M

Yarbay
14 Nisan 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
342 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
M
9 ay
Bu yüksek faizlerle yatırımlık araç almak mantıklı mı?!
Size birşey danışacağım. Kardeşim rent acarcı olduğu için araç için %70’ine kadar kredi çekebiliyor. Amacım bir easy plus egea sedan alıp onu çalıştırmak. Ama 2 yıllık bir kredi kullanımında çektiğinin 2 katını ödüyorsun. %30’unu ödersem yuvarlak hesap geriye kalan 500000₺’yi 4,0 ve civarı faizden aylık 41000 gibi bir meblag ödeme çıkıyorak 1milyonluk bir ödeme çıkıyor. Ha araç aylık ne getirir emin değilim ama kış, sezon ölü ve önümüz karanlık. İşler sarpa sarar mı, bu rakamlara ucuz dermiyiz emin değilim de bu hesapla 2 yılda egea 1300 tl gibi rakama patlar. Sizce mantıklı mı? Ve en uygun kredi kullandıran neresi var bilgisi olan? Kardeşim de ne zaman araç al dese almamış olup araç fiyatlarıda hep uçtu. İlk al dediğinde egea 78bindi şimdi 10 katı://
M
3 yıl
Yakıt alırken sabit marka mı kullanmalı?
Benzinli bir golfüm var. Çok uzun zamandır hep opetten alım yapıyorum. Bilindik olsun olmasın bütün her yerde de 3 aşağı 5 yukarı benzin fiyatları hep aynı. Özellikle dizelde olan oynaklık yok. Haliyle Türkiye gibi bir ülkede de ekonomi yapmak önemli. Bazen başka akaryakıt markalarında kampanyalar oluyor ama opetten devam ediom diye onlara katılmıyorum. Dizelde nerden aldığının farkı olduğunu düşünüyorum ama benzinde de bu fark var mı? Habire marka değiştirmemizin araca vs bi sıkıntısı ya da hatırı sayılır bir durumu olur mu? Fikriniz nedir?
M
4 yıl
Güzel erkek isimleri?
Kısmetse yakın zamanda 2. Oğlumuz olucak.ilk oğlumuzun adı Ertuğrul. Kağan, Serkan, Mirkan, Oğuzhan ve Temuçinde kardeşlerimin adı Genelde türk kökenli isimler bizim ailede seviliyor. Benim aklımda Cihangir, Baturalp, Alp Arslan(aslında ilk tercihimdeydi de ağır ve siyasi bi anlam ifade eder mi ilerde?) var ama Bu ayarda güzel bulduğunuz ne gibi isimler var ?
M
4 yıl
F/p ürünü tuşlu telefon
Eşimin anne, babası uygun fiyatlı tuşlu telefon al dedi. Mevzuya uzak kaldığım için hangi marka ve modelden başlayacağımı bilemedim. 250-350₺ arasında türkiye garantili nokia, samsung vb bir cihaz var mı? Misal nokia 210 die sevimli 280-300 arası b cihaz vardı nerdeyse fason malmış. Yani tavsiyelere açığım. Bizler alıştık akıllı telefonlara tuşlulara uzak kaldık:// yardımcı olursanız sevinirim
M
4 yıl
Bluetooh mikrofon tavsiyesi olan?
Selam arkadaşlar. Kayınpederimin youtube’ta bir kanalı var. Kendisi tatlıcı ve emekli olduktan sonra hem çoluk çocuğuna hatıra olsun hemde tarifleri birilerine yardımcı olsun diye yaptığı tatlıların videolarını çekmeye başladık. Telefondan çekip sesi telefonun mikrofonundan alarak youtube atıyoruz. Yalnız yorumlarda sesin nisbeten kötü olduğu söylenip mikrofon alıp kullanmamız isteniyor. Asıl sormak istediğime gelirsek;
Uygun fiyatlı, kullanışlı, yakaya takılan cinsten bir bluetooth mikrofon arıyorum ama tam olarak aradığım çıkmıyor. Videoyu çektiğimiz telefonla kablo bağlantı vs olmamalı. Bilgisi, önerisi olan var mı?
M
4 yıl
Hangi Suunto saat daha mantıklı?
Arkadaşlar 2 model arasında kaldım. Sizce hangisi daha mantıklı daha özellikli? Yada biri diğerinin bütün özelliklerine ve daha fazlasına sahip mi? Bu tür saatlerden ve markadan anlayan arkadaşlar yarımcı olursa sevinirim

1-suunto spartan sport wrist hr baro amber.
https://www.suunto.com/Products/sports-watches/suunto-spartan-sport-wrist-hr-baro/suunto-spartan-sport-wrist-hr-baro-amber/

2-suunto traverse alpha
https://www.suunto.com/Products/sports-watches/Suunto-Traverse-Alpha/Suunto-Traverse-Alpha-Stealth/
M
4 yıl
Emlaçıdan ev almak?
Bi ev bakıyordum. 415bindi ama içinde oturan var diye girip bakmadım sevmem öyle işi. 2 haftasonra içindekini çıkarmışlar fiyatıda 465’e cıkarmışlar. Ne yazıkki emlakçı ile muhattap oldum hata yaparak. En son 425’e düşüldü ama içimede 415 üzerinden pazarlık yapıpta daha düşürüpte alma hayali varken 425’e istemeden eyvallah dedik. 5binde emlakçı masrafı. 1000₺ kapora verdik. Exper masrafı yapıldı geldi. Kredi muhtemelen onaylandı. Haftasonuna kadar işi bitirmem beklenecektir. Ha bu arada emlakçı beni çeşitli bahanelerle mal sahibi ile hiç muhattap etmedi. Adamı göremeden pazarlık ettik.
Daha sonra, ilk başta yapmam gereken şeyi mal sahibinin nosunu buldum biraz uğraşla, Biradere arattım. Biraz zorlama ile biradere başka biri olarak 410’a bıraktı. Emlakçıda yok arada.
İş canımı sıktı işin açığı. Anlayacağınız emlakçı komisyonu hariç 10-15 bin ek alacak. Tapu günü 2-2,5 bin vs bişiler daha yaptırmaya çalısırım vs gibi ayak yapıyodu?
Bide kayınpederde vardı arada. Onun yakın arkı olmasada 15-20 yıllık tanışı. İş bozulursa kendini zan altında hisseder öyle naif mülaim biri.
Şu şartlar altında siz ne yapardınız? Yapılmış pazarlık neyse o fiyata razı mı olmalıyım, mal sahibini arayıpta emlakçıya yüklenmeden biraderin görüşmesiyle alakalı zaten hiçbir bilmiyormuş gibi şu fiyatı biraz daha kırabilir miyiz demeliyim yada herhangi bir fikir var mı sizce?
M
4 yıl
Kitabın adını bulmama yardım!
İlk okuldayken okuduğum bir kitap vardı. Beni derinden etkilemişti. Oturduğum koltukta birden aklıma geldi ve tekrardan müthiş bi okuma isteği duydum ama kitabın ismi aklıma gelmiyor. Esasen birkaç püf noktasını hatırlıyorum ama googleda hiçbir şey bulamadım. Aklımda olduğumda bahsedeceğim:
Dünyadaki bütün yetişkinler bir şeyi paylaşamadıkları için savaşa giriyorlar. Global çapta. Yalnız kullanılan silah çok değişik. Yanlış hatırlamıyorsam bombanın ismi “güldüren 15” idi. Bombanın özelliği patladığında hiçbir yeri yıkmıyor sadece ışıklar cıkarıyordu ama bu ışıklar günler içerisinde yetişkinleri deliliğin sınırına kadar sürüklüyor ve en sonunda çıldıran yetişkinler ker türlü canlıya saldırıyor ve öldürüyor ve bir süre sonrada kendi de ölüyordu. Ama çocuklara bombanın etkisi olmuyordu hızlı hücresel yenilenme olduğundan. Bütün dünya çocuklara kalıyordu. Ama öncesinde yetişkinler başlarına gelcekleri bildikleri için çocuklar için sığınaklar hazırlıyor, onları yetişkinlerin olmayabileceği bir gelecek için yetiştirip dökümanlar data vs depolıyorlardı.
Genel olarak konu bu. Esasen günümüzde buna benzer artık çok dizi film var ama bu dediğim kitabı en az 22 yıl önce okumuştum o yüzden aşırı etkileyici gelmişti. Acaba okumuş olma ihtimali olan cıkar mı forumda. Yada adını bulabilecek??
M
4 yıl
Nakit mi kredi mi kullanmalı?
Malum krediler düştü,%90’ına kadar kredi kullanılabiliyor. Bir ev beğendim. İstediğin kadar kredi kullanabilirsin dediler ama elimde evin 3/4’ünü karsılayacak kadar nakitim var. Benim sizlere sormak istediğim evi olabildiğince nakitimi verip en az krediyi çekerek az faizle mi sahip olmak yoksa elimdeki mevcut parayı yatırıma yönlendirip olabildiğince kredi cekip 10-15 yıllık vadeye yaymak mı daha mantıklı? Sizlerin fikri nedir?
M
5 yıl
Video çekerken kullanabileceğim Bluetooth mikrofon?
Telefonun kamerası ile video çekimi yapıp bunu youtubeta paylaştığımız bir büyüğümüzün kanalı var. Yorumlarda bazen mikrofon kullanın, ses çok iyi değil gibi yorumlar geliyor.mutfakta çekim yaptığımız için sesler bazen biraz ekolu yada tiz çıkabiliyor. Kablosuz olarak , bluetooth bağlantı sağlayabileceğim bir kulaklık var mı? Yada telefonlarda kablosuz mikrofon kaydı var mı yok mu? Bende airpods 2 var ama mobiepro vb ğcretli uygulama ile oluyormuş. Bu işin yolunu bilen var mı, amma illaki uygulamaysa uygulama yada bi kablosuz mikrofon? Ne önerirsiniz?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.