Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
15
Cevap
1299
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Google, Android 13'ü resmi olarak tanıttı: İşte yenilikler
U
2 yıl
General
Konu Sahibi

Google, Android 13'ü resmi olarak tanıttı: İşte yenilikler



Android 13 işletim sistemi, Google I/O 2022 etkinliği sırasında tanıtıldı ve Tiramisu kod adıyla piyasaya sürüldü. Ürünün ayırt edici özelliği, Material You tasarım konseptinin sistem öğeleri ve uygulama simgeleri için uyarlanması olarak gösteriliyor. İşletim sistemi ayrıca dört renk teması, yeni bir multimedya kontrol aracı, güncellenmiş gizlilik ayarları ve tabletler için ek destek de getiriyor.



Ayrıca Bkz.WhatsApp'ta ücretli abonelik dönemi başlıyor



İstediğiniz uygulamayı, istediğiniz dile çevirin



Ayrıca şirket, uzamsal ses ve Bluetooth Low Energy Audio veri aktarım standardını desteklediğini duyurdu. Sunum sırasında, Google Pay'in yerini alacak yeni bir temassız ödeme uygulaması olan Google Cüzdan da (Google Wallet) tanıtıldı. İçinde banka kartları, ehliyetler, uçak biletleri ve diğer belgeleri saklamak mümkün olacak.



Google, Android 13'ü resmi olarak tanıttı: İşte yenilikler



Android 13'te ayrıca istediğiniz uygulamayı, istediğiniz dile çevirebilmenizi sağlayan Panlingual işlevini de duyurdu. Ayrıca işletim sistemi artık, ekran kalemi kullanırken cihazın ekranına yanlışlıkla dokunulduğunda yanıt vermeyecek şekilde, genişletilmiş ekran kalemi desteği de sunuyor. Bu da kalemin rahat kullanımına olanak sağlayacak.



Google, Android 13'ü resmi olarak tanıttı: İşte yenilikler



Tam sürüm yaz sonu veya sonbaharda



Android 13 ayrıca bildirim gönderme izinlerini ayarlama, gizlilik korumalı fotoğraf seçici, yakındaki cihazlarla eşleştirme ve medyaya erişim için geliştirilmiş izinler, uygulama simgelerini tema renkleriyle eşleştirme, HDR video desteği gibi bir dizi yeni özelliği de beraberinde getiriyor. Şirket ayrıca, bölünmüş ekran modu ve aktif uygulamalar arasında dosya aktarımı dahil olmak üzere tabletler için bir dizi yenilik de ekledi.



< Resime gitmek için tıklayın >



Android 13, beta olarak indirilebilir durumda. İşletim sisteminin tam sürümü yaz sonu veya sonbahar başında çıkacak. Dağıtım zamanlaması ise akıllı telefon üreticilerinin yol haritasına bağlı.




Kaynak:https://blog.google/products/android/io22-android13beta2/

 Haberi Portalda Gör

Google doymuyor, banka kartın, cüzdanın ne varsa hepsini ver diyor yani :) Görünen çok önemli değişik bişi göremedim.
Yoruma Git
yimmasabi - 2 yıl +21
Tam söyleyeceklerimi söylemiş az önce bi arkadaş. Ayrıca neye göre kime göre gizlilikten bahsediyor. Alt yapı Google zaten her şeyimizi biliyor ve tek başına yetiyor zaten yan...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-A94FA7CCA - 2 yıl +6
Açıkçası Google'ın tasarım dili pek güzel değil. ONE UI 4.0 kullanıcısı olarak Samsung'un arayüz deneyimi Google'a göre harika. Onun dışında ekran bölünm...
Yoruma Git
Yorumun Devamı İstiklalFMK - 2 yıl +5
Y
2 yıl
Binbaşı

Google doymuyor, banka kartın, cüzdanın ne varsa hepsini ver diyor yani :) Görünen çok önemli değişik bişi göremedim.




G
2 yıl
Binbaşı

Tam söyleyeceklerimi söylemiş az önce bi arkadaş. Ayrıca neye göre kime göre gizlilikten bahsediyor. Alt yapı Google zaten her şeyimizi biliyor ve tek başına yetiyor zaten yani bir kişi firma 20 kişi firmaya bedel. Kullanıcılardan topladıklarını kim bilir neler yapıyor planlıyor.

Mobilde bi Google chrome denedim her yerden reklam fışkırıyor. Kendi ayağına sıkmaz. Yani 2 ileri 1 geri her türlü alıyor alacağını.




İ
2 yıl
Teğmen

Açıkçası Google'ın tasarım dili pek güzel değil. ONE UI 4.0 kullanıcısı olarak Samsung'un arayüz deneyimi Google'a göre harika. Onun dışında ekran bölünmesi hareketil pencere vs yine işlevsel olarak bu tarafta çok daha iyi. Samsung tabletler konusunda sıkıntılı idi yeni Dex modu orada da çok iyi iş çıkartıyor. Bu tarz güncellemeler Samsung kullanıcılarını çok heyecanlandırmıyor o yüzden. Diğer Bluetooth Low Energy Audio gibi konular ayrı tabii.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstiklalFMK -- 12 Mayıs 2022; 18:01:15 >


B
2 yıl
Binbaşı

HDR desteği, uygulama bazlı dil değiştirme seçeneği ve şu bölünmüş ekranlar arası aktarım güzel olmuş. Bence olumlu.




J
2 yıl
Binbaşı

Değişen tek şey rakamlar.




H
2 yıl
Yarbay

biyerlerde süreyya hm resmi olacaktı :)




H
2 yıl
Yarbay

Artık doyum oranına geldik, bir şeyleri sunarken, insanlar etkilenmiyor artık, android 11 bile her şeyi ile güzel çalışıyor, 12 ise batarya düşmanı, 13 düşünemiyorum bile.



L
2 yıl
Teğmen

Google da Apple da Samsung da böyle abi boşuna bilgilerimizi alıyorlar diye söyleniyorsunuz. Ha herhangi biri gizlilikle ilgili bir pozitif gelişim gösterdiğinde hep 3. parti yazılımlardan yani kendileri dışında ki veri peşinde koşan şirketlere karşı alınan bir yaptırım olduğunu biliyoruz, hiç yoktan iyidir bence :D




V
2 yıl
Yarbay

Android güncellemeleri artık Chrome güncellemesine döndü. Hiçbir özellik içermeyen sırf çıkmış olmak için çıkan güncellemeler.

Android 10 - Android 13 arasında hiçbir fark yok.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
2 yıl
Yarbay

Yani hiç radikal bir değişiklik yok. Android 10 desen üzerine güncelleme ile verirsin patchlerle.
Artık birşey bulamıyorlar doygunluk var.



K
2 yıl
Yarbay

Beni ilgilendirmiyor nasıl olsa kullanma şansım yok



M
2 yıl
Yarbay

Sürüm güncellemelerine dönmesinin bir sebebi de artık çok ciddi bir eksik bulunmaması. Şu an telefonlarla o kadar iş yapılabiliyor ki artık koyulacak yenilik neredeyse kalmadı. Bir nevi inovasyon sıkıntısı var. Ayrıca sürüm güncellemesi yenilik içermese de güvenlik güncellemelerini de içinde barındırıyor. Sadece yenilik gözüyle bakmamak lazım. Birçok açık kapatılıyor bu sayede.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Virinom
B
2 yıl
Binbaşı

Chrome için konuşmak gerekirse, yeni özellikler ekleniyor fakat diğer tarayıcılarda hızlıca yaygınlaşmadığı için standart olmuyor ve kullanılmıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Virinom
L
2 yıl
Teğmen

artık saflıktan çıktı




_____________________________

Eski kullanıcı adı: Kurogane.


G
2 yıl
Çavuş

.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91EE1B1DA -- 30 Temmuz 2022; 3:52:16 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.