Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
178
Cevap
11855
Tıklama
212
Öne Çıkarma
Cevap: Milletin Kaldırımda Yürüme Adabını Bilmemesi (4. sayfa)
X
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: acquiles

Ben 1987 de ilk okulda iken bu dediklerinizi hayat bilgisi dersinde anlatıyorlardi hocam.

Amerika yi yeniden keşfetmeye gerek yok.



Ama muhteşem 442,352,424,teog,lgs,ygs,ogs,kgs derken ortada sistem kalmayınca durum böyle oldu..



Şahsi tespitim, genelleme yapmak belki çok doğru değil ama 1990 sonrası kuşak bir gömlek, 2000 sonrası bir kaç gömlek bu tip konularda eksiye gitmiş durumda...



Bu tabi yaşı genç olanların durumu açıklıyor.

Genç olmayıp da bu şekilde davrananlar ise toplumun full stres içinde olması, kutuplastirilmasi ve otekilestirilmesinin sonucu..

Bencil bir toplum olduk çıktık.. Ve bunlar iyi günlerimi, zira arkadan gelen grup ne olduğu belli olmayan bir eğitim sistemi (sistemsizligi) ile yetişiyor..

Bence asli sebeplerden birisi öğretmen kalitesindeki muazzam düşüş.

Ben çocukluğumdaki öğretmen profili ile şuanki öğretmen profilini kıyaslayınca arada muazzam bir kalite farkı gözlemliyorum.

Benim ilkokul öğretmenim +40 yaşlarında idealist bayan bir öğretmendi, özel bir okuldu. Hayattaki pekçok şeyle ilgili temelimi, anlama kabileyetimi, okuma alışkanlığımı, algımı bu öğretmenime borçluyum.

Birde kardeşimin yahu yakın akrabamın çocuklarının öğretmenlerine bakıyorum, yani adamla konuşurken bile bir profil eksikliği bir aidiyet problemi hissediyorsunuz. Şu an pekçok öğretmen adı altındaki kişi aslında öğretmenin karakter ve ideallerine sahip değiller. Pekçoğu garanti meslek, kadroculuk ayağına zamanında okumuş etmiş insanlar. Pekçoğu öğretmenlik değil memurluk yapıyor, içlerinde çocuk sevgisi, şevkat, meslek aşkı, idealler, eline nesil emanet edilmiş bir sorumluluk bilinci yok. Hal böyle oluncada onların elinden çıkan eserlerde eğer ailelerinin çabası yoksa vasat oluyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 18 Ekim 2017; 16:11:25 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Yarbay

Hangi adabı biliyoruz ki? Sağlam adam hasta olur ülkemizde.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Benim asansörü kullanmamı gerektiren bir durum yok, çünkkü ben bastonla yürüyen biri olarak yürüyen merdivenleri kullanABiLiyorum.

Ayrıca dikkat ederSEn hiç bir sağlık sorunu oLMaYan sapasaĞLaM insanLar 2-3 adım daha fazla yürüMeMEk için asansörü kullanıyor, farkında mısın?

Hareketsizlik hem kalp sağlığını etkiler hem de insanların obez olmasına sebep olur.

Eğer her hangi bir sağlık sorunu yoksa insanların asansör veya yürüyen merdivenleri kullanMAYıp normal merdivenLEri kullanmaları gerektiğini düşünüyorum.

iyi de yürüyen merdivende de sabit duruyorsun asansörde de


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

Metro merdiverlerinde solda duranların kellesini almak istiyorum.

hehe ben durdum bu gün biri yol istedi. ama aklıma gelmemişti yanımda birisi vardı, birlikteydik.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
8 yıl
Yarbay

Omuz atın geçin böylelerine. Sakın kenara çekilmeyin



T
8 yıl
Yüzbaşı

Özellikle de Ankara'da kaldırımlarda yürümek acayip zor. İstanbul'da yine birazcık bu durum aşılmış gibi.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Ogudeg

Çok küfür yiyor bunu yapanlar kardeşim. Şahsi algılama. Veya algıla. Ne işin var ya orda? Bekle insan gibi sağ tarafta.

e izin istemek çok mu zor? benim gibi dalmış olabilir, aklı başka yerde olabilir.



Y
8 yıl
Yüzbaşı

Bu olaydan dolayı omuz atmışlığım çoktur kızlara falan azıcık çekerim eğer kendisi de hamle yapmazsa omuz yer her şey karşılıklı



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

O
8 yıl
Yüzbaşı

Katılıyorum hemşehrim ve adaşım. Kızılay'a ne zaman gitsem rahat birkaç tanesini tokatlamak istiyorum. Bundan sonra ben çekilmeyi düşünmüyorum, gerekirse koycam omzu uzasın yere. Dönüp bakmam bile.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opus Diabolicum -- 16 Ekim 2017; 16:39:13 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @F.KaanOz
K
8 yıl
Teğmen

utanmazlar bir de sen kaldırımdan inene kadar gözle taciz ediyolar. bunu en son geçen hafta türbanlı bi kadın yapmıştı.
3 kişi kaldırımı tamamen doldurmus sekilde geliyolar, yapışık üçüzlerdi sanırım başka bi açıklama gelmiyo aklıma



V
8 yıl
Yüzbaşı

Bir değişik versiyon araba sürerken görüyorum.Kaldırım var ama nedense yolun ortasında gitmekte ısrar ediyorlar.Kışın anlıyorum buzlu oluyor yolda tuzlanınca daha rahat oluyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
8 yıl
Yarbay

Çok tehlikeli durum. Kaldırımda yan bakma omuz çarpma hikayesinden birbirini öldüren insanlar var. Dikkat etmek lazım. Sabiha havalarına girmek için sıra bekliyordum 2 goril geldi çarpıp one geçtiler. Bu tipler her yerde var.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
8 yıl
Yüzbaşı

Neyi biliyor ki onu bilsin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
8 yıl
Yüzbaşı

Bide şey var

"kaldırımın ortasında öylece beklemem lazım yoksa olmaz biyerim şişer"



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 yıl
Yüzbaşı

Türkiye'de kaldırımda yürümek bile bir adaba ve racona dayandığı için omuzunu ilk çeken daha az erkek oluyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
8 yıl
Yarbay

Ya araçların yayalara olan saygısına ne demeli?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
8 yıl
Yüzbaşı

Bunun benzer bir şeklini ilköğretim öğrencileriyle yaşadım. Kaldırımdan evime doğru yürürken 4 lü yürüyen çocuklara denk geldim, yol vermelerini bekleyerek devam ettim ve yol vermediler... bende aynı şekilde çarparak yanlarından geçtim.

Asıl olay buradan sonra yaşanıyor. Çarpışmadan 1 dk sonra kafamın yanından bir taş sıyırarak önüme düştü, hemen kaldırımdaki diger öğrenciler uzaklaşmış olan çarptığım çocuğu gösterdiler, uzaktan bana küfür ediyor bacaksız.



Yorumu size bırakıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
8 yıl
Yarbay

ben de yol vermiyorum genelde direk omuzu çakıyorum ve yere yığıyorum. boyum 193 ve kaslıyım. bunu yapmak hakkım.


































W
8 yıl
Binbaşı

Sen hiç olmazsa üzerinde yürüyecek kaldırım bulmuşsun ona şükret. Varsın yol vermesinler.

Bizim burada arabalar park ederek kaldırımı işgal ettiklerinden biz yürüyecek kaldırım bulamıyoruz hocam.

3 kişinin yan yana yürüyüp karşıdan gelene yol vermemesi bencillik diyelim,

Koskoca arabayı kalkıp kaldırıma park edip bunu normal görenlere ne demeli?

Bizim buralar dediğim de İzmir birde. İnsanların daha hoş görülü olduğuna, toplum kurallarına daha çok dikkat edildiğini düşündükleri yer.

Yürüyen merdivenlerde solda bekleyenler,

bir arkadaşını gördüğünde zınk diye önünde durup yolda muhabbete başlamak.

işlek cadde de sağa çekip yük, yolcu indirmek, beklemek, arkasındaki araç artık kornayla ana avrat saydırırken sanki o tepki kendisine değilmiş gibi aracın içinde oturup telefonu ile meşgul olmak. Bunlar gün içerisinde çok sık karşılaştığım durumlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
8 yıl
Binbaşı

He tamam medeniyetin beşiği ingiltere’den İngilizce mesaj da geldi. Artık mecburuz, sağda durmaya.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @StG 44