Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
280
Cevap
30802
Tıklama
361
Öne Çıkarma
Cevap: Ne araba hevesi kaldı - Ne teknoloji (3. sayfa)
V
4 yıl
Binbaşı

Kaymak tabi. Erken yaşta yüksek maaşla emekli oldular. Okumuşları iş bile aramadı lise mezunu olmak büyük birşeydi. Onların aldığı emekliyi bile alamayacaksın ileride. Devlet memurluğunu beğenmiyorlardı maaşı az diye. Sınav yok birşey yok kapıya ilanlar asılmış gelin çalışın diye. Şimdi 3 milyon kişi memur olmak için birbirini yiyor.
Tarla gibi yerlere ev yaptılar yıllar içinde kat çıktılar veya o tarlaları müteahhitlere verip bir sürü daire sahibi oldular. Şimdi daire sahibi olmak için 10-15 senene ipotek koyuyorsun.
Darbelerle büyümüşmüş. Siyasi misin ki darbelerden bu kadar zarar göreceksin? 97'de darbe gördüm, 2016'yı gördüm. Onlar 80'i gördü 60'ta ise askeri yönetim o kadar uzun sürmedi zaten.

Şimdiki gençlere ne vaadi varmış devletin? Şimdi herkes okuyor iş yok. Maaşlar belli, ev-araba fiyatları belli, gıda fiyatları ortada. Okusan bile alacağın maaş rahat rahat geçindiriyor sanki. Lise mezunlarının kamuda müdür olduğu askerliği asteğmen olarak yaptığı dönemi sen çile çektiler diye anlatıyorsun.

Ülkeninde bir yere vardığı yok. 1979 yılı millet birbirini sağ sol diye vururken türkiye dünyada 17. büyük ekonomi, 2020 yılı türkiye 19-20. büyük ekonomi. Her ülkede bu eski nesil hakkında böyle konuşuluyor gençler hep şikayetçi. Aynı olay ingilterenin brexit olayında oldu. Yaşlılar ayrılmak için oy verdi.




Bu mesajda bahsedilenler: @DooD_Rox
V
4 yıl
Binbaşı

Bana ergen diyene bak sen? Gülüm 35 yaşındayım sen kime ne anlatıyorsun? Aklınca karşındakini ergen sanıp cevap mı yazdın?

1- Yok lise okumak için şehirde olmak gerekiyormuş. Bak sen şu işe ben sanki her yerde lise var sanıyordum. Az olacak ki değeri olsun. Doğalgaz yoktu diyor. Ben doğalgazla doğmadım zaten yoktu. Biz havagazı ve kömürde kullandık. Sen hayatında havagazı denen şeyi gördün mü kullandın mı? Bana üniversite anlatana bak. Ben 96 yılında abimin üniversiteye girişini kendi 2003 yılında össye girişimi hatırlıyorum. Benim zamanımda bile kolay değildi. O yıllarda bile üniversite kıymetliydi torpil aramadan staja gider ve o şirketlerde işe girerdin. Şimdi torpille staj buluyorsun. Gelmiş görmediği geçmişi bana anlatıyor. Hiçbirşey yoktu ithal yoktu diyor nah yoktu o kadar da değil.

2- Benim tarla dediğim yerler alaska falan değildi. Adam bakla tarlasını bölmüş parsel parsel satmış oraya ev dikmişin ne anlatıyorsun sen? Plan yok proje yok denetim yok standart yok. O alaska dediğin yerde arazi bulup şehrin ortasına işe gidebilecek kadar gerizekalı birini tanıyor musun sen? O yok bu yok ama ulaşım var öyle mi? Ev cehennemin dibinde ne hikmetse otobüs gidiyor dolmuş gidiyor oraya. Sana izmirde semt semt sayarım şimdi oralar apartman dolu eskiden birşey yoktu. Diktiler evleri oturuyorlar. Ha boş muhabbet yapacaksan şehrin 40 km ötesindeki bahçe denecek kadar küçük arazi şu an 250 bin lira al ev dik kolaysa. Bakalım o yıllardaki gibi imar alabilecek misin yoksa belediye evini kafana mı geçirecek? Hele hele eski yıllardaki gibi devletin arazisine çökeceksin seçim zamanı imar ve tapu alacaksın, her seçim öncesi 1 kat daha çıkacaksın. Vay vay vay hadi sıkıysa dene bu devirde.

3- Darbe konusunda cahil olan ergen olan sensin. Yok ülke 100 yıl rahat etmemişmiş. Neye dayanarak? Oturma organına dayanarak mı? 60'ta darbe oldu 71 muhtıra 73 muhtıra 80 darbe. 97'yi ben gördüm yaşadım. Sen 97 darbesini gördün mü desem aval aval bakarsın. 97 yılında beden hocası arkadaşı dövdü, arkadaşın babası astsubaydı okula askeri araçla geldi hepimizin önünde boksör öğretmeni dayaktan gebertti adam karşılık veremedi. 2016'da limandayken cuma günü evrak verdiğim adamın pazartesi günü kaçmış olduğunu bir sürü memurun bir daha gelmediğini gördüm. Sen anlatıyorsun? Yok ergenliğime veriyormuş falan filan darbe osmanlıdan beri gelenek olmuş. Senin osmanlıda darbe olduğundan beri haberin var mı şüpheli?

Refah konusuna gelince dünyada geriye giden ülke varsa göster de görelim. Bu ülke 1980'de 1960 yılına göre daha refahlıydı, 2002'de 1980'e göre daha zengindi. Herhalde bugünde geçmişe göre daha refahlı olacak. Bunun aksini iddia edecek bir gerizekalı mı arıyorsun? Şu son 20 yılda her ülke 2-3 kat zenginleşti geriye giden yok. Türkiyede uzayda olmadığına göre bu işten payını aldı. Merak eden açar 2000 yılından bugüne dünyadaki tüm ülkelerde kişi başı milli gelir kaç dolar olmuş görür. Ortada bir mucize veya övünülecek bir performans yok. Dünyada ne olduysa Türkiyede o oldu.

Bu forumda öyle her üyeye ergen falan deme. Hiç ders vermeye çalışma herkese sökmez o. İşsizlikten haberin yok eskilerin bir fabrikadan çıkıp ötekine girdiğinden haberin yok. Onların zamanında kamu dairelerinde işçi alınacaktır yazarken şimdi torpil koymadan kamuda işe giremeyeceğinden haberin yok. Onların 45 yaşında şimdikilerin 60 yaşında hatta 65 yaşında emekli olacağından haberin yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanished Man -- 11 Eylül 2020; 4:31:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DooD_Rox
B
4 yıl
Yarbay

İleride büyük kitaplara konu olacağımız kuşku götürmez.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Akhenatonnn
R
4 yıl
Er

Bu hükümetten kurtulmadığımız sürece bize rahat yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
4 yıl
Yarbay

Dertleri iyi yönetmek, halkı huzura kavuşturmak değil.
Dertleri itiraz ettirmeden kendilerini zengin etmek.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sarkihalindekal
G
4 yıl
Yarbay

Sorun AKP ZİHNİYETİ 'dir. .. Önümüzde ki seçimler Türkiye için KADERDİR..

Ya Ortadoğu bataklığında yok olacağız...!!
Yada Aydınlık bir geleceğe açılacağız..
10 Milyona yakın Suriyeli demek AKP DEMEKTİR..
Sandığa giderken bunu Unutmayın!!


< Resime gitmek için tıklayın >

* Ne Denmiş ti...!!

Verin Bu Kardeşinize Yetkiyi (!) Görün bakın Nasıl Ekonomi ile Başa çıkılıyor...

* alsana Yetki..


< Resime gitmek için tıklayın >

* Bu ülkede Başkanlık sistemi Çökmüştür.. AKP ZİHNİYETİ DERHAL İSTİFA ETMELİDİR....
* TÜRKİYE Acil bir şekilde Erken seçime gitmeli DİR.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
4 yıl
Binbaşı

Dünyevi zevklerden vazgeç. Selam ve dua ile



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

Zengin para harcamıyorki zaten..

Bir sürü müşterim var adam büyük firmanın ceo su makam şoförü var kendisi çok araç sürmez ..

Makam arabası 2002 model jaguar s-type 3.0 V6 ...

Şöföründe 2018 model Corolla 1.4 d4d var.. CEO nun jaguarı 150 bin tl etsin şoförünün aracı 200 bin TL..

Hangisi daha zengin.. işte bu Türkiye manzarası.. zengin harcamıyor dar gelirli orta direk harcıyor...

Şu anda piyasada tüketen onlar..

Eski para ile trilyoner insanlar tanıyorum ellerinde iphone7 falan var asgari ücretle çalışan insanlar biliyorum ellerinde iPhone 11 pro falan var...
Bu isler boyle. Maslow piramidinin en ust basamagina ulasmis, kendini gerceklestirmis bireyler oyle telefonmus, luks arabaymis vs deger vermez, onlar artik benligini gerceklestirme yoluna girmislerdir. Kultur ve sanat etkinlikleri bu isin en populer yollarindan birisidir. Daha ust duzey olanlari ise bilimle ve kuresel dunyanin yonetimiyle ilgilenirler .



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: berkolo88

Elinizdekilerin kiymetini bilin. Bu donemde kesinlikle ve kesinlikle ihtiyaciniz disinda harcamayin. Biraz dayanin. Bu kadar degeri ustunde vergiler vs alinan her turlu sey icin gercekten aciyorum. Zenginlik para vs degil !! Her seyin dogru bir degeri var. gerekirse inat edin ama kendiniz ve geleceginiz bu donemde borclanmayin. Keske elimizden bir sey gelse !
Hocam hayata yeni başlayacaklar ne yapsın. 24 kyk kredisi aldım. 38 ödeyecem. Evim yok arabam yok. Telefonum 4 yıllık. Doğru düzgün kıyafetim bile yok. Bilgisayarım 2. El 250 tl aldığım core duo. Okuduk mezun olduk çalışıyoruz. Para bize uğramadı bile.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
Y
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: SarbiReyiz

Boş beleş CHP çomarları toplanmış konuya. Siz sizin ananız babanız başarısızsa bize ne olm? Sokaklarda 150 bin tlden aşağıya arabayla gezen yok. Eskiden memurun amirin ev alması imkansızdı kirayı zor öderdi şimdi çoğunun başını sokacak evi var. Marketler full insan dolu alışveriş arabaları tepeleme dolu. Tatil yerleri full yollar full tatilci trafiği.

Ha bu demek değil her şey süper ama tr tarihinin görmediği bolluk rahatlık var artık. Her yerde olduğu gibi burada da fakirler olacak tabi. Boş kafa CHPcikler fakir kalmaya mahkumdur.
Sadece kendi arkadaş, aile, akraba ve çevrenle kısıtlı kalmışsın. Ne insanlar gördüm cebinde 50 tl çıkmıyor. Ve bu oran %30 lar seviyesinde. Zengin de var fakir de var. Eskiden yardımlaşma vardı. Şimdi fakir kendi halinde fakir. Bir köşede hastalıktan açlıktan strestten ölüp gidiyor. Çocukları da ya okuyup orta kesim olmaya çalışıyor ya da it kopuk oluyor. Esnaf tanıdınığınız yoksa esnaf değilseniz ya da hiç esnaflarla işiniz olmadıysa böyle düşünmeniz normal. Esnafları sevmem ama ekonominin göstergeleridir bence. Blokluyorum sizi cevap yazmakla uğraşmayın.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Binbaşı

Orta sınıf v.s kalmadı direk zengin-fakir var artık, hala orta sınıf diyenleri görüyorum, yok öyle bir sınıf o makas öyle bir açıldı ki sonuna dayandı.

Üretim yok ülkede.

Dış politikada rezil haldeyiz, asarım keserim eeey bilmem ne sen kimsin ya diye diye yabancı yatırımcı bunu görerek ülkeye güvenmiyor gelip buraya dolarını park etmiyor dolar uçuyor olan sana bana oluyor.

Tüm üst düzey bürokratlar akrabalardan oluşuyor bilmem ne bankı eski güreşçi yönetiyor !

Özel işletmeler bile işe alırken torpille alıyor işe ihtiyacı olanı değil de kendi adamını sokuyor.

Ülkede müthiş bir güvensizlik havası var hem içeriden hem dışarıdan.



S
4 yıl
Onbaşı

Üniversite öğrencisiyim. Bilgisayar fiyatlarını hiç takip etmiyorum. Üniversite öğrencilerine “kendinizi geliştirin” diyorlar. Ben kendime orta seviye bir bilgisayar dahi alamıyorum. Nasıl program yükleyip kendimi geliştiricem? Bi bilgisayarım var menteşesi kırık. Bozulmasın diye katlamıyorum. Bu dönemde eğitim online olacakmış. Bozulursa fena olur benim için. Telefonum hurdaya çıktı. Alınabilir telefonlar 3500-4000 bandında. ( bir telefonu en az 4 yıl kullanırım ) Üniversite hayatım boyunca çalıştım bundan gurur duyuyorum fakat benimle aynı işi yapan akranlarımın alım gücünün bu kadar yüksek olup benim sürünmem beni kahrediyor. Kuzenim Almanya’da 1000€ maaş ile garsonluk yapıyor part time olarak. İstediğini alıp, gezebiliyor. Ben ay sonunu getirmeyi düşünüyorum. Bi telefon almak istese maaşıyla 3-4 telefon alabilirken ben 3 ay maaşımın %80 ini biriktirmeliyim. Araba fiyatlarına hiç girmiyorum bile. Araba denen icat benim için yok hükmünde. Gelecek karanlık, çok karanlık... Önümü göremiyorum burada.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssdestroyer -- 11 Eylül 2020; 16:13:5 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
4 yıl
Binbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hakan-imp
R
4 yıl
Yarbay

para siyasal islamda.. para betonda, inşaatta.. gerisi ölmeye mahkum..



1
4 yıl
Yarbay

ne saçma bir mantık bu. eğer tahsilin varsa, seni okutan öğretmenlerin günahına girdim akşam akşam. memlekette refah yok, adalet yok, demokrasinin zerresi yok , yok yok yok. sen diktatoryal rejim propagandası yapıyorsun. umarım o övdüğün sistem seni çarpar da, kendine gelirsin. insan olan insanca şeyler düşünür memleketi için.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @judger90
B
4 yıl
Yarbay

Elinizdekilerin kiymetini bilin. Bu donemde kesinlikle ve kesinlikle ihtiyaciniz disinda harcamayin. Biraz dayanin. Bu kadar degeri ustunde vergiler vs alinan her turlu sey icin gercekten aciyorum. Zenginlik para vs degil !! Her seyin dogru bir degeri var. gerekirse inat edin ama kendiniz ve geleceginiz bu donemde borclanmayin. Keske elimizden bir sey gelse !



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

İşim gereği pazartesi ve perşembe günleri Bursa'dayım.
Salı günü ise İstanbul.
Çarşambaları ise bazen Ankara.

Ben daha henüz trafiğin olmadığı, kötü arabanın olmadığını görmedim.
Bu para kimde var kimde yok hakkaten iman ve paranın kimde olup olmadığı belli değil.

Ben artık bu saatten sonra ne birşey alır, ne birşey satarım.
Altımda 2012'de aldığım sıfır Auris'im var 70.000 KM'de. Birde evim var Allah'a şükür.
Bu saatten sonra ne borca girerim, ne başka birşey.
Aldığım maaşımla 2 yaşındaki oğlumun ihtiyaçlarını, evimin ihtiyaçlarını giderir, eşime ve çocuğuma iyi bir hayat sağlamaya çalışırım.
Para artarsa sinema, yemek, tatil felan belki.

Hee tabi işten kovulmassak.

Gidişatımız hiç iyi değil, iyiyede gidecek gibi durmuyor.

36.000 liraya sıfır aldığım arabama 110.000 lira teklif ediyorlar.
Siz kafayı yemişsiniz diyorum. 2012 model Auris kim 110 bin lira kim diyorum.
Aaa bi bakıyorum 2000 model civic 100 bin lira.
Anasının diye başlayarak küfür ediyorum sonra geri kapatıyorum.
Kovulmamak gibi bir lüksün yok. İşsizliği er geç herkes tadacak. Bu ülke hak etmediği paraları bir dönem insanlara kazandırdı. Bahsettiğin 2012 yılındaki Auris de bunun güzel bir örneği.

Piyasa bolluk zamanında verdiğini bir süre sonra geri alır. İşten çıkartma yasağı bir kalksın ondan sonra göreceğim o fiyakalı beyaz yakalıları.



M
4 yıl
Onbaşı

Yeğenim araba bilgisayar lüks evinde buz dolabı var mı var. E daha ne istiyorsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: social

Evet haklisiniz ama gunde 70+ arac satisi yapilabilecek potansiyel var, bizim markaya gore cok iyi bir rakam. Cok ciddi seviyede her ay zamli fiyat geliyor ve insanlar belli olmayan zamli fiyati kabul ederek kayit oluyorlar. Inanin 15 yildir ayni firmadayim su son 5 aydaki satis hic olmamisti
Çok normal. Azıcık parası olan ve belli sıklıkla araba değiştiren "şimdi almaz, seneye alırsam daha da çok zararım olacak" kafasında. Dolayısı ile gelecekte satacağınız arabayı şimdi satıyorsunuz. Gelecekte ise satışlar yabışacak. Biz mesela hiçbir arabada 300.000 devirmeyiz. 275.000 gibi satarız. KM yükseldikçe km düşük olan arabaya abanırız. Km yüksek aracı kollarız. Yıl ömrünü uzatmak için. Araç iyice leşe bindi mi satarız, yenisini alırız. Aşağı yukarı ne zaman yeni araç alacağımız bellidir yani. 2 yıl öncesinden... Şu anda, 2 yıl sonra araba almak ZORUNDA KALACAĞIMI bilsem, şu an alırım. Anlatabiliyor muyum? Dolayısı ile gelecekte satacağınız arabayı satıyorsunuz aslında.

Buna Corona'nın yarattığı talep de ekleniyor tabi. Yüz binlerce kişi, araba alma gücü olup, almayı tercih etmiyordu. Bir çok üniversite arkadaşım bu şekilde. Hepsinde ehliyet var. Hepsinde para var. Kimsede araba yok. Çünkü gerek yok. Evi ile işi arası yürüyerek 10 dakika ablanın, arabaya ne gerek var? Mod buydu. Corona patlayınca hiçbiri ne toplu taşımaya, ne taksiye binmek istemedi. Hepsi araba bakıyor. Böyle beş kişi var tanıdığım. Bu arkadaşların yarattığı talep de üzerine biniyor. Şimdi olanı satın, muhtemelen gelecekte bir dönem yatacaksınız. Allah sonunuzu hayretsin.

----------------

Şu anki durumda çok rahatım. Artık eskisi gibi yol yapmıyorum. 2 hurda araç, 1 uzun yola gidebilecek keyifli ve yeni arabayı üç kişi kullanıyoruz. Kafam rahat. Yıllarca beni bekleyen bir sorun yok. 10 yıl araba yenilemesem koymaz. O konumdayım çok şükür. Doğru zamanda yakalandık bu kriz + corona mevzuna.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Eylül 2020; 0:52:37 >

D
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: DooD_Rox

Yaşım senden büyük bana namal okuma. Üniv girişini falan hatırlaman güzel:) senin geçtiğin o yollardan ben dolandım geldim. Ulan parasızlıktan siyah önlük giymiş nesile gelmiş sıkıyor. (bana gene bilmiş bilmiş konuşma mavi önlük giydiğini biliyorum:) Fakirliğin dibine vurmuş nesile gelmiş .. üstünde ceviz kırdılar muhabbeti yapıyosun. Araziden parayı vuranlar oldu mu? evet oldu. Kolayca işlere girenler oldu mu? evet oldu? Bunlar bugün de oluyor hatta çok daha fazlası..Torpilin dibi vardı dibi sen neyden bahsediyodun (gerçi bu ayrı bi mevzu). Senin bahsettiğin neslin zamanında çamlıca bataklık diye kimse oturmuyordu sana öyle diyim. Şehirleşmenin olmadığı, Nufusun bu kadar olmadığı yıllardan bahsediyoruz. Ama ülkenin kaymağını yediler lafı yemez birader. Sen madem 35 yaşındasın git liseli kardeşlerini kandır. Şimdi sen gelmiş bügünün imkanlarıyla o zamanı denk tutup şöyle yediler böyle kütürdettiler diyosun. Çüşşş derim be . Herkesin elinde telefon, Bilg, internet Üniv okumayanı dövüyolar ,bilgiye ulaşım inanılmaz kolay, imkanlar akıyor desem yeri var. Sen gelmişsin bana iş bulmak zor diyosun. Ne olacaktı ya:) Neyse aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan gerçekten yoruldum. Darbe konusuna girmiyorum aynı cahillikte yazmaya devam ediyosun çünkü. Bahsettiğin neslin kazandığı tek şey 40 yaşında emeklilik. Bir de dediğim gibi imkanları dahilinde biraz kafayı kullanmış olan şanslı azınlık. Gerisi heba oldu gitti.

Alıntıları Göster
Bende siyah önlüklü nesildenim .. o zamanlarda.durumu iyi olanlar sistemi savunurdu şimdi de öyle.. belliki yokluğu görmüşsün şimdi tuzun kuru laf söyletmiyorsun.. aynısı o siyah önlük zamanlarıda vardı yoklukdan gelmiş o zamanın hükümetleri tarafından zenginleşmiş kitleleler..

Hepiniz aynısınız değişen bir şey yok söylemleriniz farklı sen çamlıca de o zamankilerde Haliç diyordu Sirkeci şöyleydi biz adam ettik diyorlardı hiçbir şey değişmiyor.. Kafa aynı kafa..

Herkesde araba cep telefonu varmış sen yaşadığın o sitelerden lüks evlerden çık sokakları gez.. her yer çöpden kağıt yada yemek toplayan insanlardan geçilmiyor.. bizim sokakda çöp kutularına sabahdan akşama kadar 20 farklı kişi düzenli gelip bakıyor ben insanlığımdan utanıyorum... Adam çocuğu hanımıyla Çöpden yiyicek topluyor ..

Sokak işsiz gençlerden geçilmiyor artık kimseye ne iş yapıyorsunuz demiyorum.. sana daha 15 günlük örnek veriyim börekçide gittim kalabalıktı genç bir kardeşimle aynı masayı paylaşdım arkadaşla sohbet ediyorduk ..

Çeyrek porsiyon börek aldı masaya geldi çeyrek porsiyon ne kadar biliyor musun serçe parmağım kadar bir şey aldı geldi oturdu ben utandım.. konuşuyorduk ne iş yapıyorsun dedim işsizim abi dedi utana sıkıla mahçup bir şekilde çocuğa gittim karışık 2 porsiyon börek aldım benden dedim ... Telini aldım iş olursa arıycam seni diye ..
Aslan Dalyan gibi çocuklar işsiz..

Herkesin arabası varda hadi şimdi pandemi var normal zamanda tıka basa balık konservesi gibi sıkışa sıkışa otobüs minibüslere binen insanlar kimler..

Blraz bulunduğunuz lüks.semtlerden çıkın sokağa halka karışın herkes sizin çevrenizdeki ortamlardan ibaret değil...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.