Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
280
Cevap
30778
Tıklama
361
Öne Çıkarma
Cevap: Ne araba hevesi kaldı - Ne teknoloji (4. sayfa)
L
4 yıl
Yarbay

Milleti borçlandıra borçlandıra, verilen yüksek miktarlı krediler ile refah seviyesi ölçümü yapılması da ayrı bir trajedi hocam




Bu mesajda bahsedilenler: @Yeni_kullanıcı
V
4 yıl
Binbaşı

Senin mi yaşın büyük? Önlük siyah olmuş mavi olmuş ne fark eder? Lafa bak. Parasızlıktan falan giyilmedi o zamanlar düzen öyleydi. Kötü da değildi. Önlük giymeyipte okulun arması olan tişörtü fahiş fiyattan itelediler de ne değişti?
Çamlıca bataklıksa bana ne? Şehir büyüdü oralar gelişti. En azından o çamlıcada evi dikebiliyordun şimdi öyle bir yere nah dikersin. Sen bu devirde kamu arazisine çöküp evi dikebiliyor musun? Her seçimde 1 kat daha çıkabiliyor musun ondan bahset hele. Bu devirde 1000 liraya yakın kirayı vermeden kulubede oturamazsın. Şu eski nesilin tapu koleksiyonu nereden geliyor? Kamu arazisine yapılan gecekondu veya tarlalardan alınan parçalardan olmasın? Şu an o müthiş eğitim imkanlarıyla okuyup işe girip en az 10 seneni ipotek altına almadan o tarlalarda 1 daire sahibi olamazsın. Alacağın maaş belli ortalık işsiz okumuş dolu. O eski nesil fabrikalarda mesaiye kalarak bunları istiflemedi değil mi?

Ülkenin kaymağını yediler işte. Onlara verilenler şu an benim nesilden çıkıyor daha ne anlatıyorsun? 18 yaşında işe girdiler 45'te emekli oldular. 38 yaşında emekli olanlar var parayı peşin ödediler emekli oldular. 70 yaşında olsa 25 senedir emekli maaşı çekiyorlar. Sistem battı devlet emekliliği 65 yaşa çekti. Ben emekli olunca onlar kadar emekli almayacağım ayrıca emekli olacağımız şüpheli. Seçimlerde avantaları götürdüler. Git dyp'ye kaydol kamuda işe gir. Anaplı ol petkimde işe gir, tekelde işe gir, sümerbankta işe gir. Şimdinin parasıyla 6-7 bin maaş al ama iş yapma ne güzel. 1000 kişilik kurumda 5 bin işçi. Sen tekele gir sonra karını işe sok. Emekli olurken bir de oğlunu-kızını işe sok ailece sömürün durun. Adam ölür maaşı kızına kalır devlet parayı kimden buluyor? Sokakta gördüğüm yaşlı çalışanlar hem emekli hem de başka iş yapıyorlar. Otobüste takışmıştım 70 yaşındayım hala çalışıyorum diyordu 45 yaşında emekli olmuş 25 senedir emekli.

Gelmişin buraya bilgisayar, cep telefonu yazmışın. Mantık olsa o devirde her yerde vardı bunlarda yoktu türkiyede yoktu zannedilir. Olmayan teknolojiden bahsediyorsun. Bilgiye ulaşmak kolaymış. Kolay olunca kıymeti yok. Herkes üni okuyunca üniversite mezunluğunun değeri mi kalmış? Az olan değerlidir. Lise mezuniyetinin kıymeti az olmasındandır. Şu an anca a101'e girersin o diplomayla. Bu devirde eğitimin kıymeti az o zamanlar değerliydi. İlkokul müdüründen ricayla alınan diplomayla polis oluyordu eski nesildekiler. Hadi üniversite diplomanla git emniyete iş istiyorum de. Bir halta yaramadıktan sonra imkanlar artmış neye yaramış?

Darbe konusuna gelince birşey bilmediğin ortada. Siyasi partilerden duyduğunu üfüreceksin ama onu da bilmiyorsun. Git biraz darbe tarihi oku bilgilen bari. 60'ta ne olmuş 80'de ne olmuş. Ülke bu darbeler olmasa uçup kaçacaktı sanki. 1979'da baban sokakta gezebiliyordu sanki. Sağcı ilçeden solcu ilçeye rahatça gidiyordu değil mi?

35 yaşına takıldığına göre sen o yaşta bile değilsin. Yok çamlıca oturmuyorlarmış falan filan. İzmir mavişehirde de kimse oturmuyordu bataklıktı. Oraya 25 katlı lüks binalar diktiler sanki garibanlar geldi o binalara mı yerleşti? Adam başı 1,5 milyon verip daire mi aldılar? Hemen yanındaki arazi boş senle gidip 5 günde gecekonduyu dikelim eski nesildekilerin yaptığı gibi 2023 seçimlerine kadar dayanırsak tapuyu alırız. Sonra köşe oluruz. Tabi zabıta ve çevik kuvvet gecekonduyu kafamıza geçirmezse.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DooD_Rox
1
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Dün liseden eski bi arkadasla konustuk. Herif ciddi ciddi Almanya ile takıştığımızı o yuzden arac fiyatlarinin yukseldigini soyledi. Bu millet boyle bir illet iste. Cogunluktalar bir de...
Hocam bana düşmez ama yerınde olsam o arkadaşın dedıgın kısıyle iletişimimi keserdım. Böyle cahil insanlara zerre tahammülüm yok. Oturup tartışmam ama muhattap da olmam yani. tartışmanın anlamı yok bunu yıllar önce anladım o gun bugundur hayatımdan cıkarıyorum muhattap olmuyorum.

Babamla bıle muhabbetı kestım. Yok dünya düzmüş, yok bızı kandırıyorlar, rte'yi allah gonderdı bile dedı ya. Böyle delı saçması şeylerı duymakmak ıcın konusmuyorum artık. Boyle kafam çok rahat, sinirlenmıyorum artık.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 11 Eylül 2020; 21:12:59 >

G
4 yıl
Teğmen

Az önce bi akp liyle 30 saniye bile sürmeyen bir tartışmaya girdik "beğenmiyorsan terk et" diyor. Dedim terk etmeye param yok, ver parayı vallahi billahi terk edeceğim. 10 saniye dondu kaldı öylece. Ülkeden gitmek, diğer insanları ve ülkeleri görmek için 10 yıldır uğraşıyorum. Şirket bile kurdum, eninde sonunda gideceğim. Moralim biraz bozuktu kafa dağıtmak için foruma girdim moralimi bozan meseleyi unuttum bu konunun etkisiyle. Hani insanın bir yeri ağrıyordur sonra daha büyük ikinci ağrı başlayınca öncekini hissetmez ya bende öyle oldum. Ne diyeyim, beğenmiyorum da terk de edeceğim Allah'ın izniyle.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1
4 yıl
Yarbay

ülkemizin refah görememesini en büyük sebebi iktidarda sürekli sağcı, yiyicilerin olmasıdır. cehaletin kutsallaştırıldığı, bilgi sahibi olmanın şeytanlaştırıldığı, üretimin sadece ismen anıldığı, kuvvetler ayrılığı, demokrasi, insan haklarının teröristlik sayıldığı absürd coğrafyada senin gibi düşünenlerin çıkması normaldir. adolf hitler de "güçlü, tek adam tarafından yönetim, tek ses, tek görüş" vb. zırvalarla iktidar olup, bütün dünyayı düşman belledi. halkı yıllarca "daha güçlü, refah dolu, tek almanya" hikayesiyle uyuttu. savaşı kaybettiğinde alman ekonomisi dibin dibinin dibine inmişti. kısaca madem bilgi sahibi değilsin, yazmak zorunda mısın?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 13 Eylül 2020; 17:7:18 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @judger90
A
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kıng365

Işte kardeşim audi ye binme fiat a bin, ben fiat a binerim gocunmamda niye audi ye binmeyeyim.

Iphone alma neden almayayım, asgari ücretle çalışan bir adam 10 ayda alamıyor.

Gençler evlenin, nasıl evleneceklerini lütfen biri bana açıklasın.

Ev fiyatları pahalı, çalışıpta ev almak mucize bile değil. Kiralar pahalı, kimsenin işi gücü garanti değil. Her an işten çıkabilir.

Eee kardeşim 3 - 5 çocuk yapın, ne gelecek vereceğiz. Birine alsan diğerine birşey almadan olmaz. Herkes çoçuğuna iyi eğitim vermek ister ama ne mümkün.

Bir sene çalışıp bir insanın doğal hakkı olarak tatile gitmek ister. Nerde, gidende borç harç kredi kartları dolu vs

Yok almanya kıskanıyor. Yok abd çekemiyor. Kimsenin bizden haberi yok be kardeşim.

Allah yardımcımız olsun.
Ben kısmetse ay sonu evleneceğim.Mezun olduktan sonra yurtdışında 2 sene çalıştım.Birikimimi yaptım arabamı aldım.Herşeyimi borçsuz hallettim.Fakat evim yok.Uzun vade de olmayacak.Kirada geçinip duracağız.İstanbulda yaşadığımız için yeni evler en kötü 700-800k dan başlıyor.Allah aşkına birikim olmadan bu para nasıl denkleştirilir.Arabayı da satamıyorum.Çünkü yerine 50-60k ya 2000 model arabaya binmek istemiyorum.

Bu saatten sonra zaten maaşlı birisinin birikim yapayım da araba alayım gibi bir durumu olmayacak.Çünkü örnek veriyorum adamın ayda kenara koyduğu 3bin tl zaten çöp oluyor.Neden çünkü araba da aylık 3-5k üstüne koyuyor.Allah yeni mezunlara,yeni işe başlayan gençlere kolaylık versin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
4 yıl
Onbaşı

Kur artışının fiyatları yükseltmesi yetmezmiş gibi bide devletin de sürekli vergi bindirmesi artık halkça minimalist anlayışa geçiş yapıcaz heralde



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
4 yıl
Yarbay

Döviz her geçen gün artmaya devam ediyor a'dan z'ye tüm ürünler daha zam yemeye devam edecek bu yetmezmiş gibi bir de akp hükümeti vergiyi dayadıkça dayıyor. Bir noktadan sonra patlayacak ama dur bakalım...



S
4 yıl
Teğmen

Ama yol yabdı



F
4 yıl
Binbaşı

Gecen sene Bmw 1 mercedes A bakiyordum almak icin sonra ayni paraya scirocco civic golf leon derken duse duse i20ye kadar dustum. Simdi onuda alamiyorum. Bir senede kzandigim maas arabaya gelen zammi karsilamiyor



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

L
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: social

Valla o is oyle degil, brn otomotiv sektorunde calisiyorum. Deli gibi araba satiliyor. Izmirdeyiz adam adanadan ariyor gormedigi arabanin komple parasini oduyor gelip aliyor. Kapis kapis gidiyor araclar. Millette para var olan garibana oluyor
Sınırlı örnekleri 82 milyona mı genelliyelim yani?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
4 yıl
Yarbay

Hep hazırcılık hep hazırcılık. Arabayı bilmem. Birkaç çakal yol var, o yollar dışında ucuz araba imkansız. Burada anlatıp insanları suça teşvik etmem. Yanlış buluyorum böyle şeyleri.

Teknoloji deyip ekran kartı, oyun pc'si paylaşmayı da pek anlamıyorum. Teknoloji deyince aklımıza gelenin PC, cep telefonu ve konsol olmasına çok bozuluyorum. "Dünyamız ne dar" diyorum.

-Teknoloji istiyorum! Ekran kartı olucek! "

-Abi, başka alanlara kay.

-Ben meraklıyım teknolojiye! Olmaz ki ama!?

-Tamam abi git bir mikroişlemcili platformla oyna, o da teknoloji. Ne bileyim Arduino projesi yap. Raspberry Pi ile bızıkla.

-Ama teknoloji!

---------------------

Baydım vallaha baydım. Siz ekran kartına abanınca teknolocik olmuyorsunuz. Teknolojiyi tüketen oluyorsunuz. Teknoloji hevesi deyince bir umut "lan biri de işe yarar bir serzenişle çıkmıştır belki" dedim. Gene göremedim. Gidiyorum.

Sanki bana nesnelerin interneti işlerine dalacaktı, dalamadı. Network altyapısı ile ilgili bir kaç proje bızıklayacaktı, yapamadı.

Sana teknolocik bir şey söyleyeyim. Dibin düşsün. Şu anki projem: Babamın eski tableti yatıyor. Ona Linux kurup, osiloskopumun kontrol ünitesi haline getiriyorum. Bios'u rezil bir alet olduğu için NTFS dışında bir usb bellekten işletim sistemi kuramıyor. Linux da NTFS değil. Fat32 olur. Etrafından dönmenin bir yolunu buldum gibi gibi. Kaç para harcadım? SIFIR. Harcasam kaç para harcardım? 200 lira belki. O tablet sanırım 200 eder. 1gb ram, 16gb ssd, adinin de bayağısı bir işlemci falan... Ama teknolocik miyiz? Teknolocikiz. Sen oyun bilgisayarlarına sulana sulana bakadur. Onu alsan da, biz daha teknolocik olacağız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Eylül 2020; 0:42:35 >

G
4 yıl
Yüzbaşı

Modern köle düzenine geçiş yapıldı despotizim otoriterlik oluşturuldu belli bir zümre her şeyin en iyisini yaşıyacak diğerleri kafalarına atılanlarla yaşayacak bunu resmen yapıyorlar mesaj veriyorlar ama anlayan yok.

Sistemide otoriterliğe göre ayarladılar 83 milyon 2 dudağa bakıyor bu sistemle ne düzelir ?
Koskoca bir ülkeyiz biz yav küçük bir yer değiliz ki 2 dudak ile yönetilelim.

Ciddi zengin değilseniz çocuk falan yapmayın böyle bir yere yazık o çocuğun zamanlarına.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-400988AF7 -- 11 Eylül 2020; 2:55:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Yarbay

Sırça köşkler de yaşadığın belli yoksa ülkeden halkından sokaklardan bu kadar uzak yorum yapmazdın..

Ne 80 liler 90 lılarmış sanırsın yolda açlıkdan böcek yiyorduk..

bende dar gelirli aileden geliyorum ama hiç bir zaman şu zamanın gençleri kadar karamsar umutsuz olmadık...

Gençlerin %70 anketlerde yurtdışına gitmek istiyor bumu zenginlik

Sen şimdi dramatize dersin gene biz bir ekmek arası peynir salamı 4 kişi bölüşür market önünde kardeş payı yapar kimde para varsa o alırdı.. yokluk vardı ama bu zamankinden bin kat iyi kardeşlik birlik beraberlik samimiyeti sıcaklık vardı.. o sana bütün yokluğu unutturuyor o yokluk zenginliğe dönüşüyordu..

Mahalle kültürü denilen bir şey vardı oda kalmadı.. şimdi sitede oturuyorum kimse kimseyi tanımıyor.. sabah adama merhaba diyorum otoparkda adam tip tip yüzüme bakıyor..

Evet şimdi gençlerde cep telefonu o bu şu olabilir ama ne o samimiyet ne o sıcaklık var hepsi zombi gibi oturuyor bir masanın etrafında hepsi telefon karşına bakıp birbirleriyle konuşmuyor bile

Konuşmaları bile bir tuhaf ayy o ne iphone7 mi fakirmisin kızım sen falan diye bu tip konuşmalar.. biz zamanında böyle arkadaşımıza konuşsak kendimizi köprüden atardık utancımızdan sokağa çıkamazdık...

Ben ne dramatize edicem çok şükür halim vaktim yerinde it gibi senelerdir kendimi bildim bileli çalışıyorum.. altımda lüks aracımda var keyfimde yerinde ama halkımdan sokaklardan uzak değilim..

Senin dramatize dediğin şeye biz insanlık diyoruz..

Neyse benim burda yaptığım siyaset değildir onuda söyliyim. Türkiye'nin halidir..

Sadece şu 80 liler 90 lılar kıyaslamasına ayar oluyorum.. her zamanın kendine ait zorlukları güzellik leri var bunu böyle kabul edip yaşamalıyız..

Senin için demiyorum ama heleki birde 20 li yaşlarında olan ergen tipler 80 liler 90 lılar için sanki o yılarda yaşamış gibi saçma sapan yorumlar yapıyorlarmı iyicene ayar oluyorum...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DooD_Rox
A
4 yıl
Çavuş

Önemli olan dindir. Ayasofya açıldı heryer cami dolu araba telefon olsada olur olmasada. Karnımızı doyuralım yeter, din olsun başka bişeyin önemi yok



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Yarbay

Ben zaten şu an maddi açıdan kötü demedim ama sorarsan manevi açıdan rezalet.. sadece sevmediğim şey şu 90 lılar mükemmel değildi tabiki ama açlıkdan yolda ölen yollardan böcek yiyen falan insanlar da yoktu.. evet yokluk vardı.. ama o zamanki samimiyet sıcaklık dostluk kardeşlik şu anda yok.. o mahalle kültürü öldü gitti...

Biz akşam geç vakitlere kadar sokaklarda kalırdık şimdi çocukları sokağa salmıyoruz başına bir hal gelir diye..

Sadece abartmadan bu kıyaslamanın doğru yapılması lazım.

Şu anda işler iyiydi evet bak esnaf olarak şunu diyebilirim son iki yıldır düşüş var ve o düşüş böyle giderse emin ol bir kaç seneye kalmaz 90 lıları bile mumla ararız..

Herkes kredilere abanmış durumda aslında insanların maddi varlığı tamamen suni bir varlık her şeyi krediyle alıyorlar çünkü cep telefonu,araba,ev yani aldıkları mal önce bankanın malı aslında bankaya ait..

Allah göstermesin Rabbim göstermesin bir tane büyük özel banka batarsa çorap söküğü gibi gelir devamı milletin elinde ne evi ne arabası kalır altını kalın kalın çiziyorum Allah göstermesin o günleri...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 11 Eylül 2020; 13:30:17 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DooD_Rox
T
4 yıl
Teğmen

Bilgisayarım 12 yıllık ' artık ekran soldu o derece. Değiştireyim diyorum biraz iyi birşey almak istiyorum ama bu fiyatlara öğrencinin bilgisayar alması hayal olur. Telefonlarda çok pahalı 3.5 senedir aynı teli kullanıyorum ' giriş seviyesi bir telefon alacağım sanırım ve o tel için 3000 TL ödeyeceğim. Araba almayi düşündük ' tofaslar 30 40 bin olmuş' yani diyorlar ki' fakir orta gelirli isen yaşama. Bilgisayar senin neyine? telefon neyine ? İşte bu düşünceyi kabul eden insanlar var bu ülkede' sorsan ekonomi güçlü ' niye bu fiyatlar böyle o zaman ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themann41 -- 12 Eylül 2020; 19:46:14 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @lextor
T
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_takimi

Amin demiyorum. Sadece kursagindan gecen lokma kuculunce, yapabildigi alisverisler azalinca uyandigini zanneden halklar daha beteriyle terbiye olmaya layik.

Bugun arabanin, teknolojinin, vb. bu fiyatlara gelmesinin sebebi, en az 2011-12'den beri zulum ve despotlukla kendi halkina, etrafina saldiranlarin en buyuk destegi yine halktan gormesi.
Hala AK Parti'yi savunuyorlar, hala sadaka kültürüyle yaşayıp emeklerinin sömürülmesini arzu ediyorlar, hala kölelik ve fahişelik karışımı yaşam biçimine ve yamyamlığa tutunuyorlar. Üstelik dilleri ağırlaştı ve teknik işlerde iyice gaza bastılar...

Değişmiyor kafalarının yapısı, kendilerini yönetenlerin adiliklerini göremedikleri gibi bir türlü yeni çağın getirdiklerinin farkına varamıyorlar. Tedavi edilemez denilen şey bu, bataklık ve sefalet...

Fiyatlar gerçekten tüyler ürpertici; damar üstüne damar gelmiş gibi haraç üstüne haraç bir de dış güçler yalanları...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

N
4 yıl
Çavuş

kardeşim ben külçe altın dinine inanıyorum. ben yanılırsam bir şey kaybetmem ama sen cehenneme gidersin.

gel buyur külçe altın dinine yanlışından erken dön


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ali_ihsan21