Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
67
Cevap
1302
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Aşırı hızlı olarak ağaca çarpan Tesla Model S alevler içinde kaldı (2. sayfa)
N
8 yıl
Yarbay

Yine ilkokul seviyesi olumsuz eleştiriler gelmiş.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

H
8 yıl
Binbaşı

Yana yana küllerinden doğacak. Sıkıntı çok yeni bir çağın başlangıcı bunlar.




S
8 yıl
Yarbay

Benzinli olsa idi kesin yasardi demi ya !?

Otomatik pilotta olsaymis arac kullanmasini bilmeyene olum kacinilmaz zirhli olsa bile ...




V
8 yıl
Yüzbaşı

Tesla yanıyor , Samsung patlıyor... Bu pillere acil müdahele lazım...




M
8 yıl
Yarbay

şimdi lpg den daha güvenlidirdiceler gelir.



M
8 yıl
Binbaşı

Benzinden yanan araç sayısı kaç acaba ,merak ettim şimdi...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl
Yüzbaşı

ne bekliyordunuz teslanın ağaçın üzerinden uçmasını falanmı.....!!!




B
8 yıl
Yarbay

Aşırı hızı araç kendisi mi yapmış?




F
8 yıl
Yarbay

Adamlar bir devri kapattı aslında ama kapattırmıyorlar . Düzenli şekilde böyle haberler gelmeye devam edecek gibi. Kolay kolay bu adamları rahat bırakmazlar .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: stasi

Batarya teknolojisi kendi içinde gelişiyor gibi görünse de, hala çağ dışı. Patlama, yanma riski hala var. Hala kimyasal. Ve Tesla' nın bu kaçıncı yanma olayı. Otomobil, yerden yoldan sürekli darbe alan bir araç. Bu sebeple bile yanan aracı var. Bir Tesla furyasıdır gidiyor ama, güvenlik açığı çok fazla. Benzinli araçlarla kıyaslanmayacak kadar fazla.

cag disi derken. baska yerlerde enerji icin plutonyum 238 mi kullaniliyorda, batarya teknolojisi hala kimyasal, cag disi. doganin termodinamik kanunlarinin bir sonucu olarak bir yerde yuksek yogunluklu enerji depoluyorsaniz ister lityum batarya olsun, ister benzin mazot, isterse nuklleer batarya olsun, hatta buhar kazani bile olsun, kaza parcalanma halinde kontrolsuz yanmalar patlamalar kacinilmazdir. ornek vermek gerekirse ucak kazalarinda yakitin alev almasi cok ciddi bir sorun ve olum nedenidir. bunun icin ucak ureticileri 60larda 70lerde inanilmaz arge yaptirlar. farkli motor tasarimlari, yakit formulleri denediler, hatta jel yakit bile denediler ama sonuc degismedi. ucak dustugunda yakip herp alev aldi. bu sebeble bir araci hizla carptiginda yangin cikmasi, patlama olmasi her aracta olabilcek durumdur. keza daha yakin zamanda paul walker kaza yapan aracin icinde yanarak olmedimi. teslanin sattigi arac sayisini dusununce, ve yol sartlarinin sertligini acimasizligini, bir iki muterif olayin olmasi kacinilmazdir. bana sorarsaniz kaza aninda bir teslanin icinde olmayi tercih ederim. on bolumunde motor bulunmadigi icin carpmanin etkisini emecek daha cok alani var, carpma etkisini ciddi sekilde azaltiyor, tabiyki bir yere kadar.



K
8 yıl
Yarbay

darkaura ya katılıyorum, ortada bir enerji varsa kaza anında ortaya çıkmaması mümkün değil

ayrıca bu tür kazalarda firmaların savunulmasından çok yerden yere vurulması çok önemlidir, dünyada işler bizim ülkemizdeki gibi işlemiyor, bu eleştirilerin sertliği sayesinde teknolojik gelişmeler sağlanıyor, adamlar bu baskının altında geliştirmek durumunda kalıyorlar, bizde de her eleştirene yahudi dölü ermeni soyu demekten becerimiz köprü yaptırmaktan öteye gitmiyor



A
8 yıl
Teğmen

aşırı hız yaparsan her araba alev alabilir çok tartışmaya gerek yok.. tabi konu tesla olunca her yaptığı kaza yanma olayı falan haber oluyor çok ilgi çektiği için.. benzinli arabalarda ise içinde sadece ünlü kişiler varsa haber oluyor paul walker gibi.




V
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Depo dolu veya doluya yakın ise herhangi sıcak bir yüzey ile temas etmedikçe patlamaz veya alev almaz. Ama pil öyle değil sıkışma tepkimeye yol açabilir.

Hocam hangimiz deposu dolu geziyoruz? Veya hangi arabanın motoru sıcak değil? Bırakın bu işleri.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
8 yıl
Yarbay

Elestirenlere bakiyorum da vay be diyorum. Ne kafalar var neler var neler

1960 larda urettigi Devrim arabalari haric bir cacik yapmayan ulke vatandasi tesla Bataryasina cag disi diyor


Şu an Elektrikli araclar sorunlu olabilir ancak teknoloji 2000 den 2016 ya x kadar katlandiysa 2016-2030 5x 10x olacak .

Daha 10 sene oncesine kadar 250 gb pc ler ohaaa diyorduk simdi en dandik pc de 1 TB hafiza var cevirmeli aglarla baglanirken simdi Blu ray film indiriyoruz.

Bataryanin menzil problemi cozuldugu zaman 100 koyup 30 aldigin yani %30 verimli İcten yanmali Motor bitmis olacak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
8 yıl
Binbaşı

Valla tesla projesini ne kadar desteklesemde 18650 pil hücreleri ile çok çalıştığımdan dolayı, o boyuttaki li-ion pillerin nasıl patladığını düşünmek bile istemiyorum. Yanması duman atsa zehirlenip ölürsünüz o derece ağır bir kimyasal salıyor bu piller.

Nükleer ile çalışan ev konsepti vardı Toshiba'nın. Nükleer ile giden araba felan yapsalarda kurtulsak anasını satayım.

Toshiba Mini Nükleer :http://peswiki.com/directory:toshibas-micro-nuclear-reactor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraGonS -- 4 Kasım 2016; 2:27:52 >


K
8 yıl
Yarbay

burada kullanıcı hatası ,Tesla'nın bir suçu yok.




_
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: stasi

Batarya teknolojisi kendi içinde gelişiyor gibi görünse de, hala çağ dışı. Patlama, yanma riski hala var. Hala kimyasal. Ve Tesla' nın bu kaçıncı yanma olayı. Otomobil, yerden yoldan sürekli darbe alan bir araç. Bu sebeple bile yanan aracı var. Bir Tesla furyasıdır gidiyor ama, güvenlik açığı çok fazla. Benzinli araçlarla kıyaslanmayacak kadar fazla.

Hala kimyasal. Napsinlar tahtadan mi pil yapsinlar hocam. Elestirirken az dusunsek cok yapici millet olacaz da..



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
8 yıl
Yarbay

Suan ki Tesla kullanicilari bildigin ucretli denekler




S
8 yıl
Yüzbaşı

Tanıtım turunda bile durduk yere yanan aracı var mı? Var.

Dolum sırasında yanan aracı var mı? Var.

Lityum iyon teknolojisinden ve alternatif teknolojilerden haberi olmeyanlar, gelmiş burada abd' nin zorlama harika çocuğu hakkında boş atıp dolu tutturmaya çalışıyorlar Arkadaş, ayılıp bayıldığın o teknoloji cep telefonu bataryası teknolojisi. Senin ufkun bundan ibaretse bilemem ancak daha stabil batarya teknolojileri var.

Bunun dışında, otomotivin öncülerinden olan ve 3 Tesla kadar ar-ge bütçesi olan alman grubu firmalar sizce neden bu işe zerre bulaşmadı? Hala konsept, futuristik model seviyesinde. Avrupa gibi çevreci altyapısı Abd' nin fersah fersah ötesinde bir toplum. Saatli bomba diye. Verimsiz diye.

Ferdinand Porsche' nin 100 sene önce hayata geçirdiği bir teknolojiye, emin olun dünyada şu forumdaki kadar ah vah edilmiyor. Tesla' nın olayı pazarlama işte. Lityum batarya teknolojisine hala ağzı açık şaşırıyorsanız, televizyon kumandasının naylona sarıldığı yıllarda kalmışsınız. Batarya teknolojisi lityumdan ibaret değil. Kusura bakmayın. Tesla' da benzinli arabalarla kıyaslanacak ürün değil. Ben ondan öteyim diyor anca durduk yere bile yanıyor. Ben niye benzinle kıyaslayıp mormal diyeyim ki.

Dizelle kıyaslayın arkadaş. Dizel çok zor patlıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
8 yıl
Yüzbaşı

Boşboş konuşmuşsun, buharlı lokomotif üretildiğinde de senin gibi *bunlar patlıyor at arabası daha güvenli zaten fazla bir avantajı da yok* gibi cümleler söyleyenler mutlaka olmuştur. Goygoy yapmaya devam et güneş balçıkla sıvanmaz arkadaşım geleceğin arabası bu, öbür firmalar da eninde sonunda buna geçecekler zaten geç bile kaldılar. Aç youtube u 1996 chevrolet electric car yaz izle o videoyu. Mızrak çuvala sığmamaya başladı adamlar 20 sene savsakladı zaten elektrikli araba işini.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @stasi