Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
35
Cevap
688
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Mesleğin Kutsalı Olur mu? (2. sayfa)
R
3 hafta
Yarbay

Memurluk kutsaldır'a dönmüş.



İ
3 hafta
Teğmen

Günümüzde imam-hatip ve müezzinler, namaz kıldırmalarının karşılığı olarak değil, başka bir işle uğraşmayıp böyle bir görev için mesailerini tahsis etmelerinden (habs-i nefs) dolayı maaş almaktadırlar. Çünkü namaz sadece Allah rızası için kılınır ve kıldırılır. Diğer taraftan, imam-hatip ve müezzin-kayyımlarm görevleri sadece namaz kıldırmaktan ibaret değildir. Cami görevlileri, vaaz, irşat ve Kur’ân öğreticiliği gibi din hizmetlerinin yanında, caminin ibadete açılması, ibadet için hazır tutulması, temizliği, bakımı, korunması gibi pek çok hizmet sunmaktadırlar. Buna göre, günümüzde din hizmetlerini yerine getiren imam-hatip ve müezzin-kayyımların aldıkları maaş helal olduğu gibi kıldırdıkları namazlar da geçerlidir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Heyea
B
3 hafta
Yarbay

Olmaz, olmamalı. Kutsiyet, dini bir kavramdır. Değil bir mesleği, herhangi bir şeye (kişi, eşya, meslek ya da başka bir şey fark etmez) kutsiyet atfediyorsa o şirktir.

Herkes işini düzgün yapmalı, bu kadar.

Bi arkadaş "Doktorlar hayat kurtarıyor, o yüzden kutsal" demiş.

Çöpçüler de çöpleri 1 hafta toplamasın, nasıl anlarsın bak onun da ne derece kutsal! olduğunu. Evde bile çöp, 2 gün dökülmese nasıl kokar.

Önemsiz iş yoktur. Sadece o işi yapabilmek için gerekli bilgi ve beceriyle kıyaslamak gerekir meslekleri; konu önem sırası ise.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 25 Mayıs 2024; 17:37:27 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 hafta
Yarbay

olur ama kimse bu kutsallara ya uymaz ya şartlardan ötürü uyamaz



J
3 hafta
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >


konunun kültür seviyesi ortaokul.

şu konuya git haykır hayııııır diye haykır.

TÜRKLER PAGAN MIYDI? Paganizm Tarihi: Ritüelleri, Şamanizm ile Benzerlikleri | İnsan ve Kültür #1 (youtube.com)

deliler basmış ya siz derslerinizi falan bi geçin önce. pagan doğaya tapınmaktır sizin Türk dediğiniz kim öncelikle? e kuruluş osman'ı bile hacca gitmiş gelmiş karakterler olarak gösterirlerse normal aslında. yazık bu medyadan tarih öğrenenlere holivuddan tarih öğrenenen conilerden farkınız yok.

ben 47 yaşında MEB'de memurum ne araştıracam? işte google zannediyorsunuz beni ben de deli gibi cevap yazıyorum. ilk osmanlı türbelerini sen araştır esas hepsi pagan sembollü öyle sarıklı arapça yazılı falan değil. bak kaç bin sene atladım. Göktürkler bile 600'lerde ki pagan Türkler daha da eski çook daha eski MÖ 2000 andronovo kültürü. ya ne oldu al sana Türk tarihi daha eskisini bul da göreyim.

Uluslararası İdil - Ural ve Türkistan Araştırmaları Dergisi » Makale » Türk Bozkır Kültürünün Doğuşu Andronovo Kültürü (dergipark.org.tr)

daha da gak guk eden olursa google'ın linkini bırakıp gidecem bu ne len deliyle deli ettiniz beni.




Bu mesajda bahsedilenler: @58 DAKIKA
D
3 hafta
Binbaşı
Konu Sahibi

Doktorluk öğretmenlik askerlik gazetecilik ve her türlü karşılığında ücret aldığın meslek sıradan meslektir diye düşünüyorum hiçbir meslek kutsal olamaz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 hafta
Binbaşı

karşılığında para alınan hiçbir meslek kutsal değildir

herkes geçsin bu işleri en çok parayı sevende bu bahsedilen meslek sahipleridir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 hafta
Yarbay

Parayla yapilan hic bir meslek kutsal degildir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 hafta
Yarbay

İnsanlik hala pagan.sadece pagan olduguju kabullenemiyor.yalanmaktan cam giji parlayan rahim tasina yuzlerini surup af diliyorlar.icinde pagan bereket dogum ve olum tanricalarijini simgeleyen sutunlarin oldugu malum seyin etrafinda 7 gezegenin skmgeleyen 7 tur atiyorlar.pagancilik degilde nedir..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 hafta
Yarbay

Gebeş Kaplumbagalari Sevenler Dernegi tarafindan..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @august landmesser
S
3 hafta
Yarbay

Olur. Eger bir doktor karşılıksız 0 lira maaşla çalışıyorsa kutsaldır yaptıgı iş. Aynı şey köfteci, kaportacı, ögretmen, kurye, çöpçü için de geçerli.



W
3 hafta
Yarbay

Sağlık her şeyden önce gelir, bu yüzden doktorluk tam anlamıyla kutsal bir meslek. Haa kaç tanesi bu kelimenin hakkını veriyor tartışılır.
Yine öğretmenlik ülkenin geleceği olan çocukları eğittiği için, polis ve askerde canı pahasına vatanını ve vatandaşların can güvenliğini sağladığı için kutsal sayılır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
0
3 hafta
Yarbay

hocam sana muhalefet değilim ama eklemek zorundayım: senin yazdığın olaydaki sıkıntı şu:

halk bazı mesleklerin faydalarını direk görebiliyor. ama diğer bazı mesleklerin faydalarını halk göremiyor. göremediği için o mesleklere kutsallık atfetmiyor.

mesela fizik / kimya akademisyenleri ve mühendisler olmasaydı günümüzdeki ilaçlar / aşılar bile varolmayacaklardı. ama kimse mühendisiliği / akademisyenliği kutsal saymaz.

en uç örneği vereyim mesela: üniversitelerde matematikçiler var ya, soyut matematik teoremlerine kafa yorarlar falan. işte o matematikçiler dünyaya faydasız olarak görülürler. yaptıkları iş de sanat olarak görülür. yani tek faydaları sanatçılık olarak görülür. yurt dışında bile bu böyledir.

halbuki matematikçiler bizim hayatımıza doğrudan pozitif etki eden, en kilit araçları bulmuş kişilerdirler. mesela onyıllardır her türlü haberleşmenin şifreli şekidle gerçekleşebilmesini matematikçilere borçluyuz. çünkü haberleşmenin en temel sorunu, iki tarafın şifreleme için kullanacakları şifreyi birbirlerine en başta nasıl iletecekleri sorunudur. ortak şifre olmazsa iki uç arasında güvenli haberleşme gerçekleşemez. ortak şifreyi birbirlerine yollarlarsa, busefer de aracılar şifreyi görür ve gene güvenlik sağlanamaz. işte burada matematikçiler işe girip bu sorunu çözdüler. soyut ve işe yaramaz gibi görünen matematik formülleri ile, bu ortak şifrenin ağ üzerinden gönderilmeden elde edilmesini sağladılar. yani birbirleriyle ilk defa haberleşme başlatacak olan iki uç cihaz kendi aralarında şifre gönderip almadan ortak bi şifre üretiyolar. bunu da belli matematiksel formüllerle yapıyolar. sonra da bu ortak şifre ile verileri şifreleyip birbirlerine yolluyolar. bu olay olmasaydı, dijital haberleşmenin güvenliğini kim sağlayacaktı?

insanlık bu anlattığım şeyi göremez. insanlık neyi görür? fenalaştığında kendini ameliyat eden doktoru görür.

modern dünyada tıp bu seviyeye geldiyse, bunda tıpçı olmayanların etkileri muazzam derecede yüksek. ama hastaneye giden kişi mühendisle / akademisyenle / matematikçiyle değil de doktorlar muhatap oluyo.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Why Shy
0
3 hafta
Yarbay

önceki mesajıma ekleme: mesela bunu anlatsan çoğu kişi şöyle der:

- dijital haberleşmenin güvenliği çok hayati bi konu değil, tıp olsun, hayatımız güvende olsun, internet olmasa da olur.

tıpçının (doktorun) eğitiminin hızlanması ve dünyaya yaygınlaştırılmasında bile teknolojinin etkisi çok hayati olmuştur, 80'lerde 90'larda bile bu böyleydi yani illa internetten online eğitim gibi düşünmemek gerek. internet yokken 90'larda biz ingilizce kitaplarını gene dijital teknoloji sayesinde kopyalıyoduk. tıpçılar da aynısını yapıyolardı. ve o teknolojiler matematik / mühendislik ve diğer bilim alanları sayesinde çalışıyolar.

modern dijital haberleşme olmasa, ne ilaç/aşı keşif ve üretim süreçleri bu kadar hızlı olabilir, ne de onları bize tedariği günümüzdeki gibi yapılabilir.

ama halka bunları anlatamazsın. halk düz düşünür.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Why Shy , @01001101
P
3 hafta
Binbaşı

siflereme ile tipin gelismesinin ne alakasi var herkes okusun neden şifreliyorsunuz bilgiyi?

Örnek verecekseniz işe yarayan bir şeyden örnek verin

Dijital haberleşmenin güvenliği deyip durmuşsunuz ama ne olacaktı yani benim aliye attığım mesajı velide okusaydı bunun bilime ne zararı var?

ilaç aşıya biyolojiyi değilde fiziği yazmakda ayrı bir dünya


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @01001101
0
3 hafta
Yarbay

daha önündeki mesaj okuyamıyosun. kim fiziğe yazmamış ilacı. ilkokul 1'e dön, okumayı öğren de gel.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Proprietor
B
3 hafta
Binbaşı

Elbetteki hayatini kazanmak icin para kazanmak zorundasin. Bir isi bedava yapacaksan nasil hayatta kalacaksin. Ama bazi durumlarda yapilan işin degerine paha bicilemez. Yani mesela bir parali askeri düşünelim. Caninin bedeli 50k mi? O yuzden askerlik kutsaldir bence. İtfaiyecilik de ayni şekilde. Doktorluk desen pandemide kutsal bir meslek olduğunu gorduk. Insanlar dot cebine kolonya sokup gezecek kadar virusten korkarken doktorlar direkt korona virusuyle temas halindelerdi. Ee simdi bu isin degeri 60k mi? Yine mesela bir buyuk savas olsa en cok calismasi gerekenlerden biri de doktorlar olacak mesela. Tabi pandemide ise gitmemek icin uğraşan, istifa eden doktorlar bence kutsal değil. Ama kendi ve yakinlarinin canini dusunmelerine saygi duyuyorum. Ogretmenlere gelince ogretmenlik de kutsal meslek sayilabilir. Ama her ogretmen kutsaldir demek değil. Vs vs.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.