yargılama çileleri bitecek. Yargıda üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü egemen olacak. Anayasa mahkemesi ve Avrupa insan hakları mahkemesi kararlarına tam bir uyum sağlanacak. Kişilerin adil yargılanmadıklarına, yanlı, talimatlı mahkemelerde hak ihlaline uğradıklarına yönelik iddialarının değerlendirilmesine ve gereğinde yeniden yargılama hakkının tanınmasına imkan veren düzenlemeler hayata
Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında adalete erişilemediği için toplumsal travma yaratmış olan tüm davaların yeniden görülmesinin önü açılacak. Haklarında hiçbir yargı kararı olmayan ya da yargılanıp da beraat edenlerin işlerine iadeleri konusunda ortaya konulan hukuk tanımaz tutum derhal terk edilecek, yaratılan mağduriyetler giderilecek.

"VERGİ ADALETİ İÇİN KAPSAMLI BİR VERGİ REFORMUNU HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Değerli arkadaşlar, bu millet çalışıyor ama kazanamıyor. Üretiyor ama karşılığını alamıyor. Emek veriyor ama ayın sonunu getiremiyor. Bir avuç azınlık zenginleşirken milyonlar fakirleşiyor. Bu adaletsiz düzeni mutlaka değiştireceğiz. Vergi adaleti için kapsamlı bir vergi reformunu hayata geçireceğiz. İlk hedef olarak dolaylı vergilerin toplam vergiler içindeki payını OECD ülkeleri seviyesine indireceğiz. Yani bugünkü %65 seviyesinden %30'lu seviyelere düşeceğiz.
Dünyanın en adaletsiz vergi biçimi olan zengin ve fakir ayırt etmeden herkesten eşit alınan dolaylı vergiler yerine çok kazananın çok, az kazananın az, kazanmayanın vergi ödemeyeceği, kazancı ancak kendine yetenlerin ise vergiden büyük oranda muaf tutulacağı adil bir vergi sistemi kuracağız. Temel tüketim ürünlerini vergiden muaf tutacağız. Doğal gazdan, mutfak tüpünden, tırnak makasından, zaruri ev aletlerinden özel tüketim vergisi alınmayacak. Ancak elmastan, pırlantadan, lüks kol saatinden özel tüketim vergisi alınacak.

"TASARRUF EDİLEN BÜTÇEYİ İŞSİZE, ÇALIŞANA VE EMEKLİYE AKTARACAĞIZ"

Çalışanlar üzerindeki ağır gelir vergisi yükü mutlaka azaltılacak. Gelir vergisi dilimleri yoksulluk sınırı hesabı ile yeniden güncellenecek, orta ve düşük gelirlilerin vergi yükü hafifletilecek. Kayıt dışı ile etkin mücadele edilerek vergi gelirleri arttırılacak. En düşük emekli maaşı asgari ücrete yükseltilecek. Emeklilerimize söz verdiğimiz bayramlarda bir asgari ücret ikramiyeyi derhal hayata geçireceğiz. Gerçek intibak yöntemiyle emekliler arasındaki gelir adaletsizliğini ortadan kaldıracağız. Kamuda israfı mutlaka bitireceğiz. Tasarruf edilen bütçeyi işsize, çalışana ve emekliye aktaracağız.

"ORTADOĞU'DA DA BARIŞIN, KARDEŞLİĞİN VE REFAHIN LİDERLİĞİNİ YAPAN BİR TÜRKİYE'YE DÖNÜŞECEĞİZ"

Değerli arkadaşlar, dış politika hamasi söylemlerin değil ülkeye refah, güvenlik ve itibar kazandıran akılcı stratejilerin alanıdır. Güçlü bir ekonomi ve sağlam bir demokrasi, etkili bir dış politika ile tamamlandığında kalıcı hale gelir. Aynı şekilde güvenlik korku siyasetinin değil güçlü kurumların, adil düzenin ve sosyal politikanın ürünü olmalıdır. Türkiye'de hem dünyada saygın hem kendi içinde huzurlu bir ülke olma potansiyeli vardır. Mesele bu potansiyeli doğru yönetmektir.
Biz refah üreten bir dış politika ile güçlü, etkili, itibarı yüksek bir Türkiye için yola çıkıyoruz. Dış politikayı yatırım çeken, istihdam yaratan bir kalkınma aracına dönüştüreceğiz. İktidarımız dünyadaki hiçbir lidere karşı boynunu bükmeyecek. Dış politikamız mahdumlarla, damatlarla kurulan ilişkilerle ciddiyetsiz bir yöne evrilmeyecek. Demokrasisi ve ekonomisi gelişen, Ortadoğu'da da barışın, kardeşliğin ve refahın liderliğini yapan bir Türkiye'ye
dönüşeceğiz.

"YASAKSIZ BİR TÜRKİYE'Yİ VİZESİZ AVRUPA'YA KAVUŞTURACAĞIZ"

Türkiye'nin pozisyonu dışarıdaki güçlü ülkelere, Amerika'ya, Rusya'ya ve onlarla kurulan kişisel ilişkilere göre değişmeyecek. Demokrasi, adalet ve ekonomide atacağımız adımlar, dış politikada elde edeceğimiz saygınlık, bizi lideriyle pazarlık edilen bir ülke olmaktan çıkarıp ciddiye alınan, vazgeçilmez stratejik bir ortak olarak görülen çağdaş dünyanın ayrılmaz bir parçası kılacak. Dünyanın her yerinde vatandaşlarımız devleti yanında hissedecek. Pasaportumuz saygınlık kazanacak. Avrupa Birliği'ne tam üyelik için tüm adımları hızlı ve etkili şekilde atacağız. Yasaksız bir Türkiye'yi vizesiz Avrupa'ya kavuşturacağız.

"BARIŞTA CAYDIRAN, SAVAŞTA KAZANAN BİR TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ HEDEFİNE ULAŞMAK İÇİN GEREKLİ TÜM TEDBİRLER ALINACAK"

İktidarımızda devletimiz güçlü, ülkemiz güvende olacak. Tüm Cumhuriyet hükümetlerinin ve milletimizin ortak eseri olan savunma sanayimiz; etkin, adil ve denetlenebilir proje yönetimiyle, kayırmacılıktan uzak personel yönetimiyle daha da güçlenecek. Kendisine tevdi edilen görevleri etkin biçimde yerine getiren, barışta caydıran, savaşta kazanan bir Türk Silahlı Kuvvetleri hedefine ulaşmak için gerekli tüm tedbirler alınacak. Krizlerle çevrili bir coğrafyada görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin faaliyetlerini başarıyla icra edebilmesi için askeri sağlık sistemi yeniden tesis edilecek.
Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin özlük ve sosyal haklarında bulunan adaletsizlikler giderilecek, gerekli iyileştirmeler yapılacak. Kıdemli binbaşılar ile astsubaylara makam ve görev tazminatları emeklilik haklarını da kapsayacak şekilde verilecek. Lojman kapasiteleri arttırılacak, kira yardımları mutlaka sağlanacak. Şehit aileleri ve gazilerin temel sorunlarının çözümü için 18 kanun teklifi hazırlamış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne göndermiştik. Tüm girişimlerimize rağmen bunların hayata geçmesi mümkün olmadı. İktidarımızda ortak akılla bu kanun teklifleri derhal yasalaştırılacak.

"UYUŞTURUCU VE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİYLE ETKİN MÜCADELE İÇİN GEREKLİ TÜM TEDBİRLER ALINACAK"

Yine en önemli güvenlik sorunlarından biri olan uyuşturucu ve organize suç örgütleriyle etkin mücadele için gerekli tüm tedbirler alınacak. Finansal ağları çökertilecek, suç ekonomisi kaynağında kurutulacak. Eğitim, rehabilitasyon ve toplum temelli programlar yaygınlaştırılacak. Kolluk ve sosyal hizmetler ve yerel yönetimler eşgüdüm içinde çalışacak.
Ekonomide kalıcı refah günü birlik kurallarla değil, akılcı planlanma, kurumsal kapasite ve üretim gücüyle sağlanabilir. Üretimi yüksek katma değerle buluşturmadan, nitelikli istihdamı arttırmadan ve teknolojik dönüşümü başarmadan güçlü bir ekonomi bu nedenle ticaret ve sanayide yeni bir kalkınma hamlesini planlı, şeffaf ve stratejik bir anlayışla başlatacağız. Ülke kaynaklarının ihtiyaçlar ve öncelikler doğrultusunda öngörülebilir, hesap verebilir, verimli şekilde planlamasını sağlamak için Türkiye Planlama Teşkilatı'nı kuracağız.

"TEMEL HEDEFİMİZ İKTİDARIMIZIN İLK DÖNEMİNDE AVRUPA BİRLİĞİ'NE TAM ÜYE OLMAKTIR"

Küresel ticarette aktif kural koyan bir ülke olacağız. İhracatçıyı en etkin şekilde koruyacağız. Temel hedefimiz iktidarımızın ilk döneminde Avrupa Birliği'ne tam üye olmaktır. Ancak bu sağlanana kadar Gümrük Birliği başta olmak üzere tüm uluslararası anlaşmaları güncelleyeceğiz. Tarım, hizmetler ve dijital ticareti Gümrük Birliği'ne dahil edeceğiz. Ulusal teknoloji stratejisi ile üniversite sanayi iş birliğini güçlendireceğiz.

"BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

1 milyon üretim uzmanı seferberliğini başlatacağız. Organize Sanayi Bölgeleri, Teknoparklar ve eğitim kurumlarıyla entegre edilecek. Bilgiyi üreten ve ihraç eden Türkiye vizyonuyla beyin göçünü tersine çevirmeyi hedefliyoruz.

"ALIM GARANTİLİ ÜRETİM MODELİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Ülkemizin sağlıklı ve ucuz gıdaya ihtiyacını karşılayan bir tarım politikası hem geçim derdiyle ilgilidir hem de ulusal bir beka sorunudur. Bir ülke toprağını ve çiftçisini kaybederse geleceğini kaybeder. Ancak bugün çiftçilerimiz belirsizlik içinde üretim yapmaktadır. Çiftçi ekim zamanı fiyat bilmiyor, hasat zamanı ise maliyetini bile kurtaramıyor. Bu anlayışı mutlaka düzelteceğiz.
Alım garantili üretim modelini hayata geçireceğiz. Çiftçi ürününü satacağı fiyatı ekimden önce bilecek, planını yapacak ona göre ekecek. Alıcı ne alacağını, üretici ne üretmesi gerektiğini bilecek. Arz-talep dengesi planlı şekilde kurulacak. Bu sistemle hem fiyat istikrarı sağlanacak hem de çiftçi korunacak.
Tarım Kanunu milli gelirin %1'inin çiftçiye destekleme olarak ödenmesini öngörürken Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı bunun ancak beşte birini veriyor. Bütçeye de sadece beşte birini koyuyor zaten. Biz kanuna uyacağız, desteklemeyi eksiksiz vereceğiz. Çiftçi borçlarının faizini sileceğiz, ana parayı 5 yıla bölerek çiftçimize bir kez daha yeniden başlama imkanını yaratacağız.

"ETTE İTHALATÇI DEĞİL İHRACATÇI OLACAĞIZ"

Elektrik borçlarını her ay değil hasattan hasada tahsil edeceğiz. Çiftçinin kullandığı mazottan vergiyi tamamen kaldıracağız. Süt üretimini doğru süt-yem paritesiyle garanti altına alacağız. 1 kilo sütün en az 1.6 kilogram yem alabildiği adil bir fiyat belirleyeceğiz ve uygulayacağız. Hayvancılık destekleriyle yurt dışından et ithalatını bitireceğiz. Et üretimini arttıracağız, ette ithalatçı değil ihracatçı olacağız.

"ARACILARIN AZALTILMASI VEYA TAMAMEN KALDIRILMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

Yanlış politikalar balıkçılığımıza büyük zarar verdi. Bilimsel yöntemler ve çalışmalarla balık stoklarını takip ederek sürdürülebilir bir balıkçılığı hedefliyoruz. Gıda fiyatlarındaki fahiş artışlara karşı denetimleri sıkılaştıracağız. Zincir marketlerle yerel üretici arasındaki aracıların azaltılması veya tamamen kaldırılmasını sağlayacağız.

"YARDIMLAR SÜREKLİ KILINACAK AMA AMAÇ YOKSULLUKTAN TAM BİR ÇIKIŞ OLACAK"

Değerli arkadaşlar, nasıl ki geçmişteki Cumhuriyet Halk Partisi gelirse sosyal yardımları keser kara propagandası Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin sosyal yardımları 4-5 katına çıkarmasıyla çöktüyse gerçek bir sosyal devlette partimizin iktidarında kurulacak. İlk 100 günde Temel Vatandaşlık Geliri uygulamasını başlatacağız. Bu ülkenin vatandaşı olmak onurlu bir yaşam için yeterli olacak. Herkese belli bir gelir desteğini sağlayan sosyal devleti mutlaka kuracağız. Yardımlar sürekli kılınacak ama amaç yoksulluktan tam bir çıkış olacak.

"TOKİ'NİN YILLIK KONUT ÜRETİMİ 120 BİNE ÇIKARILACAK"

Barınmayı temel bir insan hakkı olarak görüyoruz. Gerçek bir sosyal devlet seferberliğini başlatacağız. TOKİ'nin yıllık konut üretimi 45 binden 120 bine çıkarılacak. Üretilen konutların en az %25'i kiralık sosyal konut olacak. Sosyal konut kira bedeli hane gelirinin %25'ini geçmeyecek.

"KALICI YAZ SAATİ UYGULAMASINA İLK ELDEN SON VERECEĞİZ"

Ülkemizde insanlar artık kombiyi açmaya korkuyorlar. Işığı yakarken de iki kere düşünüyorlar. Sayın Erdoğan ise iftar için gittiği doğal gazı olan mahalledeki evde soba yanında oturmaktan çekinmiyor. Biz Sosyal Enerji Destek Fonu'nu kuruyoruz. İhtiyaç sahiplerine her ay 300 kW/saat'e kadar elektrik, kışın 80 m³, yazın 30 m³'e kadar ücretsiz doğal gaz sağlayacağız. Kalıcı yaz saati uygulamasına ilk elden son vereceğiz.

"ÖĞRENCİLERE BİR ÖĞÜN ÜCRETSİZ OKUL YEMEĞİ VE İÇME SUYU VERECEĞİZ"

Eşit, parasız ve nitelikli eğitim devletin görevidir. İktidarımızda devlet okullarında okuyarak liseyi bitiren her genç en az bir yabancı dili iyi seviyede konuşacak ve dünyayla rekabet edecek kadar teknolojik becerilere sahip olacak. Kaliteli eğitim sadece zenginin ulaştığı bir imkan olmaktan çıkacak. Okullarımız temiz ve güvenli olacak. Öğrencilere bir öğün ücretsiz okul yemeği ve içme suyu vereceğiz.

"MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ"

Kamuda mülakatı kaldıracağız, liyakati getireceğiz. 100 bin öğretmen, 100 bin temizlik görevlisi ve ataması yapılmamış uzman çavuşlar arasından 65 bin güvenlik görevlisi ile 75 bin okul sağlığı hemşiresini ilk yıl atayacağız. Her okula temel ihtiyaç bütçesi tahsis edeceğiz. Okullarda uyuşturucu, suç çeteleri ve akran zorbalığına karşı kararlı ve etkili önlemler alacağız.

"GÜVEN VEREN BİR SAĞLIK SİSTEMİNİ İNŞA ETME HEDEFİNDEYİZ

Sağlık piyasanın insafına bırakılmayacak kadar hayati bir bütçe kalemidir ve bir bütçe kalemi olarak görülmeyecek kadar da değerlidir. Vatandaşlarımız hastaneye giderken cebini düşünüyorsa orada sosyal adalet eksiktir. Nitelikli sağlık hizmeti güçlü bir devletin en temel sorumluluğudur. Biz herkes için güven veren bir sağlık sistemini inşa etme hedefindeyiz.
En büyüğünü yapayım diye şehir içindeki hastaneleri kapatıp herkesi uzaktaki şehir hastanelerine mecbur eden bu sistem yerine, elbette mevcut hastaneleri koruyarak ama yenilerini şehre en yakın, en uygun yerde ve ihtiyaç duyulan büyüklükte ve erişilebilir şekilde yapacağız. Kapatılan devlet hastanelerini ihtiyaca göre yeniden açacağız. 5 yılda 200 bin sağlık çalışanı istihdam edeceğiz. Performans sistemini kaldıracak emekliliğe yansıyan temel ücret, liyakat esaslı atama ve terfi sistemini getireceğiz. Sağlık çalışanlarına şiddete gerçek bir caydırıcılık sağlayacak düzenlemeleri vakit kaybetmeden yapacağız.

"HERKES İÇİN EŞİT, ÜCRETSİZ, ULAŞILABİLİR SAĞLIK SİSTEMİ KURULACAK"

Tedavi ve ilaçta katkı payı, ilave ücret, fark ücretlerini kaldıracağız. Ortez, protez ve tıbbi cihazlarda en ucuzunun ödendiği, daha iyisinin talep edildiği durumda ise aradaki farkın hastanın karşıladığı bu vicdansız uygulamadan vazgeçeceğiz. Aile hekimlerinde ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti sunulacak. Diş Hekimleri Birliği ve Diş Hekimleri Odası ile birlikte ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmetini herkesin erişebileceği bir hizmet olarak arz edeceğiz. Paran kadar sağlık dönemi son bulacak. Herkes için eşit, ücretsiz, ulaşılabilir sağlık sistemi kurulacak.

"TURİZMDE YEREL KALKINMAYI DESTEKLEYECEĞİZ"

Değerli arkadaşlar, turizm yalnızca gelir değildir. Turizm kültürdür, istihdamdır, yerel kalkınmadır, dünya ile bağdır. Biz turizmi bacasız sanayi olarak değil, stratejik bir ihracat alanı olarak konumlandırıyoruz. Turizmi ihracatçı statüsüne alacağız. Güvenli turizm yatırımlarına uygun finansman desteği ve KDV istisnası getireceğiz. Konaklama vergisi gelirlerini yerel yönetimlere ve turizm altyapısına aktaracağız. Her bölgeden en az bir ürünü dünya markası yapacağız. Turizmde yerel kalkınmayı destekleyeceğiz. Kültürü rantın değil toplumun ortak değeri olarak göreceğiz. Sanatın özgürce yapıldığı bir kültür iklimini yaratacağız. Turizmi yalnızca sahillerde değil bütün ülkede geliştireceğiz. Bu turizm anlayışına Anadolu’yu dahil edeceğiz; Anadolu’yu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu yüksek turizm potansiyeliyle yeniden güçlendirecek ve kalkındıracağız.

"ALTERNATİF ULAŞIM SİSTEMLERİNİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Ulaştırma ve altyapıda yeni ve güçlü adımlar atacağız. Organize sanayi bölgeleri ve lojistik merkezlerini doğrudan demiryolu ağına bağlayacağız. Bölünmüş yolları ilk 5 yılda 40 bin kilometreye ulaştıracağız. 9 bin kilometre olan elektrikli ve konvansiyonel ana hat demiryolu ağımızı ilk 5 yılda toplam 14 bin kilometreye çıkaracağız. Alternatif ulaşım sistemlerini güçlendireceğiz. Demiryollarının tüm ulaşımdaki %3,5’luk payını ilk 5 yılda %6’ya, ikinci 5 yılda ise %17’ye çıkaracağız. İlk 5 yılın sonunda 5G’den 6G’ye geçişi tüm yurt genelinde tamamlayacağız. Ucuz ve hızlı internete erişim hakkını halkımızın, bilhassa gençlerimizin hizmetine sunacağız.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE YENİDEN TARAF OLACAĞIZ"

Bir ülkenin yarınını görmek istiyorsanız kadınların hayatına ve gençlerin gelecek umutlarına bakmak yeterlidir. Biz kadınların korkusuzca yaşadığı, gençlerin umutla yarına baktığı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Kadına yönelik şiddetin cezasız kalmasını önleyeceğiz. Yeni ve etkin düzenlemeleri hayata geçirip eksiksiz uygulayacağız. Kadını siyasi ve sosyal ekonomik hayatta güçlendireceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ne yeniden taraf olacağız.

"GENÇ İSTİHDAM GARANTİSİ PROGRAMINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Her mahallede devlet kreşleri açacağız. Aile gelirinin %6’sını aşan kreş giderlerini devlet olarak biz karşılayacağız. Eşit işe eşit ücret uygulamasını hayata geçireceğiz. Kamu alımlarını kadın girişimcileri desteklemek için kullanacağız. Adil burs ve kredi sistemi gelecek, barınmayan genç kalmayacak. Bir yılda öğretim burslarını bir buçuk çeyrek altın seviyesine getireceğiz. Cumhuriyet Yurtları ile barınma sorununu kökten çözeceğiz. Kiralık sosyal konut uygulamasını gençlerin kullanımına öncelikle sunacağız. 25 yaş altı her gence eğitimini tamamladıktan sonra 4 ay içinde iş, staj veya eğitim sunulmasını garanti eden Genç İstihdam Garantisi programını hayata geçireceğiz. Hangi marka ve model olursa olsun gençlerin aldığı ilk bilgisayar ve ilk cep telefonundan tüm vergileri kaldıracağız.

"DEVLETİ KURUMSALLAŞTIRACAĞIZ"

Kıymetli yol arkadaşlarım, bunlar sadece bir vaat listesi değil; iktidarın yarattığı tahribatı, toplumsal kesimler arasında oluşturduğu uçurumu ortadan kaldırma iradesinin ilk ve en önemli reçetesidir. Biz bir vaat listesi açıklamıyoruz. Biz bir sistem değişikliği ve bir büyük program ortaya koyuyoruz. Bu bir yeniden inşa sürecidir. Devleti kurumsallaştıracağız, ekonomiyi planlayacağız, adaleti her alanda tesis edeceğiz. Üreteceğiz ve refahı herkese adil paylaştıracağız.

"BİZ DEVLETİN KURUMLARINI ELE GEÇİRMEK İÇİN DEĞİL; GÜÇLÜ, BAĞIMSIZ, TARAFSIZ KURUMLARI OLUŞTURMAK İÇİN GELİYORUZ"

Buradan samimiyetle ifade etmek isterim ki iktidarımızın hedefi bugün siyasetin araçsallaştırdığı yargıyı geldiğimizde ele geçirmek değil, bir daha hiç kimsenin ele geçiremeyeceği bir yargı düzenini kurmaktır. Amacımız bugün iktidarın elinde tuttuğu medyayı ele geçirmek değil, bir daha kimsenin ele geçiremeyeceği bir medya düzenini, basın özgürlüğünü inşa etmektir. Biz devletin kurumlarını ele geçirmek için değil; güçlü, bağımsız, tarafsız kurumları oluşturmak için geliyoruz.

,"OTOKRATLAR DEĞİL DEMOKRATLAR KAZANACAK"

Geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Değerli yol arkadaşlarım, Cumhuriyet Halk Partisi liyakatli kadrolarıyla, toplumun tüm demokratlarını buluşturduğu güçlü yapısıyla iktidara hazırdır. Herkes emin olsun ki milletin önüne sandık gelecek ve o seçimi otokratlar değil, demokratlar kazanacak.

"O SOPAYI 40 YERİNDEN KIRACAĞIZ Kİ BİR DAHA KİMSE O SOPAYI ELİNE ALAMASIN"

İktidarımız tüm kimliklerin, inançların, kazanılmış hakların ve özgürlüklerin teminatı olacak. İktidarımızda biz bize düşmanlık edenlere benzemeyeceğiz. İktidar değişimini rakiplerin dövüleceği, rakiplerden intikam alınacak bir süreç olarak görmüyoruz. İktidar değişince elimize bir sopa alıp da rakiplerimizi dövmek yerine, o sopayı 40 yerinden kıracağız ki bir daha kimse o sopayı eline alamasın.

"HANGİ KUMPASI KURARLARSA KURSUNLAR"

Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi kumpası kurarlarsa kursunlar, Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu seçimlere girecek ve milletimiz takdir ederse Cumhurbaşkanı olacak. Cumhuriyetimiz çoğulcu demokrasiyle taçlanacak.

"EKONOMİSİNİ BÜYÜTEN AMA BUNU HAKÇA BÖLÜŞEN BİR ÜLKE HALİNE GELECEK"

Bu ülke artık sokaklarında umutsuz gençlerin yurt dışına gitmek için hayal kurduğu ve boş boş gezdiği bir ülke olmaktan çıkacak. Bu ülke tarımda çiftçi yaşının 58'e çıktığı, her dört çiftçiden üçünün 'asgari ücretli bir iş bulursam bir daha ekmem dikmem' dediği bir ülke olmaktan çıkıp; kendini doyuran ve dünya için büyük fırsatlar sunan güçlü, modern bir tarım ülkesi olmakla aynı zamanda en ileri sanayi ülkelerinden birisi haline gelmekle, kendi teknolojisini geliştirmek, dünyadaki teknolojiyi hem kullanmak hem geliştirmek hem de inovatif yöntemlerle geliştirilmiş ve yüksek katma değerli ihracatla bu ülkenin yüzünü güldüren, gelirini artıran, kalkınmasını sağlayan, ekonomisini büyüten ama bunu hakça bölüşen bir ülke haline gelecek.

"BU KARARLILIK İÇİNDEYİZ"

Şimdi biz burada birazdan hep birlikte dışarıda bir büyük aile fotoğrafını çektireceğiz. Bu fotoğrafta Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisimiz, kurul başkanlarımız, kurul üyelerimiz, danışmanlarımız olduğu gibi; bu kampanyanın en büyük taşıyıcısı olan örgütümüz adına il başkanlarımız, parti meclisimiz, milletvekili grubumuz olacak.
Bu fotoğrafa yarınlara emeği olup da giremeyecek olanlar da var. Kamuda çalıştığı için ama kamudaki liyakatsizlikten bıkmış, ülkenin potansiyelini kullanamamasına kahrolan ve artık bir iktidar değişimi umuduyla bize katkı sağlayan arkadaşlarımızı; yine ailelerindeki eşlerinin, çocuklarının görevlerinden dolayı buraya bizler kadar katkı sağlayan ama bu aile fotoğrafında yer almaktan imtina eden dostlarımızı da bu salondan, yaptıkları katkı ve yarınlarımıza dönük umutları bizlerle paylaştıkları için gıyaplarında bir kez daha selamlıyorum.
Bu ülkeden korkuyu, bu ülkeden yarınlara ilişkin umutsuzluğu, kaygıyı kazıyıp atmanın ve yarına umutla bakmanın heyecan verici telaşı içindeyiz. Ben bu salonda benimle birlikte bu iktidar değişimine inanmış, iktidar değişiminin artık sandığa doğru bir geri sayım olduğunu ama iktidara talip olmanın sadece hamasi nutuklar ve siyasi kararlı söylemlerden ibaret olmadığını; iktidarın değiştiği gün kadrolarımızın hazır olması gerektiğini, o kadrolarımızın önünde 100 günlük, bir yıllık, 500 günlük ve ilk dönem için hedeflerin takvimlendirilmiş olması gerektiğini, bu takvimin uygulayıcılarının da hazır, zinde ve bizim tarafımızdan bilinir ve aynı anda onlarla birlikte bu yürüyüşü başlatabilecek kudret ve kararlılıkta olduğumuzun bilinir olması son derece önemlidir. Biz bu kararlılık içindeyiz, bu koordinasyon içindeyiz.
Hafta sonları Türkiye'nin bir tarafında, Çarşamba günleri İstanbul'da yaptığımız mitinglerde ortaya koyduğumuz direnç, mücadele, inanç elbette ki teslim olmadığımızı göstermek için. Zamanın evde oturmak değil, çağrıldığında meydanlarda olmak olduğunu göstermek açısından önemlidir. O mücadeleden bir adım geri atmadan büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz.

"MİLLET KİME OY VERMEYECEĞİNİ BİLİYOR, KİME VERMEK İSTEDİĞİNİ DE BİLİYOR"

Ancak bir yandan da sorunlarını çok iyi bildiğimiz vatandaşlarımıza artık çözümü söylemenin, nasıl çözeceğimizi söylemenin, hangi kadroyla çözeceğimizi güçlendirmenin ve yapacağımız bundan sonraki toplantılarda gitgide güçlendiğimizin, özgüvenimizin arttığının, aldığımız kamuoyu desteğinin arttığının ve 'Türkiye'yi bu kadrolar çok iyi yönetir, tahribatı ortadan kaldırır, ülkeyi ayağa kaldırır ve yarın yüzümüzü bu kadrolar güldürür' dedirtmenin artık zamanıdır.
Sahada, sokakta talep budur. Millet kime oy vermeyeceğini biliyor, kime vermek istediğini de biliyor. Gözlerimizde iktidar ışığını, sözlerimizde de dertlerinin çözümünü duymak istiyor. İşte bu toplantı onun başlangıcıdır, işte bu toplantı onun yürüyüşüdür. Bundan sonra bu salondan çıkacaklar bu millet için iktidara yürüyecek, bu milletin takdir etmesi durumunda çok önemli sorumluluklar üstlenecektir.
B
4 hafta
CHP\u0027li Nizip Belediye Başkanı, 7 Akrabasını Müdür Olarak Atadı
CHP'li Ali Doğan, Nizip'teki yerel seçimleri kazanmasının ardından ilk icraat olarak akraba ve arkadaşlarını belediyede işe aldı. Doğan, ailedeki 2 damadını, bacanağını, kayınbiraderini, eniştesini, eski şoförü ve ilkokul arkadaşını belediyede müdür yaptı.


< Resime gitmek için tıklayın >


Gaziantep'in Nizip ilçesinde 31 Mart seçimlerinde koltuğa oturan CHP'li belediye başkanı Ali Doğan, ailedeki 2 damadını, bacanağını, kayınbiraderini, eniştesini, eski şoförü ve ilkokul arkadaşını belediyede müdür yaptı. Doğan'ın akrabalarını çeşitli müdürlüklere getirmesi kendi partililerinden bile tepki gördü.



MECLİS ÜYESİNDEN TEPKİ İSTİFASI



Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan'ın eş, dost, akraba kıyağı kendi partililerinin bile tepkisini çekti. Sabah'tan Mehmet Boncuk'un haberine göre, Nizip Belediye Meclis üyesi CHP'li Habeş Doğan önceki gün, aralarında soyadı benzerliği olan Belediye Başkanı Ali Doğan'ın önemli görevlere akrabalarını getirmesine tepki göstererek partiden ve belediye meclisi üyeliğinden istifa etti.



Takvim



Gerçekten böyle bir şey varsa yazıklar olsun. Böyle insanların hiçbir partide işi yok, bu kadar yüzsüzlük, arsızlık olmaz ki. Muhalefet yaparak kazanmışlar, yaptıkları şeye bak. İnşallah gereken neyse yapılır parti içinde. Gerçekten rezalet.
B
geçen ay
Fenerbahçe Namağlup Şampiyon Olur Gibi Geliyor
Kocaelispor Maçı

< Resime gitmek için tıklayın >



Trabzonspor Maçı

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Üzülerek söylesem de, bunu kabul etmeliyim, Fenerbahçe bu sezon namağlup şampiyon olacak gibi gözüküyor.

Kocaeli ve Trabzon maçlarına baktığımızda bu kadar az gol pozisyonunda bu kadar gol bulmak inanılmaz.

Trabzon maçında 3 isabetli şut da gol olmuş.

Bu istatistiklerin hepsi şampiyonluk alameti, fener kötü oynasa da bir şekilde galip gelip ya da en azından yenilmeyip puan almayı başarıyor.

Kadroları da geniş ve kaliteli. Bu şartlar ve fikstür göz önüne alındığında ben feneri gs'den önde görüyorum.
B
geçen ay
Akpli Bahçelievler Belediyesi \u0027Semt Lokantası\u0027 açtı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı tutuklu Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da başlattığı ve CHP'li birçok belediye tarafından da uygulamaya geçirilen "Kent Lokantası" projesi AKP'li Bahçelievler Belediyesi tarafından örnek alındı.




https://x.com/BahcelievlerBel/status/2021957870800052524

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Akp'nin İBB adayı Murat Kurum'un "Kent Lokantası'nı bir proje olarak sunmak, çok büyük bir projeymiş gibi bahsetmek bizi hayrete düşürüyor.

Bunu sanki bir işmiş gibi anlatmak milleti kandırmaya yönelik söylemlerdir." sözleri çok tartışılmıştı.


< Resime gitmek için tıklayın >



Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'a büyük fark atarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olmuştu.
B
2 ay
Yerli ve Milli(!) Robotumuz: AliExpress’ten 13.500 Dolara
TRT Haber bugün çok gurur verici bir gelişmeyi servis etmiş (!). Habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT Genç kanalının açılışını Türk mühendislerince geliştirilen “Robo Genç” adlı robotun kumandasıyla yapmış.



https://x.com/trthaber/status/2011807734014845109



Güzel…

Yalnız küçük bir detay var 🙂

Bahsi geçen robot, Türkiye’de geliştirilen bir prototip falan değil. Çin’de faaliyet gösteren bir firma tarafından üretilmiş, seri üretim bir humanoid robot.
Hatta isteyen herkes için fiyatı da net: 13.500 dolar.
Yani “yerli ve milli” kısmı, kargo şirketi Türkiye’ye getirince başlıyor olabilir.

Robotu biraz kurcalayınca:

  • Aynı tasarım
  • Aynı yüz ekranı
  • Aynı el kol mekanikleri
  • Aynı tişört (sadece üstüne TRT logosu giydirilmiş)

Anlaşılan mühendislik katkımız:

➡️ Tişört giydirme
➡️ Kumandayı uzatma
➡️ “Biz yaptık” deme refleksi

Yanlış anlaşılmasın; gençlerin teknolojiyle teşvik edilmesi, robotların tanıtılması elbette güzel.
Ama “Çin malı ürünü al, üstüne etiket yapıştır, yerli üretim de” modeli biraz tanıdık gelmedi mi?

Kısacası:

🇹🇷 Yerli yazılım ❌
🤖 Yerli donanım ❌
👕 Yerli tişört ✅


Sizce bu bir iletişim kazası mı, yoksa “nasıl olsa sorgulanmaz” özgüveni mi?
B
4 ay
Elektrik faturalarında yeni dönem : 984 lira üstü faturalara bildirim gelmeye başladı
< Resime gitmek için tıklayın >






Elektrikli devlet desteğine ilişkin yeni düzenleme 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek. 984 lira üstü faturalarda artış yaşanacak. Şirketler tüketicilere mesaj göndermeye başladı.
 
Aylık elektrik tüketimi 333 kilovatsaati yani 984 lirayı geçen abonelere elektrik dağıtım şirketlerinden mesajlar gelmeye başladı.
 
2025 yılı genelinde toplamda 4 bin kilovatsaati aşan tüketiciler artık devlet desteğinden yararlanamayacak. 2026 yılı boyunca son kaynak tedarik tarifesi üzerinden faturası düzenlenecek
 
Daha önce yapılan düzenlemeyle yıllık 5 bin kilovat saati aşan seviyede elektrik tüketimi yapanlar devlet desteğinden yararlanamıyordu.
 
Yeni yapılan düzenlemeyle söz konusu tüketim limiti 4 bin kilovat saate düşürüldü. Böylece, yıllık tüketimi 4 bin kilovat saat ya da aylık 333 kilovat saati aşan aboneler devlet desteğinden yararlanamayacak.
 
Yeni limitle birlikte faturası yaklaşık 984 TL ve üzerinde gelen aboneler devlet desteğinden faydalanamayacak.
 
Ekim ayı itibarıyla tüketimde sınırı aşan tüketiciler, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren destekten yararlanamayacak ve gerçek bedeli ödeyecekler.
 
Şirketlerden tüketicilere gönderilen mesajda, “Tüketiminiz son kaynak tedarik tarife limitinin üzerine çıkmıştır. Bu konuda serbest tüketici hakkınızdan faydalanmak isterseniz EPDK internet sitesinde yer alan tedarik şirketleri ile ikili anlaşma imzalayabilirsiniz.” bilgisi yer aldı. 
 
Yeni uygulama abonelerin yaklaşık yüzde 6'sını yani yaklaşık 2.5 milyon aboneyi etkileyecek.
 
1 KW/S ELEKTRİK NE KADAR?
 
İstanbul'da 1 kW/saat elektriğin birim fiyatı 2,33 lira seviyesinde bulunuyor. Elektrik faturalarının alt kısmında geçmiş yıla göre toplamda ne kadar elektrik harcandığı yazıyor. Bu faturalara bakarak devlet desteğinden yararlanılıp yararlanılmayacağı anlaşılabiliyor.
 
Örnekle ilerlemek gerekirse 3 kW güce sahip bir ütüyü 1 saat çalıştırdığınız zaman 6,99 liralık harcama yapılmış oluyor.
 
ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİNİ EVDE ŞARJ EDENLERİ İLGİLENDİRİYOR
 
Elektrikli otomobilini evde şarj edenler büyük oranda limiti aşacağı için yüksek tarifeden elektrik kullanacak. Bir elektrikli otomobilin bataryası ortalama 50-54 kW kapasiteye sahip. 50 kW'lık batarya KDV dahil olarak 139,8 liraya doluyordu. Başka bir deyişle aylık 333 kW'yı aşan elektrikli otomobili olan elektrik abonesi yüksek fatura ödeyecek.
 
Söz konusu limit, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak.

NTV
B
5 ay
Maaşlardan yüzde 3 kesinti yapacak düzenleme Resmi Gazete\u0027de
< Resime gitmek için tıklayın >



Bugün tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 2026 Yılı Cumhurbaşkanı Yıllık Programı'nda bütçe yönetimine ilişkin planlara yer verilirken, kamuoyunda tartışmalara neden olan 'Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi' (TES) için de 2026 yılında uygulamaya başlanacağı açıklandı. 

Söz konusu düzenleme, yıllardır uygulanan Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) farklı olarak milyonlarca çalışanın zorunlu katılımını öngörürken, düzenleme kapsamında her ay net maaşlardan yüzde 3 oranında kesintiye gidilecek.

Çalışandan yapılacak kesintiye ek olarak işverenden de yüzde 1 oranında ilave katkı ödemesi alınacak. Toplanan prime devlet tarafından yüzde 30 destek verilecek ve söz konusu tutar ilerleyen yıllarda kullanılmak üzere vatandaşların emeklilik havuzunda işletilecek.

Söz konusu sistem tamamen Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) bağımsız şekilde yürürlükte olacak. Çalışanların TES kapsamında biriken primlerini kullanabilmeleri için en az 10 yıl boyunca sistemde olmaları şartı koşulacak. TES aracılığıyla emekli olmak içinse kadınlarda 58 erkeklerde 60 yaş şartı aranacak.

TES uygulamasından emekli olan vatandaşlar, söz konusu tarihe kadar ödedikleri TES primi dikkate alınarak aylığa bağlanacak. Söz konusu gelir, SGK'dan alınacak temel emekli maaşından daha düşük ve 'destekleyici' nitelikte olacak.

Düzenlemeye getirilecek istisnalar ile doğum, hac ibadeti ya da askerlik gibi özel durumlarda belirli oranlarda sistemden para çekme hakkı tanınacak.



https://gazeteoksijen.com/turkiye/maaslardan-yuzde-3-kesinti-yapacak-duzenleme-resmi-gazetede-255549
B
9 ay
Cem Küçük \" Erdoğan ile İmamoğlu aday olursa, Erdoğan kazanır \"
https://x.com/etkiIihaberr1/status/1944299295324373125



Zaten bu açılımın sebebinin Dem partisini iktidarın yanına çekmek için olduğunu biliyorduk. Burada asıl etkili olacak olan Milliyetçilerin oyu olacak.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.