D

Yarbay
18 Ocak 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
362 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
D
2 yıl
Motokaravan
Çevremde 4 arkadaşımda motokaravan var.. Bende çok sıkıldım TV izlemeyi bıraktım yıllardır.. Hep arkadaşların karavanla gidiyordum artık bende haftasonu gezme belki bir hafta lok gezmeler için bir camper alıp camper Van yaoıcam araçda kararsız kaldım... Ducato jumper boxer tarzı büyük bir şey düşünmüyorum transporter Vito tarzı ufak haftasonluk bir hafta ongünlük bir şey alıcam ne önerirsiniz..
D
3 yıl
Şu anda ikinci elde bazı tutmayan araçların yıldızı parlıycak.
Malum LPG 5tl olması ile benzin LPG arasındaki kuruş farkı çok azaldı .. LPG nin genel masraf anlamında maliyeti de yansıtılırsa arada fark yok gibi bir şey.

Bu yüzden şahsi fikrim insanlar yakıt ekonomisi ön planda olan ama LPG takılamayan yada LPG de verimsiz çalışan sorun çıkartan araçlara yönelicek çünkü bu araçlar LPG ile iyi çalışmadığı için zaten piyasada tutunamadılar..
Misal GDI motorlar carisma 1.8gdi gibi...
D
3 yıl
Araç içi kafalık oyun cd si
Arkadaşlar arkaya kafalıklara 9 inç ekran aldım sağ sol kutusunun içinden kablosuz joystick, kablosuz kulaklık çıktı ama oyun cd si çıkmadı..

Yurtdışı forumları kurcaladım 8 bit oyunlar oluyormuş bazı oyunlar 16 birde oluyormuş.. YouTube bir.videoda çocuk kafalık ta street fighter falan oynuyordu...

Ben bu CD leri nereden tedarik edebilirim...
D
4 yıl
Android teyp flash bellek
Arkadaşın araca android teyp aldık .. bu android maksimum kaç gb flashbellek destekliyor..

Bence kafadan 128gb destekler diye düşünüyorum ama 256 yada 512 gb flash belleği desteklermi...
D
4 yıl
Fx işlemci konusunda danışma
Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım. Şirket kapanınca ordaki bilgisayarı evine aldı.. O kasada 970 chipsetli am3+ anakart 16gb ram ekran kartını bilmiyorum ama iyi bir şeydir çünkü şirket mimarlık şirketiydi onlar devamlı render çizim falan yaparlar kısaca böyle bir sistem var..

Üstünde fx8320 işlemci varmış onu şirkete bırakmış orda bir arkadaşına söz vermiş...

Şimdi bu sisteme işlemci alıcaz bu arkadaş eski oyun hastasıdır
. Evinde yoksa 600-700 tane eski pentium4 daha öncesinden oyunlar bulunur... Online mmorpg de oynuyor.. Tam bir older gamer dır..

Şimdi ben dedimki 8310 al geç çünkü fx serisinde 95watt çeken iki işlemciden biri.. Low power E serisi de varda onu Türkiye de bulmak çok zor..

Oda dediki 8350 alıyım 125watt ama faturaya 3-4 tl en fazla 8310 a oranla yansır dedi.. Bende yansımaz bence daha çok yansır dedim.. Şimdi bu ikilemde kaldık.. Bu karta zaten başka bir işlemcide takılmıyor malum..

Elektrik faturalarıda malum herkese artık 150-200 den aşağı gelmiyor.. Artık eskiden takmasakda şimdi takmak zorundayız artık bu tip şeyleri..

Sizce ne yapmalı.... Aradaki fark gerçekden 3-4 tl mi olur öyleyse bencede ikinci elden 200-300 tl ye bir 8350 alsın geçsin yok çok daha fazla fark olursa 8310 alsın geçsin..
D
4 yıl
Silecek markası modeli tipi halkında..
Ben normalde hep yurtdışından alıyordumda artık son zamlar doların artması yurtiçi ürünlere yönelmeye karar verdim..

Benim a3 ün orjinal siliceği telli banana aerotwin valeo falan kullandım çok memnun kalmadım sonra hybrid aldım sanırım hem telli silicek yapısından hemde banana silicek karışımından çok memnun kaldım..

Şimdi rbw maxtel silbak inwhells markaları var uygun rakamlı zaten 1 sene götürse yeter değiştiririm.

Bu arada her zaman antirifzli su ve kışa ve yaza girerken cama sonax cam cilası atarım...

Bazen şeytan diyor git amazondan full %100 silikon silecek al 5-6 yıl rahat götürür kauçuk gibi bozulmıycağı için hemen sonra diyorum manyakmısın bir sileceğe 50-60 dolar verilirmi otur oturduğun yere al 10-20 tl lik bir şey en kötüsü 6 ayda bir değiştirirsin..

Şimdi yukardaki markalarsan hangisini önerirsiniz sizin de uygun yollu hybrid olmak kaydı ile öneriniz varsa alabilirim..

Bir arkadaşım volvo sunda rbw kullanıyor ben çok memnunum dedi ama camı silerken görüyorum altta iyi alamıyor yolcu tarafında belki onun görüşünü engellemediği için umursamıyor.. Kendi tarafını güzel alıyor çünkü..
D
4 yıl
Yeni araba eski araba yakıt farkı
Şu yakıt muhabbetlerini anlamıyorum bir insan çok nedenden ötürü yeni araba alabilir ama iş yakıta geldimi dizeli bu sınıfın dışında tutuyorum benzinli motorlardır kastım yakıt ta çok büyük bit fark yok..

Yeni nesil motor az yakar geyiği var yok yakmıyor en azından senin o 100-150-200 bin tl verdiğin farka değicek bir azlık yok..

Bende şu anda 2015 a3 1.4tfsi var daha önceleri 2000 model 1.8 carisma, 1.6 vectra, bmw e60 5.20, volvo 1.8 v.b araçlarım oldu bu araçların hepsi tane tane yazmıycam ortalama 7 ila 9 litre arası istanbul trafiğinde yakıyordu.. 10 litreye gördüğüm çok nadirdir..

Şimdiki a3 de 7.5-8.5 arası kullanımıma göre yakıyor. Arkadaşda 0.9 clio var yep yeni araba daha bir kaç aylık 6.5 yakıyor, yiğenimde 4.18 var geçen sene aldı sıfır 1.5 3 silindirli motor var şu anda yakıtı 8.5-9 litre civarında ortalama..

Bu dediğim istanbul trafiği verileridir..

Kısaca uzatmıycam insanlar yeni araba alırken yada sıfır bazıları şu geyiği çok yapıyor yeni nesil motor var abi az yakar soruyorsun ne yakıyor diye 7-8-9 litreler 6 litre olsa bile 200-300 bin lira verdikten sonra az değil..

Bende 2000 model carisma 1.8 gdi vardı şehir içi 8 uzun yolda 5 litre yakardı lpg falan yoktu.. Şimdi de bakimlısı aynı yakar..

Demem o ki bu yeni nesil motor az yakıyor olayları benzin için diyorum bence sadece göz boyama.. Bir litre az yakmasıda verdiğin o yüz binlerce liralık farka göre çok bir fark değil hatta hiçbir şey..

Bunu sadece yakıt için diyorum.. Eski. Araba yeni araba kıyaslaması yapmıyorum..
D
5 yıl
Anycast miracast chromecast ve diğerleri hakkında genel bilgi..
Merhaba arkadaşlar uzun süredir yaklaşık 2012 den beri kullandığım miracast dongle ları hakkında genel bilgi vermek için konuyu açdım almak isteyenlere bir bilgi yol olur en azından...

Çünkü internette kurulum ve basit genel bilgiler dışında gerçekden verimli bir bilgi yok ve yanlış bilinen çok şey var..

En başda ben yıllardır rahat 8-9 dongle eskittim yardıma ihtiyaç duyduğumda internette kurulum ve basit video tanıtımları dışında hiç verimli bir bilgi bulamadım yabancı kaynaklarıda eklerim buna..

Bu dongle larda türkiyede görmedim ama yabancı tanıtım sitelerinde tanıtım yaparken size söylemedikleri bazı şeyler var.

Birincisi bu donglelar ortalama 1amper besleme ile çalışır yabancı tanıtım sitelerinde ilk karede tv nin usb girişine bağladıklarını gösterselerde ilerleyen karelerde dikkatli bakarsanız prize bağladıklarını görebilirsiniz..

İkincisi ise bazı tanıtanlar internete bağlanıp video oynatıp izlettiriyorlar gibi yapıyorlar bazıları tabikide hepsi değil lokal 5g router üstünden wireless hdd yada dahili sistem içinde bir üniteye bağlıyor ama size internete bağlanıyormuş internetten izletiyormuş süsü veriyor.. Bakın bağlandık internetimize diyede kamerada gösteriyorlar halbuki lokal ağa bağlanıyorlar...
Sizde vay canına 1080p harika akıcı oynatıyor diyorsunuz öyle bağlarsanız 5g üstünden oynatır tabii..

Yanlış bilinen gerçeklere geçelim dongle açılıp kapanıyor gidip geliyor olayları.. Bunun iki nedeni var en başda..

Bundan önce bu dongle lar bence çinde bir fabrika üretiyor içleri %90 aynı kabları şekilleri farklı bu benim aldığım ürünlerden ediğindiğim tecrübe.. Bir 128mb birde 256mb lığı var.. Yani alıcağınız 256mb lık 70 liralık dongle ile 170 liralık dongle arasında çok fark olmuyor tecrübe ile sabit.. Tabiki kullanılan malzeme biraz daha kaliteli olabilir ama çok fark yaratmaz... Bazıların da bluetooth falanda oluyor ama çok işlevsel değil.. Bu kopmalara dönersek temelde iki nedeni var..

Birincisi içindeki ram şişiyor ve resetliyor buda dongle çok app denemeleri yapmanız uğraşmanız neticesinde olabilir..

İkinci neden güç kesmesi yukarıda yazdım bu aletler ortalama 1 amper besleme ile çalışıyor her tv nin usb soketi bunu karşılıyamaya bilir yada tv ninde içinde neticede bir anakart var tv kendini güvenlik modu na alıp gücü kesebilir. Aslında bu aletlerin içinden prizide çıkması lazımda sanırım maliyet nedenlerinden koymuyorlar..

İkinci yanlış yapılan şey çok çabuk bozuluyor olayı...
bu yapılan en büyük hatalardan biri bir kere takıyorsunuz ve kullanmasanızda devamlı arka planda tv açık olduğu müddetçe açık kalıyor dongle..
bu hem dongle yoruyor hem boşu boşuna elektrik tüketiminizi arttırıyor ufak bir şeyde olsa..
Yapılması gereken işiniz oldumu açmalı işiniz bittimi kapamalısınız.. Priz bu açıdan da faydalı.. İşiniz bittimi prizden çekerseniz.. Benim tvye bağlı diyenlerde tavsiyem tv nin usb soketine kısa bir uzatma kablosu takmaları olur hem dongle usb den takıp çıkarmak kolay olur hemde devamlı tv nin usb soketinede tak çıkar aşındırmassınız..

Başka bir olay çekmiyor olayı.. Arkadaşlar çoğu kişinin tv si artık ya duvara asmalı yada duvara yapışık bitişik siz bu dongle ları tv nin arkasına taktığınızda zaten çekim alanını otomatik kısıtlıyorsunuz bunların içinde minnacık bir wifi alıcısı var.. Sonra demeyin niye çekmiyor..

Buna tek çözüm wireless anteni ayrı bir kablo ile olanlar var onlara yönelmeniz olucaktır wireless antenini tv nin altından yada üstünden gözle görülür bir alana koyarsanız çekim gücü artıcakdır..

Son olarak ben aldım benim telimde çalışmadı olayı.. Bu ezcast, miracast ve diğer casting yapan dongle lar yansıtıcıdır.. Yani çalışmaması söz konusu olamaz.. En önce senin telefonunda cast yansıtma mirroring olayı varmı ona bakman lazım... O yoksa tabiki çalışmaması normal.. Telefonunuzda casting özelliğinin olması lazım bunuda telefonumda varmı yokmu diye internetten ufacık bir araştırma ile öğrenebilirsiniz...

Telefonumda yansıtma yok genede kullanabilirmiyim evet aplikasyonlar üstünden apliksyonlar aracılığı ile kullanabilirsin.. Ama normal bir cast cihazı gibi verimli olmaz.. youtube da video izlersin çok rahat yada telefonundaki video fotoğrafları görebilirsin.. Bunlarda bir sıkıntı olmaz.

Peki benim tv imde cast olayı zaten var ihtiyacım varmı derseniz şöyle hem var hem yok derim şartlar kullanım amaçları etrafında değişir.. Benimde salondaki philips tv imde casting olayı var ama sade basit bir şey.. Bu dongle larda eğer prof takılıyorsanız iptv dlna üstünden kodi üstünden yansıtmada yapabiliyorsunuz..

Benim netflixim yok ama bildiğim kadarıyla netflix in blokajı var yansıtmaya karşı ses gidiyor görüntü gitmiyor.. Bu maçlar ve özel bazı şifreli kanallar içinde geçerli.. Normal yansıtma olan tv de hiç bir şey yapamassınız bu konuda... Bu dongle larda forumlarda uğraşıp adamlar yapıyorlar.. Benim uğraşacağım şeyler değil ama meraklısı hastaları yabancı forumlarda baya uğraşıyor... O yüzden amaç önemli..

Ekstra olarak youtube da bir şeyler izlerken telefonunuzda da oynamasın. Görüntü kalitesi düşer.. Görüntüyü telde kesip direk ekrana aktaran uygulamalar var onları tavsiye ederim.. Çünkü teliniz bir kendi ekranında buffer yapıp görüntüyü ve sesi işlerken bir yandanda ekrana yansıtmaya çalışıyor o zamanda takılmalar lag lar olabilir...

Peki 4k ya yakın kalitede görüntü alınabilirmi çünkü yeni nesil dongle ların bazılarının iddiası bu yönde hatta bazılarının üstünde 4k bile yazıyor.. Şöyle olabilir lokal 5g üstünden kurucağınız bir ağ üstünden belki olabilir.. Aktarım hızı ve verim çok yüksek olucağından...

Aplikasyon lara gelelim store da yüzlerce ezcast miracast miroring app leri görebilirsiniz android için söyliyim yüzlercesini belki test etmişimdir aslında özünde 3-4 çeşit aplikasyon var o kadar diğerleri hepsi birbirinin kopyası.. Ön yüzleri şekilleri farklı ama işleyiş herşeyleri birebir aynı..

Ben ezmira, rokify, mirror kullanıyorum özellikle rokify youtubeda sana çözünürlük şıklarda sunuyor hangi görüntü kalitesinde izlemek istersin diye o güzel bir şey..

Ek olarak özelden gelen sorular oldu burdan yazıyım onuda film izleme sitelerinden film izlenebiliyor mu dendi evet izleniyor.. Yalnız o tip sitelerde sinema çekimi olduğu için görüntü kalitesi zaten normalde çok kötü ... Karanlık oluyor sinemadaki insanlar görülüyor falan.. Ama izleniyor..

Biliyorum biraz uzun oldu ama bu kadar sanırım detaylı anlatımı hiç bir yerdede bulamassınız almak isteyenler zaman ayırıp okursa onların faydasına olur..
D
5 yıl
Hangi Pahalı Parfüm , Hangi Ucuz Market Parfümüne Benziyor..
Merhaba arkadaşlar piyasada satılan market parfümleri içinde gerek kalıcılık gerekse fiyatı uygun ve kokusu güzel olan market parfümleri içinde en iyisi hangisi hangilerini test etme fırsatı buldunuz ve bunlar nihayetinde aslında pahalı parfümlerin ucuz benzerleri hangi parfüm hangisinin benzeri..

Bence bu konduaki bilgiler ucuz kalıcı ve güzel koku arayanlara iyi bir yol haritası olucaktır..

Ben başlıyım ..

Privacy Men - Roma Uomo
Privacy lets party Edt Men - caroline herrera benziyor...
rebul blazer - invuctus benziyor ama kalıcı değil hiç..
SNOB EQ - one millon
Snob IQ - 212 vip
Tiaras Him - joop homme
Hunca Equal - JPG Le Male
Slazenger Yeşil - Nikos Sculpture
Dunlop Yeşil - Sculpture (slazengera oranla hafif daha tatlı)
Adidas Victory League - Hugo Boss Bottled No.6
David Beckham Intimately - Gucci Pour Homme
David Beckham Homme - Cartier Declaration
Avon Full Speed - Clinique Happy
Dunlop Black Turuncu - Lacoste red
arko men cool traş kolonyası - Creed git
Slazenger pwr (kırmızı)-rochas
verdure blue : kenzo (şu ilk çıkan en bilindik olanı yeşil şişeli)
verdure silver: calvin klein one (üniseks olan)
Verdure Bronz - Joop Homme
Caldion jeans - azzoro chrome benzediğini söylüyorlar..
Double Whisky Evaflor- Cigar Remy Latour for men
Whisky Homme Sport Evaflor - Dior Homme Sport
Whisky Evaflor - Du Pont Intense
Whisky Origin - One Million
Watsons/Master Perfumer Red Oak No: 27- Dior Sauvage


zara serisi

Zara Sydney....................................Terre d 'Hermes
Zara Gourmand Leather....................JPG Ultramale
Zara Aromatic Future........................Dior Sauvage
Zara White Tag.................................Creed Silver Mountain Water
Zara Vibrant Leather..........................Royal Vintage
Zara Rich Leather..............................Creed Aventus
Zara 8.0............................................Lacoste White,Polo Blue
Zara 9.0 ...........................................Dior Homme
Zara Red Vanilla................................Lancome La Vie Est Belle
Z-1975 Blue Spirit..............................Invictus
Zara Seoul.........................................Invictus
Zara Strolling Over Heaven.............................Yves Saint Laurent La Nuit
Zara Custom Tailored........................DG The One
Zara Scent #2................................. Christian Dior-Sauvage
Zara for Him Black Edition.................YSL La Nuit
Zara Man Uomo................................One Million
Zara W/END till 3:00 AM...................Bond No 9 Scent Of Peace
Zara for Him Gold Edition...................Paco Rabanne One Million ve Dior Homme arasında
Zara Gold...........................................Paco Rabanne Black XS,Aventus a benzediğini söyleyenler de var..
Zara Man Gold....................................Paco Rabanne Black XS.
Zara San Francisco............................İlk sıkıldığında A*Men i hatırlatıyor
Zara San Francisco 250 Post Street...................Cartier Eau de Cartier Concentree
Zara Night pour homme II..................................Armani Code Profumo
Zara Night pour homme III..................................Armani Code Profumo
Tobacco Collection Intense Dark Exclusive..................212 Vip Carolina Herrera
Zara Lisboa Colombo Aventida Do Colegio Militar..................Aqua di Gio Armani



freezeboi önerileri

Jeanne Arthes Navy Blue - Polo Sport
Oriflame manful - spicebomb
Oriflame posses the secret man - invictus intense
Jeanne Arthes Magnetic Power (kırmızı siyah) - Guerlain l'Homme idéal
Jeanne Arthes Boum Sport - Abercrombie & Fitch Fierce
Rebul Sport - Lacoste Essential
MPF Coûteux - Creed Aventus


by_efendy34 önerileri

Ulric de Varens for man - Davidoff Zino
Dunlop Acqua Crystal - Givenchy Ultramarine
Oriflame Ascendant- Armani Code
Oriflame Architecht - Burberry London
Avon Segno- D&G The One edp


Bazıları denediklerim bazıları nette topladığım özellikle parfüm forumlarından aldığım konusunun uzmanları tarafından yazılan bilgiler.. denediklerim ve benzettiklerim hakkında fazla yorum yapıp çok uzatmak istemedim.. bu listede iyisi var kötüsü var kalıcı olanı var çok çabuk uçucu olanı var.. tamam güzel kokuyor bazıları ama aldığınada değmiyor sıkıyorsun 20 dakika sonra kokudan eser kalmıyor ama kokunun güzelliği efsane misal..

Bazılarıda süpriz yumurta gibi çok iyi çıkabiliyor bir market parfümünün perfromansından on kat daha iyi çıkabiliyor..

Arkadaşlar altını çiziyim burda paylaşılan bilgiler çakma replika klon falan değil insanların %70,%80 hatta bazılarının birebir %100 nerdeyse pahalı kokulara burun olarak koku olarak benzettiği parfümler.. sonuçda bu parfümlerin hiçbirini kimya ensitüsüne götürüp benzermi diye baktırmıyoruz elbetki farkları olucakdır belki içerikleri bile bambaşkadır ama koku esansı çağrışım yapıyordur..
D
6 yıl
Kablo tavsiyesi
Arkadaşlar ses sistemlerinde herşeyi alıyoruzda malum en önemli parça olan kabloları pek önemsemiyoruz yada tesisatçıların kullandığı parçaları kullanıyoruz.. aslında bu kabloların çoğunun içindeki bakır oranıda çok düşük genelde aliminyum bakır karışımı kablolar..

en pahalı tesisat sistemlerinde bile kablo kalitesiz oldumu alıcağınız verim %40 hatta %50 düşüyor.. verilen onca parada çöp oluyor..

bir diğer unsurda kabloların üstündeki yazılar etiketler .. ne yazık ki piyasada satılan kabloların bazıları diyicemde nerdeyse çoğu gerçek awg ga değerlerini yansıtmıyor misal 4 awg diyor ama aslında 8 awg falan.. ve kaliteli markalarında çok çakmaları oluyor piyasada..

benim bu konuyu açma nedenim piyasadaki güvenilir kaliteli kabloları burda paylaşalım arkadaşlar ne kadar saf bakır o kadar kaliteli ses .. hatta bakır oranı %100 olursa ses kalitesi tadından yenmez..

bazı insanlar elektrik kablosu kullanıyormuş hem ucuz hem kaliteli neticede onlardaki bakır oranı %100 saf bakır var .. ama o kabloların direnç oranı ohm oranı nedir kalınlıkları nedir aracın kablolama kanallarından geçermi onu bilemiyorum neticede elektrik kablosu kalın olur.. inceside veirmli olurmu şüpheliyim..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.