Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
282
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Rekabet Kurulu'ndan Google'a 482 milyon TL para cezası
M
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Rekabet Kurulu'ndan Google'a 482 milyon TL para cezası
Rekabet Kurumu, Google'ın 2021 yılında yürütülen soruşturma doğrultusunda, kendi yerel arama (Local Unit) ve konaklama fiyatı karşılaştırma (Google Hotel Ads-GHA) hizmetlerine genel arama sonuç sayfasında konum ve gösterim olarak rakiplerine göre avantaj sağladığını tespit etmişti. Kurum, Google’a öneriler doğrultusunda düzeltmeler yapana kadar günlük para cezası kesmeye karar vermişti. Yürütülen Yerel Arama Hizmetleri Soruşturmasında Google’a verilen süreli para cezası durdu. Kurul, Google’a otel sorgularındaki davranışları nedeniyle 482 milyon TL para cezası verdi.



Google'a 482 milyon TL para cezası



2021 yılındaki soruşturma kapsamında Rekabet Kurumu, Google’ın genel arama hizmetleri pazarında hâkim durumda olduğu, kendi yerel arama (Local Unit) ve konaklama fiyatı karşılaştırma (Google Hotel Ads-GHA) hizmetlerine rakip yerel arama sitelerinin girişini engellediğini tespit etmiş ve 296.084.899,49 TL idari para cezasına hükmetmişti.



Ayrıca Bkz.WhatsApp, Topluluk etkinlikleri kapak fotoğraflarına izin verecek



Kurul ayrıca Google’a ihlalin giderilmesi ve pazardaki etkin rekabetin tesis edilmesini temin etmek için birtakım yükümlülükler getirmişti. Düzenleyici organ, Google’ın rakip yerel arama hizmetlerine ve rakip konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetlerine genel arama sonuç sayfasında eşit koşullar sağlamasını şart koşmuştu. Google ise “yerel arama hizmetleri” pazarında Kurul tarafından işaret edilen endişeleri bertaaraf etmek için yerel arama hizmetlerine ilişkin yeni tasarımları içeren tedbir önerilerini sundu. Kurulun, 21.03.2024 tarihli toplantısında, Google tarafından sunulan bu tedbir önerilerinin uygulanmasına ve 3 aylık süre zarfınca izlenmesine karar verildi.



Google değişiklikleri yaptı



Ancak Google’ın ilgili düzenlemeleri otel sorguları bakımından uygulamadığı, dolayısıyla yukarıda bahsedilen yükümlülükleri tam olarak yerine getirmediği tespit edilmişti. Bu bağlamda firmaya günlük para cezası verilmişti. Son durumda Rekabet Kurumu, Google’ın otel sorguları özelinde yeni tasarımları yerel arama hizmeti bakımından da uygulamaya alarak 21.05.2024 tarihinde süreci tamamladığını tespit etti.



Bu doğrultuda Kurul, günlük idari para cezasının 21.05.2024 tarihi itibarıyla sonlandırılmasına ve Google hakkında yerel arama hizmetlerine ilişkin yeni tasarımları otel sorguları bakımından uygulamamasının yaptırımı olarak toplamda yaklaşık 482 milyon TL para cezası uygulanmasına karar verdi.




Kaynak:https://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/ekonomi-haberleri/rekabet-kurumundan-googlea-ceza_ID1480935/

 Haberi Portalda Gör

Şimşek Mcqueen vergiyi tabana ve global firmalara yaydı. Vergi bir tek evlerine aldıkları eşyaları hatta metreslerine aldıkları jipleri ve yakıt giderlerini bile "şirket harcaması" olarak g&...
Yoruma Git
Yorumun Devamı alaz1903 - 2 ay +6
H
2 ay
Yüzbaşı

TL mi? Adamlar o tl cinsinden cezayi her turlu seve seve oder 😂



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

J
2 ay
Yarbay

Google için çerez parası. Para kesmekle iflah olmaz bunlar 10 otelden toplar o parayı. Devletin rakip çıkartması lazım Rus yandex japonya yahoo çin baiduu gibi rakipleri var. Türkiye'de Bi ara yandex iyi rakip olmuştu aslında. Direk arama motoru olmasa bile en azından haritalar veya mail konusunda yerli Bi rakip çıksaydı.




A
2 ay
Yarbay

Şimşek Mcqueen vergiyi tabana ve global firmalara yaydı. Vergi bir tek evlerine aldıkları eşyaları hatta metreslerine aldıkları jipleri ve yakıt giderlerini bile "şirket harcaması" olarak gösterip vergiden düşen, hatta ödemediği vergiler affa uğrayan Anatolian Tigers'lara yayılamadı nedense. Ücretli çalışanlar olarak el birliğiyle bu masrafları da ödüyoruz. Her şey çok güzel öyle değil mi :)



Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
2 ay
Yüzbaşı

15.000.000 dolar ediyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

V
2 ay
Yarbay

Fukara Google'a 500 milyon TL ceza, aralarında anlaşarak temel gıda fiyatlarını yukarı çeken zincir marketlere 15 bin TL ceza.

İlginç.




M
2 ay
Binbaşı

Rekabet kurulu apple şeytanını da gör.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158883032



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
geçen ay
Binbaşı

Aynen öyle, tek seferde milyonluk fatura kesen firmalar 1 kuruş vergi vermiyor. Kendi lükslerinden yatlardan katlardan feragat eden yok.
Diyanet bile personellerine en lüks otelde tatil yaptırıyor. Geri kalanı açlıktan ölüyor




Bu mesajda bahsedilenler: @alaz1903
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.