Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
248
Tıklama
1
Öne Çıkarma
The Acolyte, eleştirmenlerle izleyicileri ikiye böldü
T
2 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

The Acolyte, eleştirmenlerle izleyicileri ikiye böldü
Merakla beklenen yeni Star Wars dizisi The Acolyte, bu hafta Disney+'ta izleyici ile buluştu. 4 Haziran'da ilk iki bölümü yayınlanan dizi, eleştirmenlerden geçer not aldı. Bugün itibarıyla The Acolyte'ın MetaCritic puanı 67, Rotten Tomatoes yüzdesi ise %91.



Özellikle Rotten Tomatoes puanı, dizinin beğeniyle karşılandığı şeklinde bir algı yaratabilir. Ancak izleyici puanlarına baktığımızda çok daha farklı bir tabloyla karşılaşıyoruz. Dizinin Rotten Tomatoes'taki izleyici puanı %28; MetaCritic'te ise 10 üzerinden 3.6. IMDb ve benzeri platformlarda da dizinin izleyici puanları yerlerde sürünüyor. Karşımıza çıkan bu ilginç tablo, yeni Star Wars dizisinin eleştirmenlerle izleyicileri ikiye böldüğünü gösteriyor.



Ayrıca Bkz.Netflix yeni animasyon dizilerini sergilediği bir tanıtım videosu yayınladı



The Acolyte, İzleyici Puanı En Düşük Star Wars Yapımlarından Biri Oldu



The Acolyte gibi izleyiciler tarafından adeta yerden yere vurulan bir dizinin Rotten Tomatoes'ta yüzde 91 gibi yüksek bir puan almış olması, Rotten Tomatoes'un puanlama sisteminin de eleştirilmesine sebep oldu. Pek çok kişi Rotten Tomatoes'u, eleştirmenleri seçerken liyakata önem vermemekle suçluyor. Öte yandan Disney cephesi ise izleyici puanlarının bu kadar düşük olmasını, kötü amaçlı kişilerin farklı farklı hesaplardan çok düşük puanlar vererek bu puanları manipüle etmesine bağlıyor.



Sebebi ne olursa olsun ortaya çıkan sonuç Star Wars markası için hiç iyi görünmüyor. Zira The Acolyte'ın izleyici puanı, bugüne kadar çıkan 23 farklı Star Wars yapımı arasında 22. sırada. Ondan daha düşük puan alan tek yapım, 1978 yılında televizyonda yayınlanan Star Wars: The Holiday Special.



The Acolyte'ın böylesine düşük puanlar almasında Disney ve Lucasfilm'e kızgın olan ya da dizinin tavrından hoşlanmayan kişilerin payı olduğu aşikâr. Ancak Andor ya da The Mandalorian gibi nispeten kaliteli işler çıktığında aynı kitlelerin varlığına rağmen ortaya böyle sonuçlar çıkmadığı gerçeğini de kabul etmek gerekiyor. Günün sonunda ortaya çıkan bu tablonun en büyük sorumlusu, Lucasfilm ve The Acolyte'ın yaratıcı ekibi. Çünkü dizi çıktığından beri gelen tüm tepkiler, ne kadar iyi ya da kötü olduğundan bağımsız olarak The Acolyte'ın hedef kitlesinin isteklerine uygun olmadığını gösteriyor.




Kaynak:https://www.forbes.com/sites/paultassi/2024/06/06/the-acolyte-has-the-lowest-star-wars-audience-scores-since-the-holiday-special/

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

"Eleştirmenlerin okşayıp yaladığı, izleyicilerin de yerden yere vurduğu" bir başka yapım.
Daha içeriğe bile bakmadan;

Yoruma Git
Yorumun Devamı phoenix_bird - 2 ay +9
Yapımcıların açıklamalarını ve ideolojilerini gören zaten vazgeçiyor, hele o kadın yapımcı var bir tane, en gey Star Wars'u yaptım falan diye övünüyordu. Aferin.
Yoruma Git
Yorumun Devamı MaximillianFoe - 2 ay +7
B
2 ay
Binbaşı

Gayet güzel başladı ilk iki bölüm..




M
2 ay
Binbaşı

Yapımcıların açıklamalarını ve ideolojilerini gören zaten vazgeçiyor, hele o kadın yapımcı var bir tane, en gey Star Wars'u yaptım falan diye övünüyordu. Aferin.https://www.youtube.com/watch?v=EvxpLs29n6o
UZAYDA ATEŞ YAKTI BU HERIFLER.
The Mandalorian gibi yapımlar varken (ve yapımcıları) nasıl bir yanda da böyle rezil şeyler yapabiliyorlar bilemiyorum. İzin verilmesine inanamıyorum.
Ulan Leslye Headland kim, neden bu kadına Star Wars dizisi emanet ediyorsunuz, ne yapmış daha önce, kimin yeğeni Allah aşkına?!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 10 Haziran 2024; 00:45:54 >


P
2 ay
Çavuş

"Eleştirmenlerin okşayıp yaladığı, izleyicilerin de yerden yere vurduğu" bir başka yapım.
Daha içeriğe bile bakmadan;

Durun önyargılayarak tahmin edeyim: SJW-LGBT zırvasıdır.

Bu artık Kalıplaştı. Ve böyle, Yazılı Olmayan bir kural halini aldı





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix_bird -- 10 Haziran 2024; 01:30:00 >

Bu mesaja 3 cevap geldi.
P
2 ay
Çavuş

Sırf şu yorumu yapmak için gece 1de hesaba girip yazdım inanır mısınız





Bu mesajda bahsedilenler: @phoenix_bird
J
2 ay
Yarbay

Çok fazla kadınların önde olduğu dizi ve filmler çekiliyor,işin ilginç tarafı bu çekilen dizi ve filmlerin yapım ve oyuncu kadro ve oyunculuk kaliteleri
vasatın üstüne bir türlü çıkamıyor ve halada yapımcılar para getirmeyen
bu yapımlara para harcamaya devam ediyorlar.




K
2 ay
Yüzbaşı

woke veya sjw yok dizide ama başrol iki karakter de beyaz olmadığı için senaryo veya kaliteye bakmadan yine 1 puanları yapıştırmışlar. Bence yapım kötü değil vasat, hatta bence Obi Van dizisinden çok üstte bir yapım fakat diğer SW dizilerinden biraz geride gibi.
Bana göre başrolde sırf ünlü diye Squid Games'in de başrolü olan Lee Jung-jae oynatmaları talihsizlik çünkü role hiç gitmemiş (hem iyi konuşamıyor hem de o ciddiyet gitmiyor adama zorlama olmuş)
Diğer eleştirim diğer başvrol Mae karakterini oynayan Amandla Stenberg iki rol arasında (ikiz kardeşler) geçişi yapamamış iki karakter de aynı gibi. Bunlar dışında izlenebilir seyirlik.





Bu mesajda bahsedilenler: @phoenix_bird
D
2 ay
Yarbay

güzel mi? zevkler kişiye göre değişir ama ortaokul çocuklarına yönelik bir film olmuş.




K
2 ay
Yüzbaşı

woke veya sjw pek yok dizide ama başrol iki karakter de beyaz olmadığı için senaryo veya kaliteye bakmadan yine 1 puanları yapıştırmışlar. bir de sanırım ilk bölümden herşeyi açıklayıp gizem kalmaması da etkili olabilir. Bence yapım kötü değil fakat vasat, hatta bence Obi Van dizisinden çok üstte bir yapım ancak bazıları diğer SW dizilerinden geride olduğunu da düşünebilir.
Bana göre başrolde sırf ünlü diye Squid Games'in de başrolü olan Lee Jung-jae oynatmaları talihsizlik olmuş çünkü role hiç gitmemiş (hem iyi konuşamıyor hem de o ciddiyeti yansıtamıyor çok zorlama olmuş)
Diğer eleştirim diğer başrol, Mae karakterini oynayan çikolata renkli Amandla Stenberg için, iki rol arasında (ikiz kardeşleri oynuyor) geçişi yapamamış iki karakter de aynı gibi (bari tipleri farklı olsa saçı makyajı felan).
Bunlar dışında çok da ciddiye almadan izleyebilirsiniz, seyirlik.

Özellikle ilk defa büyük 3leme ve clon savaşları dışında birşey izleyebiliyor olmak çok önemli bence.




Y
2 ay
Binbaşı

Takip ettiğim kadarıyla yapılan eleştirileri ikiye ayırabiliriz: bölümler nezdinde toplanan özel ve star wars evrenine dair genel eleştiriler.
haklı veya haksız eleştirilerin bazıları şöyle (spoiler içerir):

🔻uzayda (oksijensiz ortamda) ateş yakıp mangal yapmalar,
🔻"ben jedilere güveniyorum yea" dedikten iki sahne sonra jedilardan kaçmalar,
🔻anne moss'u 10 dakika gösterip öldürmeler,
🔻oyuncu performanslarının, star wars evrenine yakışmayacak düzeyde olması,
🔻yönetmenin oyunculara, rollerinin ağırlığını hissettirecek şekilde motive etmemesi,
🔻hikayenin şimdiye kadar olan kısmının klişelerle dolu ve ilgi çekicilikten uzak olması,
🔻dönemin evrenini yansıtmayan, kişiye odaklı senaryo,
🔻çok tahmin edilebilir şekilde ilerleyeceğinden duyulan şüphe,
diye uzayıp gidiyor...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
2 ay
Yarbay

imdb'den bir yıldızımızı verdik çok şükür



S
2 ay
Yarbay

Disney sonuçta ne yapacaktı, bu işin baş çekenlerinden...





Bu mesajda bahsedilenler: @phoenix_bird
G
2 ay
Çavuş

Bu dizinin balon çıkacağı zaten belliydi de Disney sever Star Wars fanboylar yok şöyle olacak, yok süper olacak diye bağırıyorlardı, noldu peki ?
Her zaman her yerde söylüyorum, Star Wars efsanesi George Lucas ile başlayan 6 bölümdür, gerisi para meraklısı Disney'in boş balon yapımları.




N
2 ay
General

Leslye Headland marka ve evren ile tamamen alakasız birisiydi; sonuç şaşırtıcı değil. Eleştirmenlerle genel kitlenin görüşünün farklı olmasına gelirsek bu da eleştirmen camiasının aldığı maddi teşviklerle ve belirli bir hakim söylemi tekrar etmeleriyle ilgili olabilir. Bu hakim söylem sosyal medya üzerinden belirli bir kesimin veya azınlığın zorbalığı / baskısıyla gelişiyor veya bunlarla ilişkin lobiler aracılığıyla.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.