Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
130
Cevap
4622
Tıklama
21
Öne Çıkarma
Cevap: Türkiye'de Üretilen Bütün Çikolataların Tadının Berbat Olması? (7. sayfa)
İ
2 hafta
Teğmen

Bimle veya markayla alakası yok, bilakis BİM e ait simbat kuruyemişlerini afiyetle yiyorum. Çikolata hakkaten kötü geldi bana, ha sana iyi gelmiştir saygı duyarım ama damak zevkime düşkünümdür. Örneğin chivas yerine black label daha iyidir.. Yani isim veya marka değil lezzete odaklanırım. Çikolata işi şöyle; örneğin şehrinizdeki goggledaki yüksek puanlı çikolata dükkanları araştırın ve gidip 100 gr çikolata alın. Marketlerdekilere göre muhtemelen muazzam gelecek lezzeti. Ee haliyle fiyatta belki markete göre 5-10 kat fazla para vereceksin. Avrupa ile Türkiye arasındaki İktisadi gerçeklerde ortada. Sınıfsal fark arttıkça lezzet ve kalitede artıyor. Türkiye’de pirzola nedir görmemiş milyonlar var biz burda çikolata tartışıyoruz. Fransa daha geçen Türkiyeden gelen incirde alfatoksin var diye geri çevirdiler sofralarına kötü ürün sokmuyor ki Avrupa. Sen hiç duydunmu yurt dışından ithal edilen bir ürünün Türkiyede gümrükten sağlık gerekçesiyle geri çevrildiğini?? Tarım bakanlığı Türk gıda kodeksi maalesef insan sağlığını da kalitesini de 2. Planda tutuyor. Herşeyin bir ucu iktisadi gerçekliğe çıkıyor, dolayısıyla yediğimiz sadece çikolata değil tüm orta sınıf gıdalarda kalite düşüyor. He paran varsa Türkiyedede her şeyin en iyisini alabilirsin elbet



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
Z
2 hafta
Yarbay

Türkiye de ne iyiki çikolatası da iyi olsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
2 hafta
Yarbay

sizin muhabbetteki bahsedilen çikolatadan bağımsız söylüyorum (onu hiç yemedim) bu gurme olayını birçok insan "ben kültürlüyüm" ya da "ben zenginim kıro değilim" diye böbürlenmek için ön plana çıkartıyo.

Avrupa'ya kayak yapmaya giden iki arkadaşım var, ben çikolata seviyom diye bi çikolata getirmiş, böyle özel bi yağ kullanılıyomuş içinde falan. lafta gurme çikolata. yedim, farklı hiçbişey göremedim. bana sorsalar ülkemizde satılan Nestle Karamel Krokan 10 kat daha güzeldir. ama kayak yapan arkadaşım bahsettiğim Nestle için çöp diyo. hayatında hiç yemedi ama şöp diyo. neden çöp diyosun dedim, içi katkı maddesi dolu dedi. işin aslı çöp demesinin nedeni bu değil. çöp demesinin nedeni o Nestle'nin Türk marketlerinde satılıyor olması.

burger seviyom diye kardeşim dedi Hazer şef midir nedir onun restoranına gittik. hiçbi espirisi yok. hatta kardeşime de dedim, franchise diye eleştirdiğimiz Daily Dana bundan daha iyi dedim, çünkü en güzelce azından doyuyoduk. kardeşim de hak verdi. ama kardeşim gibi olmayan çok kişi var, gurme restoranları öve öve bitiremeyen, gurme restoranı övmeyenleri kıro olarak sayan çok kişi var.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
0
2 hafta
Yarbay

ama Türkiye'de gerçekten tadı olmayan çok çikolata var. seçerek almak gerekiyo, yani bilip almak gerekiyo. rastgene alırsan tatsız saçma sapan bişey çıkması muhtemel.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

H
2 hafta
Yüzbaşı

Bu olay tam olarak anlattıgınız gibi. Daha fazla katılamazdım.. Bazıları icin sadece belli marketlere girmek bile kıroluk ve comarlıktır. Bu tarz adamların cogunun cebinde para oldugunu da düsünmüyorum. Böyle seyler beni ilgili marka ve ürünlere karsı da kıl da ediyor. Yani iyi bir ithal cikolata belki bizim ürünlerden bir tık daha iyi olsun haydi fakat kesinlikle cöp değil bunları yiyenler de keko değil.. Mesela bazı ürünler var ki, internet ortamında bile olsa, görgüsüzü cok oldugu icin, catır catır alabileceğim halde, bu markalara ve satanlarına falan para kazandırmamak icin inadına bile almıyorum kullanmıyorum.. Kesinlikle almam.. Cikolata konusunda böyle kıl oldugum bir sey yok ama baska tarz ürünlerde sırf görgüsüzü cok diye ciddi nefret ettigim ürünler falan var feci kıl oluyorum hocam bu kadar kıl olmak sağlıklı bir davranıs mı bilmiyorum fakat elime gecirsem sağlam dayak cekebileceğim kadar görgüsüz adamlar var sanal ortamda.. Özellikle söyleyeyim, bu topic'deki herhangi birini kesinlikle kastetmedim henüz bu topic'de o kadar kıl olabileceğim tipler cıkmadı..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Mayıs 2024; 21:14:45 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @01001101
0
2 hafta
Yarbay

ben iş gereği şirket resepsiyonlarına çok katıldım zamanında (10 sene önce şirket yüksek meblalı ürünler satın alacaktı onun için) Sait Halim Paşa yalısı gibi, Çırağan Sarayı gibi yerlerde günübirlik resepsiyonlar oluyo. şirket sunum tarzı reklam yapıyo, öğlen de orda yemek yeniyo. yemekler tam elit böyle. önden starter denen saçmalıklar geliyo, peynir zeytin falan. sonra ana yemek geliyo işte balıktır istakozdur falan.

şimdi bunu neden yazdım. geçen forumda biri yazmış işte istakoz ucuz yemektir ama Türk insanı bunu bilmediği için lüks sanıyo yazmış. arkadaşa yazdım. lüks yemek demek pahalı içerik demek değildir diye. dünyanın neresine gidersen git elit yemek anlayışı (batı ülkelerinde) yukarıda yazdığım gibidir.

mesela bizim danışmanlık hizmeti aldığımız firmalar oldu. yurtdışından misafir ettiğimiz mühendisler geldiler. eğer gelen kişi orta düzey bi yönetici ise, İstanbul'un isim yapmış dönercileri gibi yerlere götürebiliyoruz adamı (gidilen yer gene şirketlerin beyaz yakalılarının geldiği düzgün bi mekan oluyo ama baktığında dönerci) ama mesela bir seferinde Symantec'in daha üst düzey bi mühendisi geldi, ihtiyar bi adam, o adamı elit yere götürün dediler. boğazda çok pahalı bi restorana götürdük. ne yedik dersin? gene sıtartır diye pernir-zeytin-meze, sonra da balık vs.

şimdi bu besinleri evde de yiyom. evde yeyince elit olmuyo. AKP'li milletvekili gitmiş Monaco'da yat kulübünde yemiş. forumdaki arkadaş da gelmiş: "istakoz pahalı değil siz cahilsiniz" diyo. lan kardeşim istakoz değil mesele, arkadaşın dünyadan haberi yok. kendi batı'nın en elit yemeklerine katılsa gene istakoz-peynir falan yenildiğini görecek zaten. mesele o yemeğin nerede ve kimlerle beraber yenildiğidir. adam ayak üstü cahil muamelesi çekiyo bize.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 3 Mayıs 2024; 21:55:28 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
İ
2 hafta
Teğmen

Reelde karşılaşsan o kadar kıl olmazsın aslında, temelde birçok konuda aynı zeminde buluşulabilir ama sanal alemde çok zor oluyor anlaşmak. Anlatmak istediğini jest ve mimiklerle destekleyemiyorsun duygu karşıya geçmiyor, sonra yarım sayfa yazı yazıyorsun kendini ifade edebilmek için



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
R
2 hafta
Yarbay

Ritter Sport'u öve öve bitiremezler mesela. Hele ekşi'ye girin entry'leri bi okuyun (sözlüğü asla ciddiye almamak lazım ayrı bi konu), "vay be ne çikolataymış, dünyada en iyisi bu!" dersiniz.

Geçenlerde Macrocenter'da görüp aldım. Yemin ederim ne tadı var ne tuzu var. Hem sert hem de ağızda plastik bir tat bırakıyor. A101, BİM gibi marketlerde satılan ve sırf tatlıda pastada kullanmak için tercih ettiğimiz ucuz çikolataların bile tadı daha iyidir.

Geçen hafta da müdür yurtdışı gezisinden döndüğünde Avusturya'dan çikolata getirmişti. Mozartkugel adı. Sözlükte yine yere göre sığdıramamışlar. Tattım yuttum, dümdüz çikolata. Hatta ortalama bayram çikolatası.

Eti bence hep iyi çikolata yapıyordu ama son yıllarda Şölen ve Kahve Dünyası çok iyi çikolatalar çıkardı ve çoğu gerçekten lezzetli. Ülker'in çikolatalarını hiçbir zaman sevemedim. Markayla alakası yok, bilmiyorum.

Başlıktaki gibi bir cümle kurmak bu bahsettiğim markaların büyük derecede hakkını yemek demek ve bence olay tamamen konu sahibinin etkileşim peşinde olması. Elitizm tamamen.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 4 Mayıs 2024; 2:28:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
0
2 hafta
Yarbay

quote:

Eti bence hep iyi çikolata yapıyordu ama son yıllarda Şölen ve Kahve Dünyası çok iyi çikolatalar çıkardı ve çoğu gerçekten lezzetli. Ülker'in çikolatalarını hiçbir zaman sevemedim. Markayla alakası yok, bilmiyorum.

bütün yazdıklarına +1 ama özellikle bu satırı kendin yazmışım gibi hissettim. gerçekten Ülker neden çikolata yapamıyor bilmiyorum. Ahenk ve Kahve Dünyası'nı ben çok beğendim. ama son dönemde favorim kesinlikle Nestle Damak serisinden Karamel Krokan. bambaşka birşey bu. Damak serisinin Baklava isimli çikolatası bile bunun yanında yavan kaldı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 4 Mayıs 2024; 2:37:17 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ressam
V
2 hafta
Yarbay

Yerli çikolataların kalitesi inanılmaz düştü. Hepsi aynı tada eşitlendi ve insanın damağını boğazını yakıyor. Kullandıkları şekerde yağda rahatsız edici derecede boğaz yakıyor. En iyi markamızın bile çikolataları çok kötü oldu. Yerken insanın önce damağını sonra boğazını rahatsız ediyor. Hepsinin tatları da bir biri ile aynı oldu.

Ekonomik krizdeyiz ve yerli üreticiler çikolatalarının formülünde oynamalar yaptı sanırım. Yanıyor kardeşim boğazımız yanıyor, damağımız yanıyor. Tatlar eşitlendi. Farklı tat veren çikolata yok. Boğazımızı yakan o madde özgün tatları baskılıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 4 Mayıs 2024; 8:18:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
2 hafta
Yarbay

yıllardır çok çeşitli türlerde yemek ve tatlıyı yapmış biri olarak söyliyim;

dünyanın neresinde hangi lezzetli tatlıyı yersen ye, lezzeti veren şey yağ ile şekerdir zaten. farklı bi sihir yok.

herhangi bir katı gıdaya lezzet veren temel madde yağdır (etten tut tatlıya hatta salataya kadar) tatlılarda yağa ek olarak da şekerdir lezzeti veren.

inanılmaz derecede lezzetli olan Antep fıstıklı mekik keki ele alalım mesela, onu inanılmaz lezzetli yapan şey bol tereyağ ile bol pudra şekeri kullanılmasıdır (ve tabii ki bol Antep fıstığı ezmesi) Avrupa'daki tatlılarda bundan farklı bi sihir yok. hatta bizim mekik kek gibi lezzetlisini (yemeyen bilmez) Avrupa'da zor bulursunuz.


ekleme: yukarıda "farklı bi sihir yok" yazdım ama aslında bazı ufak lezzet sihirleri var mesela karamelize etmek lezzeti arttırır. ki zaten bu yöntemi kullanan çok başarılı çikolatalar zaten ülkemizde mevcut. yukarıda yazdım Nestle Karamel Krokan.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @krıtoz
C
2 hafta
Binbaşı

Sadece çikolata değil havası suyu vs herşeyi berbat.
Ama Birleşik Devletler’ de herşey taze ve ucuz…



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 hafta
Binbaşı

Halbuse arvupadaki herkeşler " ne gözel ülke; dağı taşı, havası, torpağı, çok gözel" deyip, kendi ülkelerinden kaçıp cesareti olanlar bu torpaklarda yaşıyolar... ya onlar yalan söylüyorlar, ya da sen...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 4 Mayıs 2024; 9:24:36 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Cem_Alim
M
2 hafta
Yarbay

Sadece çikolata değil bütün ürünler. Örneğin en pahalı burada satılan bal, avrupada ballı şurup diye satılıyor. Yani bal diye satamıyorlar orada. Çünkü bal değil. Gene sosyal medyada çıkıyor hep. Adam oradaki ve buradaki buzlu çayı yani ice tea yi karşılaştırıyor. Bizde içinde çay ya hiç yok yada binde 1 oda konsantre. Orada aynı ürünün içindeki demlenmiş çay hemde yüzde 20. Aynı marka aynı ürün.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

V
2 hafta
Yarbay

Çikolatayı bilmem ama 90'larda çocukken yediğim bisküviler ve gofretlerin tadı bambaşkaydı. Aynı gofret ve bisküviler hala da satılıyor ama eski tadın yerinde yeller esiyor.

Dokuz Kat Tat gofreti mesela..90'larda muzlusunu bile yapardı Ülker. Resmen ağzıma muz tadı gelirdi..kıvamı falan o kadar sağlamdı.Yıllar sonra geçenlerde bir alayım dedim muzlusunu bulamadım tabi. Fındıklı olanı da aşırı yavandı. 90'larda hiç öyle değildi. 4 çeşidi vardı sanırım hepsi MÜKEMMELdi. O tat, kıvam gitmiş...üzücü



M
2 hafta
Yarbay

Bu olay bizede özgü değil. Geri kalmış ülkelerde global firmalar dandik üretiyor.

Örneğin, geçen bir bisikletçiyi izliyorum. Ülkeleri geziyor. En son arnavutluğa gitti. Kola içiyor, dediki ya bu kanada dakikere benzemiyor.

Yani gelişmiş ülkelerde farklı geri kalmış ülkelerde farklı üretiyor global firmalar bile.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

R
2 hafta
Yarbay

Evet katılıyorum hocam, Damak şimdiye kadar beni hiç pişman etmedi ayrıca, çikolatası, yağı tam kararında ve doyuruyor. Geçenlerde ince versiyonuna denk gelip aldım. Halen çok iyi. :)




Bu mesajda bahsedilenler: @01001101
Z
geçen hafta
Yarbay

Bir haber çıkmıştı geçenlerde küflü çikolata satıyorlardı, paylaşımı yapan genci çikolata markasının ceo su tehdit etti, sonra tepkiler gelince istifa etti, yani tadını falan da geçtim kalmış küflü çikolataları satıyorlar insanlara bu ülkede.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.