Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
33
Cevap
1133
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Evlenmeyin çocuk yapmayın mülteci sorunu!!!
B
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Her gün yeni bir mülteci saldırısı cinayeti duyuyoruz

Ben Ortadoğulu doldurulmuş Türkiye Cumhuriyetinde evlenip çocuk yapıp yarın o gençlere böyle bir Türkiye bırakmak istemem

80 milyon nüfuslu Türkiye Cumhuriyeti ne 15-20 milyon ne olduğu belirsiz Ortadoğulu gelenekleri görenekleri ananeleri görgü kuralları Türk ile alakasız işgalci mülteci dolduran AKP'ye 20 sene oy verenler zaten ilk suçlu ama siz evlenip bu ülkede çocuk yapmayın

Türkiye halkı Türkiye'nin bu hale gelmesini verdikleri oyları ile belirledi ya yurtdışına gidin yada evlenmeyin çocuk yapmayın

MHP'nin başındaki sözde milliyetçi parti lideri yaşı 75-80 gelmiş adamında suçu büyüktür



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Cocuk yapmayın nedir. Atalarımızın aldıgı topragı ite kopuğa bırakacak kadar mı soysuzlaştık.

Sizin olanı savunmayacak kadar korkaksınız Yavuz'un zamanında dediği gün entari giyp gezi...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Periah - 4 hafta +14
İktidar ve muhalefet aynı yerden yönetiliyor. İktidar değişince herşey güzel olacak gibi bir umudunuz olmasın sakın yoksa büyük hayal kırıklığına uğrarsınız. Ben buradaki herkesle ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı EmuDev - 4 hafta +8
Ne zamandan beri mücadeleyi çocuklarımıza bırakıyoruz ?

Kusura bakmayın ama akli dengesi yerinde olan herhangi bir insan düşünmeyi becerebilir. Bütün bu sorunların...
Yoruma Git
Yorumun Devamı samuray_x - 4 hafta +5
P
4 hafta
Yarbay

Cocuk yapmayın nedir. Atalarımızın aldıgı topragı ite kopuğa bırakacak kadar mı soysuzlaştık.

Sizin olanı savunmayacak kadar korkaksınız Yavuz'un zamanında dediği gün entari giyp gezin arkadas.

Siz her türlü zilleti hak ediyorsunuz bu zihniyetle.

Elde ettiğiniz hersey mücadele sonucu alınmıştır, mücadeleden kaçan brinin söz söyleme hakkıda yoktur.

Çocuk yapmayıp köpeğe kediye ana baba olan kişiler Suriyeli n kulu olmayı hakediyor zaten.

Not : Bizim halk modern Bizanslılar gibi olmuş. Sonumuz benzemez umarım...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Mayıs 2024; 21:34:1 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
B
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Sende haklısın ama bu Türkiye halkı bunu haketmiyor bence artık keşke bedelli yapsaydım askerliği bile düşünüyorum artık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
V
4 hafta
Yarbay

Kendini boşuna paralıyorsun hocam. AKP’nin çeyrek asırlık iktidarındaki en büyük başarısı ülkenin ortak aklını, milliyetçi duygularını, isyancı damarını bastırması oldu. Gezi’den sonra bu halk bitti benim hiçbir inancım beklentim de yok. Son 3 günde işgalcilerin işledikleri suçlara bak..başka ülkede olsa o ülkedeki ortak akıl ortaya çıkar ve tepkisini ortaya koyardı. Bizde sadece öğretmenler tırışkadan bir yürüyüş yaptılar.

Konuyu açan arkadaş belki abartı tepki vermiş olabilir ama neden böyle hissettiğini anlayabiliyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
P
4 hafta
Yarbay

En basitinden İsraillilere bakın. Herifler 1000 yıllarca tüm dünyada cüzzamlı muamelesi gördü, her türlü katliam ve soykırıma ugradılar. Ama nasıl bir inat ılık varsa dunyada benzeri olmayan bir sekilde 2000 yıl önce burası bizim yurdumuzu diye Ortadoğulu 450 milyon Arabın ortasına ülke kurdular. Ortadoğuda herkes bunlardan nefret etmesine karsın tırnaklarıyla kazıya kazıya, her türlü Savası vererek o ülkeyi Ortadoğu un en buyuk gücü haline getirdiler.

Araplar ise topraklarını, sattılar, savasta topukladışar, İngiliz in Fransız In köpeği olup dindsşlarını sırtlarında vurdular ( bizi). Şimdi geldikleri hale bak.

Hayat böyle birşey, hayat mücadeledir. Eğer senn olanı almaya calısan itn basına balyozu indirmezsen canını, malını, namusunu herseyin alırlar.. Osmanlı tarihi, Türkiye tarih, Kıbrıs, Karanağ heryerde canımıza lastedildi ancak mücadele ede ede bugun bu yurdu kurduk, milyonlarca asker hayatını kaybetti burası için.

Kaybedeceksek bile onursuz ve şerefsiz biçimde değil almaya gelen itlerin 3ü 5ini beraberinde götürerek kaybederiz.

Çocugun yap, ülkeni koru, Zafer Partisi gibi partileri destekle en azından elindeki koru ve savun. İçin rahat olsun. Ellerini kollarını sallaya sallaya gelip almalarına izin verme.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Brother ToLGa
P
4 hafta
Yarbay

Erdoğan denilen batı piyonu Mülteci Geri Kabul anlaşması adında Avrupa'nın mültecisini almamıza neden olan bir kapitülasyondur imzalayıp boynumuza tasma geçirttirdi.

Ege sınırında kuş uçurtmuyoruz mülteci ülkeden kaçmasın diye.

Bu işbirlikçiler iktidardan düştükten sonra o sınırları tekrar gevşetirsek zaten bu Arapların yuzde 80i Türkiye'den Avrupa'ya kaçar. Ülkesinden kaçan herif burada kalır mı sanıyorsun.

O yüzden enseyi karartmaya gerek yok. Umutsuz olmayın.

Mültecilerin ana hedefi biz değiliz sadece Erdoğan adındaki bir Avrupa kalkanı yüznden mülteci hapishanesi olarak kullanılıyoruz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Mayıs 2024; 23:40:8 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @VirgilSollozzo
S
4 hafta
Yüzbaşı

Ne zamandan beri mücadeleyi çocuklarımıza bırakıyoruz ?

Kusura bakmayın ama akli dengesi yerinde olan herhangi bir insan düşünmeyi becerebilir. Bütün bu sorunların olacağı önceden haber verildi. Belki abartıyla verildi belki yetirince dikkate alınmadı ama bir şekilde bütün bunları birileri duyurmaya çalıştı. Sonuç ne oldu, bu ülkenin %50’sinden fazlası bunun içinde CHP’si de AKP’si de veya başka partileri de destekleyenler de var hepsi gözlerini yumdu, bana bir şey olmaz dedi, din kardeşlerimiz dedi ve karşı çıkmadı, kabullendi. Şimdi burada belki toplasanız ülkenin %10’luk kesiminden %90’lık kesimin hatalarını düzeltmesini bekliyorsunuz, hatta bunu ileri taşıyıp gelecek nesillere de aktarmayı düşünüyorsunuz. Neden bizlerin yaptığı hatayı onlar düzeltsin, böyle bir sorumluluğu neden onlara yıkalım.

Kimin neyi hakettiğine siz karar vermeyin, bu kadar büyük değilsiniz. Kimse kendi vatanını savunmaktan da kaçmıyor ama daha bu ülkenin halkı kendi topraklarını savunamıyorken üstelik bundan gururla bahsediyorken gelip burada çocuk yapın diyip neden insanları bu sıkıntılı zamanlarda bu kadar büyük bir sorumluluğun altında bırakıyorsunuz. Bu insanların kendi tercihidir bir zorunluluk değildir. Vatan savunması sürekli eziyet içerisinde bir nesilden nesile aktarılan görev değildir.

Çok merak ediyorum ya, sokakların durumundan, okulların durumundan haberiniz var mı ? Şu zamanda çocuğunuzu sizin elinizden çıktıktan sonra nasıl koruyacaksınız. Eski sokaklar yok, eski insanlar yok, güven yok, dürüstlük yok, cesaret yok, tahammül yok, alçak gönüllülük yok; korku var, aşağılama var, ezme var, güç gösterisi var. Bu gözler ortaokulda uyuşturucu satanları gördü, lisede döner bıçağıyla tomaların ayırdığı kavgalar gördü, insanların ne kadar iğrençleşebileceğini gördü. İnsanların neden bir çocuk yapmak istemediğini anlıyor musunuz ?

Kedi köpek de genel de insanların yalnızlığını gidermek için kullandıkları birer araç, evet bazı insanlar çok bağlanıyor ama bunları da çok görmemek lazım. Her şey kararında güzeldir, yararlıdır.

Çocuk yapmak kötüdür, yasaklanmalı, Türkler çocuk yapmasın demiyorum. Fakat ortada bir gerçek var, hepimizin yaptığı hatalar birikerek bu günü oluşturdu. Yaptığımız her eylemin sonuçlarına katlanıyoruz, o yüzden böyle insanları neden çocuk yapmıyor diye yargılayacağımıza oturup bir düşünmek lazım. Bu insanlar neden çocuk yapmaktan korkuyor diye.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 11 Mayıs 2024; 0:20:6 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
P
4 hafta
Yarbay

P
4 hafta
Yarbay

Türkye Cumhuriyeti bir bahçe, Ortadoğu ise ormandır. Başımızdaki bu ümmetçi Arap taparlar gittiğinde bahçıvanlar olarak yabani otları söküp bahçeye tekrar bakıp onarmak bahçıvanlar olarak bizim işimiz.

Bahçıvanlar bahçenin bakımından sorumludur ve görevlerinden kaçamazlar. Bizde kaçamayız, çocuklarımızda kaçamaz ve kaçmamalıyız.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell: "Avrupa bir bahçedir. Biz bir bahçe kurduk. Her şey işliyor. İnsanlığın inşa edebileceği, siyasi özgürlük, ekonomik refah ve sosyal uyumun en iyi birleşimidir. Dünyanın geri kalanı ise tam olarak bir bahçe değil. Dünyanın geri kalanının çoğu bir orman ve orman bahçeyi istila edebilir"

 "Bahçıvanlar bahçeyle ilgilenmeli ama duvar örerek bahçeyi koruyamayacaklar. Ormanın (vahşi doğa anlamında) içeri girmesini önlemek için etrafı yüksek duvarlarla çevrili güzel bir küçük bahçe çözüm olmayacak. Bahçıvanlar ormana gitmeli. Avrupalılar dünyanın geri kalanıyla çok daha fazla meşgul olmalı. Aksi takdirde dünyanın geri kalanı bizi istila edecek" demişti. 

İşte AKP gibi bir Arap tapar parti yüznden Avrupalı bahçıvanlar buraya geldi ve Türkye'yi insani kalite olarak diplere çekip zayıflattıkları için Avrupa bahçesini korumak için ormanı bizim üzerimize saldılar.(Mülteci Geri Kabul anlaşması) AKP denen parti ve onun ilkel zihniyetini kovdugumuzda bahçıvanlar olarak burayı tekrar bahçe yapmak zorundayız ve yapacağız. Biz ve bizim çocuklarımız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 11 Mayıs 2024; 2:2:2 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @samuray_x
V
4 hafta
Binbaşı

Çocuk falan yapılmaz. Değmez bu ülkeye. Ne diye sıkıntı çeksin? Git vergiyi afgandan suriyeliden istesin, askerliği de onlara yaptırsın. Bu ülke için fedakarlığa değmez.
Atalar falan filan karıştırmayın devir o devir değil. Vatandaş olarak 2. sınıfsın her yerde. Zahmetini sen çekeceksin sınırı aşıp gelenler zevkini sürecek işe bak.



H
4 hafta
Yarbay

Sırf çoluk çocuğum suriyelilere iraklilara orklara vs yem olmasın diye bile çocuk yapmam

#antinatalizm



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

R
4 hafta
Yarbay

Adam akıllı, onurlu ve huzurlu bir yaşamın arayışında kurudu gitti Türk halkı..

Geçmişe bakınca sürekli sağcı iktidar başa gelip ekonomiyi skip bırakıyor, sola geçince toplamaya çalışıyorlar

yolun bir kısmında yine dellenip solu bırakıyor sağcıya geçiyorlar. Keşke bu ülkede doğmasaydım nasıl bir tımarhane burası.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 11 Mayıs 2024; 12:13:47 >

E
4 hafta
Yüzbaşı

İktidar ve muhalefet aynı yerden yönetiliyor. İktidar değişince herşey güzel olacak gibi bir umudunuz olmasın sakın yoksa büyük hayal kırıklığına uğrarsınız. Ben buradaki herkesle bahse girerim ki chp tek başına iktidar olsa bile o mülteci anlaşması devam edecek. Hiçbir değişiklik olmayacak.

Tabi bu partilerle değil daha çok halkla ilgili bir sorun. Halk istedikten sonra herşeyi yaptırır ama yüzyıllardır bedevi arap kültürüyle beyni lime lime edilmiş, düşünme ve sorgulama yetisi olmayan bir milletle ancak bu kadar oluyor. %1 %99'u kurtaramaz. Kurtarsa da devamı gelmez yine çöker. Bak cumhuriyet rejimi ayakta durmakta zorlanıyor, halk sahiplenmiyor çünkü. %3-5 le olacak iş değil. Bırakın kurtarmayı bir tekme de siz vuracaksınız ki yaptıkları hatanın bedelini ödesinler. Şu an bu milletin savaşsız, ölüm korkusu olmadan yaşaması bile lükstür bana göre. Hak ettiğinin çok üzerinde bir standartta yaşıyor bu halk.




Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
S
4 hafta
Yarbay

Rte şunların mahallede 3 gün maruz kalsa bunlara, kalamaz ama. Saraydan fikir üretmesi çok basit. Keşke içinde yaşayabilse



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
4 hafta
Binbaşı

Bende çocuk yapmam bu ülkede. Mevzu milleyetçilik vs değil. Pes etmek de değil. Mevzu, yarın cocuğun müdür gibi kim vurduya gittiğinde birinin cıkıp "olur böyle şeyler din kardeşlerimiz vs vs" diye saçmalaması ihtimalini hesaplamak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 hafta
Yarbay

İnadına çocuk yapmak lazım. Yoksa tr falan kalmaz bu gidişle. Evlenin ve çocuk yapın..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

X
3 hafta
Teğmen

Ben katılıyorum kesinlikle arkadaşa çocuk yapmamak lazım demektir ki benim gibi düşünenlerde varmış çocuk yapsak ne gorucekki Türkiye yaşantısı her açıdan çok kötü geçim sıkıntısı sosyal yaşam arkadaş çevresi ülke şartları öğrencilerin çoğu sefil geziyor..Çok çok haklı...Hatta simdiki kafam olsa bu hükumet bu devlet yapısı olduğu müddetçe bedelli yapardım bende aslanlar gibi askerliğimi yaptım bu ülkeye hizmet ettik seneler önce şimdi askere gelen adamları bıraktım parali askeri bile çok iyi değil durumu onuda bıraktın komutanların ne olduğu belli degil

He yukarıda arkadaş yazmış işte ite köpeğimi birakicaz memleketi diye ..Memleketi ite köpeğe bıraksak daha iyi haldeydi bu insanlar bu memleket..Benim çocuğum iyi çevre ve şartlarda yetismicekse Ben soyumu düzgün şekilde devam ettiremiceksem ve en önemlisi geçim sıkıntısı cekiceksem neyabayim toprağı ülkeyi ülkesini seven adamlar kaçıyor ama yurtdisina ondan sonra buralar çok kötü sakın gelmeyin diyorlar alan aldı satan sattı giden gitti..hala polyannacilik oynayip milleyetcilik yapmaya devammi edicez yoksa gerceklerimi konusucaz ohoooooooooo





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxpp -- 11 Mayıs 2024; 22:20:21 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
3 hafta
Yüzbaşı

Türk halkı 100 yıl içerisinde öyle ya böyle bilinçli bir millet oldu.Dolayısıyla diğer gelişme gösteren halklarda yaşanılan 'düşük doğum' oranının Türk halkında da yaşanması çok normal.Sorun bu düşük doğum oranına rağmen devletin buna çözüm getirmemesi ve teşvik yapmamasından kaynaklanıyor.Öyle ortamlara çıkıp 'Üç çocuk yapın' demekle çocuk yapılmaz.Bilinçli bir çift doğacak olan çocuğun masraflarını karşılamayı ön plana alır.Bunu yapmayan çiftlerden olma çocukların nasıl yoksulluk çektikleri herkesin malumudur.En basitinden G.Doğu'da ki çiftler 5-10 tane çocuk yapıyorlar daha sonra sabah kadın programlarına,yardım kuruluşlarına,haberlere çıkıp 'Bebelerimize bakamıyoz.Bize yardım edin.Çocukları okula bile gönderemiyoruz' diyorlar.Yoksul ve kalitesiz hayatlarına bir de bu suçu olmayan çocukları dahil ediyorlar.

Peki bunun niye yapıyorlar?

Zira üremek dışında yapabilecekleri hiçbir aktiviteleri yok...Zaten bu kadar çok çocuk yapan ailelere bakılırsa neredeyse tamamının yoksul ve eğitimsiz aileler olduğu görülür.Yani çocuk olması isteniyorsa ailenin hem yoksul hem de eğitimsiz olması gerekiyor.Ancak o zaman doğum oranlarında patlama yaşanıyor.Mesela ülkemize doldurulan Suriyelilerin bu kadar üremesinin altında yatan neden bu...Adamların Türkiye'de üremek dışında yapabilecekleri bir aktiviteleri yok.Bu yüzden sürekli ürüyorlar..Tabii bir kısmı çocuk yaparak Türkiye'de kalma peşinde ve bunu bilinçli yapıyor.Çocuk olursa Suriye'ye geri gönderilmeyiz düşüncesi genelinde hakim ve bu düşüncelerinde de ne yazık ki haklılar...Bu nedenle sürekli üremek için bir motivasyonları var.

Mesela yoksulluğun ve çatışmanın egemen olduğu Afrika ülkelerinde erken yaşta ölüm oranları çok olduğu halde doğum hızlarıda o derece yüksek.Yine Afganistan,Pakistan ve Hindistan gibi toplumu geri ülkelerde de yaşam kalitesi çok kötü ve erken yaşta ölüm çok fazla ama buna rağmen doğum hızları aynı derecede yüksek.Yani bir açıdan kendilerini dengeliyorlar..Peki bunun nedeni ne?Bunun nedeni bu ülkelerdeki insanların genelinin üremek dışında bir aktivitelerinin olmaması ve eğitimsiz olmaları.

Türk halkı ise bu seviyede bir halk değil.Söylediğim gibi 100 yıl içerisinde Türk halkı öyle ya da böyle gelişmiş ülke halkları seviyesine geldi.Yani üremek dışında başka aktiviteleri,hedefleri,hobileri vs olan bir halk oldu.Özellikle gençler 'genç' yaşta evlenerek gençliklerini birbirlerine bağımlı halde geçirmek istemiyor.Bu nedenle maddi imkanı olan gençler bile 30 yaşına kadar evlenmiyor.Evlenenler ise 30'a kadar çocuk yapmıyor.Yapsa bile en fazla 'bir' tane çocuk yapıyor...Bunlarda evliliği devam ettirebilen çiftler için geçerli...Çoğu çift bir iki yıl evli kaldıktan sonra 'bağımsız' hayatlarını özleyerek boşanıyorlar..

Bu durum söylediğim gibi gelişme gösteren tüm halkların ortak sorunu...

Türkiye'de ise asıl problem devleti idare eden zihniyetin bu sorunu çözmek için hiçbir şey yapmaması...Ne evliliğe teşvik edecek propaganda programları var ne evliliği milliyetçi değerlere bağlama var (zira memlekette milliyetçi olan her şey neredeyse 'ırkçılık' olarak damgalandı) ne çocuk yapmaya bir teşvik var ne de ekonomik konuda gençleri teşvik etmek var...Adamların bu sorunu çözmek için politikaları memleketi ortadoğulularla,Afrikalılar,Afganlarla,Pakistanlılarla vs doldurmak...Halbuki Türkiye'nin nüfusu Avrupa ya da Uzak Doğu ülkeleri gibi 'henüz' yaşlı ve 'alarm' zillerini çalacak seviyede değildi..Hala daha milyonlarca genç Türk bekar ancak memleketi yöneten zihniyet bu milyonlarca genç Türk'ü nasıl değerlendirebiliriz hedefinde değil...Aksine bu gençleri nasıl dışlarız,nasıl evlenmelerini zorlaştıracak şekilde ekonomiyi batırırız,nasıl hayattan küstürürüz ve nasıl iş hayatından dışlarız hedefinde politikalar yürütüyor..

Asıl sorunda bu...



N
3 hafta
Binbaşı

Ekmek elden su gölden olunca böyle oluyor..

- Çobanlık yapar mısın?
- Yok almayayım.
- Kim yapacak?
- Afganlar..
- Tarımda çalışır mısın?
- Daha neler yav!
- Kim yapacak?
- Türkmenler..
- Bebek bakıcılığı yapar mısın?
- Ben kendi bebeğime bakmıyorum, başkasının bebeğine niye bakayım!
- Kim yapacak?
- Özbekler..
- Çay fındık toplar mısın?
- Yuh daha neler!
- Kim yapacak?
- Gürcüler..
- Sanayide, Tekstil atolyesinde, fırında, enjeksiyon makinesinde, İnşaatta, kazma kürek işinde çalışır mısın?
- Yuh sen de abartma!
- Kim yapacak?
- Suriyeliler…
SONUÇ
- Defolup gitsinler...
- Öyle mi... Ya bu işleri kim yapacak?
- Bana ne hacı! Kim yaparsa yapsın. Sen bana devlette bir iş veya Sabah 9 - Akşam 5, vardiyasız ya da masabaşı güzel bir iş var mı, onu söyle! Amele miyiz biz?
Netice itibariyle

Ondan sonra açız edebiyatı...

Lütfen cızırtı yapmayın

Not - Çalışan başımızın tâcı,,,
Çalışmayan tembel içindir bu yazı.....
Mehmet Akın Gündüz/Alıntıdır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
3 hafta
Çavuş

Suriler, afganlar bilmem nereliler 10 tane çocuk yapsın. Sol gericiler: Ohh yeaaah halkların kardeşliği, özgürlüx, muhacir, ensar onlar.

Ama Türkler 2 çocuk yapma istese sol gericiler: ÇOCUK YAPMAYIN EVLENMEYİN, ÜLKEYİ TERK EDİN.

Bunlar tamamen operasyon.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Zer0_ -- 12 Mayıs 2024; 23:47:13 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Brother ToLGa