Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
17
Cevap
471
Tıklama
2
Öne Çıkarma
iPad'ler iPhone'lardan çok daha uzun süre kullanılıyor
E
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

iPad'ler iPhone'lardan çok daha uzun süre kullanılıyor
Analiz firması CIRP’ın raporu, yeni iPad sahiplerinin eski cihazlarını daha uzun süre ellerinde tuttuğunu gösteriyor. 12 ay boyunca toplanan veriler ışığında, iPad satın alan kullanıcıların %67'si eski cihazlarını elden çıkarmıyor; ya ailelerine ya da arkadaşlarına veriyor.



Ayrıca Bkz.iPad Pro 7. nesil tanıtıldı: M4 çipiyle şimdi Mac'ten de güçlü!



iPad kullanıcılarının %67'si eski cihazlarını elde tutuyor



iPad alanların yaklaşık üçte ikisi, eski iPad'lerini satmak veya mağazalarda takas programı kapsamında değerlendirmek yerine kendilerine saklıyor veya arkadaşlarına ve ailelerine veriyor.



iPhone kullanıcılarının %5'i eski telefonlarını satıyor



CIRP'nin raporuna göre iPad sahiplerinin yalnızca %3’ü eski cihazlarını takas için veriyor, %6’sı satıyor. iPhone ile kıyaslandığında, yeni kullanıcıların %41'i eski iPhone’larını ya arkadaşlarına/ailelerine veriyor ya da yeni bir iPhone aldıktan sonra saklıyor. Takas kapsamında eski telefonlarından vazgeçen iPhone kullanıcılarının sayısı %42. Bu arada kullanıcıların %5’i eski iPhone'larını satarak bir miktar para kazanmayı tercih ediyor.



Rapor, cihazlarını kayıp, çalıntı veya bozulduğu gerekçesiyle değiştirenlerin sayısını da ortaya koyuyor. iPad kullanıcılarının %23’ü, iPhone kullanıcılarının ise %6’sı belirli gerekçelerle yeni bir cihaz satın alıyor.




Kaynak:https://cirpapple.substack.com/p/apple-customers-also-just-hang-on

 Haberi Portalda Gör

Büyük başarı kral, adamsın, tam kapitalist adamı... Devam keeeeeeee
Yoruma Git
termometre - 3 hafta +6
iPad'ler pratik olarak kullanım alanı sınırlı olduğu için olabilir. iPad ile yapabileceğiniz şeylerin yüzde 99'unu iPhone ile de yapabiliyorsunuz. Telefonla yapamayacağınız ya da yap...
Yoruma Git
Yorumun Devamı alaz1903 - 3 hafta +5
J
3 hafta
Yarbay

iPhone üç yılda bir yenisi ile değiştiriyorum.Eskisini yakınıma veriyorum.İPad içinde yenisi ile değiştirme periyodumda üç yılda bir yalnız eskisini satıyorum.
Bu sene 12.9 5 nesil pro Dh satış sistemi üzerinden sattım.




S
3 hafta
Binbaşı

İşini bitiren ananesine salıyor dizi izlesin diye, youtube açsın yeter ömürlük gidiyor



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 hafta
Binbaşı

İkisini de yılı dolduğunda satarım...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 hafta
Yüzbaşı

YAHU, OĞLUM söylemeyin şöyle şeyler, şimdi onlar da okursa ipadleri daha da yavaşlatırlar



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
3 hafta
Yüzbaşı

Büyük başarı kral, adamsın, tam kapitalist adamı... Devam keeeeeeee



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Cem_Alim
A
3 hafta
Yarbay

iPad'ler pratik olarak kullanım alanı sınırlı olduğu için olabilir. iPad ile yapabileceğiniz şeylerin yüzde 99'unu iPhone ile de yapabiliyorsunuz. Telefonla yapamayacağınız ya da yapmakta zorlanacağınız şeyler için notebook kullanıyorsunuz. Bu durumda iPad'ler kullanım alanı sınırlı bir ürün olarak gereksiz ve atıl bir şekilde bir köşede duruyor. (En azından benim deneyimlerime göre bu şekilde. M1 chipsetli iPad'imin çok elzem olduğu bir durum hatırlamıyorum.) Bu şekildeki bir cihazı da neden sıklıkla değiştirme ya da güncelleme ihtiyacı duyayım ki? Gittikçe gereksiz bir araform olmaya başladı bu cihazlar.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
3 hafta
Binbaşı

E sınırlı kullanım ile zaten normal.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Z
3 hafta
Yarbay

İpad mini aldım, youtube film falan izlemek için çok güzel cihaz ama telefonun pratikliği ve laptop un işlevselliği yok, fazla kullanılmadığı içinde eskimiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 hafta
Teğmen

Sanırım tamamen bu yüzden fazla kullanılmadığı için de pili çok geç ölüyor. Dolayısıyla uzun bir kullanım ömrü oluyor. İphone larda ise 2 yılda bir pil değişim gerektiriyor. (İpad air sahibiyim eskisini babama hediye ettim tam da konu başlığındaki yazıldığı gibi).



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ziromen
M
3 hafta
Yarbay

Telefon gibi zırt purt değiştirilecek bir ürün değil ki! 2012’de ipad4 almıştım. Kısmetse artık bu sene 6.nesil ipad air’a terfi edicem😅 uygulama desteği sonlanana kadar da dewam.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 hafta
Binbaşı

pc ve tablet belli başlı işler içindir işini gördüğünde kapatırsın tıpkı televizyonlar gibi gittiği yere kadar kullanırsın ama telefonlar öyle değil bunlar çok amaçlı cihazlar gün içinde en çok muhatap olduğumuz şey ve tüketim açısından daha popüler cihazlar bir üst modeli çıkınca gözün kalıyor sahip olmak istiyorsun bu sebeple telefonlar daha sık değiştiriliyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayloft -- 25 Mayıs 2024; 13:15:42 >

M
3 hafta
Binbaşı

Şu yorumu yazarken kullandığım ipad 5. Nesil hala güncelleme alıyor ve canavar gibi de gidiyor. Sadece pili biraz aşındı o da normal yani öldüresiye oyun oynamışlığım çoktur.

Ama apple şu sıralar firma olarak biraz çakallık yapıyor, tablet yenilenirken ilka düşüneceğim.




E
3 hafta
Yarbay

Hala sonlanmadı mı



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @matador_mirkhan
S
3 hafta
Binbaşı

Aynen 2012 olani annem verdim yillar once, kendim ipad pro 11 2018 kullaniyorum 19 da almistim. Bu sene anneme yeni ipad aldim kendime de 13 pro m4 lu aldim. Uzunca sure kullanmak istiyorum ( annem hala eskisinde okey oynuyor yenisine alisamadi tusu olmadigindan 😁 )



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SaxHobbit
M
3 hafta
Yarbay

İpad air la dewam demek şstedim yoksa ipad4 artık leşşşş



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @esmerbuyucu
C
3 hafta
Yüzbaşı

İpadler, geniş ekranda daha iyi içerik tüketmek için tasarlandılar. İlk çıktıklarında, telefon ekranlarının max 4” olarak kalacağı öngörülmüş, geniş ekran isteyen kullanıcılar için çıkarılmış ara bir çözümdür.

Günümüzde telefon ekranları 6.7” civarında olduğu için ve bu büyüklük çoğu kullanıcı için yeterli olduğu için ipade ihtiyaç azalıyor. Ancak bir yandan da özellikle webde gezinme, dergi,gazete okuma, ufak tefek word işleri , büyük ekranda bir şeyler seyretmek, not alma, online toplantı, müzik çalar olarak kullanma, mobil oyunları oynamak için ipad çok ideal.

Tabi, sonuçta bir bilgisayar olmadığı için her zaman ara çözüm olarak kalacaktır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alaz1903
A
3 hafta
Yarbay

Hocam bu saydığın sınırlı işler için m4 işlemcili bir cihaza sahip olmak o kadar mantıksız ve gereksiz ki artık böyle bir araforma ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki bunların hepsi telefonla rahatlıkla yapılabilen, hatta daha kolay ve pratik yapılan şeyler. Hatta telefonda oyun oynamak daha kullanışlı geliyor bana. Telefona göre tek artısı kalem kullanılabiliyor olması. Öte yandan android tarafında kalemle çok iyi çalışan telefonlar var. Hadi diyelim çok daha büyük ekran lazımsa katlanabilir telefonlar var. Katlanabilir telefon pahalı diyorsanız en pahalı katlanabilir telefon bile iPhone+iPad sahibi olmanın yanında çok çok ekonomik kalıyor. Üstelik her iki cihaz da cebinizde ve her an kullanıma hazır. Bir güzel yönü daha Samsung DEX örneğinde olduğu gibi büyük monitöre bağlayıp desktop gibi de kullanabiliyorsun. Son 1-2 yıldır iPad pro'yu alıp dışarıya çıktığımı hatırlamıyorum. Bunu evde kullanacaksam notebook dururken neden iPadOs denilen saçma sapan, yetersiz ve kullanışsız sistemin yetersizlikleri ile uğraşayım? Telefonda olan bazı uygulamalar bile yok bunda.

Sonuç olarak bu cihazlar Apple'ın pazarlama stratejisi ve "Alın kullanırsınız, iyi bi şey" demesinden öte vasfı olmayan bir şeye dönüşmeye başladı zaman içerisinde. Apple kendisine çeki düzen vermezse dokunmatik arayüzü işletim sistemine entegre etmeyerek sadece ipad satma stratejisi olarak kullandıkça Arm tabanlı Windows Notebook dalgası ile çok büyük darbe alacak. Bu kısmı beni ilgilendiren kısım değil tabii. Beni ilgilendiren kısım elimdeki M1 işlemcili iPad Pro'nun gün geçtikçe gereksiz bir yapıya dönüşmesi. Bu cihaz sadece ve sadece dokunmatik MacOs çalıştırırsa işe yarar bir şeye dönebilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @C. S
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.