Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
303
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Büyük hüsran: Apple, yetersiz talep nedeniyle Vision Pro üretimini azalttı
M
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Büyük hüsran: Apple, yetersiz talep nedeniyle Vision Pro üretimini azalttı
Apple, ilk karma gerçeklik başlığı Vision Pro’dan oldukça umutluydu ancak görünüşe bu umut giderek yerini bir kabusa bırakıyor. Daha bir gün önce Vision Pro’nun piyasaya ilk çıktığında ciddi bir ilgi ile karşılandığını ancak bu ilginin şimdilerde ciddi oranda ve sürekli bir şekilde düştüğünü sizlere aktarmıştık. Yeni bir rapor ise bu haber doğruluyor. Zira Analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın 2024 yılı özelinde Vision Pro sevkiyat beklentilerini azalttığını ve bir sonraki model için planlarını gözden geçirdiğini söylüyor.



Apple, Vision Pro’dan umduğunu bulamadı



Apple dahil neredeyse herkes Vision Pro’nun milyonlarca satmasını ve karlı bir iş haline gelmesini beklemiyordu ancak ürünün tüm beklentilerin altında performans sergilemesi de beklenmiyordu. Gelen son bilgilere göre teknoloji devi, yılın geri kalanı için Vision Pro sevkiyat tahminlerini düşürmüş durumda.



Büyük hüsran: Apple, yetersiz talep nedeniyle Vision Pro üretimini azalttı
Apple’ın satış beklentisindeki düşüş ise oldukça radikal: Firmanın 2024 yılında 700.000 ila 800.000 adetlik sevkiyat yapması bekleniyordu ve bu sayı şimdi 400.000 ila 450.000 adet seviyesine inmiş durumda. Dolayısıyla yüzde 50 oranında bir beklenti kaybı söz konusu. Öte yandan önümüzdeki aylarda Vision Pro’nun küresel pazarlara da açılması bekleniyor. Bu pazarlara girmeden satış beklentilerinin düşürülmesi ise iyi görünmüyor.



Ayrıca Bkz.Apple Vision Pro unutuluyor! Tüketici ilgisi sürekli düşüyor



Aktarılanlara göre Apple aynı zamanda karma gerçeklik başlıkları özelindeki planlarını da gözden geçiriyor. Bir süredir daha düşük özelliklere ve daha uygun fiyata sahip bir Vision Pro varyantının geleceği iddia ediliyordu. Görünüşe göre bu ürün için 2026’a kadar beklemek gerekebilir. Dolayısıyla 3.500 dolarlık Vision Pro bir süre tek seçenek olarak kalacak.



Son olarak şimdilik başarısız gibi görünen bu girişimin VR/AR endüstrisinde de etkiler oluşturması beklenebilir. Zira şimdiye kadar Apple, genellikle yeni bir pazara girdiğinde o pazardaki trendleri belirleyen firma haline bürünüyordu. Vision Pro ile bunun başarılamamış olması bu pazarın halen oldukça “niş” bir yer olduğuna işaret ediyor. Aynı zamanda Apple’ın Vision Pro’da zaten uzunca bir süredir benzer ürünlerde gördüğümüz temel eksiklikleri gideremediğini de görüyoruz. Vision Pro, 10 yıl önceki Oculus’larda olduğu gibi halen ağır ve hantal, uzun kullanımda ergonomik değil, pil ömrü ve taşınabilirlik zayıf ve en önemlisi cihazı sattıracak ve kullanımı sürdürecek kilit uygulama ve içerik eksik.




Kaynak:https://www.theverge.com/2024/4/23/24138487/apple-vision-pro-cut-shipment-forecast-kuo-rumor

 Haberi Portalda Gör

Ne beklıyorlardı ? O fiyata ürünü deliler gibi kapışacaklarını mı ?
Yoruma Git
Sarper Yasin Mutlubay - 2 hafta +6
bir sorunu çözmüyor
pahalı
konforsuz
batarya kullanım süresi düşük
hantal


bu tarz ürünler için teknoloji yetersiz kalıyor. şekil değiştirip gelece...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Fx_57,5 - 2 hafta +5
S
2 hafta
Yüzbaşı

Ne beklıyorlardı ? O fiyata ürünü deliler gibi kapışacaklarını mı ?




E
2 hafta
Binbaşı

Dostum büyük hüsran demişsin ama bu büyük beklentiydi.

Ayrıca 1-2 kuşak beklemek lazım, zira "yavrııım yakından izleme gözlerin bozulur" diyen ebeveynlerle büyütüldü tüm dünya, bi türlü o psikolojiden çıkamıyoruz.




Y
2 hafta
Binbaşı

Apple'ın bu kadar büyük yatırım yaptığını görünce şöyle bir düşündüm bu cihazlara mı geçiyoruz giderek diye ama çok da bir kullanım alanı göremiyorum. Kullanmadım ama ilk anlamda kendimce yorumum şöyle;
- evde monitor tv bilgisayar gibi cihazları ortadan kaldırabilir
- bireysel bir cihaz, diyelim ki tv'yi kaldırdık ve bunda TV izliyoruz herkesin kendisinin olacak ve, bir odada bir şey paylaşmak kalmayacak
- telefonun yerini aldı diyelim, telefon için fazla hantal ve kompleks bir cihaz




B
2 hafta
Yüzbaşı

Çok talep olmaması şaşılacak bir şey değil, eksileri

1-Yüksek fiyat
2-Kullanım zorluğu (Günümüzde sanal gözlüklerin hepsinde bu durum mevcut bir noktadan sonra işkenceye dönüyor kullanım )
3-Yazılım desteğinin zayıf olması ( Gerçekten günlük hayatı kolaylaştıracak uygulamalar olmalı )




M
2 hafta
Yüzbaşı

2. nesli çok farklı olacak diyorum. Umarım yanılmam.




F
2 hafta
Yarbay

bir sorunu çözmüyor
pahalı
konforsuz
batarya kullanım süresi düşük
hantal


bu tarz ürünler için teknoloji yetersiz kalıyor. şekil değiştirip gelecekte karşımıza daha çok çıkacaktır




E
2 hafta
Yarbay

Kral gibi cihaz sadece ulaşılabilir değil



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
2 hafta
Teğmen

Şirketin şunu düşünmesi lazım, iPhone'da, iPad'de, Apple Watch'da ne yaptık, Vision Pro'da neyi yapamadık? Bahsettiğim tüm bu Apple ürünleri, rakiplerine kıyasla en az bir şeyi radikal şekilde değiştirdi. Vision Pro'da ise rakiplerinde çözülemeyen sorunlar yine çözülemedi. Yani Apple, 'biz siz kullanıcıların ne istediğini biliriz' felsefesi ilk kez tutmadı. Çoğu şey, tıpkı Meta'nın ürünlerinde olduğu gibi vaat olarak kaldı. Ayrıca sizi bilmem de, cebimize, kolumuza, kulağımıza giren teknolojinin gözümüze girecek olması bence büyük tartışma konusu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammed Taha Türk -- 24 Nisan 2024; 17:37:58 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

V
2 hafta
Yarbay

Hayır... olamaz.... OLAMAAAZ!




T
2 hafta
Onbaşı

Bu fiyata ne bekliyordunuz ki



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

S
2 hafta
Yarbay

Günümüz gözlükleri gibi olmadığı sürece kimse kullanmaz.



M
2 hafta
Yarbay

1000 dolar ABD’de elektronik ürünler bazında bile büyük bir rakam iken 3500 dolara ancak 3-5 zenginin alacağı bir fiyatlandırma yapmış. Bu tarz ürünlerin satabilmesi için telefon altında olması lazım. Yani 1000 doların altında bir fiyatlandırma gerekiyor. Örnek vermek gerekirse iPhone’da başlangıç fiyatı 700 dolar ise bu cihazın da en fazla 700 dolar olması gerekir. 3500 dolar gibi bir fiyatla zengin oyuncağı olmaktan öteye gidemez.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

X
2 hafta
Yarbay

Ölü doğum!

Hiç bir gelecegi yok,ergonomi den, günlük kullanım dan kaliteden uzak,sırf Apple diye yemezler.

Fiyasko larda yerini aldı bile.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 25 Nisan 2024; 12:25:14 >


C
2 hafta
Yarbay

Çok gerekli değil ve fiyatı pahalı. Haliyle tutulmaması normal. Bu iş klasik gözlük boyutuna inip daha işlevsel olmadıkça tutmaz.



P
2 hafta
Çavuş

Apple zerre beynin varsa işi gücü bırak tümden akıllı saatlere odaklan. Gelecek bunda. İnsanlar rahat ve ergonomik ürünler arıyor. Kimse kafasında 5 kilo gözlükle gözlerini bozan bir cihaza ilgi duymaz. Apple watch dünyanın gelecek 20 yılını değiştirebilecek potansiyelde. Katlanabilir ekran ve kamera ekleyerek bizleri telefon hammallığından kurtar. Zaten ipler senin elinde. Sen yapmazsan başkası yapacak




C
2 hafta
Yüzbaşı

Yetersiz talep konusuna şaşırdım açıkcası.

Ekonomik açıdan rahat olup kullanmayacak olsa bile sırf Starbucks da oturduğu masanın üstüne koyup ilgi çekmek için alacak bir sürü insan tanıyorum.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.