B

Yarbay
04 Aralık 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
38 üye
Görüntülenme (?)
722 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
B
2 hafta
Son Dakika : 100 Bin TL Limitli Kredi Kartlarından 750 TL Katkı Payı Alınacak
B
geçen ay
GSS Prim Borcu Olanlara Yasal Takip Mesajı Atılmaya Başlandı !
< Resime gitmek için tıklayın >




< Resime gitmek için tıklayın >



GSS borçlusu kişi sayısında yıllar itibarıyla yaşanan değişim ise korkunç tabloyu ortaya koydu. 2018 yılında 6 milyon 945 bin olan GSS borcu sosyal yardımla ödenen kişi sayısı, 2019-2023 döneminde yıllara göre şöyle sıralandı:
2019: 7 milyon 524 bin 138
2020: 7 milyon 810 bin 588
2021: 9 milyon 488 bin 441
2022: 9 milyon 21 bin 162
2023: 9 milyon 444 bin 458




https://www.yurtgazetesi.com.tr/guncel/gss-prim-borcu-olanlara-bu-mesaj-gitti-icralik-olmamak-icin-dikkat-h253270.html
B
3 ay
Et ve Süt Kurumu, Kuzu Eti Tanıtımına 193 Milyon TL Harcayacak
Vatandaşın et alabilmek için önünde kuyruk oluşturduğu Et ve Süt Kurumu (ESK), küçükbaş hayvan eti üretimi ve tüketimi için yaklaşık 193 milyon liralık reklam harcaması yapacak. ESK’ya göre vatandaşlar önyargılı olduğu için satın almıyor.


< Resime gitmek için tıklayın >


Dar gelirliler, kilogram fiyatı 600 ile 1.000 TL arasında olan kuzu etini rüyasında bile göremezken ESK, küçükbaş hayvan etine “önyargı” olduğu için yeterli talep oluşmadığını iddia ediyor. Et ve Süt Kurumu, 2024-2028 Stratejik Planı’nda, “Küçükbaş hayvan eti tüketimine yeterli talep olmaması” konusunu değerlendirdi.

FUAR DÜZENLEYECEK

Planda, küçükbaş hayvan etine karşı önyargının giderilmesine yönelik bilinçlendirici ve özendirici reklam faaliyetleri yapılması kararlaştırıldı. Bu nedenle kamu spotları yayınlanacak, fuar ve sempozyum gibi etkinlikler düzenlenecek. Küçükbaş hayvanlardan üretilen işlenmiş ürün miktarı artırılacak ve küçükbaş hayvan eti ile yeni ürünler geliştirilecek. Arz talep dengesinin korunması amacıyla gerek görülürse, küçükbaş hayvan ihracat planlaması da yapılacak. ESK, küçükbaş hayvan etine karşı önyargının giderilmesi ve küçükbaş hayvan eti üretiminin arttırılması amacıyla 192 milyon 990 bin TL harcanarak faaliyet ve özendirici reklamlar yapacak.


Sözcü
B
4 ay
Diyanet\u0027in ABD\u0027de 90 Milyon Dolarlık Lüks Tesisi Olduğu Ortaya Çıktı
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, ABD’deki yatırımları açısından adeta iktidar partisi AKP ile yarışıyor.


< Resime gitmek için tıklayın >


Amerika Diyanet Merkezi’nin yerleşkesinde beş yıldızlı otelleri aratmayacak tesisler yer alıyor. Cemiyet binası, konuk evi, hamam, konferans salonunun yanı sıra merkezde çok sayıda Türk evi de bulunuyor. Türk mutfağından örnekler sunan bir restoranı da içeren merkezdeki 879 metrekarelik camide aynı anda 3 bin kişi ibadet edebiliyor. Şirketleşen Diyanet-USA’nın mal varlığı 90 milyon doları aşarken, milyon dolarlık kiralık villaları ile konukevi olarak adlandırılıp işletilen otel dikkat çekiyor.


< Resime gitmek için tıklayın >


ARAZİ ALMIŞLAR

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, “Diyanet ABD’de yüzme havuzu, hamam, restoran, villa ve otellere milyon dolarlar harcamış. Nedir bu Amerika merakı?’’ dedi ve Diyanet’in ödeme takvimini paylaştı. Çömez SÖZCÜ’ye şunları söyledi:

< Resime gitmek için tıklayın >


 ABD yasalarına göre orada bir şirket kurulması ve vergiye tabi olması gerekiyor. Şirket epey önce kurulmuş, önce Washington’da bir arazi almışlar. Bu arazideki projeyi Türkiye’de bir mimari ofisi yapmış. Mimarlık ofisine o günün şartlarında 2 milyon dolara yakın bir ödeme yapılmış.



https://www.sozcu.com.tr/nedir-bu-amerika-sevdasi-p58229
B
6 ay
Ali Erbaş\u0027ın Makam Otosu Koleksiyonu
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a 'Audi A6' marka yeni makam aracı alındı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a Audi A6 marka yeni makam aracı alındığı ortaya çıktı. Aracın Diyanet Vakfı üzerinden alınarak Tasarruf Genelgesi’ni deldiği bildirildi.



< Resime gitmek için tıklayın >

FİLODA YOK YOK

Erbaş’ın kullanımına sunulan Audi A6’nın, Diyanet Vakfı iştirakleri üzerinden alınarak başkanlık makamına tahsis edildiği öne sürüldü. Audi A6 ile birlikte, Ali Erbaş’ın makam araçlarının sayısı altıya çıkarken araçların marka ve modelleri şöyle sıralandı:

• Biri zırhlı olmak üzere üç adet binek Mercedes,
• Bir adet VIP Mercedes Vito
• Bir adet kırmızı TOGG

ARABA SEVDASI

Erbaş’ın, “Araç sevdası” ilk kez 2020 yılında gündeme geldi. BirGün’ün haberinde şunlar yer aldı:

AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1,5 milyon TL’ye satın aldığı lüks araç, kentteki müftülerin kullanması amacıyla İstanbul İl Müftülüğü’ne tahsis edildi. Audi A8 Long marka olduğu öğrenilen aracı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın da İstanbul seyahatlerinde kullandığı belirtildi. İddiaya göre, değeri 1,5 milyon TL olan aracı çok beğenen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, aracın Ankara’ya çekilmesini istedi. Araç, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde belediyenin el değiştirmesi üzerine tekrar İBB’ye gönderildi.



https://www.birgun.net/haber/diyanet-isleri-baskani-ali-erbas-a-audi-a6-marka-yeni-makam-araci-alindi-524224
B
6 ay
Yandaş Medyanın Bir Kumpası Daha Çöktü !
Sosyal medyada Ekrem İmamoğlu'na kurulan "siyahi çocuk" kumpası çöktü...

Taksim'deki 23 Nisan töreninde Ekrem İmamoğlu'nun yanına gelerek saygı duruşunda bulunan 8 yaşındaki çocuğun adının Efe Ercan olduğu ve İstanbul doğumlu bir Türk olduğu ortaya çıktı.

Malatyalı olan babası Emre Ercan, 11 yıl önce bir iş gezisinde tanıştığı Gine vatandaşı Safiatou Diallo'ya aşık oluyor ve evleniyor. Türkiye'de yaşamaya başlıyorlar. İkilinin Efe isminde bir çocuğu oluyor.


< Resime gitmek için tıklayın >


Efe ile babaannesi dün Taksim'deki 23 Nisan törenine geliyorlar. Sosyal medyada "Siyahi çocuğu İmamoğlu'nun yanına getiren Alman ajanı" olarak yansıtılan kadın, Efe'nin babaannesi. Kendisi bir Türk kadını.

Sonuç olarak Efe bir göçmen değil, Türk çocuğu, Efe'nin ailesi mülteci değil, babası Malatyalı bir Türk, annesi Gine vatandaşı, Efe'yi İmamoğlu'nun yanına getiren kişi bir Alman ajanı değil, yine Türk olan babaannesi.



https://www.odatv.com/guncel/ekrem-imamoglu-ile-23-nisanda-fotograf-cekilen-kucuk-efe-akla-hayale-sigmayacak-komplolar-uretildi-bakin-gercek-ne-cikti-120040120
B
6 ay
Arapça Bilmeyen Diyanet İşleri Başkanı Olur mu?
Önce şaka sandım. Ama tercüme isteyince şok geçirdim. Böyle bir şey nasıl olabilir, İngilizce bilmeyen Dışişleri Bakanı gibi bir şey bu. Burada bile liyakat yok



https://twitter.com/RudawTurkce/status/1782422684174835925
B
6 ay
İsmail Saymaz Sancaktepe Belediyesi\u0027nin Şatafatlı Başkanlık Katını Gezdi!
B
7 ay
KKTC\u0027deki Saray Para Yemeye Doymuyor !
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 2 milyar 285 milyon TL harcanarak Kuzey Kıbrıs’a inşa edilen 'saray' için bir dev bir ihale daha düzenlendi.


< Resime gitmek için tıklayın >


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Kuzey Kıbrıs’ta yapılan 'saray' için bir ihale daha düzenlendi. 
Saraya ulaşım için yapılacak yolların yapımı için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihaleyi KLV İnşaat kazandı. 29 Mart 2024 tarihinde imzalanan sözleşmeye göre "Lefkoşa Çevre Yolu Km:0+000 (Alayköy Kavşağı) - 4+600 Kesimi İle KKTC Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi Ve Millet Bahçesi Ulaşım Yollarının Yapım İşi" için toplam 882 milyon 997 bin lira harcanacak. 

Ankara merkezli KLV İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Mehmet Kılavuz yapıyor. Bugüne kadar kamu kuruluşlarından çok sayıda alt ve üst yapı ile ulaşım projesi ihalesi alan KLV İnşaat, 1988 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu ihale de Kamu İhale Kanunu’nun "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların" ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı.

TOKİ'NİN YAPTIRDIĞI PROJE GECİKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2021’deki ziyareti sırasında "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın ne doğru dürüst bir Cumhurbaşkanlığı binası veya külliyesi var veyahut da ne doğru dürüst bir parlamento binası var… Biz bunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yakıştırmıyoruz. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bina, malum İngilizlere ait bir gecekondu, onu da yakıştıramıyoruz" demişti.

Ardından TOKİ tarafından 'saray' yapılması için çalışmalara başlandı. 7 Temmuz 2022 tarihinde yapılan 21B olarak bilinen davet usulü ihaleyi , 2 milyar 285 milyon TL teklifle Siyahkalem Mühendislik İnşaat kazandı.

İnşaat sürecinin 6 Aralık 2023’te biteceği açıklanan projede yapım çalışmaları devam ediyor. Projenin bir yıl gecikmeyle Aralık 2024'te tamamlanması bekleniyor. 


https://www.sozcu.com.tr/kktc-deki-saray-icin-bir-ihale-daha-p38378
B
7 ay
El değiştiren AK Partili belediyeler, son dakikada 400 milyon TL\u0027yi aşan ihale yaptı
- Hoş geldin bebek projesi hediye alımı: 2 milyon 900 bin TL (Tuzla)

- Su böreği alımı: 1 milyon 920 bin TL (Üsküdar)

- Kitapçık: 1 milyon 566 bin TL (Manisa)

(Uğur Zengin - Evrensel)


< Resime gitmek için tıklayın >
https://www.evrensel.net/haber/515038/akpli-belediyelerden-son-gun-vurgunu-milyon-milyon-dagittilar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.