Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
20
Cevap
361
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Furiosa, Warner Bros.'a 200 milyon dolar kaybettirebilir
T
2 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Furiosa, Warner Bros.'a 200 milyon dolar kaybettirebilir
23 Mayıs'ta vizyona giren yeni Mad Max filmi Furiosa'dan beklentiler oldukça yüksekti. Neticede Mad Max: Fury Road son yılların en beğenilen aksiyon filmlerinden biri olmuştu ve çıkışının üzerinden geçen dokuz yılda sağlam bir hayran kitlesi yaratmıştı. Ancak ortaya çıkan sonuç bu beklentilerin çok altında kaldı



170 milyon dolar gibi kayda değer bir bütçeyle çekilen Furiosa: A Mad Max Saga, gişedeki ilk hafta sonunda sadece 58.9 milyon dolar hasılat yapabildi. Bu büyüklükte bir film için bu rakam büyük bir hayal kırıklığıydı. Bu kötü çıkışa rağmen Warner Bros. filmin sonraki haftalarda durumu biraz toparlayabileceğini umuyordu. Neticede film hem izleyenlerden hem de eleştirmenlerden olumlu yorumlar alıyordu. Bu olumlu yorumların duyulmasıyla birlikte daha fazla izleyicinin filme gidebileceği düşünülüyordu. Ama öyle olmadı.  Aksine Furiosa'nın gişe rakamları hızla aşağı düştü.



Bugün artık filmin Warner Bros.'a milyonlarca dolar kaybettireceği kesinleşmiş durumda. Şimdi asıl soru bu kaybın ne boyutta olacağı. Bu hafta sonu elde ettiği hasılata bakılırsa, Furiosa Warner Bros.'a 200 milyon dolar kaybettirebilir.



Ayrıca Bkz.Borderlands filminden yeni bir klip yayınlandı



Furiosa, Gişede 175 Milyon Doların Altında Kalabilir



Furiosa'nın bir önceki haftaya göre yüzde 60 azalan haftalık hasılatı 4.2 milyon dolara kadar düştü. Bu da filmin gişedeki yolcuğunu tamamladığında en iyi ihtimalle 175 milyon dolar hasılat yapmış olacağını gösteriyor. Filmin sadece bütçesini çıkarmak için bile 400-420 milyon dolar hasılat yapması gerektiği söyleniyordu. Bu da Warner Bros.'un en az 200 milyon dolarlık bir zararla karşı karşıya olduğu anlamına geliyor.



Bu tabloya baktığımızda, George Miller'ın çekmek istediği bir sonraki Mad Max filmine de veda edebiliriz. Böyle bir gişe felaketinin ardından Mad Max serisinin devam etme ihtimali neredeyse sıfır.




Kaynak:https://www.worldofreel.com/blog/2024/6/8/bad-boys-4-headed-to-impressive-53m-opening-furiosa-faltering-to-oblivion-could-lose-wb-over-200m-

 Haberi Portalda Gör

İsim Mad Max

Film Furiosa

Çok umrumuzdaydı zaten Furiosa :) :) :)
Yoruma Git
doruhüso - 2 ay +7
Afişe tom hardy koyup kocaman mad Max 2 yazsalardi şimdi bir o kadar kâr dalardi
Yoruma Git
alpalp84 - 2 ay +5
Artık filmin kalitesi veya yorumları ile gişe rakamları doğru orantılı değil . Mesela geçen sene vizyona giren Barbie filmi berbattı bence ama iyi gişe yaptı . Yada bu sene vizyona giren dune fil...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Moueson - 2 ay +4
D
2 ay
Binbaşı

İsim Mad Max

Film Furiosa

Çok umrumuzdaydı zaten Furiosa :) :) :)



Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
2 ay
Binbaşı

Süper film ama ben artık sinemaya gitmiyorum.

Aboneliklere gelince izlerim artık.




C
2 ay
Teğmen

Sanırım Mad Max Filminin Tanınırlığından Faydalanmak İstediler. Birde Hikaye Aynı Evren de ve Zaman Biriminde geçtiği İçin Sanırım





Bu mesajda bahsedilenler: @doruhüso
S
2 ay
Yarbay

puhauhsahda



C
2 ay
Yüzbaşı

Sinemada film izleme devri kapandı bence



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

J
2 ay
Yarbay

Sinema gidip izlenmeğe değer filmler içine girmesi şüpheli bir film diye düşünüyorum.

İtunes store gelsin bir bakarım.




Z
2 ay
Yarbay

Filmin ismini mad max değilde furiosa koyarsan kaybetirir, 58 milyon dolar amerika hasılatı, dünya geneli hasılatı 144 milyon dolar şu an, yinede 200 milyon doların altında kalacak gibi görünüyor, heleki ilk filmin dünya hasılatının 380 milyon dolar olduğunu düşünürsek, isim seçimi ve pazarlaması yanlıştı bence.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 ay
Binbaşı

Bu film bir an önce streaming'e gelmeli orada hasılat rekorları kıracağına eminim




D
2 ay
Yarbay

cok ilginc. filim imdb puani 7.8. elestrileride hep olumlu. buyuk butce aksiyon filmi. hollywood ortalamasinda iyi bir film oldugu belli. salonlari dolduruyor olmasi lazimdi. bence burda filmin kendinden cok baska degisimlerin etkisi sozkonusu. aliskanliklardaki degisim. seyirci sinemadan uzaklasiyor. simdi evimde dev gibi televizyon sound bar ses sistemi varken, kanepede uzanip evimin konforunda film izlemek varken sinemanin dar koltuklarinda isigi kisilmis karanlik perdede niye film izleyim. sinema salonlari ancak reklamla imajla bir hype olustugunda doluyor. insanlar merakindan filmi hemen izlemek isterse gidiyor. furiosanin basarisizligi filmden degil o pazarlamayi hype yaratma isini becerememekden kaynakli.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 ay
Yarbay

Afişe tom hardy koyup kocaman mad Max 2 yazsalardi şimdi bir o kadar kâr dalardi




K
2 ay
Yarbay

170 m bütçeyle mi 300-400 bütçeyle mi çekildi şimdi anlamadım ben.

175 m hasılat tahmininde 5m kar etmiş oluyor da.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 ay
Yarbay

Artık filmin kalitesi veya yorumları ile gişe rakamları doğru orantılı değil . Mesela geçen sene vizyona giren Barbie filmi berbattı bence ama iyi gişe yaptı . Yada bu sene vizyona giren dune filmi o kadar iyi yorum ve kaliteli görsellige rağmen gişe de 1 milyar barajını geçemedi . Eskiden olsa rahat geçerdi . Peki bu filmin iyi gişe yapamaması sebeplerine gelirsek bence
1) başrol kızın insanlara itici ve mimiksiz gelmesi
2) Tom Hardy olmaması
3) furiosa'nın hikayesini kimsenin merak etmemesi
4) sinema bileti fiyatlarının pahalı olması
5) sinema salonlarının ev konforu sağlayamaması
6) İnsanların çoğunun artık 4k , oled teknolojili tv'lere sahip olması
7) Netflix vb platformların çogalmasi
8) en son olarak kesin emin değilim ama çıkarım yaparsam mad Max evreninin sanıldığı kadar büyük bir kesimin ilgisini çekmiyor olması .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @darkaura
A
2 ay
Yüzbaşı

Nolan ın ahı tutmuştur belki...




N
2 ay
Yarbay

Gişede çakılınca torrentçiler bayram ediyor hemen nete düşüyor diye:)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
2 ay
Çavuş

Film yüksek puan almış ama hasılatı çok berbat.

1- Oyuncu seçimleri yanlış, Chris Hemsworth daha palyaço tavırlı Thor rolünden çıkamamış. Kız desen bir garip, Mad Max filmi yapıyorsan Mad Max koymalısın. En azından Charlize Theron'u efekt ile gençleştirip oynatabilirlerdi. Kimsenin Furiosa'yı merak ettiğini sanmıyorum.

2- Netflix, HBO Max, Disney Plus, Hulu, Amazon Prime gibi platformlar artık sinemanın yerini almaya başladı.

3- Yurtdışında nasıl bilmiyorum ama bizim ülkemizde özellikle meşhur sinema şirketinde film izlemek tam bir kabus. Filmin ortasında önünden geçen mi dersin, arkanda film izlemeyi bilmeyen ergenler mi dersin, taş gibi koltuklar mı dersin, yoksa kirlenmiş ve parlaklığı kısılmış, bulanık perde mi dersin, aşırı saçma pahalı biletler mi dersin bilemedim.




D
geçen ay
Yarbay

Kadının yüzü araplara benziyor ve itici.

Eskisine benzemiyor, ve benzemesi için de surata sürülen bir sıkımlık siyah boya dışında en ufak bir çaba harcanmamış.

Önceki kadın aynı kısa saçla devam etmeliydi.




N
geçen ay
General

Akla yatan bir yorum. Gerçekten bir sıkıntı mevcut. Yorumlar olumlu olmasına ve sinemayı sevmeme rağmen içimde sinemaya gidip bu filmi izleme isteği bulunmuyor. Film gerçekten hype yaratmada başarısız. Tezatı herhalde bu sene çıkan Dune 2'dir. O serinin giriş halkasını o kadar beğenmemiştim ve unutmuştum. Ama ikincisinde öyle bir hype meydana getirildi ve insanlar film şöyle böyle diye o kadar çok bahsettiler ki, bu da neymiş; ilk filmden bu yana nasıl gelişme kaydetmiş olabilir diye bakma ihtiyacı duydum. Buna karşılık Furiosa kesinlikle bende o duyguyu yaratmıyor. Bilakis izlemesem bir şey kaybetmem hissiyatı veya düşüncesi hakim. Dune 2 de bence çağ açıp kapatan türden özel bir iş değildi ama ticari başarıyı getirecek o hype'ı oluşturmayı başardı ve bu başarıyı en azından inandırıcı biçimde sırtlayabilecek kadar kaliteli bir yapımdı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
geçen ay
Yarbay

imdb puanları veya diğer site puanları, sinema eleştirmenlerinin yorumu benim için komple önemsiz. İzleyicilerin yorumlarına bakarım. imdb puanı çok 7 ve üstü olan filmin benim nazarımda 5 bile etmeyeceğine denk geldim. Tam tersi 6 puan alan bir çok yapımıda zevkle seyrettim.

2000 li yıllardan sonra sinema sektörü değişti. Eski kült filmlerin devamı ve kendini kanıtlamış aktörlerin başrolde olduğu filmlere öncelik verildi. Buradaki amaç gişe garantisiydi. Fakat son yıllarda gişe garantisi getirecek bir çok aktör astronomik isteklerde bulunmaya başladı ve yapımcıların işine gelmedi. Son James Bond filminde Daniel Creg neredeyse filmin hasılatının yarısını almıştı. Bir çok sevilen aktör artık böyle yapıyor veya direkt kendi film şirketine sahipler.

Mel Gibson role dönmezmiydi. Adamın yaşlılığı bile karizma. Tom Hardy herşeyi kötü olan Venom filmini bile 3 leme yaptırdı, seyrettirdi. Ayrıca başından beri nedendir bilinmez bu furiosa karakterinin filmini isteyip durdular. Kadınları ön plana çıkartmak içinmidir bilmem ama hep bu karakteri istediler. Zaten zar zor yeni bir filme onay verdiler, bir sonraki filmi artık en erken 10 sene sonra görürüz.

Ülkemizdeki sinema kültürü ile abd'deki sinema kültürü bambaşka. Bizimkiler soyguncu. Uzun uzun yazmayacağım, teknik bilgimde kısıtlı, bazı şeyler çok dayansın diye kaliteyi düşürüyorlar.



Q
geçen ay
Yarbay

Karayip Korsanları diye film çıkarıp Jack Sparrow'u eklememeyi düşünen firmalara şimdiden kolay gelsin.