Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
35
Cevap
633
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Başıboş köpek sorununa alternatif çözüm önerisi (2. sayfa)
C
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

5-9 yıl değil, 15 yılda bitecek diyorum ama bu 15 yılın içinde her yıl maliyet giderek azalacak.

ilk yıl 10 milyon köpeğe bakılacak
2. yıl 9.5 milyon
3. yıl 9 milyon
4. yıl 8.5 milyon şeklinde azalacak sayıları. buna bağlı olarak bakım ve mama maliyetleri de azalacak.

köpek severler çözümü engellerse ve mevcut durum devam ederse her yıl sayıları artacağı için maliyet her yıl artmaya devam edecek.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
V
3 hafta
Binbaşı

Alternatif çözüm olmaz. Yetki bende olsa 2 ayda kökünü kırarım. 1 ayda ekipler oluşturulur ekipman hazırlanır kalan zamanda icraat yapılır. Barınaklar toplama kampına çevrilir entegre et tesisi gibi her gün binlerce köpek girer çıkar. Bak bakalım köpek sorunu kalıyor mu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

ama yetki sende değil. elinde yetki olanlar da bahsettiğin çözümü uygulamayacaklar. bu durumda geriye 2 seçenek kalıyor:

1. şu anki mevcut durum devam edecek ve bu sorun giderek daha da büyüyecek
2. bir şekilde ara çözüm bularak bu sorunu çözeceğiz. benim çözümüm de ideal olmayabilir ama en azından sonuca ulaşabilecek ara bir çözüm.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 25 Mayıs 2024; 17:14:6 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Vanished Man
W
3 hafta
Yarbay

Sayı az olsaydı dediğin yapılabilirdi fakat mevcut sayı ile bu imkansız. Konu kilit.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 hafta
Yarbay

Milyonlarca mülteciye bakabilecek kadar zengin bir ülke de köpeklere barinak yapilmasi gayet normal. Türkiye zengin bir ülke. Dünyada milyonlarca mülteciye bakan bizim gibi ülke yok yani zenginiz. Para yok argümaniniz yanlış yani.



C
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

konunun maliyet kısmını tekrar okumanı öneririm. orada detaylı yazdım. şu an zaten bu köpeklere epey bir para harcıyoruz. şu an harcanan paraları da dipsiz bir kuyuya atıyoruz. harcadığımız para sadece köpeklerin daha çok üremesine yarıyor. onun yerine o paraları mevcut köpekleri eceliyle ölene kadar yaşatıp, soylarının tükenmesini bekleyecez. aksi halde uyutma yöntemi de uygulanamayınca sayıları daha da artacak ve maliyet katlanarak artacak yıllar geçtikçe.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Why Shy
K
3 hafta
Yarbay

mültecilere baktığın filan yok..
sağlıklarını zaten ab fonluyor.
+türklerin burun kıvırdığı ağır amele yorucu işlerde çalışıyorlar tanıdığım bildiğim bir tane yan galip yatan devletin baktığı suriyeli yok daha çocuk yaşında işe giriyor çoğu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 hafta
Yarbay

Hep birşeyin arkalarına sığınıyorlar. Esasen mülteciler bunların işine geliyor; kendi kabahatlerinin üstünü örtmek için kılıf olarak kullanıyorlar.
Eminim mülteciler gitse bu seferde; bu köpekleri mülteciler getirdi, bırakıp kaçtılar diyecekler. Suçlu onlar derlerse; şaşmam!




Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
V
3 hafta
Binbaşı

Senin çözüm dediğin kimseyi tatmin etmez ve başarılı olmaz. Benim paramla insana verilmeyen hizmet neden köpeğe verilsin? Barınakmış falan filan alın masrafını siz çekin desek bakmazsınız. Bu ülke o kadar zengin değil.
Benim söylediğim ise uygulanamaz birşey değil. Bir kere iktidarın kimseye yaranmaya sebebi yok ayrıca seçime 3 yıldan fazla var. Seçim öncesi emekliye bir zam bir de ikramiye verse köpekten kaybettiği oyun kat kat fazlasını alır. Sokak köpeği sevenlerin oy potansiyeli yüksek değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @coolman7
M
3 hafta
Binbaşı

yok abi, bu hayvantaparlığın artık bir inanç sistemi olduğundan kesinlikle eminim. Aralarında toplanıyorlar boş yapıyorlar ve neye tapılması gerektiğinden cok eminler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @UzmanAga
M
3 hafta
Binbaşı

Çözüm tek tek tarayın. Ormanda yalnız başına bırakılmış hastalıktan ölüme terk edilmiş köpekleri görmektense vurun öldürün daha iyi. Sürekli acıdansa tek acı daha iyidir. Zamanında adaya tek başına bırakılmış ölüme terk edilen köpeklerle şuan yapılan şeyin farkı yok. Orman yırtıcı köpeklerle dolu. Arabadan inemedik saldırıyorlar. Yer: sultanbeyli uzundere mevkiinden girilen orman yolu. İsteyen gidip görebilir. Arabayla dursak tekeri parçalayacaklar. Şaşırdık sinirlendik şoka uğradık. Buna neden olan insan. Üremesine izin veren de insan şimdi öldürmesi de zoruna gidiyor. Köpek ile insan arasında hiçbir fark yok. Aç kaldığında insanlar bile birbirini yer. Gerekirse yemek için öldürür. Çin tarihini açıp okuyun. Mideniz bulanır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
3 hafta
Binbaşı

Baska ulkelere paylastirilsin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 27 Mayıs 2024; 1:15:15 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

C
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

bence sorunun temelinde insanların bencilliği yatıyor. bazı insan grupları kendi kişisel tercihlerini tüm topluma empoze etmeye çalışıyor.

örneğin köpek severler, köpek sevdikleri ve sokaklarda binlerce köpek görmek istediği için köpeklerin sokaklarda kalmasını istiyor. ama bu durumun oluşturduğu sorunları tamamen görmezden geliyor. sayısı artan köpekler diğer insanlara, çocuklara, diğer hayvanlara ve hatta diğer köpeklere, kısacası kendisinden güçsüz tüm canlılara saldırıyor. kendisinden güçlü birisi çıktı mı da kuyruğu kıstırıp kaçıyor.

oysa bu konuda kararı zoolog (hayvan bilimci) bilim insanlarına (dikkat edin veterinerler demiyorum) bırakmak lazım. zoologlar, köpeklerin diğer hayvan türleri ile ilişkisini, ekolojiye olumlu/olumsuz etkilerini, köpeklerin sokaklarda bulunması durumunda hangi hayvan türlerinin bu durumdan olumlu/olumsuz etkileneceğine, köpeklerin sokaklardan alınması durumunda hangi hayvan türlerinin bu durumdan olumlu/olumsuz etkileneceğine karar verip rapor haline dönüştürmeli ve köpeklerin sokaklarda olup olmamasına karar vermeli.

Yani kararı zoologlar vermeli, ancak yönteme siyasiler karar vermeli. Uyutmalı mı barınaklarda ölene kadar bakmalı mı? Buna siyasiler ve bu işin finansmanını yapacak olan hükümet karar vermeli.

Önüne gelen kendi fikrini beyan etmemeli. Çünkü insanlar çok kolay bir şekilde duygu sömürüsü ile manipüle edilip yönlendiriliyorlar. Bu olayda artık duygusal davranma zamanımız çoktan geçti.

Not: Neden karar verenler arasında veterinerler yer almamalı diyorum. Çünkü köpeklerin sokaklarda kalmasından çıkarı olan grupların karar mekanizmasında yer almaması gerekiyor. Veterinerler sokak köpeklerinden ciddi şekilde para kazanıyorlar ve bu köpeklerin ortadan kalkması durumunda ciddi şekilde para kaybetmeye başlayacaklar. bu yüzden karar mekanizmasında veterinerlerin bulunması sakıncalıdır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 27 Mayıs 2024; 9:59:15 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 hafta
Yüzbaşı

mera - orman alanlarından etrafı çitlerle çevrili 2 bölüm meydana getireceğiz.
kazıp dışarı çıkmasınlar diye çitleri içe doğru kıvırlacak şekilde yapılacak. L şeklinde.

oluşturulan bu alanların
birine erkek köpekleri
diğerine dişi köpekleri
koyacaksın.
hayvan severler de bu alanlara yiyeceklerini getirecekler.
böylece kısırlaştırmaya gerek kalmadan zamanla sayıları azalacak.

aslında bu kadar basit

fakat kısırlaştırma lafını gündemde tutanların çoğunun
Veterinerler Odası ve veterinerler olduğunu düşünüyorum.
zira acayip para kazanıyorlar.

sokakta her gördüğü yaralı hayvanı veterinere götürüp bunları sosyal medyada paylaşanlar
belki iyi niyetli, şu kadar masraf oldu yardım edin diyorlar.
ama kimse demiyor ki "bu işi veterinerler ücretsiz yapsın" !!!

sokak hayvanları sorununun 3 kazananı var.
  • veterinerler
  • mama üreticileri
  • yardım kuruluşu adı altında para toplayıp, parayı cebe indiren dolandırıcılar.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

doğru, yalnız seçilecek yeri dikkatli seçmek lazım. su kaynaklarına yakın olmaması lazım. çünkü köpeklerin dışkılarında çok fazla zararlı parazit var ve köpek dışkıları su kaynaklarına karışıp suları kirletebiliyor ve hastalık yayabiliyor. bu su kaynağından beslenen başka hayvanlar ve insanlar varsa hastalıklar onlara da bulaşıyor. en iyisi toplu itlaf ama bunu da maalesef köpek severler çözümün aleyhine kullanıp çözümü engelliyorlar.

bu yüzden su kaynaklarını kirletmeyecek yerde bir ortam oluşturmak gerekiyor köpeklere ölene kadar bakmak için. avrupa veya amerika'da olsa gözünün yaşına bakmaz hepsini itlaf ederlerdi insan sağlığı açısından gerekli diyerek. ama bizde olaya bilimsel değil duygusal yaklaşılıyor. ne demişler acıma acınacak hale düşersin diye. biz de bu şekilde acınacak haldeyiz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 27 Mayıs 2024; 10:8:9 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @adolf1
E
3 hafta
Yarbay

En buyuk vurguncu bunlar
yardım kuruluşu adı altında para toplayıp, parayı cebe indiren dolandırıcılar.

butun yaygarayi bunlar cikartiyor saf vatandaslarda bunlarin gaziyla cosuyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @adolf1
B
3 hafta
Yarbay

Sayıları milyonları bulmadan önce kısırlaştırma çözümü vardı ama şu saatten sonra itlaftan başka çözüm yoktur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.