Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
21
Cevap
568
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Emlak balonu patlamayacak
0
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

kaçak alımı devam ettiği sürece, barınma asla daha kolay olmayacak.

Türkiye'de et-süt'ten tutun da bebek bezine kadar herşey:

1- Avrupa'daki muadilinden daha kalitesiz,
2- Avrupa'daki muadilinden daha pahalı

işte aynısı ev için de devam edecek. Türk insanı herzaman daha kalitesiz evi daha pahalıya almak zorunda bırakılacak.

"ama eve talep azalırsa fiyatı mecbur düşer"

düşmeyecek çünkü sen talep etmediğin an o evi talep eden bi Hint ya da Afrika'lı birisi getiriliyor ve ev ona satılıyor.

kısacası hapı yuttuk. bunu hali hazırda ev sahibi biri olarak söylüyorum. gelecek karanlık.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

0
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

bazı kişiler şunu diyecektir:

- balon çoktan patladı, fiyatı düşüren satıcılar bile evine alıcı bulamıyor şuanda.

benim buna cevabım: şuanda evlere alıcı bulunamıyor lafı %100 gerçek dışıdır. ev almak için deliren sürüyle aile var şuanda, ama kredi yok. azcık kredi musluğu açsalar evlerin fiyatı ikiye katlanır.

alıcı bulamama olayı 2018-19'da yaşandı. o dönem bedava kredi vardı, birsürü satılık ev vardı, buna rağmen kimse ev almak istemiyordu. forumda "sakın ev almayın" konusu revaçtayken, ve herkes: "ev almak enayiliktir" derken, devlet bedava kredi dağıtıyordu ve kimse yüzüne bakmıyordu (ben o dönemde ev aldım)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

H
2 ay
Yarbay

Niye patlasin ki

Kentsel donusum var 86m nufus 17m kacak var ustine hala insan geliyor asla patlamaz

Cinde baede nufus başina 2 3 ev hatta fazlasi dusuyor gene de emlak patlamiyor cinde 4 milyar insana yetecek ev oldugunu iddia edenler var

Ev arsa tarla bunlar gercek değerdir dolar euro araba falan bunlar boş iş



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 ay
Yarbay

8 senedir evliyim ve kiracıyım

Düzce’de köyümüze Toki geldiği için değeri katlanan anne ve baba tarafından ayrı ayrı biraz arsamız var.

Müteahhitler fink atıyor şans yüzümüze gülerde arsaları satarsak belki yaşadığım şehir olan Kocaeli’de bir ev sahibi olabilme umudum var ve tek umudum da bu zaten

Onun haricinde çalışarak biriktirerek ev almak gibi bir ihtimal artık hayal sanırım



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
0
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Türkiye artık senin-benim gibi büyük dedesi kurtuluş savaşında savaşmış kişileri mutlu etmek için varolan bi ülke değil. zengin İran'lıları, zengin Hint ya da Arapları getirmeye çalışan, onları memnun etmek için kurulmuş bi sistemin içindeyiz.

Filipinler gibi olacağız. ülkenin gerçek halkı, yani senin-benim çocuklarımız, ömür boyu bitmeyen bir sefalet çekecekler. ama bunlar olurken ülkemizde bir grup yabancı sermaye sahibi akıl almaz bir konfor ile yaşıyor olacak. 7 yıldızlı otellerde partiler verilecek, cinsellik ve ilaç gibi diğer dünya keyifleri doyasıya tadılacak yabancılar tarafından.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mert_özcan
0
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Çin tuhaf bi ülke. evi satın aldığında tapu vermiyorlar çünkü aslında evi satın almıyorsun. satın alma denilen şey 70 yıllık kiralama oluyo. yani evin ömrü bitince arsada söz hakkın yok.

birsürü hayalet şehir yapmışlar. koca şehirlerde bakıyorsun gökdelen şeklinde evler dolu ama şehirde yaşayan yok. tüm evlerin yapımı tamamlanmış ama içleri boş. sokaklar boş. ürpertici bi görüntü.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hamza5806
S
2 ay
Çavuş

Alan alıyor inşaat halinde bina görüyorum belki 50 dairelik. Bu ekonomide kim oturacak diyorum biter bitmez bi bakıyorum tüm dairelerde oturan var.



C
2 ay
Binbaşı

Ben de fark ettim;
Fiyatlar arttığı halde kalite bariz şekilde düşüyor...



K
2 ay
Yüzbaşı

evin arsanın fiyatının azalma ihtimali yok. sattığımız ev geçen yıl 4 milyondu şuanda 9 milyona sattık, 13 milyona bile satabilirdik arap bi adam alacaktı ailedekiler türke satalım diyince vermek zorunda kaldık



R
2 ay
Binbaşı

çünkü ortada bir balon yok. şimdi avrupa'dan biraz daha mülteci postalarlar bize, üstüne filistinli kardeşlerimizin de gelmesi an meselesi. üstüne faiz indirimlerini de koy bir posta daha %100 artar evler.

150 milyon nüfus ve %100 sabit enflasyon ile
yaşasın reis ve din kardeşlerimiz!



N
2 ay
Yüzbaşı

Piyasa bilgisayarcısından tut terzisine kadar durmuş durumda arkadaşım leventte 5 milyonluk daireyi 2,5 milyona aldı.. fiyatlar çok abartı dairenin 2,5 milyon bile olması çok araba fiyatlarıda düşüyor hepsi düşecek kimse aylık 100-150 bin tl para kazanmıyor bunu herkes biliyor. kendini deliliğe vermek çok kolay ama işin gerçeği başka....



B
2 ay
Yüzbaşı

Kendimi bildim bileli
1- amerika parçalanıyor
2- emlak balonu patlıyor.
3- mehdi, geldi gelecek.






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 10 Haziran 2024; 12:51:23 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
2 ay
Yüzbaşı

Ülkede nüfus fazla, çok fazla mülteci var ve nüfus dağılımı dengeli değil.

Böyle bir ortamda emlak fiyatlarının TL olarak dip olması mantıklı değil.

Lakin anahtar nokta 3 ay öncesiyle şu anki TL fiyatı aynıysa evin değeri aylar içinde düşmüş oluyor, zaten mevcutta insanların ve söylediği argümanda bu.

USD bazlı olarak fiyatlar yüksek halen, ya kur yükselmeli, yada kur bazlı fiyatlar düşmeli.

Çok uzun süredir daire satmaya çalışan insanlar var.

Burada satılık mülkler aslında grup/seviye seviye düşünülmeli.

Esenyurt'ta ucuz yollu yapılmış daire satışı ile Mecidiyeköy'de lüks sitedeki dairenin yahut Kadıköy'deki elit sitedeki dairenin, esenlerdeki mahalle arası evin fiyatı da satış hızıda alıcı kitlesi de takdir edersiniz ki bir değil.

Bu durumda zarar gören kesim, orta-alt gelir grubunda olup, kredisiz ev alma şansı olmayan insanlar. Yoksa zaten yüksek gelir grubu alım gücünden bir şey kaybetmiyor. Mülk sahipleri de mülk satarak başka bir yatırıma/mülke yönelebiliyor. Yani zarar gören kesim orta-alt gelir grubundaki insanlar.

3-5 sene önceye kadar orta-alt gelir grubundaki karı/koca çalışan insanlar krediyle ev alabilirken şuan birikimsiz- toprak/miras satmadan alma şansları yok, hele ki metropol şehirlerde mümkün değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 10 Haziran 2024; 13:1:48 >

J
2 ay
Yarbay

Aynen bu faiz oranlarında adam başı ikişer üçer tane ev satarlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaReD22 -- 10 Haziran 2024; 13:50:25 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 ay
Yüzbaşı

insanlar kiralarını zor ödüyor. satılan bu evleri kimler alabiliyor gerçekten merak ediyorum. fakir olmakta zor zenginin halini anlayamıyorsun.



0
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

diyorum ya ben bu forumda "sakın ev almayın" konusu açıkken bedava faizli krediyle ev aldım rahatça. çoğu yakınım / arkadaşım beni tebrik etmedi hatta babam tuhaf tuhaf yüzüme bakmıştı. bi arkadaşım alay eder gibi konuşmuştu "eve hayatta para vermem" diye.

bu arkadaşım sonra depresyona girdi "ömür boyu ev alamayacağım" diye. geçen sene ev almış emin evim tarzı bi sistemle. bütün birikimini vermiş, bide üstüne yıllarca para ödeyecek ama ödeyeceği para sabit değil. mesela bu yıl 35 bin TL aylık ödüyorsa seneye aylık 55 bin ödeyecek sonraki sene aylık 80 bin ödeyecek gibi öyle artarak gidiyor.

ondan diyorum yeni güzel evi kendi oturmak için şuanda pazarlık ile aşağı çekebilen varsa alsın. devlet bi kredi kampanyası çıkartacak olursa bi evlerin fiyatları tek gecede x2 olur.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @buradan bir taytlı geçti
R
2 ay
Yarbay

Bütün ülkelerin kur oranı Türkiye'nin içinden geçmiş, emlakçılar yerli değil yabancıyla da çalışıp artık ev alıp satıyor.

Sınırların böyle ortadan kalktığı bir rekabet ortamında kendi ülkesinde kazancı ev almaya yetmeyenin işi artık allaha kalmıştır.

Sen nüfusu boşver, ülke talan için çok uygun. Bu yabancıya satışa yasak gelmedimi katlana katlana artar her şey.



T
2 ay
Yüzbaşı

Emlak balonunu patlatmak hükümetin bir kararına bakar. Mültecileri gönder yabancılara konut satışını yasakla bak o fiyatlar nasıl geri çekiliyor. En az %40 düşer fiyatlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
0
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

teoride öyle. ve inşallah o günleri yaşarız. ancak reel durumda ne AKP ne de gelecekteki CHP bunu yapacakmış gibi görünmüyor. iktidar değişse belki kaçak alımını durdurur ama biz göreceğimiz zararı çoktan görmüş olacağız.

AKP zaten şuanda para biriktiriyor. seçimlere 6 ay kala kendi %52'sine basacak parayı alacak seçimi.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Türkçü Kayı