M

Yüzbaşı
30 Mart 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
206 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
M
2 hafta
R5 5600X sistem mavi ekran vermeden kapanıyor
Aylardır bu durumdan muzdaribim ve artık ne yapacağımı bilmiyorum, resmen çıldıracağım;

PSU: Seasonic focus GX-750W ATX 3.0 (PSU kaynaklı olabilir dedim, yeni aldım)
Mainboard: MSI B550 Gaming Plus.
CPU: Ryzen 5 5600X (CPU kaynaklı olabilir dedim, yeni aldım)
CPU cooler: Noctua NH-D15
GPU: EVGA RTX 3060.
RAM: Kingston DDR4 32 GB (2x16 GB) 3600 MHz Fury Beast (RAM kaynaklı olabilir dedim, yeni aldım)
M.2 SSD: Kioxia Exceria 500 GB NVMe SSD (bundan kaynaklı olabilir dedim HDD'ye işletim sistemini kurdum)
HDD: 1X 1 TB Seagate Barracuda - 1X 2 TB Seagate Barracuda.
Kasa: Lian Li.

-Güç kaynağı Corsair RM750Xden Seasonic focus GX-750W e geçtim güç kaynağından olabilir diye.
-İşlemci 3600Xden 5600X e yükselttim işlemciden kaynaklı olabilir diye.
-RAM'leri yeni değiştim Memtest86 yaptım.
-Statiktir temastır dedim dış kasayı değiştim.
-İşletim sistemini HDD'ye kurdum, disklerin hepsine test yaptım.
-GPU test yaptım.
-Defalarca temiz işletim sistemi kurulum yaptım, bütün donanım parçalarını temizleyip bağlantılarından emin olarak özenle monte ettim
-PC'ye bağlanan kabloyu bile değiştim, farklı odadan güç çektim, sadece PC bağlı bu prize.

Gerçekten kafayı yemek üzereyim artık. Güç kaynağından olmadığını ne yazık ki yeni güç kaynağı alıp bağladıktan 10 dakika sonra PC'nin reset atmasıyla şahit oldum.

Artık gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum, mavi ekran bile vermiyor, minidump kaydı dahi yok...
M
2 yıl
Kurtulamadığım Mavi ekran Sorunu
Merhaba,

Ekli hatalar hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Kafayı yiyeceğim artık. RAM Memtest yaptım sorun yok, ekran kartını servise verdim, sorun yok, PC'ye format attım temiz kurulum yaptım yine aynı. Neden kaynaklanıyor en ufak fikrim yok artık. Yardımınızı rica edeceğim.

Anakart: MSI B550 Gaming Plus
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X
İşlemci soğutucu: NOCTUA NH-D15s
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 2060 6 GB V2.0
RAM: Kingston 2x8 GB DDR4 3600 MHz
PSU: Corsair RM750X 750 Watt
Kasa: Corsair 200D
Kasa Fan: 4 Adet Corsair PWM Fan
Monitör: 24” 1080P 144 MHz ASUS

https://accounts.google.com/ServiceLogin?service=wise&passive=1209600&continue=https://drive.google.com/file/d/1DLw_mLbOWKwFOAiw22CzgXXWiL06MZ0-/view?usp%3Dsharing&followup=https://drive.google.com/file/d/1DLw_mLbOWKwFOAiw22CzgXXWiL06MZ0-/view?usp%3Dsharing
M
3 yıl
MEMORY_MANAGEMENT ntoskrnl.exe Mavi Ekran Hatası
Merhaba birkaç haftadır bu hatayı alıyorum. Ya mavi ekran veriyor ya da PC "buzzz" sesi çıkarıp ekran donarak yeniden başlatıyor. Formatta attım fakat yapmaya devam ediyor. Son format sonrası oluşan minidump dosyaları ektedir. PC bileşenleri;

Corsair RM750X
MSI B550 GAMING Plus
AMD Ryzen 5 3600X
Corsair H60I soğutucu
HyperX 3600 MHz 2x8 GB RAM
Gigabyte RTX 2060
Kioxia Exceria 500 GB NVMe M.2 SSD
2X 1TB HDD

https://www.mediafire.com/file/3q1euauzdrl5mzj/minidump.zip/file
M
3 yıl
Kioxia Exceria M.2 SSD\u0027deki oyunlar donuyor
Merhabalar herkese,

1 yılı dolmamış Kioxia Exceria 500 GB NVMe M.2 SSD'ye sahibim. %91 sağlık düzeyinde (bu da kafamı kurcalıyor daha 9 aylık SSD). Yaklaşık 2 haftadır oyunlarda yük altında iken PC bir anda donuyor ve reset atıyor ya da mavi ekran hatası veriyor. Dün dikkatimi çekti bu hatalar sadece SSD'ye yüklü oyunlarda yapıyor (Bazen internette iken de mavi ekran hatası veriyor). İşletim sistemim de bu SSD' ye kurulu.

İlk başta ekran kartı olmasından şüphe ettim fakat HDD'ye yüklü oyunlarda sorun çıkartmadı. SSD'nin Smart detaylarına baktığımda herhangi bir sorun görünmüyor (EK), okuma yazmada da bir sorun yok gibi. Tüm bunlara rağmen SSD'den kıllandığım için oyunları HDD'ye taşıyıp uzun süre oynadığımda herhangi bir hata ile karşılaşmadım.

Sizlere sormak istediğim: SSD Smart detaylarında bir sorun görünmemesine karşın bu şekilde sorun yaşamam normal midir? Ekran kartından (Gigabyte RTX 2060 ) şüphe etmeli miyim? Mavi Ekranda bazen "memory_management "hatası veriyor, bu sebeple Ram Testi yaptım MemTest64 ile ve Windows'un kendi ram testi ile, bir hata bulunmadı.

Aklıma bir tek SSD geliyor bu durumda, henüz Format atmadım ama formattan önce başka bir yöntem var ise onu da denemek istiyorum.

Bütün donanım parçaları en fazla 9 aylık;

Corsair RM750X
MSI B550 Gaming Plus
AMD Ryzen5 3600x
Corsair H60i soğutucu
Hyperx 3600 MHZ 2x8 GB Ram
Gigabyte RTX 2060
Kioxia Exceria 500 GB NVMe M.2 SSD
2x 1TB HDD



< Resime gitmek için tıklayın >
M
3 yıl
700-750W PSU önerisi
Merhaba dostlar,

Bir çok konuyu inceledim tartışmaları okudum ve okuyup araştırdıkça iyice kafam karıştı. Kendi çapımda da araştırmalar yaptım fakat bir sonuca varamadım. Bu yüzden direk modeller üzerinden hangisinin daha iyi olabileceği hususunda fikirlerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var.

Bu marka ve modeli övenler gerçekten çok, buna karşın gömenler de var o yüzden kafamı çok karıştırdı.
FSP Hydro 700W.
M
HYDRO


Bu modeli çok övenler var fakat yurt dışı sayfalarda önerildiğine ya da değerlendirme yapıldığına hiç denk gelmedim.
Zalman gigamax 750W.
https://www.zalman.com/US/Product/ProductDetail.do?pageIndex=1&pageSize=10&pageUnit=12&productSeq=112&searchCategory1=6&searchCategory2=97&searchCategory3=-99&searchKey=&searchWord=


Ayrıca aralarında hem fiyat hem enerji sınıfı hem de modüler olması ile fark olan aşağıdaki modeli yukarıdaki iki modelden birine tercih eder misiniz, bu konudaki fikrinizi rica ederim.
Corsair TX750M.
TX-M Series™ TX750M — 750 Watt 80 Plus® Gold Certified PSU
M
6 yıl
30 Avro Muafiyeti 22 Avro’ Ya İndirildi
26.04.2018 tarihinde geçerli olmak üzere daha önce 75 EUR ve ardından 30 EUR olan posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen eşyaların muafiyet ücreti 22 EUR ya düşürüldü. Sadece kişisel kullanım için geçerli olan kitaplar için 150 EUR muafiyet tanınacaktır.

"2009/15481 sayılı Bakanlar Kurul Kararının 45.inci maddesinde belirtilen Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta yada hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 30 Avro olan MUAFİYET 22 Avro’ ya indirilmiştir. Karar 26.04.2018 tarihinde yürürlüğe girecektir."

ilgili resmi gazete ; link

Kurlardan belimiz bükülmüşken eklenecek vergiler ile artık yurt dışından hiç alışveriş yapamayacağız.
M
9 yıl
Driveclub Oynanışı hakkında
Merhaba Dostlar, Driveclub ı oynayanlarınıza bir sorum olacaktı. Bu oyunu almak istiyorum ama çok kararsızım. Görsellikte eyvallah gerçekten çok başarılı ama benim için asıl önemli olan araç dinamiği ve kontrolü. Sizce diğer otomobil oyunlarına göre nasıldır? ben kendim için örnek vermek istiyorum Dirt serisi ve Grid serisini zevkle oynayan biriyim, GT5 te ps3 te oynuyorum ve Driveclub da bu keyfi verecek ise alacağım.

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.
M
9 yıl
SONY Rezilliği
Merhaba Arkadaşlar,

Başlığı doğru yere mi açtım bilmiyorum fakat sizinde bilmeniz açısından yaşadığım ve hala mağdur olduğum bir hususu sizinle paylaşmak istiyorum. Sony e yazdığım maili aşağıdan bulabilirsiniz. Umarım başkalarını da bu şekilde mağdur bırakmazlar.

Kime: 'bilgi@eu.sony.com'

"Merhaba,

05.01.2015 Tarihinde Mekel Elektroniğe Sony Playstation 4 Oyun Konsolum Disk çıkarma hatasından dolayı garanti kapsamında teslim ettim. Ardından 07.01.2015 tarihinde Mekel Elektronik cihazı merkeze gönderdi. Garanti şartlarında geçerli olan 1 aylık süreyi geçmesine rağmen cihazım hala elime geçmemiştir.

Defalarca telefonla aradım ve bir netice alamadım.www.sikayet***.com internet sitesine başlık açtım, otomatik yanıt mahiyetinde standart bir metinden oluşan yanıt aldım.
En son geçen hafta (şubatın ilk haftası) aradığımda değişim onayının verildiği bilgisi tarafıma geçildi fakat bugün de aradığımda stokta muadil ürün beklendiği ve stoklarınızda ürün olmadığından (SONY merkezinde değişim için stok tutulan bir sistem var iken böyle bir yanıt alıyorum) değişim işleminin yapılamadığı bilgisini aldım.

Sony 2015 senesi itibariyle değişimleri kendisi yapma kararı aldığı bilgisi tarafıma ulaştı fakat eski sistemde 1 haftada neticelenecek işlem garanti şartlarında belirtilen süreyi geçtiği halde değişimi sağlayamadığı için burada mağdur bırakılmaktayım. Konsol üzerinden kullandığım ücretli PSN sistemini konsol 1 aydır bende olmadığından faydalanamamaktayım.

Geçmişten beri gelen Türk toplumundaki SONY kalitesi algısını bende tükettiğinizi belirtmek isterim. Şu saatten sonra konsolumun teslim edilmesi bile benim bu algımı değiştiremeyecektir. Sony Eurasia olarak temsil ettiiniz SONY markasını kesinlikle bu şekilde lekelemektesiniz.

Bu durumu gerek yakın çevreme gerek internet ortamında her şekilde olumsuz olarak belirterek yapmış olduğunuz bu mağduriyetin başkaları tarafından yaşanmaması için paylaşacağımı da bildiririm.

Sisteminizdeki kayıtlardan bütün konuşma ve yazışmaları inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda şikayet*** internet sitesindeki linki de gönderiyorum.https://www.sikayet***.com/sikayet/detay/3006434/#gorusmeler

Önümüzdeki hafta bu durumun telafi edilmeyip konsolum teslim edilmez ise yasal yollara başvuracağımı da bildiririm."
M
9 yıl
Amazondan Aldığım 50 USD iadesi Hakkında
Dostlar Merhaba,

geçen hafta amazon USA den 10 usd ve 50 usd lik PSN parası aldım. 10 usd kodu geldi ama 50 USD gelmedi baya bekletti. Ben de 2. kez aldım fakat baktım o da bekletiyor. amazona mail attım bu 2 50 USD paranın iptali için ve başka bir yerden aldım. sonra baktım 50 USD nin birini iptal etmiş amazon ama diğerini iptal etmeyip bankamdan parayı çekmiş ve kodu göndermiş.

Amazona mail attım dedim böyle böyle ben iptal edin düşmüyor para, başka yerden aldım ürünü diye. onlar da bir seferliğe mahsus parayı iade edeceklerini söyleyen bir mail attılar ama elimde hala 50 USD lik o kod duruyor.

dün bir bakayım kod aktif mi diye baktım yüklenebiliyor, ben de cancel ettim yani psn e yüklemedim.

şimdi sormak istediğim bu parayı bana iade ettiler o kodu girersem parayı tekrar çekerler mi acaba? başına böyle bişey gelen var mı? (kodu kullanmam etik değil biliyorum oyun alacağım zaman kullanacağım ve amazona mail atacağım)



Hello,

Greetings from Amazon.com.

I'm sorry to hear about the trouble you had with your order of "$50 PlayStation Store Gift Card".

As a standard policy, Games, Game Items, and Software Downloads are not returnable after purchase.

However, because of the circumstances, I've made a one-time exception and issued a refund in the amount of $49.99.

Your refund should be completed within the next 2-3 business days and will be applied to the payment method used for the original purchase.



Once the refund has been processed, the game code will no longer appear in Your Games and Software Library. The publisher may also disable the product key.

I hope this helps! We look forward to seeing you again soon.

Best regards,
M
9 yıl
US PSN den aldığım DLC nin TR PSN de oynamak
Merhaba Arkadaşlar,

US PSN den Destiny Expansion pack ini satın alsam TR PSN den erişebilir miyim bu DLC ye? (Oyunu Kutulu olarak TR PSN Accountu ile oynuyorum)

şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.