Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
247
Cevap
11317
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa (11. sayfa)
D
3 yıl
Yarbay

2023 yani.



M
3 yıl
Yarbay

Uzunca yazmayacağım, filmi beğendim. Görseller, müzikler ve çekimler gayet iyiydi. Uzun zamandır bu kadar kaliteli film izlememiştim keyifle izledim.

8/10



M
3 yıl
Yarbay

İyi kitap, iyi hikaye, iyi yönetmen, iyi film.

Villeneuve, Ritche, Tarantino gibi adamlar ne yaptığını bilen tipler, kendilerine has stilleri var. Doğru unsurları bir araya getirme konusunda hakikaten özel yeteneklere sahipler. Filmin baştan sona Villeneuve elinden çıktığı her anından belli oluyor, ki bu adam ışık ve mekan konusunda bir dahi bence, bunlara bir de Hans Zimmer'ın kabiliyeti eklenince, ağzı bir karış açık bırakan sahneler ortaya çıkmış.



X
3 yıl
Yarbay

R
3 yıl
Yarbay

Valla bende gözlük yok ama, 3d den bende nefret ediyorum.

Hangi akla hizmet bunu yapıyorlar bende anlamıyorum leş gibi oluyor. Verin şu filmleri 2d ımax cam gibi izleyelim işte.

Sırf bu 3d olayı yüzünden sinemada izlemiyorum bende mecbur evde izleyeceğim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Nymphetaminê
G
3 yıl
Yarbay

valla filmi bitiremedim ben. emanetle dalma olayı hala komiğe gidiyor ama asıl sıkan muhabbetı artık sanrımı dersiniz hayal mi dersiniz clairvoyance olayı idi fazla yüklenilmiş. kitabı okumdadığım için yorum yapmayacağım ama baydı yani. 2. filmi bekilyorum bu arada




Bu mesajda bahsedilenler: @Ed Wood
G
3 yıl
Yarbay

Duncan Idaho Hakkında merak ettiğim birşey var kitapları okumadığım için, Spoiler verebilirsiniz.

Bu karakter malum çok çabuk ölüyor ama bir çok yorumda karakterin aslında çok önemli olduğu yazılıyor hatta bir üst mesajda asıl olayının ikinci kitapta başladığı yazıyor, İkinci kitapta geçmişe yönelik olarakmı ön planda olan bir karakter yoksa devam filmlerinde olacakmı anlamadım buraları?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
3 yıl
Yarbay

Mesajınızı yeni gördüğüm için cevap vermek şimdi mümkün oldu. Yo aslıda çok mantıklı bir eleştiri anlamak hiç de güç değil. Bir oyuncunun filme bir şeyler katabilmesi için öncelikle onun ekranda adam akıllı görünüp ona bir şeyler sunabilme imkânı tanınması gerekir. Sen önemli bir oyuncuyu figüran gibi filme koyup çıkarırsan o filmdeki oyunculuk performansını nasıl değerlendireceksin ki? Mesela aynı eleştiriyi Timothée ve Rebecca için yapabilir miyiz? Bence yapamayız, çünkü 2,5 saat boyunca bu karakterlerin yakın plan çekimlerini, canlandırdığı karakterleri doyasıya izledik. Ayrıca burada suçlanan kişi oyuncu değil, ona biçilen kısıtlı rol. Ha kitabı okuyan bazıları demiş ki bu karakter önemli sonralardan göreceğiz. O zaman tamam ama ben kitabı okumayan ve sadece ilk filmi izleyip ilk filmi konuşan bir seyirci olarak bu yorumu yapan arkadaşa katılıyor ve ben de böyle yorumluyorum şahsen.




Bu mesajda bahsedilenler: @tnuviel37
T
3 yıl
Binbaşı

2. kitaptan spoiler içerir ona göre bakın! İleriye dönük sürprizler bozulmasın diyorsan yine de bakma bence.


Filmde gördüğün gibi Duncan ölüyor. Ancak imparatorluktaki bir organizasyon tarafından klonlanıyor ve kendi amaçları doğrultusunda 2. kitapta (filmin 2. partından sonra 2. kitapta çevrilirse göreceğimiz gibi) Paul'e hediye ediliyor. Yanlış hatırlamıyorsam hatıraları da korunmuştu sanırım. Bu konuda dahası da var ama o kadar girmeyeyim.



A
3 yıl
Yüzbaşı

Filmde anlamadığım bir kısım var

Bu mehdi karakter geleceği görmüyor mu rüyalarında. Duncanın öleceğini filan gördü ama son vs de kendinin ölüceğini filan görmüştü hatta öldürdüğü adam bir rüyasında sana öğreticem filan diyordu. Bide kendisinin mavi gözlü olduğu bir rüya gördü o tam olarak neydi niye gözleri mavi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Yüzbaşı

Yanlış hatırlamıyorsam:


Orijinal olarak Frank Herbert’ın yazdığı 6 kitap hep ilerleyen bir düzende. Geçmiş anlattılmıyor. Duncan IIdaho 2. kittapat Dune Mesih’inde(gelecek olan yeni filmde değil yani) klonlanıyor ve hikayeye tekrar dahil oluyor. Buradaki ilk önemi klonlandıktan sonra gerçek Duncan Idaho’nun tüm hafızasının geri verilebilmesi. Bunun yapan organizasyon(adını hatırlayamadım şimdi) Paul için önemli ölecek biri için aynı teklif yapılıyor.


İkinci önemi de işin sadece tek bir klonla kalmaması. İlk 3 kitap Pual’ün ölümüne kadarki dönemi anlatıyor. 4. kitapsa Paul’ün ölümünden birkaç yüz sonrasında geçiyor. Klonlama hala devam ediyor. 5 ve 6. Kitapları okumaya zamanım olmadığı için daha sonraki yüz yıllarda da bu devam ediyor mu bilemedim. Dün Hepsiburada’da indirimdeydi setler. Kendime bir güzellik yapıp sipariş ettim. Şu aralar biraz zamanım var, setti bitireyim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Glorfindel1907
N
3 yıl
Yüzbaşı

bir sorum var.


bu filmde paul devamlı gelecekten sahneler görüyor. filmin sonunda öldürdüğü zenciyle görülerinde sohbet ediyor. zenci ona her şeyi öğreteceğini söylüyor. ama sonra daha bütün bunlar yaşanmadan paul adamı öldürüyor. nasıl iş bu. anladıysam arap olayım.



T
3 yıl
Binbaşı

@nemoberk


Evet geleceği görüyor ama düşündüğümüz şekilde değil. Gerçekleşebilecek ihtimalleri görüyor. Filmde her gördüğü olasılığı aktarmıyorlar zaten. Son dövüşte rakibini çok rahat yenmesi de zaten bu görülerinden dolayı. İkinci filmde bu durum daha fazla açıklanır.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nemoberk , @Alarak
N
3 yıl
Yüzbaşı

teşekkürler hocam.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tnuviel37
G
3 yıl
Yarbay

Teşekkürler hocam bu kadarıda yeterli bilgilerin, Umarım güzel devam filmleri olur biraz bekleyeceğiz ama olsun.




Bu mesajda bahsedilenler: @Duncan Idaho
A
3 yıl
Yüzbaşı

Anladım hocam teşekkürler




Bu mesajda bahsedilenler: @tnuviel37
G
3 yıl
Yarbay

Duncan Idaho beni mentionlamış bu kadar denk gelir yalnız valla hocam ben 4K HDR TV'de fena olmayan bir ses sistemiyle izledim. Sinemanın pahalı olmasını geçtim sinemadaki en büyük sorun perdenin ya da o devasa ekran ne zıkkımsa işte onun hep karanlık olması. Neden böyle olduğu ile ilgili aklımda bir kaç teori var ama burası yeri değil şimdi. cinemaximuma da gitsem düzüne de gitsem hep o tatminsizlik oluyor.

Ben biraz da evrene hakim olmadığım için sıkıldığımı düşünüyordum ama mevzuyu iyi bilen birinin bile filmi 2.5 saatlik türk dizisine benzetmesi baya bir sıkıntı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay

F
3 yıl
Yarbay

Çok iyiydi .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
3 yıl
Yarbay

Vaaay overrated ha.

Bari nedenlerinide madde madde açıklasaydınız?

Filmin bu kadar çok konuşuluyor oluşu Kitaplarının en iyi bilimkurgu kitaplarının başında geliyor olması.

Filmde bence çok iyi uyarlama olmuş.

Bu film serisi bittiğinde bence en iyi uyarlama serilerinden birisi olacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sulu Çor Kağan